Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אדם שהתעניין ברכב שפרסמתי למכירה, סרב להתגמש לכיוון המחיר שדרשתי, אך הציע אופציה "יצירתית" במיוחד:

ניצול העובדה שאני רוכש רכב חדש, על מנת לרכוש ממני את הרכב הישן בתיווך מחלקת טרייד אין של סוכנות הרכב ממנה אני רוכש את הרכב החדש. ("לובינסקי טרייד" במקרה זה)

תמורת זאת, הוא מוכן להתגמש יותר לכיוון הדרישה שלי.

האינטרס של הקונה :

נהנה מתנאי מימון משופרים + אופציה להזדכות על רכב ישן שבבעלותו +

קנייה בטוחה מסוכנות ולא מאדם פרטי של רכב שעונה לצרכיו ובדק אותו כבר (ושאין כמוהו במלאי של ה"טרייד-אין")

האינטרס של המוכר :

מכירה בטוחה לסוכנות ולא לאדם פרטי, ובמחיר שברור שלא היה מקבל מטרייד-אין אילו היה מציע להם את הרכב סתם כך.

האינטרס של סוכנות הרכב:

לא ברור אם בכלל יש כזה. גם אם הם מסכימים ברמת העיקרון לעסקאות כאלה, השאלה היא איזה

קופון הם היו רוצים "לגזור" לעצמם ("דמי תיווך" לצורך העניין...)

במקרה שלנו, סוכנות הרכב דחתה את ההצעה על הסף כי ממילא "איחרנו את המועד"

וכבר שילמתי על הרכב החדש את מלוא הסכום,

עדיין מעניין אותי באופן כללי:

האם עסקאות מסוג זה הן בכלל חוקיות? האם מתבצעות בשטח? (כיצד?)

הגיון מסוים יש ברעיון...

(ואולי זו פשוט עוד "קומבינה ישראלית" בהתגלמותה 8) )

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם (נערך)
נשמע לי חשוד מדי ומסובך מדי.

אין מצב ששלושת הצדדים מרוויחים מהמהלך הזה והוא משתלם לכולם, אחרת כולם היו עושים את זה

חשוד/מסובך :

לא בהרבה מעסקת טרייד-אין רגילה (או תיווך של מגרש-מכוניות).

אני יוצא מנקודת הנחה שלסוכנות-הרכב עצמה יש את הבקרות וההגנות שלה כדי להבטיח עצמה מפני קומבינות לא כשרות, עקיצות וכיו"ב. (בטח יותר מהיכולת של אנשים פרטיים להגן על עצמם)

הקונה והמוכר ממילא מוגנים מתחת ל"מטריית" הסוכנות, כמו בכל עסקת טרייד אין אחרת.

מי מרוויח :

לגבי הקונה והמוכר - פירטתי מה כל אחד יכול להרוויח.

סוכנות רכב - זה בעצם הנעלם כאן שלגביו שאלתי.

ההשערה שלי היא שלא היה איכפת להם לטווח בכל מחיר שיוסכם בין הצדדים, כל עוד הם מבטיחים

שהם יגזרו איזה קופון נחמד מהעניין, במיוחד אם זה מה ש"יזרז" את המוכר לרכוש מהם רכב חדש.

(מה גודל ה"קופון"? שאלה באמת...)

עוד שאלת מפתח : עד כמה תנאי המימון שמציעות סוכנויות הרכב, עדיפים על פני האלטרנטיבות האחרות בשוק

שעומדות בפני הקונה שמעוניין במימון.

מפנה את הזירה למומחים בנושא.

פורסם

פות"ש אתה אומר שאולי עלית על רעיון מעניין, אני מבין בערך את ה"נוסחה" שלך אבל אני לא מבין למה לסוכנות לשתף פעולה עם זה. בשביל הספורט אני אנסה לתאר מצב תגיד לי אם הבנתי נכון:

יש לך מאזדה 3 ספיריט האץ' 2008. אתה מוכן למכור ב58, יש קונה שהצעה סופית שלו היא 54. עכשיו, אתה רוצה ספיריט 2011 שלסוכנות יש. הם רוצים 92 והורדת אותם ל 88 תשלום אחד. זאת הסיבה שאתה חייב 58 בשביל שנטו תוסיף רק 30 כדי להשתדרג. בנקודה הזאת, מבחינתך שייתנו לך טרייד ולהוסיף 30 אלף ייתנו לך את הרכב החדש שלום ולהתראות.

ואז פה אתה מציע מצב שנכנס עוד אדם פרטי, שאומר שאם הוא יכול לקנות את הרכב שלך מהסוכנות עם מימון, הוא מוכן לשלם יותר.

- ממה שאני רואה לסוכנות אין אינטרס פה. יש כבר מספיק אופציות למימון רכב יד2 בשוק, אין להם ייתרון. לא שווה להם להיות "מטרייה" לעסקה שלכם הם לא מרוויחים עליכם מספיק.

- הקונה שלך גם ככה לא משחרר כסף, כמה אתה חושב שהוא יהיה מוכן לשלם מעבר להצעה הסופית שלו רק כי יש לו עכשיו מימון מסוכנות?

- סוכנות היא עסק שקונה בX ומוכר בX+Y הם צריכים לדווח לרשויות מס. תוסיף את זה לשיקולי כדאיות שלהם.

נשמע לי שהסידור שאתה מעוניין בו כבר קיים, הוא פשוט יקר. זה נקרא שירותי ע"וד לדיני חוזים ומימון\אשראי\הלוואה מה שתבחר.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם (נערך)

סטון, סיבכת :-)

כנראה שבדוגמא שהבאת, באמת אף אחד כאן לא מרוויח כלום.

אז בוא אנקוב במספרים האמיתיים ותבין את הדינמיקה שהובילה לכל זה.

המוכר (אני...): דורש 75 (מחירון).

הקונה: מוכן רק ב-50, בגלל ש"תמיד חותכים מהמחירון" ובגלל "בעייה בתזרים מזומנים".

הסוכנות: קרובים לסגור על רכב חדש למוכר ב-130 , אבל המוכר "מהסס", בגלל שרוצה קודם למכור את רכבו במחיר הולם ובלי לחץ.

וכל זה מתנקז לשאלה מעניינת:

האם פער של לא פחות מ-25,000 שקל בין שני הצדדים ניתן לגישור באמצעות האינטרס

של כל אחד מהם + הסוכנות לשמור על כספו , ולהנות מפירות העסקה?

ואם יורשה גם לקונה לסבך עוד קצת -

אז בבעלותו פיג'ו 107 ישנה שהוא מעוניין "להזדכות" עליה בלובינסקי במסגרת אותה עסקה (לטענתו, הם יזכו אותו ב-50 אלף, מה שיאפשר לו להתגמש עוד יותר...)

בקיצור, המוח היהודי לא מפסיק להמציא קומבינות...

פורסם

האמת שהמצב הרבה יותר פשוט ממה שאתה מציג אותו.

טרייד אין זה שרות שעולה כסף ולא מגשר בין קונים למוכרים שמחפשים עיסקה בטוחה.

תיגש לסוכנות של לובינסקי וסתם בשביל הספורט תשאל מה האפשרויות שלך אם אתה מבטל עסקה ומתחיל הכל מחדש עם טריידאין.

תקבל הצעה שהיא נמוכה משמעותית (כנראה עשרות אחוזים) ממחירון לוי יצחק שאתה מנסה להתכחש אליו, עד כאן החלק שלך בסיפור.

לגבי קונה עם 107, אני לא יודעת מה המחירון ומצב הרכב שלו, אבל כנראה שאם ירצה טרייד אין יציעו לו בנימוס מחירון מול מחירון מלא.

זה פחות או יותר המצב במקומות האלו (+/- כמה אלפים בודדים לפה או לשם בשביל ההרגשה הטובה).

לחשוב שטרייד יגשר על הפער בינכם זה פשוט לא מציאותי.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

תן לי להבין משהו, פשוט רשמת שהמספרים אמיתיים, אז מרגיש צורך לשאול.

אתה מוכר רכב במחיר מחירון של 75k.

הקונה מציע 50k.

אתה באמת שוקל את ההצעה ומנסה למצוא פתרון לקונה?!

או שמחיר המחירון מנותק לגמרי ממחיר השוק או ששניכם או אחד מכם מנותקים בדרישות שלכם מהצד השני.

הפרש של 30 אחוז בטווח המחירים האלה זה לא מיקוח, זאת שחיטה.

פורסם
סטון, סיבכת :-)

כנראה שבדוגמא שהבאת, באמת אף אחד כאן לא מרוויח כלום.

אז בוא אנקוב במספרים האמיתיים ותבין את הדינמיקה שהובילה לכל זה.

המוכר (אני...): דורש 75 (מחירון).

הקונה: מוכן רק ב-50, בגלל ש"תמיד חותכים מהמחירון" ובגלל "בעייה בתזרים מזומנים".

סליחה???

מי שמציע לך 50 על רכב שמחירון שלו 75, אומרים לו "חג שמח", (בכל ימות השנה) ומנתקים בנימוס.

אלא אם אתה אשכרה מוכן להתגמש בהפרשים האלה, ובמצב כזה אני מציע שתגיד לי איזה רכב אתה מוכר כי אני מחפש :-D

יותר מ50 אני מבטיח.

פורסם
סיטרואן C4 נמכרת בפער דומה. תתחדש STONE.

1600 5 דלתות 2011?

היא יפה מאוד לדעתי אבל אני לא מכיר את הרכב כלל. אם יש לך עוד פרטים או קישורים לסקירות וכו', אודה לך.

פורסם
האמת שהמצב הרבה יותר פשוט ממה שאתה מציג אותו.

טרייד אין זה שרות שעולה כסף ולא מגשר בין קונים למוכרים שמחפשים עיסקה בטוחה.

תיגש לסוכנות של לובינסקי וסתם בשביל הספורט תשאל מה האפשרויות שלך אם אתה מבטל עסקה ומתחיל הכל מחדש עם טריידאין.

תקבל הצעה שהיא נמוכה משמעותית (כנראה עשרות אחוזים) ממחירון לוי יצחק שאתה מנסה להתכחש אליו.

ברור, אמרתי את זה בעצמי. בגלל שאם אני ניגש עצמאית, אז הסוכנות (בניגוד לאדם פרטי) חייבת להבטיח לעצמה רווחיות,

גם במצב של חוסר ביקוש לרכב שהשארתי להם (או שייאלצו "להיתקע" איתו זמן רב).

כל הרעיון שאני בא עם "קונה מובטח" זה כדי לנטרל את הסיכונים שבגללם הסוכנות מורידה משמעותית מהמחירון...

לחשוב שטרייד יגשר על הפער בינכם זה פשוט לא מציאותי.

אלא אם כן, כל אחד שומר על האינטרסים שלו / מרוויח מכל העניין (פירטתי קודם)

פורסם (נערך)
תן לי להבין משהו, פשוט רשמת שהמספרים אמיתיים, אז מרגיש צורך לשאול.

אתה מוכר רכב במחיר מחירון של 75k.

הקונה מציע 50k.

אתה באמת שוקל את ההצעה ומנסה למצוא פתרון לקונה?!

או שמחיר המחירון מנותק לגמרי ממחיר השוק או ששניכם או אחד מכם מנותקים בדרישות שלכם מהצד השני.

הפרש של 30 אחוז בטווח המחירים האלה זה לא מיקוח, זאת שחיטה.

היוזמה במקרה זה היא של הקונה, הייתי מוכן לשתף איתו פעולה, רק בגלל שזה מה שאפשר לו להתגמש ולהתקרב (משמעותית!)

למחיר שאני דורש.

לגבי ההפרש הגדול בין ההצעות, הוא בהחלט הגיוני ואף שכיח במכוניות מהסוג שאני מוכר,

משום שמדובר בדגם ספורטיבי נדיר.

מצד אחד - סחירות נמוכה מאד --> מוריד משמעותית את המחיר.

מצד שני - מצב טוב + היצע נדיר (אפסי ליתר דיוק...) --> מעלה משמעותית את המחיר, לפחות עבור קהל היעד המצומצם שמעוניין בכאלה מכוניות.

הפרשים כאלה נפוצים מאד למשל ברכבי אספנות, או בסוגים מסוימים של רכבי יוקרה / ספורט ,

שקשה לאמוד "מחירון" לגביהם בהעדר סטטיסטיקה "אמיתית" של מכירות.

פורסם (נערך)
סליחה???

מי שמציע לך 50 על רכב שמחירון שלו 75, אומרים לו "חג שמח", (בכל ימות השנה) ומנתקים בנימוס.

אמרתי לו "חג שמח ושנה טובה", וכמובן נפרדנו כידידים.

ולאחר הניתוק, שמרתי את מס' הטלפון, רק למקרה שאני אתקע עם הרכב זמן רב מהמתוכנן...

הרי ת'כלס, המחירון זה רק פיקציה, הכל שאלה של מי מרבה במחיר ותוך כמה זמן (או לחילופין - "עד כמה אני לחוץ על הכסף עכשיו"...)

אלא אם אתה אשכרה מוכן להתגמש בהפרשים האלה

ראה תשובתי לרון, מאיפה נובע ההפרש "המטורף", ומהם ה"כוחות" המשפיעים על המחיר למעלה ולמטה.

הסכמתי להתגמש, אבל לא בהפרש הגדול שהוא ביקש.

, ובמצב כזה אני מציע שתגיד לי איזה רכב אתה מוכר כי אני מחפש :-D

יותר מ50 אני מבטיח.

חופשי, be my guest.

אבל את זה נשאיר לתכתובות פרטיות / לוחות-המכירה לטובת כיבוד כללי הפורום... :wink:

• תוכן חדש...