Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עקיפה בפס לבן

Albetx
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עלתה לי לראש שאלה על סיטואציה שאין מצב שלא נתקלתם בה בארץ.

כביש עירוני, רכב החליט לעצור בצד ולתת לכולם לעקוף אותו, במקרה מדובר באיזור בלי שדה ראיה ויש פס לבן, כמובן שכולם נעלצים לעקוף את הרכב שנעצר מהנתיב הנגדי.

מה אומר החוק במקרה כזה? וכבוד השוטר? :-o

פורסם

יש רחוב בעיר שאני גר שעושים את זה כל הזמן ומצחיק - ליד העירייה וליד בית המשפט. אין מצב שאתה תיתקע שם, תתקע את אלו שמאחוריך, שיתקעו את אלו שמאחוריכם וברחובות צרים יהיה כזה פקק בגלל איזה חמ*ר שמונע את המעבר וצריך לעקוף בפס לבן.

אני כמעט בטוח ששוטר נורמלי (בלי לרמוז כלום) יהיה "בעד" הנהגים ו"נגד" הנהג.

פורסם

מלכתחילה אותו נהג לא היה צריך לעצור והאשמה היא עליו.

זה שבמדינה שלנו רוב הנהגים עוצרים איפה שבא להם ומצידם שיהיה פקק ענק כדי לעקוף אותם זה לא אומר שהחוקים שונים.

מבחינת משטרה אף שוטר לא יעיר לנהג שעקף על פס לבן רכב שחסם את כל הנתיב, זה מתוך חוסר ברירה.

מבחינת סיכון-זה מאוד מסוכן, גם בדרך עירונית שיש שדה ראיה אבל יש תנועה מהנתיב השני ונתיב אחד חסום, העקיפה מאוד מסוכנת.

Miata ND2

פורסם

מבחינת החוק, הנהגים שעוברים את הקו עוברים על החוק ועלולים לקבל קנס. בפועל, רוב הסיכויים שמי שיקבל קנס הוא הנהג שחסם את נתיב הנסיעה.

פורסם

eyals05, אתה אופטימי. אני חושש שהנהגים שעוברים פס הפרדה יקבלו קנס וזה שעצר במקום אסור, יבקשו ממנו לזוז.

אחרי סיפור עם נוכלים, שהיה אפשר בקלות לתפוס אותם, אני חושב שסנקציות יופעלו רק נגד נורמטיביים ולא נגד עבריינים. כי הכי קל לחלוב את האזרח התמים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בטסט שלי עקפתי בפס לבן, לאחר שהבארתי לבוחן שאם לא אעשה כן נחכה מאחורי המכונית שחסמה את נתיב הנסיעה חצי שעה.

לעקוף בפס לבן מחוץ לעיר, בכביש דו מסלולי זו התאבדות לשמה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שיקול דעת הוא דבר חשוב בחיים. אתה נוהג בעיר. רכב חוסם לך את הנתיב ולא נראה שהוא עומד לזוז בזמן הקרוב. נעצרת מאחוריו, סימנת לו. לא עזר? ובינתיים מצטבר מאחוריך כבר תור? תבדוק שבטוח , גם מסכנות וגם משוטר מתחכם ועבור את הקו הלבן. הייתה כאן דוגמה של מי שעשה זאת במבחן הנהיגה ואני עשיתי את זה גם בשיעורי הנהיגה. כל עוד זה נעשה בשיקול דעת ובזהירות - בעיני זה בסדר. זה נכון גם לרמזור שתוקע שני מחזורים על אדום ולצומת שנסתם וחייבים להידחף לתוכו ולעוד הרבה מצבים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ברמת העיקרון, החוק קובע שאסור לעקוף בקו לבן רצוף, אלא אם אתה לא עובר את הקו עצמו.

כלומר, נניח, ויש אופנוע בנתיב שלך וכאשר אתה רוצה לעבור לידו ולעקוף אותו, וצד שמאל שלך עבר את הקו - לא חוקי.

במידה ויש אופנוע בנתיב שלך, אתה עובר לידו ושניכם נמצאים בתוך הנתיב עצמו, בין השול הדרך לבין הקו הלבן ואף אחד ממכן לא עבר את הקו, זה חוקי.

אבל הקטע הזה בהחלט מטמטם.

אבל אפרופו לסמן עם היד, אני יותר אוהב את אלה שאתה עוצר במעבר חצייה על מנת לתת להולך רגל לעבור, והוא מסמן לך "סע...סע...", זה אני אוהב.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

גם לי היה מקרה של חסימת דרך עם קו רצוף בשיעור נהיגה. המורה אמר בזמנו שקו רצוף לא מסמנים בקלות ראש, ושהשיקול הוא מידת הסבירות להתנגשות חזיתית בהתחשב במהירות המותרת ושדה הראייה. הוא אמר שלפי החוק צריך להתייחס לקו רצוף כמו חד נתיבי חסום.

ואז עקפנו והמשכנו בשיעור.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
  • תוכן חדש...