Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח

לאחר נסיעה של שנתיים ברכבי איביזה אני מאוד מאוכז על צריכת הדלק שהייתה לי 1:10 .

אני מעוניין לקנות רכב יד שנייה עד מחיר של 40-45 , אוטומט 5 דלתות עם כח של 85 כח סוס כי אני רגיל ל 105 כח סוס ובעיקר חיסכוני ! ! !

אשמח מאוד לקבל עצות , רכב לזוג צעיר

תודה

פורסם

אתה לא תשיג צריכה טובה יותר בסופר מיני אוטומטית אחרת,לפחות לא בצורה ששוה להחליף רכב בשביל זה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הסופר מיני היחידה שתתן לך צריכה טובה (וזה לפי נתונים של מישהי מהפורום) זה סוזוקי סוויפט. היא עושה 1:14.

אבל גם זה יתן לך חסכון של 140 ש"ח על כל 1K ק"מ שאתה נוסע. מעט מאוד.

אם שווה לך הבלגן מסביב אז בבקשה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

האם האיביזה שיש לך עכשיו היא עם מנוע 1.6? מאיזו שנה היא?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אתה צריך לעשות חשבון של ההפסד שיהיה לך במכירה של הרכב (רוב הרכבים לא נמכרים במחיר מחירון) לעומת הרכב שתקנה וכמות הדלק שתחסוך (כמה ק"מ אתה נוסע בשנה ומה אופי הנסיעה?).

איזה מנוע וגיר יש לרכב? לי יש נסיון טוב עם רכבי VAG בכל מה שקשור לצריכת דלק הם היו בסדר גמור ואפילו מעבר לכך.

פורסם (נערך)

הנתון הזה לא הגיוני, איך אתה מודד צריכת דלק? האם אתה ממלא מיכל מלא, מאפס את מד הק"מ, נוסע עד לריקון המיכל, ממלא שוב מיכל מלא ומחלק את מס' הק"מ שנסעת בליטרים שמילאת? אם זו לא השיטה, הבדיקה שלך לא נכונה (אין להתייחס למחשב הדרך או למדידה "בערך" לפי מחוג הדלק).

האם סגנון הנהיגה שלך אגרסיבי? האם הרכב עבר בדיקה במוסך מורשה יבואן בנוגע לתופעה שאתה מתאר?.

אני בפולו ידנית 2003, 2002, 2007 ובסיאט קורדובה ידנית כולן עם מנוע 1.4 של פולקסוואגן הגעתי בקלות לצריכת דלק ממוצעת של 15-16 ק"מ/ל'.

גם במנוע ה 1.6 שהיה לי בגולף 99' ובלאון 2002 (ידניות) הגעתי לצריכת דלק טובה (בתוך העיר בלי בעיה 11 ק"מ/ל', בערך 17 ק"מ/ל' מחוץ לעיר).

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

כן זאת הדרך שאני מודד את צריכת הדלק שברכב .

הוא לא עבר בדיקה במורשה בגלל בעיה זאת .

כבר 3 שנים שאני צורך 1:10 עם הרכבים שהיו לי .

אני מחפש רכב עם צריכה טובה יותר סביב 1:15 , אני אשמח לקבל מספר רכבים שכן עושים את זה ביום ביום ולא רק לפי הספר .

פורסם

בתקציב שלך יש שלוש אופציות שאני מכיר שמגיעות לצריכת דלק אמיתית של 15 קילומטרים לליטר לפחות:

ניסאן אקו-מיקרה

הונדה אינסייט

סיטרואן C1/פיג'ו 107 רובוטיות

שתיהן גבוליות מאוד מבחינת התקציב שהגדרת, אבל עם עבר בליסינג וקצת קילומטרים על השעון אפשר למצוא משהו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מה תנאי הנסיעה שלך ביום יום?

כמה עירוני/בין עירוני? כמה אנשים ברכב? עומסי תנועה/פקקים?

אני מקבל עם הפיאסטה שלי 1-16/17 אבל אני נוסע בעיקר בדרכים בינעירוניות והמון על כביש 6, רכב חדש ורוב הזמן עם מזגן.

אני בטוח שנסיעה בתוואי עירוני עם הרבה בלימות והאצות ישנו את המספר משמעותית...

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

לנסיעה של 15KKM בשנה ולמתאר שברובו הוא עירוני, 2 נוסעים ברכב וכנראה גם עם מזגן, לא בטוח שתקבל צריכת דלק טובה יותר אלא אם תעבור למכוניות מיני ידניות.

תעשה חשבון נוסף:

הרכב שלך צורך 1:10.5 ק"מ לליטר. משמע 10714 ש"ח בשנה תשלום עבור דלק (7.5 ש"ח לליטר).

רכב שיעשה 1:13 (נתון חסכוני לתנאים שציינת) ידרוש תשלום של 8653 ש"ח בשנה.

מדובר בחסכון של 2000 ש"ח בשנה.

רכב שיעשה 1:15 (נתון כנראה בלתי אפשרי לתנאים שציינת) ידרוש תשלום של 7500 ש"ח בשנה.

מדובר בחסכון של 3200 ש"ח בשנה.

ברור לך שאובדן הערך במכירת הרכב שלך ויישור הקו (גם אם מינימלי) הנדרש בהחלפת רכב יעלה לך יותר ובצורה משמעותית?

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

אם בסופר מיני חסכונית עסקינן המלצתי היא פיאט פונטו גרנדה/איבו. אין אוטומט רק תיבה רובוטית שלא מתאימה לכולם..

הכביש הוא כמו בדיקת אק"ג אם זה קו ישר אתה מת -------------

• תוכן חדש...