Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4304 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני שבועיים החלטתי לעשות צעד ולקנות דירה חדשה מקבלן שילמתי כבר מקדמה וביום שני הקרוב אמור להחתם החוזה, עד ללפני שבועיים הייתי בטוח שחוק מע"מ 0 לא יכנס לתוקף אבל כמו שאתם בטח שומעים בתקשורת נראה שהחוק עומד לעבור עם תחילת מליאת הכנסת של החורף.

אני נכלל בקטגוריה של הזכאים ואם החוק יכנס לתקוף וארכוש עכשיו את הדירה אפסיד סכום מאד מכובד של כסף,

מצד שני אי אפשר לדעת בוודאות אם החוק יכנס ,ואם זה יקרה מאד פוחד שאפסיד את הדירה שעלייה אני אמור לחתום.

מה מומלץ לעשות במקרה הנ"ל?

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

מי שממליץ לך כך או אחרת, וזה שאתה שומע למישהו - זה לא חכם, בלשון המעטה.

לדעתי, וללא שום ייעוץ, אין לקבלן שום בעיה להעלות את המחירים בסכום ההנחה כך שההנחה שתהיה לקונים תהא 0 שקלים.

מצד שני, השוק עכשיו עומד ולכן יש הזדמנויות לקנות ממישהו שיש לו בעיות מימון - אני דווקא הייתי מחפש יד2 ולא מקבלן (גם בגלל זה, וגם בגלל שדירה שעומדת כבר 3-10 שנים כל הבעיות שלה כבר צצו ואתה לא קונה נייר או דירה עם אינסטלציה שמחוברת למנורות בתקרה).

מצד שלישי, יש במספר ערים מה שנקרא 'מחיר למשתכן', ראיתי לאחרונה דירות של 3 חדרים ביוקנעם (עיר יקרהההה) ב-575 א' ש"ח. אולי יש גם באזורך ואולי אתה אפילו עומד בקריטריונים?

כשמדובר על סכומים כאלה, עדיף להיזהר וללכת עם הראש ולא עם החלום של ניילונים על האסלות.

משכנתא זה קל

פורסם

איני מנסה להכנס לנעליו של פות"ש בעניין תזמון רכישת הדירה, אבל בעניין רכישת דירה חדשה מקבלן לעומת רכישת דירה מיד שניה - זה כאב ראש וזה כאב ראש. דירה מקבלן אפשר להתאים לדרישות הרוכש תוך כדי הבניה (בהנחה שהדירה עדיין לא נבנתה), כמובן בתוספת מחיר. לעומת זאת בכישת דירה מיד שניה יהיה צורך להתאימה לרכי הרוכש (ודירות רבות עברו שינויים על ידי הדיירים הקיימים והקודמים והפכו מוזרות ביותר, ולא כל אחד רוצה להכנס לעבודה מול קבלן שיפוצים. וכמובן - בדירות חדשות יתגלו בשנים הראשונות ליקויי בניה. לעומת זאת, בדירות מיד שניה עלולות להתגלות תקלות זקנה או חוסר התאמה - צינור מפוצץ פה, צורך בהעברת קו חשמל או תקשורת שם. וכמובן תהליך חיפוש דירה מיד שניה מיגע, אתה לא מגיע לפרוייקט ומציגים לך 6 טיפוסי דירות וצריך לבחור רק את הקומה וכיוון הרוח, אלא צריך לעבור על הלוחות מדי יום ולמצוא זמן להסתובב עם המתווכים עד שנמצאת הכלה היפה.

בקיצור - הויכוח אם לקנות דירה חדשה או מיד שניה די עקר ותלוי בצרכי ויכוות הרוכש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שלום לכולם.

לפני שבועיים החלטתי לעשות צעד ולקנות דירה חדשה מקבלן שילמתי כבר מקדמה וביום שני הקרוב אמור להחתם החוזה, עד ללפני שבועיים הייתי בטוח שחוק מע"מ 0 לא יכנס לתוקף אבל כמו שאתם בטח שומעים בתקשורת נראה שהחוק עומד לעבור עם תחילת מליאת הכנסת של החורף.

אני נכלל בקטגוריה של הזכאים ואם החוק יכנס לתקוף וארכוש עכשיו את הדירה אפסיד סכום מאד מכובד של כסף,

מצד שני אי אפשר לדעת בוודאות אם החוק יכנס ,ואם זה יקרה מאד פוחד שאפסיד את הדירה שעלייה אני אמור לחתום.

מה מומלץ לעשות במקרה הנ"ל?

הכל הימור. אין תשובה חד משמעית.

לפני 9 חודשים התחילו לדבר על מע"מ 0. בדיוק אז, גם אנחנו היינו באותה הדילמה. מצאנו את הדירה שרצינו, בכיוון שרצינו ובמיקום שרצינו. חתמנו וקנינו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מנסיון של ה 7 שנים האחרונות - המחירים רק עולים מחודש לחודש. אישית? רכשנו ברגע שיכולנו. הכסף כשהוא עומד גם ככה לא עושה שום דבר יותר טוב.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

גם אני הייתי בגישה הזאת מלפני שבועיים אבל נראה שהחוק ממש עומד לעבור, מצד שני מפחיד אותי לחכות ובסופו של דבר להדפק, הכיון הוא כרגע לחתום ולקוות שהחוק יחול רטרואקטיבי מספטמבר.

מעצבן עד שדברים זזים במדינה הזאת.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם
מי שממליץ לך כך או אחרת, וזה שאתה שומע למישהו - זה לא חכם, בלשון המעטה.

לדעתי, וללא שום ייעוץ, אין לקבלן שום בעיה להעלות את המחירים בסכום ההנחה כך שההנחה שתהיה לקונים תהא 0 שקלים.

בטח שתהיה לקבלן בעיה. אחוז מקבלי ההטבה עומד לפי זכרוני על כ-10% זכאים, לפני שהתחשבנו בכאלו שרוצים דירות יקרות יותר או שונות מהמפרט המוגבל. ההטבה גם ככה מוגבלת לדירות עד סכום מסויים, כך שהקבלן מוגבל גם בזה.

מצחיק שאנשים באמת חושבים ש-5%-10% זכאות תגרום לשינוי כלשהו. זכאות, לא אמרנו רוכשים. גם היינו זכאים לקרקע בדרום בחינם. ראית אלפים עוברים להקים שם ישובים?

אל תתבלבלו ואל תקשיבו לכל מה שהתקשורת אומרת לכם. זו נטו הטבה למי ששירת בצבא - איך שלא תסובב את זה.

חבל שגורמים עוינים מנסים להפיל את ההטבה המעולה הזאת, שאמורה להעניק חזרה למי שנתן מעצמו.

פות"ש - לפי ההתנייה של לפיד, לפיה על זה תקום ותיפול הממשלה, נראה נכון לרגע זה שהחוק יעבור. אין תשובה נכונה ולא נכונה למצב שלך.

פורסם

אני רק אשים את זה פה:

העליה הממוצעת במחירי הדירות השנה, עמדה על כ-13 אחוז.

המע"מ זה 18%.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

העליה הממוצעת במחירי הדירות השנה, עמדה על כ-13 אחוז.

א. מה המקור שלך לנתון הזה?

ב. ממוצע, מעצם היותו ממוצע יכול לעוות את המציאות בגלל ערכים קיצוניים, ובחלק המהערים בארץ המחירים לא עלו ובחלק אף ירדו. השוק עומד, הרבה אנשים בין אם משקיעים ובין אם קונים דירה ראשונה מחכים לראות מה יקרה ויושבים על הגדר.

ג. לא תמיד מבט אחורה נותן לך כדור בדולח לגבי העתיד - זה נכון בעיקר פה לדעתי.

פורסם

המקור לנתונים.

זה נכון שהשוק עומד (מי כמונו, כמשרד אדריכלים שחלק ניכר מפרנסתו הוא על בנייה רוויה עבור יזמים יודע זאת. מס' הפרויקטים מהזן הזה ירד אצלנו לפחות מחצי. זו אחת הסיבות לטענות שיש לי נגד החוק ההזוי הזה), אבל למרות שהשוק עומד, המחירים לא ירדו בשום מקום כמעט, אלא אפילו עלו בשיעור חד יותר מברבעונים המקבילים בשנים קודמות.

במקומות בהם המחירים ירדו, (אם תיתן לי דוגמאות לכאלה), אוכל למצוא עבורך סימוכין לסיבות האמיתיות שגרמו לירידה.

החוק המטומטם הזה לא יוריד את מחירי הדיור. (למרות שיהיו פרטים בודדים שאכן ירוויחו ממנו יפה). הוא בעיקר תוקע את כל ענף הבנייה, ופוגע קשות בפרנסתם של אלו הסמוכים אליו.

ואת זה אומרים כל מי שעיינו בטיוטת חוק, כולל מיטב הכלכלנים. לא תמצא כמעט מי שמצדד בהפלצה הזו, ומאמין שהיא תעזור ברמת המקרו.

ואם במקרה יש בלבך שמחה לאידם של אלו שנפגעו, כדאי לך לזכור (שלמרות הסטיגמות) ענף הבניה הוא אחד ממנועי הצמיחה המרכזיים במשק הישראלי, ופגיעה בו, תגיע בעקיפין גם אליך, וזה אפילו לא יקח הרבה זמן.

קח בחשבון, שענף הבנייה מפרנס הרבה בעלי מקצוע פריפרייאלים לו, באופן ישיר, כך שהנפגעים הם לא רק יזמים עשירים ואדריכלים סמולנים מנותקים שגרים בהרצליה פיתוח.

פורסם (נערך)
ראיתי לאחרונה דירות של 3 חדרים ביוקנעם (עיר יקרהההה) ב-575 א' ש"ח.

זה עוד זול.

דירת 3 חדרים בקומפלקס שבו אני גר בגבעה הירוקה ביקנעם נמכרה לפני חודשיים ב-900 אלף ש"ח.

אני גר בדירת 4 חדרים (100 מטר) שאותה רכשנו לפני שנתיים וחצי ב-1,070,000.

לפני כחודשיים קיבלתי טלפון מהמתווכת שמכרה לנו את הדירה והיא אמרה שיש לה הצעה על הבית שלנו ב-1,250,000 ושאלה אם אנחנו רוצים למכור.

זה פשוט מטורף המחירים האלה ולצערי בלי עזרה מההורים ומסבתא אין סיכוי שהיינו מגיעים לדירה בעצמנו.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם (נערך)

natco, ידידי, תקרא את מה שרשמתי למעלה:

מטרת החוק אינה להוריד את מחירי הדיור. מי שמספר לך ככה, משקר.

המטרה של החוק היא לאפשר - במצב הקיים - לזוגות צעירים, שתרמו למדינה, לקנות דירה.

למדינה אין אינטרס להוריד את מחירי הדיור ולכן לא יעשו דבר. פשוט אנשים יצטרכו להרוויח יותר כסף בשביל לקנות דירה במרכז.

בעצמך אמרת שהבנייה רוויה, והיזמים עושים רווחים מוגזמים על כל בנייה - אז למה לתת למצב הזה להמשיך?

אתה מבין בכלל מה אתה מפסיד פה?

אתה מבין שאם צעירים משכילים לא יוכלו לקנות פה דירה, הם ילכו למדינה אחרת בה הם יוכלו?

אתה מבין שכשאתה תצא לפנסיה, לא יהיה פה דור רווי בכסף שיוכל לשלם את הפנסיה שלך?

אתה מדבר כאילו אתה על ענן וכל מה שמעניין אותך הוא אתה ועצמך.

אתה מעדיף שדור שלם ידפק כדי שכמה בודדים יוכלו להמשיך להרוויח מיליונים, ואל תטעה, לא מדובר בפרנסתך שלך - אם כי בפרנסה של המנהל הגדול בעסק שלך.

עריכה: בתוך הכתבה שנתת יש קישור לכתבה נוספת, מעניינת הרבה יותר לנושא - ירידה של 30% במכירת דירות חדשות

עריכה אחרונה על ידי Ziv
פורסם

כל הנושא הזה לא ברור, מה שבטוח זה שהמחירים נעצרו בחודשים האחרונים בעיקר כיוון שכולם מחכים ל"הטבה" הזו.

מה ייקרה מחר אם החוק יעבור? כנראה ריצה של אלפי זכאים למשרדי המכירות, השאלה איזה המחיר הם ייראו שם אחרי שעה? הקבלן לא מתחייב לשום מחיר, היום 1,000,000 מחר 1,100,000 לאותה הדירה. אפילו אם לא יעלה את המחיר תוך ימים יירכשו כל הדירות הזולות וכבר לא יהיה היצע של דירות בתחום המחיר הזה.

אם כבר אז אולי רק אחרי שנה כל העסק יירגע.

ככה אני רואה את זה אבל באמת יהיה מעניין לראות מה ייקרה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
natco, ידידי, תקרא את מה שרשמתי למעלה:

מטרת החוק אינה להוריד את מחירי הדיור. מי שמספר לך ככה, משקר.

מי שסיפר לי ככה, זה יאיר לפיד, יוזם החוק...

,המטרה של החוק היא לאפשר - במצב הקיים - לזוגות צעירים, שתרמו למדינה, לקנות דירה.

חמור מאד. לתת הטבה לקבוצה קטנה באוכלוסייה, ע"ח כלל הציבור, זה בדיוק מה שחולה במדינה הזו. וזה ממש לא משנה לי מי הקבוצה המרוויחה ומי המפסידים.

, למדינה אין אינטרס להוריד את מחירי הדיור ולכן לא יעשו דבר. פשוט אנשים יצטרכו להרוויח יותר כסף בשביל לקנות דירה במרכז.

פה אני יותר ממסכים איתך. (אגב, זו לא "המדינה", אלא בעיקר בנק ישראל, שדואג ליציבות הבנקים שנתנו הלוואות לדיור במינוף אדיר וללא גיבוי זמין למיליארדים שהם חילקו). המחירים, בכל מקרה, לא ירדו באופן יזום. על זה אנחנו יכולים לכל הפחות להסכים :D.

אגב, זה לא אומר שהבועה לא תתפוצץ פה יום אחד בפרצוף של כל הספקולנטים בלי התערבות רגולטורית...

natco,

אתה מבין שאם צעירים משכילים לא יוכלו לקנות פה דירה, הם ילכו למדינה אחרת בה הם יוכלו?

אתה מבין שכשאתה תצא לפנסיה, לא יהיה פה דור רווי בכסף שיוכל לשלם את הפנסיה שלך?

אתה מדבר כאילו אתה על ענן וכל מה שמעניין אותך הוא אתה ועצמך.

פה אתה כבר מרפרר לשרשור השכן, של הגירה.

ואחזור עבורך על מה שאמרתי שם:

מי שחושב שיש לו סיכויים טובים יותר מעבר לים- שיסע לשלום, יגיע בשלום, ויצליח, אינשאללה.

מדינת ישראל מספיק יציבה גם בלי אותם מהגרים, ואל תשכח, שיש גם הגירה פנימה, שחלקה לא פחות איכותי מהעוזבים.

זה מקובל בכל מדינה מערבית, ואני שמח (שמהבחינה הזו) אנחנו יכלים להחשב לכזו. אף אחד לא מת מזה.

לגבי הפנסיה, אני ממש לא מחכה שהמדינה תדאג לי לכזו.

לתלות את עתידי בדור הבא-הבא זה לא אחראי מבחינתי, ולא הוגן כלפיהם.

אבל זה כבר וויכוח לפוסט נפרד של מדיניות רווחה וסוצאליזם.

דעתי בקצרה- אדם צריך לדאוג לבטח ולחסוך לקראת עתידו, ולא ליפול כנטל על אזרחים אחרים. צעירים או מבוגרים.

מי שכשל בכך, חולים, או אומללים מכל סיבה אחרת, צריכים לקבל עזרה מלאה. מעין איזון בין סוציאליזם אקטיביסטי, לקפיטליזם חזירי.

ואל תטעה, לא מדובר בפרנסתך שלך - אם כי בפרנסה של המנהל הגדול בעסק שלך.

טוב, אם אנחנו במתקפה אישית, אז במקרה הפרטי שלי אני הוא ה"בוס הגדול והנורא". אז אתה מוזמן להפציץ...

בכל מקרה, אם יהיה לי רע וקשה, כמו שאתה מאחל, לא יהיה לי כסף לשלם משכרות רעב לעובדות האומללות שלי, והן יצטרכו ככה"נ לישון ברכבי החברה הצפופים שאנחנו מספקים להן. :D

• תוכן חדש...