Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה נוחת ב-14:00 - זה לא נקרא לנחות בערב, כפי שהשתמע מההודעה הראשונה שלך. מצד שני אני מניח שתהיה די מותש אחרי לילה לבן. לי, אישית, היה ניסיון אחד מאוד לא סימפתי במינכן, כאשר נחתתי ב-7 בבוקר, לקח עד 8:30-8 לעבור את ביקורת הדרכונים וקבלת המזוודות (טרמינל 1F המקולל), עוד שעתיים לקבלת הרכב ואז התברר שהרכב לא תקין, בקיצור לקח לי למעלה מ-7 שעות מהנחיתה עד שהנעתי רכב תקין (באותו מקרה יציאה לכיוון זלצבורג). גם בלי התקלה היה לוקח לי כ-4 שעות ויותר מהנחיתה עד היציאה מהשדה, בגלל תור בלתי נסבל בדוכן ההשכרה של סיקסט, וגם אלה שלידו לא היו בדיוק פנויים.

לשמחתי אני לא טס דרך טרמינל F (טס עם קונקשן), בכל הטיסות שלי עד כה למינכן (כאמור, 5 במספר) והשכרה מאותם סיקסט לא נתקלתי באף אחת מהבעיות האלו (לא תור בביקורת, לא תור בסיקסט, לא רכב תקול). ברור שיכול להתרחש גם גרוע מזה, אין לי שליטה בזה. מאחר ואין לי תכניות ליום הראשון חוץ מהלגיע ליער השחור, ה worst case הוא נסיעה לילית עייפה מלווה בהרבה עצירות בתחנות דלק. Been there, done that, זה לא מה שיהרוס לי את החופשה.

לגבי קולמאר - מרכז העיר אכן לא עשיר במיוחד, אנחנו ביקרנו באיזה יריד "חקלאי" בשולי העיר ובילינו שם לא מעט, בעיקר להנאת הילדים. כאן מתבטא ההבדל בין טיול של שני מבוגרים צעירים לבין טיול משפחתי. לשטרסבורג לא הגענו בגלל סדרי עדיפות בבחירת יעדים.

לגבי אגם קונשטנץ - אני הייתי בגדה הדרומית העיר קונשטנץ לא מעניינת, אבל טיילנו קצת במיינאו המדהים, טיול שהתקלקל בגלל מזג אויר סוער מאד. את הגדה הצפונית איני מכיר. זה מעלה נקודה נוספת וחשובה בתכנון הטיול - לכל תכנית צריך plan B המבוסס על אתרים סגורים (מוזיאונים, כנסיות וכו') למקרה שמזג האויר יהיה גרוע.

נקודה טובה. לא השקעתי ב plan b מעבר לגמישות בין הימים ביער השחור.

מצינגן מאד אכזבה אותי, אבל זה כנראה היה קשור לכך שכל הכבישים היו בשיפוץ והנהיגה בתוך העיר היתה זוועתית וברחנו אחרי קניון אחד שלא הוצאנו בו ולו סנט בודד. כיון שחלפו מאז 5 שנים אני מניח שהמצב הרבה יותר טוב.

נקודה חשובה בתכנון הפעילות הן שעות פתיחה. מוזיאונים סגורים ביום ב' (זו הסיבה שבגללה לא הגעתי למוזיאוני הרכב בשטוטגרט), וחנויות נסגרות בסביבות 6-7 בערב, גם בערים הגדולות. במינכן אתה תשהה במרכז הירידים שנמצא במרחק משמעותי ממרכז העיר, אני מקוה שהמלון קרוב לתחנת U-bahn כך שהנסיעה תקח בין חצי שעה לשעה בכל כיוון. גם שדה התעופה רחוק מאד מהעיר, מדובר בכ-40-50 ק"מ, ומרחקי ההליכה בתוך השדה גדולים מאד, במיוחד אם אתה מנפגעי טרמינל 1F. כמוכן בדוק מראש היכן אתה יכול למלא דלק לפני החזרת הרכב.

מהסוף להתחלה - יש תחנת דלק בשדה עצמו, אני תמיד מתדלק בה כי תחנת הדלק האחרונה לפני השדה לא תמיד מאויישת ואז יש שם סיפור עם לתדלק במזומן. את שדה"ת אני מכיר, גם את הנסיעה ממנו לעיר ובחזרה ברכב. המלון אכן קרוב למדי לתחנת U-באהן, לא בטוח שנלך ברגל אולי ניסע ברכב לתחנה זו או אחרת ומשם נמשיך בתח"ץ למרכז העיר. אם היינו נשארים ליותר מיום, הייתי שוקל להחזיר את הרכב ולהתמקם יותר במרכז, אך בהינתן המצב הזה העדפתי ללון קרוב לאוטובאן ולספוג את הנסיעה בתח"צ.

מינכן מצויינת לקניות. אם אתה נכנס ברכב על A94 אתה מגיע לרחוב אינשטיין, ומדובר באזור עם הרבה חנויות זולות (גם ברחובות המקבילים). אשתי חגגה שם על מציאות, ובין השאר יש שם Media Markt גדול מאד. עד כמה שאני זוכר יש שם גם תחנה של U-bahn וקצת יותר רחוק גם של S-bahn, אבל בדוק במפה. כמוכן תחנת הרכבת המרכזית (שמרכזת גם את ה-U-bahn וה-S-bahn) היא קניון תת קרקעי עצום.

מגניב, אני זוכר את התחנה המרכזית הזו מהילדות, מביקור קצר שערכנו במינכן. תודה על הטיפ.

לגבי פארק אירופה - שים לב לשעות הפתיחה, לפי האתר החל ממחרתיים הוא נסגר בשעה 6 בערב. הפארק עצום בגודלו. מבחינת התארגנות על ציוד שים לב שיש הרבה מתקנים עם מים, כך שצריך להיות עם מעט ציוד ועם הגנה מפני מים שינתזו בכל מיני גלישות. אישית אני שונא את הפרקים ושימשתי כקולב לכל הציוד המשפחתי בזמן שהאשה והבנים נהנו מהמתקנים, אבל לך לא יהיה כזה שירות. עוד נקודה בביקור שלי שם - התורים למתקנים ארוכים, אבל גרמנים, כמו גרמנים, מתחילים לצאת ברגע שיש כריזה ראשונה לקראת סגירת הפארק. הנים שלי הספיקו לעשות 3-4 רכבות הרים בשעה האחרונה, לדעתי יותר מאשר משך כל היום קודם לכן. פשוט רצו ממתקן למתקן, כאשר התורים כבר התפוגגו. לכן - נצלו את שעות הפתיחה עד סופן.

אני אישית לא מתלהב מאוד מהקונספט של ללכת לפארק אירופה. את המהירות שלי אני מעדיף ברכב, לא בכסא חנק שנע על מסילה בלי שתהיה לי שום שליטה בנושא. האישה מאוד רוצה ללכת. מקווה שאם נלך - בזכות העונה והתזמון לא ניקלע ליום עמוס. מקווה עוד יותר, שנמצא מספיק דברים מעניינים לעשות כדי שנוכל לוותר על החוויה המפוקפקת לחלוטין.

לגבי מינכן - רציתי את מוזיאון המדע, אבל האישה קצת נגד, וכנראה שבצדק. אם יש לנו שם יום אחד פרקטית, עדיף לראות קצת מהעיר ולא לבלות אותו בתוך בניין. אם מזג האוויר יהיה לרעתנו, זאת אופציה. על דכאו אני חושב שאוותר. גם בגלל ה theme של הטיול, גם בגלל שיש לי מספיק מהנושא הזה במשפחה ביום-יום.

תודה על כל המידע!

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם (נערך)

קח את מרכז העיר + קניות אם יהיה מקום במזוודות, תהנו.

לגבי מרכז הקניות שהזכרתי - הוא לא ליד תחנת ה-U-bahn אלא 1-2 תחנות אוטובוס משם, ttk"y באזור Leuchtenbergring, נסה לבדוק במפותגוגל ב-streetwiew

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

4. מעבר לנהיגה, למה לדעתך קולמאר תגזול יום שלם? האמת, לא לגמרי מצאתי מה לעשות שם. הערכתי את הנהיגה ביום הזה בעד 6 שעות, בהתחשב בכך שאנחנו יוצאים מוקדם מהבית וחוזרים מאוחר (נניח, 7:00 עד 22:00) זה נותן לנו 8-9 שעות לטייל נטו. מצד אחד, ברור לי ש4 שעות זה בכלל לא הרבה פר עיר, מצד שני לא מצאתי ממש מה לעשות שם (הן בקולמאר והן בשטראסבורג). מה לדעתך הכי מעניין ב2 הערים האלה, ואם היית צריך להעביר יום באזור הזה, האם היית בוחר אחת מהן?

חלפתי בקולמאר לפני שבוע ויום, אני חושב שאפילו חצינו באותו מעבר גבול שסימנת.

בגלל עייפות וקצת חוסר עניין לא נכנסנו לעיר העתיקה שלא נראית מאוד גדולה או שונה בתכלית מאלף אחרות.

לאומת זאת מסביב יש אין ספור יקבים. אם אתם בעניין יקב ADAM מאפשר לעשות סיבוב חינם ולבד במרתף (נחמד אבל לא מרטיט חושים) .

בבאדן באדן יש שני מרחצאות, הזולים בלבוש והיקרים בעירום, היינו בזולים. המים לא היו חמים כמצופה, אבל האווירה והמקום נעימים ומרגיעים.

תהנו

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לגבי מינכן - אזור הקניות שהזכרתי נגיש ברכב בלי מאמץ חריג של מרכז העיר - ממשיכים מערבה מ-A94 לאותו רחוב אינשטיין (מדובר בהמשך הישיר) עד ה-Media Markt שנמצא במרכז קניות קטן שיש מאחוריו חניון. כמוכן - אם עוברים במנהרה מתחת ל-S-bahn ובהמשך פונים שמאלה יש רחוב עם לא מעט חנויות זולות, ויש חניה בשפע באזור, או בסמטאות החוצות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפות"ש, הזכרת שימוש במדריכים ובלוגים - יש המלצות?

אנחנו משתמשים בנתיים במדריך המשפחה המטיילת שלקחנו מחברים.

דרך אגב, שמעתי על "המדריך ליער השחור של משפחת קמה" - מישהו מכיר? יש לינק ?

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...