Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה גודל רכב אני צריך?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני רואה שבהרבה מקומות מתייחסים למכוניות מיני כ"מכוניות עירוניות" וזה מבלבל אותי.

אני לא רוצה לבזבז כסף ודלק על רכב גדול יותר ממה שאני באמת צריך, אבל גם לא רוצה לקנות רכב שלא ישרת את המטרות שלי.

בהנחה שלעולם לא ייסעו ברכב יותר משני אנשים (נהג+נוסע לצידו) אבל כן נדרשות מידי פעם נסיעות בינעירוניות ארוכות, כולל טיפוס וירידה מהרי ארצנו (ת"א-ירושלים-ים המלח-וחזרה וכדומה), מהו גודל/סוג/נפח מנוע (לא יודע מה הפרמטר הנכון לשאול עליו) המינימאלי שנדרש על מנת לנהוג בנוחות ובבטיחות?

אם זה משנה, אני מדבר על רכבים אוטומטיים בלבד.

יש בכלל מכוניות שנמכרות בארץ ולא עונות על הדרישה הזו? איזה?

תודה מראש!

עריכה אחרונה על ידי user4576
פורסם

למרות הפירוט זה עדיין כללי מדי.

בכל זאת לתקציב יש משמעות והאם אתה מתכוון לרכב חדש בלבד?

באיזה מכונית אתה נוהג היום ומה התחושה שלך כלפיה? מבחינת מילוי הצרכים שתארת.

כל המכוניות שנמכרות בארץ יכולות להגיע לכל מקום. בארץ. על הכביש.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בהעדר תקציב, ההמלצה היא פורשה בוקסטר.

מתאימה לזוג. לא גדולה. תעמוד ב״עליות לירושלים״ בגבורה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כל רכב חדש שנמכר כיום בישראל יענה לדרישותך. (גם במנועים הקטנים של ה-900/1000 סמ"ק).

כמובן שכאן נכנס ה"מתח" שקיים בין גודל המנוע לחיסכון שלו, ובזה היצרניות משקיעות משאבים רבים. איך מצד אחד לעשות מנוע קטן ויעיל כי כך הוא יהיה יותר חסכוני אך מצד שני לא קטן או חלש מדיי כי אז הוא יתאמץ ויהיה "בזבזן". לכן, תתאים את גודל המנוע לאופי הנסיעות (נוסע יותר בעיר או באזור המרכז/השרון - מנועים קטנים יהיו עדיפים יותר).

פורסם

אתה מפרט כמה סוגי נהיגה, אבל לא את תדירותם. כל רכב יוכל לעלות לירושלים, חלפו ימי הפיאט 600 שהיה קורע את רצועת מניפלת הרדיאטור בעליות.

אם עיקר הנהיגה שלך תהיה מרחקים קצרים באיזור עירוני צפוף בחר ברכב הקטן יותר שיהיה חסכוני בדלק ונוח בתמרונים בעיר הצפופה ובמציאת חניה. הוא יעמוד בם בנסיעות לירושלים, אבל לא יהיה נוח לישיבה ממושכת. אם, לעומת זאת, אתה צפוי להרבות בנסיעות יחסית ארוכות, בחר רכב מעט יותר גדול, הייתי אומר סופרמיני, שיספק לך יותר בטיחות, נוחות ובדרך כלל גם כוח בנסיעות הבין עירוניות, במחיר קצת פחות חסכנות בתוך העיר.

בסופו של דבר כל בחירה ברכב מהווה פשרה, אלא אם יש לך מוסך מרווח וחשבון בנק מנופח שיאשפרו לך להחזיק כמה מכוניות שישמשו אותך לפי מצב הרוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חייבם להתחיל מתקציב? כי אני באמת לא יודע.

אני אנסה לפרט יותר:

אני רוצה אוטו אוטומטי, חסכוני בדלק, שלא יטרטר אותי למוסך, שיהיה מסוגל לטפס מחוף הים לפסגת הכרמל בלי "לבכות", שיהיה מסוגל לנסוע על כביש 6 מעל המהירות המותרת בלי לרעוד, ושיביא אותי מא' לב' בבטיחות ובנוחות.

אני *לא* צריך להעביר מטען, *לא* צריל לקחת נוסעים במושב האחורי, ו*לא* צריך לעשות רושם על מישהו עם רכב נוצץ/יפה/מכובד/וואטאבר.

אם בשביל למלא את הדרישות האלו צריך לשלם 100 אלף שקל אז אני אעמוד בזה ואם מספיק 20 אלף אז כמובן שעדיף...

האם זה לגיטמי לשאול בשלב זה מה התקציב המינימאלי שאני צריל בשביל רכב שיעמוד בתנאים שהגדרתי?

תודה.

פורסם

בוא נלך הפוך: מה הסכום שעומד לרשותך ומובטח שלא תזקק לו בעתיד הנראה לעין למטרות אחרות (ואשר יאץ אותך למכור את הרכב).

שנית - מה טווח הזמן שאתה מתכוון להחזיק ברכב.

שלישית - ידני או אוטומטי? נכונות לנהוג ברכב ידני פותחת לפניך מגוון אפשרויות לרכוש רכב חדש או צעיר, וגם לחסוך בעלויות דלק וביקורים במוסך.

כחיפאי מזה 57 שנה בקירוב אני יכול לומר לך שפיאט 600 ופרינץ 4 טיפסו את הכרמל, והיום חברותי לפרויד הן אין ספור אלטו, 107 וסיטיגו. אישית הייתי קרוב לרכישת פיקנטו, אבל אשתי החליטה (בצדק) שלנסיעות שלנו במטרופולין של חיפה (עכו, קריות, יקנעם) וכמובן לטיפוס היום יומי בפרויד\נחל גיבורים\רופין עדיף רכב קצת יותר גדול - אז הוספתי 15000 ש"ח והשקעתי בסופרמיני. אבל, שוב, מדובר במצב הכלכלי האישי שלך, ו-15,000 ש"ח בשבילי זה לא 15,000 ש"ח בשבילך, ולכן אתה צריך לקבוע לך סכום מסגרת ברור.

יש עוד דבר שעליך להביא בחשבון - ככל שרכב יהיה יותר צעיר הוא יעלה לך יותר בקניה, אבל פחות בתחזוקה השוטפת, מה שפחות או יותר מתקזז לאוך מספר שנים. אם בכונתלך להחליף רכב בעוד 2-3 שנים אולי עדיף לקנות רכב זול ולהיות מוכן לשלם תמורת תיקונים ולקחת את הסיכון של הזקקות להחלפה של רכב שלא מספיק אמין לצרכיך (אבל הפסד מועט בירידת ערך), ולעומת זאת אם אתה, כמוני, מעדיף להחזיק ברכב שנים רבות עדיף לרכוש רכב חדש או צעיר שיבטיח תדירות נמוכה של ביקורים במוסך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהמשך לשאלות:

לא מתכוון לרכב חדש.

עד היום היה לי רכב "מנהלים" של 2000 סמ"ק בן 14 ששתה דלק בטירוף ועשה חיים קשים בחניות שקיבלתי בירושה מההורים (כך שלא היה לי שיקול דעת בבחירתו). עכשיו הוא מפורק ואני צריך לבחור רכב לראשונה. לא מבין בזה כלום.

פורסם

תודה על התגובות. בנוגע לשאלות:

אני מעוניין באוטומטי בלבד (לא נהגתי על ידני מאז הטסט, יותר מעשור, לא רוצה לבחון את הזיכרון שלי).

בנוגע לסכום - בשום מקרה אני לא רואה מצב שבו אצטרך למכור את הרכב כי אני זקוק לכסף. גם אם אקנה רכב ב 100 אלף ש"ח. אני פשוט לא רוצה לבזבז כסף על "מותרות" מעל ומעבר לצרכים שלי.

בנוגע לטווח זמן: האופק שלי הוא דווקא כן יותר לכיוון של 2-3 שנים. פחות מטריד אותי הצורך להחליף, יותר מטריד אותי טרטור למוסך (אם הייתי יכול לקנות רכב ממש זול שלא ייראה מוסך בכלל שנתיים ואז פשוט ישבוק חיים בבת אחת וערכו יירד לאפס זה היה סבבה. אני מבין שאין דבר כזה).

פורסם

אז גש למורה נהיגה, תרענן את הזכרון שלך על ידני ופתח לעצמך עוד אופציות ברכישה.

לדעתי אם אתה עדיין מתעקש על אוטומט, אפשר לשקול מיצובישי ספייס סטאר או ניסאן אקו מיקרה (אם יש עדיין במחיר של המבצע, 80 אלף ש"ח). ישאירו לך עודף מהתקציב, רכב חדש לגמרי, 3 שנות אחריות וראש שקט. מכוניות חסכוניות, האקו מיקרה בנתיים מראה אמינות גבוהה מאוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני חושב שסוזוקי סוויפט בת שנתיים- שלוש תענה על כל הדרישות בצורה מושלמת.

גם דייהטסו סיריון, טויוטה איריס, מזדה 2.

אז אפשר להשקיע כ 50 אלף ברכב סופר מיני בן. שנתיים-שלוש, לא ישן מדי, אחרי שהמכה הראשונה של ירידת ערך כבר מאחור, יחסית חסכוני, לא צפוי להתקלקל בתדירות גבוהה או בכלל.

בכל מקרה זה מה שאני אישית הייתי עושה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

מסכים עם ולאד.

לגבי הידני - אל תבהל. הבן הבכור שלי נהג לאחרונה על ידני בטסט, בינואר 2008. לפני חודשיים בפינלנד התישב במושב הנהג של גולף ידנית, כיוון מראות, הניע, שילב ראשון ונהג. בלי שום בעיה. אני לא חושב שהבחור בעל יכולת מיוחדת בתחום הטיפול בידית ההילוכים ודושת המצמד, פשוט לא חשש לחדש את היכולת.

בהתאם לכך אין לך סיבה לחשוש מנהיגה ברכב ידני, מה שפותח לך שלל אפשרויות לרכישת רכב יותר צעיר או מרווח בתקציב העומד לרשותך. כמובן שיהיה עליך להיות מוכן לעבוד קצת יותר קשה בפקקים ולספוג את הקושי במכירת הרכב בעוד כמה שנים בגלל אנשים שפוחידים כפי שאתה חושש כיום.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אם אתה מתכוון לנסוע נסיעות עם הרבה פקקים קח אוטומט, אם הנסיעות שלך יהיו קלילות ואתה רוצה חסכון בדלק קח ידני.

עזוב שטויות שלא נהגת הרבה זמן על ידני, זה כמו לרכב על אופניים ובמקרה הכי גרוע קח שיעור או שניים.

זה יפתח לך אופציות חסכוניות מאוד ומהנות לא פחות.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
אני חושב שסוזוקי סוויפט בת שנתיים- שלוש תענה על כל הדרישות בצורה מושלמת.

גם דייהטסו סיריון, טויוטה איריס, מזדה 2.

אז אפשר להשקיע כ 50 אלף ברכב סופר מיני בן. שנתיים-שלוש, לא ישן מדי, אחרי שהמכה הראשונה של ירידת ערך כבר מאחור, יחסית חסכוני, לא צפוי להתקלקל בתדירות גבוהה או בכלל.

בכל מקרה זה מה שאני אישית הייתי עושה.

50 אלף ש"ח לסופר מיני בת שנתיים או שלוש שנים זה רק ידני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...