Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

IMG-20140814-WA0000.jpgשלום לכולם,

היום בדקתי רכב במכון לבדיקת רכבים לפני קניה (מבדק פתח תקווה) ורציתי לשאול כמה שאלות בעניין.

מאזדה לאנטיס 323F

שנה 1996

ק"מ 190K

יד 4

אוטומט

מחיר מבוקש 6.6K

1)האם כדי לקחת את הרכב

2) אם כן מה עלות התיקון המוערכת (ללא הפחחות, חלונות חשמל)

3) האם אני יכול להיתעלם מכמה בעיות ולתקן אותן בהדרגה

אני יודע שאני נשמע לא הגיוני אבל ככה זה כשחולמים על רכב ספציפי ובסוף יש סיכוי להגשים חלום קטן.

תודה מראש!

פורסם (נערך)

שלום,

אני מקווה שלא תיעלב ממה שאני כותב לך (זאת דעתי האישית בלבד). מה שלא הגיוני לדעתי או אולי אפילו הזוי זה לקחת רכב בן 18 שעולה 6 אלפים שקלים למכון הבדיקות.

אין לי תשובה לגבי הערכת מחיר לתיקון. עכשיו תעשה מה שהיית צריך במקום הבדיקה הזאת - תיקח את הרכב למוסך שאתה סומך עליו, שיגידו לך מה צריך לתקן דחוף וכמה יעלה.

ואם כבר עשית בדיקה כזאת, תיקח אותה גם למוסך - הם יגידו מה נכון, מה חשוב ומה שולי ואפשר לא לגעת.

הבדיקה הזאת לא נותנת שום אינדיקציה כמה צריך להשקיע ברכב, אלא רק מה שלא היית צריך להשקיע - בבדיקה הזאת.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כן אני כבר הבנתי את הטעות שלי :) לטוב ולרע.

אז לשאלה הדבילית שלי להיום, בפעם הבאה במקום לעשות את הבדיקה הזאת פשוט לבדוק לבד את הרכב (מה שלמדתי כבר בעל פה מה לבדוק) ואם הכל נראה סביר לקחת למוסך ושם כבר יגידו לי מה באמת מצריך תיקון?

ואם כן, אז כמה המוסך לוקח לבדיקה כזאת (אם בכלל)?

זה הרכב השני שלי כשאת הראשון לקחתי בלי כל הבדיקות הללו, בגלל זה כל השאלות :)

פורסם

לשאלותייך:

1. באופן אישי, לא הייתי לוקח שום רכב בגיל כזה ובמחיר כזה.

2. מהטופס אי אפשר לדעת, יש לרכב נזילות מפה ועד הודעה חדשה. לא בטוח בכלל שהוא יכול לעבור טסט, ויש כסת"ח קבוע של תיבת הילוכים שלא אומר כלום(יש לי שכן שהלכה לו התיבה במאזדה כזאת בסביבות ה-200 אלף קילומטר).

3. תמיד אפשר, השאלה אם יצוצו בעיות חדשות?, וברכב בן 18 עם 200 אלף קילומטר, זה לא יהיה הימור מופרע כול כך.

לדעתי בכסף כזה לא צריך לקנות רכב

פורסם

לפי דעתי הרכב לא במצב גרוע כ"כ לרכב במחיר כזה ובשנתון שכזה .שוב ,כבר אמרו לך פה .קח למוסך שאתה סומך עליו .תוריד לבעל הרכב כמה שקלים מהמחיר ,בדוק לגבי המנוע ואם המנוע והגיר במצב סביר קח את הרכב.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

אני חושב שעדיף לך לנסות להגדיל קצת את התקציב ולקנות פונטו ספייס 2006, עולה סביבות 14-15 אלף שקל. את התשלום העודף על מחיר הקניה אתה תחזיר כל חודש בחיסכון אדיר בדלק וגם בהוצאות אחזקה שיהיו נמוכות יותר, בכ"ז רכב בן 8 ולא רכב בן 18.

זרוק את הבדיקה לפח ותעבור הלאה לרכב הבא. אין שום סיבה לקנות רכב בן 18 ביותר מ-2000 שקל, כששוק המשומשות מוצף בטירוף וההלוואות נוחות וזמינות.

פורסם

הרכב במצב סביר לגילו. בתקציב הנדון הוא אופציה סבירה.

בדוק מה עלות החלפת תושבות מנוע, יש גם לבצע ביטול נזילות במנוע ובגיר ככל האפשרי.

כמו"כ בצע טיפול גדול כולל החלפת שמן פילטר שמן ורצועות.

לא ניתן לתת הערכת מחיר למה שחייבים לבצע בלי לראות את הרכב.

אני חושב שעדיף לך לנסות להגדיל קצת את התקציב ולקנות פונטו ספייס 2006, עולה סביבות 14-15 אלף שקל. את התשלום העודף על מחיר הקניה אתה תחזיר כל חודש בחיסכון אדיר בדלק וגם בהוצאות אחזקה שיהיו נמוכות יותר, בכ"ז רכב בן 8 ולא רכב בן 18.

זרוק את הבדיקה לפח ותעבור הלאה לרכב הבא. אין שום סיבה לקנות רכב בן 18 ביותר מ-2000 שקל, כששוק המשומשות מוצף בטירוף וההלוואות נוחות וזמינות.

אין לי מושג מה מצבו הכלכי של פות"ש ולכן לא אציע לקחת הלוואה כי הלוואות צריך להחזיר.

ב-2000 ש"ח קונים גרוטאה כי עלות הטסט היא חצי מהשווי. דווקא 6-7 אלף ש"ח הוא מחיר סביר לרכב בגיל הזה שיכול לשרת את בעליו (עם הרבה מזל ותחזוקת מנע) שלוש ארבע שנים בלי תקלות רציניות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ב-2000 ש"ח קונים גרוטאה כי עלות הטסט היא חצי מהשווי. דווקא 6-7 אלף ש"ח הוא מחיר סביר לרכב בגיל הזה שיכול לשרת את בעליו (עם הרבה מזל ותחזוקת מנע) שלוש ארבע שנים בלי תקלות רציניות.

גם הרכב הזה הוא גרוטאה. יש בו השקעה לא מועטה והרבה מהלא נודע.

רכב ישן זה רכב לעשירים - שמעביר כסף מחשבון הבנק שלך אל המוסכניק. לפעמים כן, לפעמים לא. יש מזל לאנשים מסויימים - אבל, רוב הזמן הסטיגמה נכונה.

בימים כאלה של פקק אדיר בשוק המשומשות, אין שום סיבה לקנות ענתיקה כזו.

רבאק - יש כאן מישהו בפורום שמוכר יונדאי אלנטרה שנראית במצב מושלם, בסביבות 20 אלף ש"ח. בשביל עוד 10 אלף ש"ח, שזה 200 שקל בחודש החזר הלוואה, לא שווה לנסוע ברכב צעיר ב-11 שנה, שסביר להניח שיתקלקל משמעותית פחות?

הגרוטאה הזו שווה לא יותר מ-2000-3000 ש"ח, כדי לנסוע בה כמו שהיא, עד לרגע שבו תהייה תקלה משמעותית או תיקון גדול לקראת הטסט - ואז למכור אותה לגרוטאות תמורת 1000 ש"ח.

פורסם

תגובתי לאנשים שמציאים ללכת על רכב אחר - אם הייתי מבין במכניקת רכבים ולא מפחד מתקלות - הייתי קונה את מזדה 323f בשמחה, משקיע עלייה 20-30k על התחלה ונושע ברכב יופה הזה. מאז שראיתי אותו אל הכביש, הוא דיבר וממשיך לדבר עלי. אולי לפותח שירשור זה אחת הסיבות לבחור ברכב ספציפי זה? ;-)

(דיברתי על דגם זה http://www.fayzak.co.il/lightforum1/modaot/upload/28032010_124558_5426435744_.jpg)

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

כל הכתוב קיים גם במכוניות הרבה יותר צעירות . רק בדוק את עניין הנזילות וצפה לזה שהגיר אכן יכול להתפגר ויכול להיות שלא , תעשה איתו סיבוב תראה אם ההעברות חלקות תנסה לנסוע בעליה תראה שלא מחליק . במכוניות האלו הגיר הוא החוליה החלשה שאר המכלולים די עמידים .

שים לה שהרכב גם די נדיר כך שגם חלקי פח יהיה לך קשה להשיג אם תזדקק.

פורסם

תודה על התגובות התומכות (וחלק לא ממש :) ).

לגבי הלוואה אני לא מסוגל, אני סטודנט וההלאווה שנשארה לי זאת כרית הביטחון שלי למקרה הגרועה של שכר דירה, חשבונות, אוכל...

תגובתי לאנשים שמציאים ללכת על רכב אחר - אם הייתי מבין במכניקת רכבים ולא מפחד מתקלות - הייתי קונה את מזדה 323f בשמחה, משקיע עלייה 20-30k על התחלה ונושע ברכב יופה הזה. מאז שראיתי אותו אל הכביש, הוא דיבר וממשיך לדבר עלי. אולי לפותח שירשור זה אחת הסיבות לבחור ברכב ספציפי זה? ;-)

(דיברתי על דגם זה http://www.fayzak.co.il/lightforum1/modaot/upload/28032010_124558_5426435744_.jpg)

וכן הבחירה שלי ברכב הזה היא נטו רגשית, מאז שראיתי אותו פעם ראשונה אני חולם שיהיה לי אחד. אחרי שהיתבאסתי מהמבדק וחשבתי עליו כל היום הבנתי שגם אם היה לי יותר כסף להשקיעה עדיין הייתי קונה דגם כזה ומשפץ.

לא תמיד יש הגיון בבחירות שלנו.

פורסם

לסטודנט אין סיבה בגלל לנסוע במשפחתית ענתיקה. תנסה לחפש דייהו מאטיס בתקציב שלך, לפחות תחסוך על דלק ותיכנס לכל חניה, וגם תקנה רכב שנת 2001.

פורסם

אוטו נחמד תבדוק שהמנוע והגיר תקינים תוריד גיר ותחליף מחזיר שמן בין הגיר למנוע חלק עולה גרוש עבודה 500₪ גומיות עליונות גם עולים מחיר אפסי ותן למוסך שלך לעשות את זה יחד עם הנזילה שמשה להחליף הרכב לא עובר טסט וגם יכול לקבל הורדה מהכביש קח בחשבון אם הגיר הוא גיר קבל ולא חשמלי הוק קשה להשגה כך גם המנוע יש להם מחלה של גומיות שסתומים והפירוק מקומי לא הכי מוצלחים והיבוא יעלה לך כמו חצי רכב אם שני המכלולים תקינים תתקדם קדימה רוב האנשים פה לא מבינים במיוחד בהצלחה

Using Tapatalk

פורסם

ערב טוב,

ראשית כל,חבל שאתה הולך עם כזה רכב למכון בדיקה.

בדיקה עולה 500 שקלים וחבל לזרוק על רכב ישן כ"כ.

בד"כ רכב ישן יגיע עם מספר רב של דברים לקויים.

קח בחשבון שהרבה דברים ברכב אכן קיימים,מצד שני קח בחשבון שיש הרבה סעיפים שיופיעו בכל בדיקת קניה.

לעניין הבדיקה,

סך הכל בדיקה לא רעה בכלל לרכב עם כאלו נתונים,

המחיר לא משקף את המציאות.

אתה יכול למצוא הרבה רכבים עדיפים בסכום הזה.

סכום שמתאים לרכב כזה הוא 3000 שקלים ותו לו.

קח בחשבון שרק שיפוץ עתידי של ראש מנוע יעלה לך סכום דומה.

בהצלחה.

-----------------------------------

Audi A8 6.0L W12 '08

פורסם

אני מקווה שמי שהמליץ על הדייהו זה היה בדיחה . כמו שכתבו לפניי הבדיקה לא נוראית בכלל. אני קניתי לא מזמן רכב משנת 99 גם לו יש קצת סימנים אדומים מתחת לגיר שמן גיר אבל לא רואים על הקרקע אחרי לילה זה הבדיקה הכי טובה לנזילה תשאיר בלילה תבוא בבוקר ותוכל לדעת אם נוזל באמת ומקסימום תחליף מחזיר שמן זה לא סוף העולם , בכל מקרה כל שמן שהם רואים מתחת לרכב הם ירשמו נזילה בפועל אני לא ראיתי שום ירידה במפלס השמן. לדעתי מה שכן חשוב זה לראות איך טופל הרכב . ללכת למוסך כן לשלם לו על בדיקה של לחץ במערכת קירור ולבצע בידקת קומפרסיה בשביל לראות אם מנוע גמור או שיש הבדל משמעותי בין הצילינדרים .

תתכונן לעלויות דלק לעומת רכב קטן שיכול לעמוד על 1-12 רכב כזה הצריכה תהיה 1-8 בעיר אז חשב את חישוביך. מה עוד תשאיר כמה אלפים ליישור קו ודברים שיצוצו .

• תוכן חדש...