Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום שבת לקחתי 2 רכבים מסוג טויוטה קורולה SUN שנת 2003.

הרכב הראשון ליסינג, עבר 35K ק"מ, הוחלפו רפידות 5 פעמים (אחוריות פעמיים קדמיות 3 פעמים) !!! כפי שידוע לברקסים המקוריים שהגיעו עם הקורולה פשוט נגמרו מהר מאוד. לאחר מכן כל ההחלפות היו לרפידות תחליפיות, זה גרם לשריקה מעצבנת כבר אחרי אלף אלפיים ק"מ. ב-20K ק"מ הרפידות האחוריות פשוט נגמרו לגמרי (וזה אחרי שב-15K ק"מ הרכב נכנס ל"מוסך" לטיפול שגרתי).

זה הגיע לכאלה רמות שלפני 8K ק"מ החליפו רפידות ועכשיו הרכב רועד בבלימות במהירות גבוה (100 קמ"ש).

להלן פירוט זמני ההחלפה: החלפה הראשונה הייתה הרפידות הקדמיות כמובן וזה קרה קצת אחרי ה-10K ק"מ. ההחלפה השניה הייתה קצת לפני 20K ק"מ (כחודשיים שלוש אחרי שהרכב יצא מטיפול 15K ק"מ) בגלל שבאמצע נסיעה שגרתית בדרך חזרה מהעבודה שמעתי רעשים זוועתיים מהבלמים האחוריים (לשריקה הרגילה הייתיח רגיל, הפעם זה היה רעש הרבה יותר חזק), התברר שהרפידות האחוריות פשוט "נגמרו להם במפתיע". ב-25K ק"מ הגיע שוב תורם של הרפידות הקדמיות. עכשיו ב-35K ק"מ שוב הרכב במוסך ומחליפים רפידות קדמיות ואחוריות.

הרכב השני בבעלות חבר שלי (פרטי), 30K ק"מ טופל רק במרכזי, הוחלפו רפידות פעם אחת ב-15K ק"מ כי אלו היו המקוריות שהגיעו עם האוטו והם היו נגמרות מהר. הרכב כבר עבר 15K ק"מ עם הרפידות ה"חדשות" שלפי טענת טויוטה כבר לא נגמרות מהר.

בבדיקה בלימה ב-50 קמ"ש, 70 קמ"ש ו-100 קמ"ש הרכב שלו בולם הרבה יותר טוב. בנוסף הרפידות התחליפיות מתחממות יותר מדיי בבלימה מאומצת ומאבדות מכושר הבלימה מהר יותר.

* כמובן שהבדיקות לא היו מקצועיות/אידיאליות/בתנאי מעבדה אבל לאחר כ"כ הרבה תסכול עם הרפידות התחליפיות החלטתי שאני חייב לבדוק את הנושא מול רכב שמטופל במרכזי ולא במוסך חצר של חברת הליסינג.

לכן חבר'ה, תחשבו פעמיים לפני שאתם רצים לקנות חלקים תחליפיים. נכון שישנם חלקים שסתם יקרים רק בגלל שיש עליהם את הלוגו של היצרן, אבל יש חלקים שהם פרי פיתוח והשקעה של הרבה כסף ולכן שווה לשלם עוד כמה ש"חים כי בד"כ מה שזול בהתחלה אח"כ הופך להיות יקר יותר.

ועכשיו יש לי בעיה עם החברת ליסינג שמסרבת בתוקף לקחת את הרכב למוסך מרכזי. האם יש לי עילה לתבוע את חברת הליסינג על רשלנות ??? להורים שלי זה לא משנה כי להם לא משנה אם הרכב חורק או עוד שניה לא יבלום (אם אני לא הייתי נוסע ברכב לפני ההחלפה הראשונה של הרפידות האחוריות אני בטוח שהם לא היו שמים לב אפילו) כי הרי הם משלמים עליו גרושים, נוסעים כמה שרוצים, ועד שלא תהיה תאונה רצינית הם לא יבינו את חומרת המצב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...