Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני מספר חודשים חשבתי (בדגש על חשבתי) שאני שומע רעשי שריקה מכיוון הגיר. כמעט 3 שנים שאני נוסע עם שמן גיר מקורי של טויוטה בצמיגות 75W, שמן גיר בעל צמיגות נמוכה המיועד לרכבים הרובוטיים של טויוטה. יחד עם זאת התעורר חשש בליבי שאולי בכל זאת השמן מעט דליל מדי, במיוחד כאשר נוסעים במזג אוויר חם. תוסיפו לזה את השריקות ששמעתי (לכאורה) והחלטתי לחזור לצמיגות המומלצת, 75W90.

לא הייתה לי הרבה התלבטות מה להזמין. על ה MT-90 קראתי הרבה חומר ולא מצאתי אף אחד שהיה מאוכזב ממנו. הזמנתי.

לאחר יותר מ 1,000 ק"מ מההחלפה, אלו רשמיי:

* התחושה בידית ההילוכים נשארה כשהייתה: ההילוכים משתלבים חלק לחלוטין, בצורה רכה, לא נתקעים ולא חורקים.

* לא שמתי לב לשום שינוי ברעש שעולה מהגיר, ולדעתי ובדיעבד אין כל רעשי לוואי, לא עם ה 75W ולא עם הרד-ליין.

* הרד-ליין סמיך משמעותית מה 75W של טויוטה. הרד-ליין הוא כמו סירופ סמיך בעוד ה 75W מזכיר יותר שמן מנוע.

* אני חושב שיש התנגדות רבה יותר של הנוזל בתיבת הגיר, בלימות המנוע מורגשות יותר כמו גם שמרגיש שצריך ללחוץ "קצת" יותר על הדוושה. קשה להעריך או לכמת את זה.

שורה תחתונה - במקרה שלי ההחלפה הייתה מיותרת. לא הרגשתי שום שינוי או שיפור כתוצאה מההחלפה. כנראה שכשהכל עובד כמו שצריך אז אין מה לגעת ואין מה לשפר. יכול להיות שבתנאי קיצון, על המסלול או בהתגרזנות קשה יצוצו אי אילו הבדלים, וגם שם לך תנסה למדוד או לכמת את זה.

אני כן חושב שמדובר בנוזל משובח, אולי מהטובים שניתן לרכוש. מי שלא מפחד מהזמנה מחו"ל (בסביבות ה 80 ש"ח לבקבוק, הכל כולל הכל עד הבית) ימצא שמן גיר סינטטי מלא ומעולה.

איתמר

P40725-120148.jpg

P40725-120217.jpg

P40725-120231.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ממה שזכור לי שקראתי - GL-5 הוא שמן גיר בעל תכונות הגנה גבוהות מאוד, וככל הנראה משהו שם לא מסתדר עם הסינכרונים בתיבה ידנית. יכול להיות שהוא לא מכיל איזה רכיב שמגן על הסינכורנים או משמן אותם כמו שצריך.

אם תסתכל בלינק שצירפתי בהודעה הראשונה תראה שניסיתי גם את השמן גיר של רוייאל-פרפל שעומד בתקן GL-5. הדבר הזה תקע לי את הידית, היא חרקה, נתקעה וההילוכים נכנסו קשה, ממש היה צריך להפעיל כוח על הידית כדי לשלב את ההילוכים. מעבר לשמן בתקן GL-4 בלבד העלים את הבעייה לחלוטין.

מפתח הניקוז אמור לצאת רוב השמן. מין הסתם חלק מהשמן נשאר בתוך התיבה עצמה ובין חלקיה. מנסיוני נכנסת לתיבה בדיוק הכמות המתבקשת, אי אפשר "לדחוס" מעל מפלס המקסימום.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תאמין לי שאם רוצים אפשר לדחוס שמן כמה שרק את רוצה אבל זה לא העניין

אם הכל יהיה תקין ורק לפני זמן לא רב החלפת שמן למה עוד פעם ?

מתי היצרן אומר שצריך להחליף שמן ?

פורסם

לדעתי היה שווה להשאר עם הצמיגות המומלצת 75w-90 מההתחלה ולא לרדת ל-75w. ההחלפה הזו כל 3 שנים רק עושה טוב לגיר, יופי שאתה שומר ככה על הרכב.

פורסם

איתמר, אם תמשיך עם השמן הזה לחורף, אתה תראה שיהיו שילובים קשים בבוקר.

היפאניות והאירופאיות הידניות מעדיפות, בגיר, שמנים דלילים, רצוי חד דרגתיים באיזור ה 75 או 80, בדירוג gl4.

נסה לחפש פוסטים ישנים שלי על השמן גיר ידני באימפרזה 1600

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אני לא מסכים עם הקביעה הזו משתי סיבות:

א. 75W90 היא הצמיגות המקורית שקבע היצרן.

ב. את הרכב רכשתי כאשר בתיבה שלו היה שמן חד דרגתי 80 של פז (לפי היסטוריית הטיפולים). את הרכב רכשתי בדצמבר. לא נתקלתי בשום שילוב הילוכים לקוי, לא כשקר ולא כשחם. שמן גיר 80 הינו שמן סמיך יותר משמן 75W90 במזג אוויר קר, ואם הוא לא עשה בעיות אז בטח שלא שמן גיר פרימיום יעשה. חוץ מזה ומעבר לעניין הצמיגות גם לתוספים שיש בשמן הגיר ולשמן הבסיס עצמו יש חשיבות באשר לאופן ולתחושה בו ההילוכים משתלבים.

דן, היבואן רשם כל 4 שנים או 60,000 ק"מ. כמו שבוודאי שמת לב אני מהמחמירים יותר, דואג לקצר מרווחי טיפולים וכאשר מדובר ברכב - money is not an issue, גם אם זה מיותר. אגב, במהלך 91,000 הק"מ שהוא עבר שמן הגיר הוחלף לא פחות מ 4 פעמים עד היום :wink:

מתן, אין שום בעייה עם הצמיגות הנמוכה, לא הייתה בעייה אז וגם לא בעייה היום. בגיר יש פחות חשיבות לצמיגות מאשר בשמן המנוע למשל. מה שכן, חבל על מאמץ היתר של התנגדות הגיר. שמן 75W90 מתנהג כמו שמן מנוע בצמיגות 10/15W40 בעוד שמן גיר דליל כמו 70, 75W או 70W80 מתנהג כמו 5W20, מה שגורר פחות התנגדות בתיבה ותורם לצריכת הדלק. כמו שאמרתי קודם, לא הייתי מתפשר על צמיגות חמה גבוהה ברכב שעובד קשה ובאופן קבוע. מאחר ותמהיל הנסיעות שלי רחוק משם שנות אור אין בכך כל צורך.

איתמר

פורסם

אין לי מושג.

פורסם

ממה שידוע לי טויוטה אינם מפרסמים מפרט טיפולים מוגדר וקבוע, זה בסמכות היבואן.

בספר הרכב באנגלית אין כל אזכור לשגרת הטיפולים, כמו גם בספרות הטכנית. יש רק איך להחליף ולא כל כמה זמן.

איתמר

פורסם

איתמר,

השמן 80 של פז הוא סבבה לגמרי, גם ה 80 של סונול.

ה"פזגיר 4" המפורסם הוא מעט יותר דליל מ 80 "רגיל".

כשהיתה לי האימפרזה הידנית, גם אני החלפתי ל 75W90 חצי סיננטי והייתי בטוח שהוא הדבר הכי טוב שיש... עד ששמתי 80 של סונול.

היה לי באימפרזה 75W90 של MOTUL, חצי סינטטי. העברות ההילוכים בבוקר היו בסדר, גם במצבי קיצון - אבל משהו בתחושה ובאופן כללי היה נראה "חסר".

עברתי ל 80 חד דרגתי, אותו ניתן היה למצוא גם במוסכי פיג'ו סיטרואן עבור התיבות שלהם. מאז שהחלפתי ל 80 חד דרגתי ועד שנמכר הרכב - נגמרו הבעיות. הגיר היה מרגרינה בכל מצב.

מספרים לחוד - מציאות לחוד.

שמן 80 חד דרגתי יהיה ברוב המקרים טוב יותר מאשר שמן 75W90 בבוקר ישראלי (חורפי) מצוי.

זה נבדק, לכן הויכוח יכול להיות רק בינך לבין הגיר עצמו, כי אני מוסר לך עובדות חותכות.

גם לי היה "מוזר" לעכל את העניין הזה, אבל אם תסתכל על העובדות - תראה ותבין בעצמך (כמו שאני הבנתי, בדרך הקשה יש לציין) כי שמנים רב דרגתיים (80W90, 75W90) הם לא מציאה בכלל.

החד דרגתיים או, אם נרחיב מעט את המעטפת, רב דרגתיים עם הבדלי צמיגות מינוריים (75W80 למשל) - טובים בהרבה.

זה מבוסס על ניסיון ולא על דיבורים או מספרים "על הנייר".

אתה מוזמן לקרוא את רשמיי בדיון הזה בהודעה הראשונה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?18975-%D7%93%D7%99%D7%95%D7%9F-(%D7%9E%D7%A9%D7%A0%D7%AA-2003)-%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%A9%D7%90-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-%D7%95%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%9E%D7%A1%D7%A8%D7%94-%D7%93%D7%99%D7%A4%D7%A8%D7%A0%D7%A6%D7%99%D7%90%D7%9C&highlight=%D7%A9%D7%9E%D7%9F+%D7%92%D7%99%D7%A8+%D7%A1%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%9C

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ממה שזכור לי שקראתי - GL-5 הוא שמן גיר בעל תכונות הגנה גבוהות מאוד, וככל הנראה משהו שם לא מסתדר עם הסינכרונים בתיבה ידנית. יכול להיות שהוא לא מכיל איזה רכיב שמגן על הסינכורנים או משמן אותם כמו שצריך.

איתמר

GL-5 נותן הגנה גבוהה יותר מפני בלאי כתוצאה משחיקה (הגבוהה ביותר בסיווג API שבשימוש בפועל), ומפחית מעט את מקדם החיכוך בין החלקים בגיר.

הוא עושה זאת ע"י שימוש בריכוז גבוה יותר של תוספים שנקראים (EP = Extreme Pressure) שמבוססים על זרחן, גפרית ו/או כלור.

זה אומר ש-GL5 מסוגל לשאת לחצים יותר גבוהים ומהירויות יותר גבוהות בין שיני הגג"ש המתחככות.

אבל הריכוז הגבוה-יותר של תוספי ה-EP עלול לתקוף - כימית ו/או מכנית - חלקים ממתכות רכות, ובמיוחד כאלה העשויים מסגסוגות של נחושת (כמו פליז או ברונזה, מה שמכונה לעיתים "מתכות צהובות").

השימוש ב"מתכות צהובות" למיסבים ומצמדי סינכרון די נפוץ בגירים ידניים סינכרוניים של מכוניות ומשאיות קלות - ולכן GL-5 עלול לגרום נזק לחלקים העשויים ממתכות אלה, ועלול לפגוע בתפקוד של מנגנוני הסינכרון של ההילוכים.

• תוכן חדש...