Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אתעלק על השרשור, האם יש בעיה להחליף שמן גיר בגיר ידני שעבר 240000 קילומטר? כאשר אני לא יודע האם השמן הוחלף בעבר? האם זה עלול לפתוח תיבת פנדורה?

הבעיה היא התנגדות קלה בשילוב להילוך השני.

Miata ND2

פורסם

איציק, בטמפרטורות נמוכות (כאלה של בוקר, 20 מעלות) 75W90 דליל יותר משמן חד דרגתי 80, אין מה להתווכח על זה, זו פיזיקה. יכולים להיות הסברים אחרים לקושי בשילוב הידית, לאו דווקא צמיגות השמן. כמו שרשמתי קודם, לסוג שמן הבסיס והתוספים יש השפעה על התחושה בידית. אגב, בסטארלט זצ"ל היה לי מוטול 75W90 והייתי מבסוט ממנו מאוד, כנראה שזה גם עניין אינדיוידואלי או מאפיין חלק מהדגמים / יצרנים.

ליאור, התגעגעתי אליך :wink:

כן, עוד באותו ערב התעמקתי בעניין והבנתי בדיוק את מה שהסברת יפה.

דנידין, GL-5 מוגדר כשמן גיר (Gear oil) בכל ספרות קיימת. יחד עם זאת השימוש העיקרי בו הוא דווקא בדיפרנציאלים, גירים היפואידים ומקומות שעובדים בעומס ולחץ גבוה. דווקא לגיר ידני עם סינכרונים הם לא מתאימים, למעט גירים שצויין במפורש כי הם מתאימים לעבודה עם שמן GL-5.

אור, בתיבה ידנית אני לא רואה שום מניעה מהחלפה יזומה, גם בקילומטרז' גבוה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ליאור, התגעגעתי אליך :wink:

כן, עוד באותו ערב התעמקתי בעניין והבנתי בדיוק את מה שהסברת יפה.

דנידין, GL-5 מוגדר כשמן גיר (Gear oil) בכל ספרות קיימת. יחד עם זאת השימוש העיקרי בו הוא דווקא בדיפרנציאלים, גירים היפואידים ומקומות שעובדים בעומס ולחץ גבוה. דווקא לגיר ידני עם סינכרונים הם לא מתאימים, למעט גירים שצויין במפורש כי הם מתאימים לעבודה עם שמן GL-5.

איתמר

עברתי בסביבה אז קפצתי להגיד שלום :smile:

לדעתי, מה שהוא קורא "בקאקסים", זה למעשה דיפרנציאלים, כי איפה עוד יש ממסרות היפואידיות ב"בקאקסים"?

בז'רגון של המכונאים ושל ותיקי ענף הרכב (מתחום הרכב הכבד בעיקר), ככה אומרים "דיפרנציאלים" :smile: .

כל דירוגי GL של API הם לשמני ממסרות אוטומוטיביות (GL = Gear Lubricant), כאשר שיטת הסיווג היא לפי אפליקציה.

GL-5, שהיא הדרגה הגבוהה ביותר בסולם API שבשימוש, מוגדרת לאפליקציות של ממסרות היפואידיות, שהן הממסרות הכי עמוסות בשימוש אוטומוטיבי.

בעיקרון, אפשר לתכנן כל ממסרת כך שהעומס בין השיניים שלה יחייב שמן מדרגת GL-5, או יותר מכך (למשל ע"י הקטנת רוחב השיניים), אבל כרגיל זה עניין הנדסי של מציאת הפשרה הטובה ביותר, ובפועל מתכנני הממסרות (אם הם עושים עבודתם נאמנה) לא יעשו זאת אם קיים אילוץ שלא מאפשר להשתמש ב-GL-5 בממסרת, או אם יש פשרה טובה יותר למימוש אותה אפליקציה.

כמו שלמשל באופנועים בהם המנוע והגיר חולקים את אותו שמן, הגג"ש מתוכננים כך שהסיכה שיכול לספק שמן המנוע תספיק בכדי לסוך אותם כיאות.

פורסם

lior אני משתמש בשירות של חברת שילוחים לארץ (buy2usa). אפשר גם להזמין עצמאית כמו קנייה רגילה באי-ביי אם המוכר מוכן לשלוח לארץ.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...