Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש כאן מתנדבי מד"א?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שאלות עבור חבר...

כיוון שממה שאני יודע רוב המתנדבים אלו ילדים בני 16 והשאר זה אנשים שהחלו בגיל 16 - האם ניתן להתחיל להתנדב גם בגיל מבוגר יותר, בלי ניסיון קודם?

כמה שעות זה משמרת במד"א? האם חייבים להשאר משמרת שלמה?

כמה משמרות צריך להתנדב בחודש?

בכלליות, כמה שיותר פרטים בנדון - די יעזרו. תודה :-D

פורסם

אפשר להתנדב בכל גיל.

להבדיל ממתנדבי נוער, מתנדבים בוגרים (מעל גיל 18 ) יכולים לעשות קורס חובשים.

לגבי שעות משמרת, חשוב לזכור שזו התנדבות ולא עבודה ולכן לדעתי שעות הפעילות נקבעות ע"י המתנדב עצמו.

כנ"ל לגבי כמות המשמרות בחודש, ישנה דרישת מינימום, וזאת על מנת להצדיק את הקורס שהושקע על המתנדב.

ייתכן וזה שונה בכל מרחב/אזור/תחנה וישנה דרישה על הנייר למשהו אחר אבל בפועל יש לזכור שמדובר על התנדבות.

את הניסיון צוברים לאט או מהר זה תלוי בתחנה המיועדת. תחנה עם אירועים (בלשון מד"א- מקרים) רבים, בטבעיות ייצבר הניסיון במהירות יחסית.

בהצלחה

פורסם

יש לי חבר שהתנדב והפסיק אחרי כמה חודשים [הוא היה אז קטין]. הסיבה לכך הייתה שברוב המקרים לקחו את הנשים והגברים הצנומים יותר לעבודות מסוימות ואותו השאירו לסחוב בלוני חמצן ושאר עבודות סבלות. זה קרה באופן תדיר למדי ולכן הוא עזב.

כמובן שכל מקרה לגופו, וזה תלוי בהרבה גורמים, אך חשוב שתכיר שזה גם קיים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כל הכבוד על רצון החבר להתנדב, ללמוד מיומנויות חשובות ולסייע.

אני מקווה שיתקבל. לחלופין אם לא יתקבל יש מקום שבו ניתן להפיג את המירמור .

גם שם ניתן להתנדב, ללמוד מיומנויות לא חשובות ובמקום לסייע-להציק לאנשים באופן חוקי.

אני מניח שחברך אינו כזה, אך בכ"ז- האפשרות קיימת.

פורסם

אני גם אשמח לשמוע אם יש שעות חובה בשבוע / בחודש.

מה הדרישות?

הבנתי שבגיל 22 אפשר לעבור קורס חובשים.

ובמקרה הצורך להגיש לאנשים עזרה ראשונה.

האם צריך לבוא עם ידע מקדים?

כמה שעות מינימום צריך להתחייב בשבוע?

ידוע לכם אם יש תפקידים / מחלקות שאליהם מתנדבים במדא, או שזה כללי?

תודה רבה, אשמח מאוד לקבל תשובות.

פורסם

טוב, אני מתנדב במד''א

שעות משמרת הן 8 שעות, המשמרות מחולקות ל3:

בוקר- 6:45-15:00

ערב- 14:45-23:00

לילה- 22:45-7:00

כל אדם מעל גיל 21 (לדעתי כל אדם אולי ידרשו תעודת יושר) יכול לעשות קורס חובשים (ואף נהגי אמבולנס דורס טסט על אמבולנס ולמידת חוקי תעבורה ובחינה תאורתית).

אח''כ אפשר להרחיב את הסמכות לחובש בכיר, או לעשות השתלמויות בכדי לעלות על ניידת הטיפול הנמרץ (ששם זה ה''אקשן'' האמיתי)

הדרגות מחולקות כך:

מע''ר-מגיש עזרה ראשונה קרוס 60 שעות. (מתנדבי נוער). פס אפור ופס אדום ללא דרגות כתף

חובש- קורס של 150+- לא זכור במדויק שעות. פס אפור עם דרגות כתף

חובש בכיר- תוספת לקורס החובשים, הבנה עמוקה יותר וכד' פס אפור ופס כחול.

פאראמדיק- סמכות טיפולית גבוהה שכוללת פעולות חודרניות וכד'.

כשבמשמרת נהג מתנדב פותח אמבולנס (לדוג' אחרי הקרוס ולאחר תקופה מסויימת תהיה נהג מוסמך, תוכל לפתוח אמבולנס בתור איש צוות בכיר)

הוא מחליט ממתי ועד מתי המשמרת תהיה. אתה שולח שיבוצים לאחראי מתנדבים תחתני עם הדרישות שלך והוא ישבץ אותך.

דרישת המינימום היא 2 משמרות בחודש (כ16 שעות) אבל לא שמעתי על תחנה שבה אוכפים את זה ממש.

גילוי נאות, אני בן 17, מתנדב נוער בתחנה במרכז

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין במפץ הגדול? מזל טוב, גם לך יש תאוריה דמיונית. :-P

• תוכן חדש...