Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, הגיר שלי עודכן תדיר, היה לי רומן ארוך עם המוסך בנושא הזה. הוחלפו קלאצ'ים וכו'. הוא עבד בסדר יחסית בסוף, אבל הוא בהחלט הורס את הכיף בנהיגה ספורטיבית.

גם העובדה שהשליטה הידנית היא רק מכפתור קטן על הידית, אין שליטה מההגה, וגם העובדה שהוא מאד שמרן בנקודה שהוא מאפשר לך להוריד הילוך ידנית.

מעבר לזה שהשילוב של הקלאץ' גם בהעלאה וגם בהורדת הילוך הוא הדרגתי מדי ואיטי משמעותית לעומת הגיר של VW למשל.

נראה באמת שאני אצטרך לתת למזדה עוד צ'אנס, אני מנסה לתאם נסיעה לשבוע הבא בסוכנות אחרת, בתקווה שיזרמו קצת יותר..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

האופל אסטרה ברלינה 1.6 טורבו היא אופציה מגניבה, אבל כן,לא זולה,מצטרף להמלצה על הקיה סיד במשפחתיות,התנהגות כביש טובה,יחסית נוחה ומרווחת,סבבה לגמרי מבחינת נוחות לנסיעה בכבישים של הארץ.

פורסם

הקיה לא רלוונטית גם מבחינת ביצועים וגם מבחינת מחיר נמוך מדי..

עוד אופציה שאני חושב עליה - כרגע אני עם פוקוס 1.6 (סטיישן), כרכב גישור. אם יאפשרו לי אני מוכן להשאר איתו חצי שנה, עד שתגיע הפוקוס החדשה, או אולי ה-308 קצת קודם. לא בטוח שהם יאפשרו לי את זה, אני בודק מולם.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
זו טבלה ישנה.

המחיר של האסטרה ירד וגם של הלנסר ספורטבק.

כן הוא כתב שזה ההצעה מלפני שנתיים וחצי.

לגבי הולוסטר - מדובר על הINSPIRE, שעולה 130K. לא כזה קריטי לי התוספות שיש בELITE, רק הבלוטות' אולי, אבל זה לא שווה 30K הפרש :)

אבל אם אני שם את המזדה 3 בגירסה הזולה שעולה 133K, מול הולוסטר, אני מעדיף את המזדה כנראה..

עכשיו שמתי לב שאין יותר את דרגת הביניים Supreme, לי אגב חסר מאוד ה-BT, כרגע עם דיבורית של noa כלשהי שהיא קצת רועשת ומהצד השני אומרים שהיא ממש רועשת, כנראה תוחלף בקרוב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן על האסטרה 1.6 טורבו עכשיו (180 כ"ס).

אהבתי את תא הנוסעים, בסה"כ מרגיש איכותי ונעים למחיה (עדיף על המאזדה בהרבה). לשמחתי הסוכנות קרובה לעליה שאני אוהב - מנשר לאוניברסיטה, אז עשינו אותה, הסוכנת זרמה רוב הזמן עד שהיא נלחצה ואילצה אותי להרגיע :)

המנוע מושך יפה, הגיר לא מתאים ממש לנסיעה ספורטיבית. הוא איטי ובועט לפעמים, במצב ידני הוא לא מעביר לבד במנתק, וכשמעבירים ידנית בשלב הזה ההעברה לא חלקה בכלל.

אם המחיר עבורי היה דומה למחיר של המאזדה או של הפוקוס אולי הייתי שוקל אותה, אבל אין סיכוי שזה יקרה כי היא עולה 150K, והתמחור של רכבי אופל בליסינג גבוה מאד. אני אבקש הצעה רק בשביל הסקרנות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
עשיתי נסיעת מבחן על האסטרה 1.6 טורבו עכשיו (180 כ"ס).

אהבתי את תא הנוסעים, בסה"כ מרגיש איכותי ונעים למחיה (עדיף על המאזדה בהרבה). לשמחתי הסוכנות קרובה לעליה שאני אוהב - מנשר לאוניברסיטה, אז עשינו אותה, הסוכנת זרמה רוב הזמן עד שהיא נלחצה ואילצה אותי להרגיע :)

המנוע מושך יפה, הגיר לא מתאים ממש לנסיעה ספורטיבית. הוא איטי ובועט לפעמים, במצב ידני הוא לא מעביר לבד במנתק, וכשמעבירים ידנית בשלב הזה ההעברה לא חלקה בכלל.

אם המחיר עבורי היה דומה למחיר של המאזדה או של הפוקוס אולי הייתי שוקל אותה, אבל אין סיכוי שזה יקרה כי היא עולה 150K, והתמחור של רכבי אופל בליסינג גבוה מאד. אני אבקש הצעה רק בשביל הסקרנות.

אני דווקא אוהב את זה ככה.

אני נכנס למצב ידני כדי שאני אבחר מתי להעביר הילוך.

לגבי התיבה עצמה- לא מופתע.

They are trying to ban me...

פורסם

האמת שאני גם אהבתי את זה ככה בעבר, בקורולה הרובוטית שלי ההילוך לא היה עולה במנתק. יש בזה צד חיובי - שלא עובר לך הילוך באמצע סיבוב כשאתה דווקא מעדיף לחכות עוד שניה על המנתק ולא ליצור טלטול של הרכב.

מצד שני - זה כן נוח שאתה לא צריך להתעסק רוב הזמן עם העלאות הילוך, הרי ממילא אני מעלה במנתק רוב הפעמים, אז למה שהוא לא יעשה את זה במקומי ?

לפעמים בדיוק יד אחת עסוקה ואז אתה סתם מוצא את עצמך מג'עג'ע על המנתק לשניה-שתיים.

אז אני מוכן לחיות עם שני המצבים, לכל אחד חסרונות ויתרונות.

הבעיה באסטרה זה לא שהגיר לא מעלה הילוך לבד, אלא שכאשר אתה כבר מעביר לבד זה נעשה בצורה איטית ולא חלקה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
האמת שאני גם אהבתי את זה ככה בעבר, בקורולה הרובוטית שלי ההילוך לא היה עולה במנתק. יש בזה צד חיובי - שלא עובר לך הילוך באמצע סיבוב כשאתה דווקא מעדיף לחכות עוד שניה על המנתק ולא ליצור טלטול של הרכב.

מצד שני - זה כן נוח שאתה לא צריך להתעסק רוב הזמן עם העלאות הילוך, הרי ממילא אני מעלה במנתק רוב הפעמים, אז למה שהוא לא יעשה את זה במקומי ?

לפעמים בדיוק יד אחת עסוקה ואז אתה סתם מוצא את עצמך מג'עג'ע על המנתק לשניה-שתיים.

אז אני מוכן לחיות עם שני המצבים, לכל אחד חסרונות ויתרונות.

הבעיה באסטרה זה לא שהגיר לא מעלה הילוך לבד, אלא שכאשר אתה כבר מעביר לבד זה נעשה בצורה איטית ולא חלקה.

יש לי חבר שהייתה לו אסטרה 1.4 טורבו.

על הנייר 140 כ"ס ו20 קג"מ נשמע טוב אבל בפועל מתקבלים ביצועים די פושרים והוא ממש לא אהב את הגיר.

והוא בכלל לא חובב רכב אז אני מאמין שאני בכלל לא הייתי אוהב את הגיר (לא יצא לי לנהוג על הרכב\גיר הזה).

(הוא החליף לאוקטביה 1.8 החדשה והוא לא מפסיק לחייך :))

פורסם

יש מצב שזה אותו גיר כמו בקרוז (שני המותגים ב-GM)?

פורסם

על הנייר הנתונים של האוקטביה 180hp ממש מצוינים, הרכב גם מאובזר ברמה גבוהה ולגבי העיצוב,אפשר לחיות איתו.

כמובן שלא הייתי מתקרב לרכב אם הייתי צריך לרכוש אותו בתור רכב פרטי ולא לקבל מה ליסינג.

מה לגבי ג'ולייטה ערומה,נכנסת לתקציב?

ניסאן ג׳וק טורבו?

לגבי האסטרה, שני חברים שנהגו על ה180hp טענו בפני שהרכב ממש לא מרגיש כמו 180hp

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

תעשה לעצמך טובה וקח את האוקטביה 1.4 לנסיעת מבחן (במידה ו1.8 לא עומד בתקציב) - היא זריזה, נוחה, מרווחת, ואיכותית ברמה אחרת לגמרי מכל שאר ההיצע בקטוריה הזו.

אתה עוד תופתע :-)

פורסם
על הנייר הנתונים של האוקטביה 180hp ממש מצוינים, הרכב גם מאובזר ברמה גבוהה ולגבי העיצוב,אפשר לחיות איתו.

כמובן שלא הייתי מתקרב לרכב אם הייתי צריך לרכוש אותו בתור רכב פרטי ולא לקבל מה ליסינג.

מה לגבי ג'ולייטה ערומה,נכנסת לתקציב?

ניסאן ג׳וק טורבו?

לגבי האסטרה, שני חברים שנהגו על ה180hp טענו בפני שהרכב ממש לא מרגיש כמו 180hp

זה כי הגיר מסרס את הרכב וגורם לנסיעה פחות כיפית.

אני בטוח שאם ישלבו את המנועים עם גיר כפול מצמדים טוב התמונה תיהיה אחרת לגמרי.

פורסם
תעשה לעצמך טובה וקח את האוקטביה 1.4 לנסיעת מבחן (במידה ו1.8 לא עומד בתקציב) - היא זריזה, נוחה, מרווחת, ואיכותית ברמה אחרת לגמרי מכל שאר ההיצע בקטוריה הזו.

אתה עוד תופתע :-)

מחר יש לי נסיעת מבחן על ה1.4 :) ה1.8 יקרה מדי..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בהשוואה לפוקוס שלך, אף מכונית לא תציע אותה רמה גבוהה של התנהגות/הנאה (מוגבלת אמנם, אך עדיין משהו נחמד יותר מהמקובל בסגמנט) למעט הגולף 1.4 או המאזדה.

אחריהן האופציה הקורצת הבאה היא אכן האוקטביה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

חזרתי עכשיו מנסיעת מבחן על האוקטביה 1.4 אלגנס.

קודם כל חייב לציין לטובה את הסוכנות בחיפה, התקשרתי לתאם נסיעה ותוך כמה ימין הביאו את הרכב במיוחד בשבילי מהמרכז.

היו מאד נחמדים ומקצועיים בלי ללחוץ יותר מדי.

אז איך התרשמתי ?

קודם כל זה רכב הרבה יותר גדול ממה שאני רגיל, אבל לא דיל ברייקר. אהבתי את הדלת האחורית, בגאז' עצום ושימושי. זה שיש מגב אחורי זה בונוס גדול.

העיצוב לא משהו לכתוב עליו הביתה, אבל מספיק טוב מבחינתי, זה לא הפרמטר העיקרי. תא הנוסעים נאה מאד, מרגיש איכותי למדי, ספציפית ברכב המבחן היו ריפודים ודשבורד בצבע בז', יפה ואלגנטי, לא בטוח שכדאי מבחינה פרקטית.

בגירסת האמבישן הזולה יותר אין אופציה לצבעים בהירים, הכל שחור.

יצאנו לדרך, לשמחתי הסוכנות בצ'ק פוסט אז אפשר היה לעלות לאוניברסיטה. הכנתי את הסוכן קצת שאני לא 'נהג רגיל'.. והוא דווקא זרם, הוא גם חובב נהיגה, עשה קורסים וכו'. עלינו את הכביש לאוניברסיטה שהיה מלא רכבים לצערי, ואז המשכנו לכיוון עוספיה, וירדנו חזרה מהכביש הישן של נשר, והוא היה ריק כמעט כל הדרך, תענוג !

הוא די נתן לי יד חופשית, רק ביקש לא להגיע 'לקצה', כי לפני שבועיים מישהו התגרד על הגדר עם הRS הכחולה..אז הגעתי רק קרוב מאד לקצה :)

ממש הופתעתי לטובה מהמנוע, ואפילו הגיר היה בסדר גמור. המנוע מרגיש יותר חזק מכל שאר הרכבים שבדקתי למעט אולי האסטרה 1.6, אבל שם הגיר מסרס. הוא גם מרגיש יותר חזק מהפוקוס 2.0 שהייתה לי. כיף לקבל כוח בסל"ד נמוך כזה, בניגוד לפוקוס שמתחילה לנשום רק מ-4K.

ההתנהגות סבירה, אם כי זה קצת מרגיש מסורבל, המתלים עושים עבודה סבירה, אבל הפוקוס הייתה יותר מהנה מן הסתם.

קשה לי לאבחן ניואנסים מנסיעה אחת של 30 דקות, אבל בגדול הרגיש לי לא רע בכלל.

הגיר מהווה שיפור משמעותי לעומת הפוקוס, מתקתק הילוכים חלק ומהר, חבל שאין מנופים ליד ההגה ושהבורר בידית הוא גם בצד הלא נכון (הסטה ימינה), וגם הפוך מבחינת הפלוס/מינוס, לפי ההיגיון שלי (משיכה מורידה הילוך, דחיפה מעלה, אני רגיל הפוך).

הישיבה נוחה, הכל מרגיש נעים ו'במקום'. יש קצת פלסטיק זול בקו הברכיים ומטה, כמו ברוב המכוניות היום, לא קריטי.

האבזור לא רע גם בגירסת הבסיס, אבל מאד מפתה לקחת את הגירסה היקרה יותר. אני אבקש הצעת מחיר לשתיהן ונראה..

מבחינת זמן אספקה אפשר לקבל את היקרה תוך חודש (בשחור עם ריפוד בז'), או את הזולה בתחילת אוקטובר.

אגב למי שמתעניין לקנות - יש מבצע לאנשי חבר, שמוריד משהו כמו 8K מהמחיר, שווה ! המבצע נגמר מחר.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...