Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנתיים וחצי האחרונות הייתה לי פוקוס טיטניום 2.0 ליטר בליסינג. לצערי היא קיפחה את חייה בתאונה, ועכשיו אני צריך להחליט מה הלאה.

יש כל מיני שיקולים ומגבלות, חלקם בגלל חברת הליסינג הספציפית שאני תקוע איתה.

החברה שאני עובד בה נותנת לי 'חינם' רכב סטנדרטי ממגוון מצומצם למדי כמו יונדאי I35, קורולה, מזדה 3, פוקוס וכו'.

אם אני לוקח רכב כזה אני משלם רק את שווי המס, וכמו כן אין לי קנס במקרה של סיום חוזה לפני 3 שנים.

אם אני רוצה רכב אחר, לא סטנדרטי, אני צריך לשלם את ההפרש שבין עלות הליסינג של רכב רגיל לרכב שאני רוצה, לפי תמחור של חברת הליסינג, ומשלם קנס במקרה של סיום חוזה מוקדם.

במקרה של הפוקוס למשל התשלום הנוסף היה 550 ש"ח לחודש ברוטו, פלוס ההבדל בשווי מס שהוא גם משהו כמו 500 ש"ח ברוטו.

העלות הנוספת לחברת הליסינג מתומחרת בצורה שלא שקופה לי, ותלויה בהרבה דברים, בין היתר גודל ההנחה שיש להם אצל היבואן וכמה הם צופים להפסיד מבחינת ירידת ערך.

אז מה אני מחפש ?

- מנוע נמרץ וגיר שלא מסרס אותו (הגיר בפוקוס היה נקודת התורפה העיקרית). נאמר פחות מ-9.5 שניות למאה ככלל אצבע.

- התנהגות מהנה.

- תא נוסעים איכותי, מאובזר ונעים לשהייה ארוכה.

- בלמים עמידים לנהיגה ספורטיבית (הפוקוס הייתה טובה בזה).

- תצורת הצ'בק עדיפה, יכול לחיות גם עם סדאן אם אין ברירה. לא רוצה מכונית סופר מיני, הגודל של הפוקוס היה אידאלי.

- לא ידני. למרות שהייתי רוצה - הליסינג לא מוכנים לשמוע על זה (חוששים מבעיה למכור).

- מחיר עד 145K, אפשר למתוח ל-150K אם זה ממש שווה את זה.

- רצוי שינעל צמיגים במידה שפויה, כי אני משלם על צמיגים וטוחן אותם די מהר.

- והנעלם - העלות החודשית בליסינג, אני אצטרך לבקש הצעת מחיר לכל דגם, אז צריך לצמצם מראש ככל האפשר.

על מה כבר חשבתי ?

- לקחת שוב פוקוס 2.0. מתבאס להתחייב עכשיו ל-3 שנים על רכב שכבר היה לי שנתיים וחצי, עם גיר שעשה לי חיים קשים.

- מזדה 3 2.0 - האמת שדי ננעלתי עליה אחרי כל המבחנים שקראתי, נשמע כמו השילוב האידאלי מבחינתי, ובמחיר מעולה.

עשיתי נסיעת מבחן וממש התאכזבתי לגלות תא נוסעים זול, דלתות חלולות וקלות, מנוע אנמי, בידוד רעשים עלוב. ממש לא משהו. אבל היא די ברירת מחדל כרגע.

- אופל אסטרה ברלינה 1.6 טורבו (180 כ"ס) - יש לי נסיעת מבחן ביום רביעי, היא עולה 150K שזה קצת יקר, ואני צופה מחיר גבוה מהליסינג גם. כנראה שהיא לא תהיה שווה את זה. נסעתי על האסטרה 1.4 טורבו ולא אהבתי את הגיר שלה בכלל.

- כל רכבי VAG מתומחרים בצורה הזוייה בליסינג אצלנו. לשם השוואה על הלאון 1.8 בזמנו קיבלתי הצעה של 1100 ש"ח, למרות שהיא הייתה זולה מהפוקוס במחיר קניה.

- חשבתי גם על יונדאי ולוסטר, אבל אני לא ממש אוהב את הרכב. אולי יכול להיות אופציה בלית ברירה.

- באוקטובר צריכה להגיע פיז'ו 308 חדשה, שזכתה למכונית השנה באירופה. לא ברור איזה מנועים ותיבות הילוכים יגיעו ומה יהיה התמחור.

- בתחילת 2015 צריכה להגיע פוקוס מחודשת. גם לא ברור איזה מנועים ותיבות הילוכים.

- חשבתי על אופציה לעבור לרכב פרטי באופן זמני, עד שיהיו אופציות נוספות. מבחינה כלכלית נטו עשיתי את החשבון והליסינג אצלי פחות או יותר שקול לאחזקת רכב פרטי, בפרופיל שימוש שלי אישית. (אם אני מוותר על ליסינג אני מקבל דמי אחזקת רכב וככה יוצא החישוב).

רעיונות נוספים ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

סקודה אוקטביה 1.4 ורצוי כמובן 1.8.

אמנם לא האצ' בק אבל לפחות נונצ'בק, ביצועים חזקים מאד ב- 1.4 וספורטיביים ממש ב- 1.8 (מהירה יותר מכמה רכבים שמוגדרים ספורטיביים ממש, זאב בעור כבש הקלאסי).

כיול מתלים משפחתי, אבל ב- 1.8 לפחות המתלה רב חיבורי.

נמכרת הרבה לליסינג, בעיקר בגירסת ה- 1.2 אמנם, אבל אני מאמין שחברת הליסינג יכולה לקבל עליה דיל טוב וכפועל יוצא מכך מחיר העיסקה שלך יהיה נמוך יותר.

בהצלחה: -)

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לי עלתה לראש קיה סיד, אולי בדגם הדיזל שיציג זמינות כוח עדיפה. שניהם לפי המפרט רחוקים מנתון ההאצה שאתה מבקש. תא נוסעים איכותי ומאוד נעים. עם התנהגות הכביש אין לי ניסיון.

מפתיע אותי קצת מה שחווית במאזדה, אני ממש אהבתי את ה-3 החדשה.

תא הנוסעים מרגיש איכותי ומעוצב בצורה נאה, מבחוץ היא נראית נהדר לטעמי, בהאצ'בק משהו לא מסתדר לי בחלק האחורי אבל היא עדיין נראית מעולה, במיוחד בצבע אדום ועם החישוקים הקלים של הדגם המאובזר אבל עם החיבה שלך לשחיקת צמיגים דווקא הדגם הפשוט יותר יהיה עדיף.

המנוע לא אנמי אבל הגיר קצת רדום וזקוק למשחק בטיפטרוניק או לחיצה הגונה על הדוושה כדי להבין שיש דרישה לכוח.

אני חושב שלדרישות שלך היא הכי מתאימה מבין המשפחתיות.

פורסם

אמנון - כמו שציינתי משום מה כל רכבי VAG מקבלים תמחור גבוה מאד בחברת הליסינג שלי, משום מה, אבל אני אבדוק.

האוקטביה באה בחשבון בגירסה ה-1.4 AMBITION שעולה 140K. הספק של 140 כ"ס ותאוצה של 8.5 שניות ל-100, הביקורות משבחות, תא נוסעים מאובזר ואיכותי ואפילו התנהגות כביש טובה. אם אני אקבל עליה מחיר סביר - אשקול בחיוב. צריך כמובן גם לעשות נסיעת מבחן.

מעל זה יש את ה-1.8 עם 180 כ"ס, אבל היא עולה כבר 155K, מחירון :

http://www.skoda.co.il/sites/default/files/Octavia_1.pdf

במחיר הזה כבר עדיף לי לקחת את הלאון 1.8 שעולה 157K, אבל זה מחוץ לתחום כבר..

MIKE - לגבי הקיה - לא ממש נראה לי הכיוון :)

לגבי המזדה 3, באמת לא ברור לי איך ההתרשמות שלי כל כך שונה ממה שכווולם אומרים, או שאני שיכור או שכולם שיכורים :)

אני חושב שאני אתן לה עוד צ'אנס, אני אנסה לארגן נסיעת מבחן קצת יותר ממצה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

במחיר הזה כבר עדיף לי לקחת את הלאון 1.8 שעולה 157K, אבל זה מחוץ לתחום כבר..

הלאון היא 225/40R18 (ברמת גימור FR), לא כזה שפוי... חבל שאי אפשר ידני , היית לוקח את ה1.4 הידנית (כמו שלי :) )

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אם חברת הליסינג שלך היא לא שלמה SIXT, ייתכן שהם יגידו לך שאין אצלם אופל בליסינג.

לפני שנה ומשהו כשלקחתי את הרכב אופל לא הייתה אופציה בכלל (המותג היחיד שלא כאופציה), ואיך שהציגו לי כל חברות הליסינג "מחרימות" את תוצרת אופל בליסינג בגלל ששלמה SIXT זה היבואן.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש לי שני חברים עם 3 ספיריט, אחת משבוע שעבר על הכביש, סדאן והשנייה האצ'בק מחודש פברואר והם סופר מרוצים.

בשני המקרים הן החליפו 3 ספיריט מהדור הקודם ונבדקו אפשרויות כמו אוקטביה ולאון טרם הרכישה והם בחרו במאזדה בגלל העיצוב, תא הנוסעים, האבזור ובשורה התחתונה גם התמורה למחיר ומוניטין האמינות.

אני אישית אהבתי אותה.

פורסם

החברה היא לא שלמה SIXT, וכן יש אפשרות לקחת אופל, אבל במחיר לא אטרקטיבי במיוחד..

בדקתי את ההצעות שקיבלתי בזמנו כשבדקתי אופציות לפני שנתיים וחצי.

אפשר לקבל מושג די טוב לגבי הוריאציה של העלויות בליסינג, בלי קשר ישיר למחיר של הרכב. אפשר להסיק מזה שהיחס יהיה דומה היום בין היצרנים. אפשר גם לראות שהפוקוס בזמנו הייתה מנצחת ברורה מבחינת תמורה לכסף.

מדגיש שוב - העמודה של 'מחיר ליסינג' זה העלות עבורי, מעבר למה שהחברה נותנת בסטנדרט של ה-1.6 הרגיל.

pic_ 15-Jul_18.jpg

אגב - משהו שגיליתי רק עכשיו, מסתבר ששווי השימוש למס הוא לא קבוע, לפני שנתיים וחצי הוא היה 3490 לפוקוס, ועכשיו הוא 3690.

המחירון של הפוקוס עלה בתקופה הזאת מ-141K במקור ל-149K (דגם טיטניום פלוס, עם מערכת חניה אוטומטית, תוספת של 5K).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

המחיר של האסטרה באמת נראה גבוה יחסית.

בכל מקרה אצלי סירבו בכל תוקף לתת בכלל הצעה לאופל כלשהי.

הולוסטר מדובר על ה-1.6 אוטומט Supreme נכון?

היא 10.3 מ-0 ל-100, אין בה בקרת אקלים ובלי בקרת שיוט (רק ב-Elite יש את שניהם, אבל היא כמעט 160K)

אין לי שמץ של מושג כמה הדברים האלה חשובים לך, אבל כדאי לציין אותם.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זו טבלה ישנה.

המחיר של האסטרה ירד וגם של הלנסר ספורטבק.

אנ הייתי בוחן םאת גרסת הדיזל של האסטרה, על הנייר היא נשמעת טוב (מנוע דיזל 160 כ"ס).

המחירון שלה הוא 150,000

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

האם אתה צריך רכב משפחתי? יש לא מעט אפשרויות בגזרת הסופר-מיני.

בדוק פיאסטה 1.6 אוט', או רנו קליאו 1.2 טורבו EDC שממש (אבל ממש!) הפתיעה אותי לטובה בהתנהגות כמעט ספורטיבית, אבל ESP לא מתנתק. צריכת דלק בקליאו גבוהה מאוד תחת לחץ, אם זה משנה משהו. בידוד הרעשים, אגב, בינוני לטעמי. סוויפט יותר חלשה אבל מתנהגת 'חמוד' מאוד, והזכירה לי בניהוג את ההוט-האץ' של פעם - אין המון כח, אין המון אחיזה (אני מדבר על גרסה הליסינג, לא זו עם המגנזיום והחתך הנמוך) - אבל יש כיף ברקע!

ה-208 (אפילו בגרסת ה-1.2 האטמוספרית, כל שכן ב-GTI) הציגה יכולות ניהוג גבוהות גם, אבל לא נהגתי על הגרסא האוט' ועושה רושם שמדובר בגיר AL4 מיושן, למרות שדווקא במצב ספורט יכול להיות שתאהב את איך שהוא עובד. בכל אופן, אם לנסות לנחש לפי ה-208, ייתכן וה-308 החדשה תהיה אופציה מעניינת!

נ.ב חבל שכבר אין בראבו.

נ.ב2 כמה רוצים על קליאו ספורט בליס? היא אוט' בגרסה הזו. מכונה כיפית, רק קח בחשבון שלא נעים לעשות איתה נסיעות מנהלתיות. רועשת וקשיחה.

נ.ב3 פולו GTI לא נהגתי, אבל יש רכב הדגמה ליבואן. אוט' DSG. שמעתי שמועות על ברקסים חלשים. אולי שווה לשקול.

עריכה אחרונה על ידי aa123
פורסם (נערך)

לפי הטבלה הלאון והאוקטביה נראות מעניינות ברסאת ה1.8

אולי גם הC4.

האוקטביה ובמיוחד הלאון הם ממש זאב בעור של כבש.

7.2 שניות למאה בלאון זה נתון מרשים ביותר, לא רחוק מ6.9 של הGTI היוצאת.

אישית אם הייתי במקומך לא הייתי בכלל מסתקל על רכבים אחרים.

אבל זה רק אני כי קשה לי לנהוג ברכב אטמוספרי, הזמינות חסרה לי.

עריכה אחרונה על ידי HybridBoy

They are trying to ban me...

פורסם

אני לא באמת 'צריך' רכב משפחתי ברוב הזמן, אבל אני מעדיף שמדי פעם כשיש צורך - יהיה מקום לקחת אנשים, וגם מבחינה בטיחותית ויציבות במהירויות גבוהות זה עדיף. חשבתי על הקליאו 1.2 טורבו, אבל יש בעיה נוספת (מעבר לעובדה שהיא קטנה יחסית ולא מאד איכותית) - אני יכול להזמין רכב 'מיוחד' רק אם הוא עולה מעל 128K. אחרת אני צריך להסתפק בהיצע הסטנדרטי בחברה. ככה החליטו.

אז זה חוסך לי את הדילמה לגבי הקטנות. הקליאו RS עולה 185K, קצת מחוץ לטווח..

לגבי הולוסטר - מדובר על הINSPIRE, שעולה 130K. לא כזה קריטי לי התוספות שיש בELITE, רק הבלוטות' אולי, אבל זה לא שווה 30K הפרש :)

אבל אם אני שם את המזדה 3 בגירסה הזולה שעולה 133K, מול הולוסטר, אני מעדיף את המזדה כנראה..

האסטרה דיזל - באה רק עם גיר ידני, כמו שאמרתי - לא מוכנים כרגע.

פולו GTI - דגם חדש שעדיין לא מופיע באתר היבואן. הקודם (180 כ"ס) עולה 155K. צריך לברר מה עם החדשה, אבל אני מניח שזה יהיה יותר.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

נראה שאין לך ממש ברירה ואתה תקוע עם הפוקוס או המאזדה. לא הייתי נכנס להרפתקה של לעבור(לקנות ) רכב פרטי ,הקניה והמכירה תעלה הרבה עצבים וכסף.

לא הייתי אומר שגיר של פוקוס מסרס אותו. מעצבן כן אבל לא מסרס. למיטב הבנתי היו מספר עדכונים לתכנת הניהול של הגיר -האם עודכן אצלך?

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

אם אתה רוצה פילפל, לדעתי האוקטביה בכלל לא אמורה להיות בתמונה למרות המנוע המצוין - עד שתתקרב לרכב כבר תרדם משיעמום.. עיצוב יותר משמים קשה להמציא. ולפי הביקורות על מאזדה 3 היא תהיה יותר מהנה מהולוסטר, אבל תנסה בעצמך. -)

• תוכן חדש...