Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע שעבר במהלך נסיעה אבן קיפצה לה ופגעה בשמשה הקדמית.

נוצר סדק מאוד קטן שמורגש רק מבחוץ והוא די מול עיני הנהג.

בעיקרון ניתן להתעלם ממנו אך לאור סיפורי הזוועות ששמעתי על זגגים (תשלומי אקסטרה על גומיות, שמשה מקורית ועוד שקרים), אני לא יודע האם לפנות לחברת הביטוח בבקשה להחליף את השמשה.

אשמח לייעוץ וגם אולי לטיפים איך להתנהל מול הביטוח במקרה הזה.

תודה

פורסם

זכוכית היא חומר די מיוחד, היא סוג של מוצק-נוזלי.

לא ניכנס לכימיה\פיזיקה של זה, אבל הסדק הקטן שיש לך עכשיו עלול להתרחב לאט לאט או בפתאומיות לסדק ארוך.

אני ממליץ לך להחליף שמשה.

התהליך לא כזה מסובך:

אתה פונה לחברת הביטוח ואומר להם שנסעת אחרי רכב שהעיף עליך אבן וסדק לך את השמשה.

הם יפנו אותך לחברת הזגגות שהם עובדים איתם.

חברת הזגגות תדרוש ממך לשלם עבור גומיות המסגרת של השמשה וכנראה גם על ה"עבודה", עניין של כ200-400 שקלים.

פורסם

שמעתי סיפורי זוועות על זכוכית לא מקורית, רעשים מוגברים לאחר החלפה וכמובן מסחטת הכספים עבור גומיות וכו'.

איך כדאי להתנהל מול הביטוח (מה לוודא מולם, האם ניתן לפנות אליהם במקרה זה חיוב שדורש הזגג?) ואיך להתנהל מול הזגג?

פורסם

השמשה לא מקורית אלא תחליפית.

תוודא מול חברת הביטוח איזה שמשה אתה מקבל עבור הביטוח ששילמת עד כה.

רוב הסיכויים שהם יספקו שמשה תחליפית. לאחר שתקבל תשובה לגבי סוג השמשה, תשאל אם אתה יכול לקבל שמשה מקורית.

הם כמובן יבקשו תוספת תשלום עבור שמשה מקורית.

אני החלפתי שמשה לפני פחות משנה. רציתי מקורית כמובן אבל חברת הזגגות סיפקה רק שמשה חלופית.

באיזה רכב מדובר ואיזה שנה? בשמשה יש מכשירים למינהם כגון חיישן גשם חיישן אור וכל מיני כאלה?

נ.ב

אני מציע לך גם לעמוד ליד הרכב בזמן הטיפול בו. כך אני נוהג גם בטיפולי הרכב במוסך.

כך עשיתי בזמן החלפת השמשה.

זה נותן תחושת בטחון שהעובדים שם לא יחפפו. העין שלך מוסיפה להם עוד מפקח חוץ מהמנהל שלהם.

פורסם
שמעתי סיפורי זוועות על זכוכית לא מקורית, רעשים מוגברים לאחר החלפה וכמובן מסחטת הכספים עבור גומיות וכו'.

איך כדאי להתנהל מול הביטוח (מה לוודא מולם, האם ניתן לפנות אליהם במקרה זה חיוב שדורש הזגג?) ואיך להתנהל מול הזגג?

ובצדק.

אנחנו לא חווינו ניסיון סחיטת כספים,הגענו לשם ובלי יותר מידי שאלות החליפו באישור חברת הביטוח. אפילו לא דרשו כסף על גומי חדש.

ועכשיו הקאץ'-העבודה מן הסתם רחוקה מהמקור,יש סימני מריחת חומר איטום שחור בתוך הרכב,סימני דבק סביב המראה שהודבקה מחדש,אומנם אין רעשי רוח אבל את איכות ההתקנה נדע רק בחורף.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

לחבר שלי הוחלפה שמשה ביטי חדשה, 4 חודשים על הכביש. כמובן לשמשה חלופית. אני לא מבין למה החוק של לתקן אוטו חדש בחלקים חדשים מקוריים לא תופס פה. הוא ניסה להתווכח ואפילו לא היו מוכנים לתת לו הצעת מחיר למקורית.

כיוון שכל הרכב חדש אז לא ביקשו ממנו תוספות שקר על גומיות, אבל השמשה החדשה נסדקה 3 ימים אחרי ההחלפה. החליפו שוב. הכל היה בסדר? לא. המראה הפנימית שמודבקת לשמשה נפלה עליו באמצע נסיעה.

מקצועיות - מהם והלאה.

דרך אגב - אצלי ברכב יש שמשה חלופית, דיי עמידה (עפו כמה אבנים ולא קרה כלום) אבל איכות סינון הקרינה שלה רחוקה משל חלונות הצד המקוריים.

עריכה: אנקדוטה - במכוניות מזראטי הנבנות בעבודת יד, יש פעולה אחת שלשמה משתמשים ברובוט, והיא הדבקת השמשות הקדמית והאחורית, אז כנראה שגם האומנים האיטלקיים לא מגיעים לסטנדרט, ואין לנו מה להלין על בעלי המקצוע בארה"ק...

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • תוכן חדש...