Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגלגלים מושחלים בתוך הפרופיל של החלון, יש צורך לפרק את מסגרת האלומיניום כדי לשלוף אותם.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

לא צריך לפרק את מסגרת האלומיניום והחלון לא מתרומם יותר מעומק המסילה העליונה כך שלא ניתן להחליף גלגל בצורה הזו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אוקי חברים

שחררתי את הגלגל התחתון (האחורי רק) ושחררתי את הבורג התחתון שהצמיד את הפרופיל (החלק הארוך, שעולה למעלה) וגם שני ברגים באמצע הפרופיל שחררתי הרבה ואז הרחקתי את הפרופיל לאט עד שהצלחתי להשחיל החוצה את החלק.

סיפור מההפטרה. שחבל על הזמן . לא ניתן לשחרר את החלק בלי כל התהליך הזה (הייתי מצפה שיהיו פטנטים טובים יותר בשנת 2014)

תמונה החלק מצורפת.

כמה שאלות :

א. זה של קליל ?

ה. סביבות 14 שקל אתם אומרים ?

ג. לגבי הבורג, שרק עכשיו הבנתי שהוא אחראי להגבהה (חשבתי שהוא אחראי להצמדת הגלגל למסילה שבגוף החלון - הצלחתי לשחרר אותו בעזרת מפתח אלן. השאלה היא כיצד אדע מה הגובה הנכון כשאחזיר את החלק למקום ?

תודה!

part.jpg

פורסם

א. לא יודע ואני לא יודע אם זה משנה בכלל. _לי יש כזה עם 2 גלגלים כי החלון גדול וכבד יותר).

ב. כמה כבר יכול לעלות, כמו שראית חסכת בעיקר על העבודה פה. (אם היית מזמין מישהו בתשלום).

ג. לפי דעתי הגובה בעיקר משפיע על כך שהחלון לא ייצא מהמקום ושלא יהיה חיכוך עם המסילות + עליך לדאוג שהחלון גם יהיה ישר (בעזרת הבורג) כך שלא יהיה לך צד אחד גבוה וצד אחד נמוך דבר שיגרום לכך שבמגע עם המסגרת של הקיר יישאר רווח שונה למעלה ולמטה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

כן זו הדרך בשנת 2014

אנשי אלומיניום לא מתעסקים בלהציף את הR&D בבעיות ;)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אוקי חברים

שחררתי את הגלגל התחתון (האחורי רק) ושחררתי את הבורג התחתון שהצמיד את הפרופיל (החלק הארוך, שעולה למעלה) וגם שני ברגים באמצע הפרופיל שחררתי הרבה ואז הרחקתי את הפרופיל לאט עד שהצלחתי להשחיל החוצה את החלק.

סיפור מההפטרה. שחבל על הזמן . לא ניתן לשחרר את החלק בלי כל התהליך הזה (הייתי מצפה שיהיו פטנטים טובים יותר בשנת 2014)

תמונה החלק מצורפת.

כמה שאלות :

א. זה של קליל ?

ה. סביבות 14 שקל אתם אומרים ?

ג. לגבי הבורג, שרק עכשיו הבנתי שהוא אחראי להגבהה (חשבתי שהוא אחראי להצמדת הגלגל למסילה שבגוף החלון - הצלחתי לשחרר אותו בעזרת מפתח אלן. השאלה היא כיצד אדע מה הגובה הנכון כשאחזיר את החלק למקום ?

תודה!

תוציא את הגלגל הכי בחוץ שאפשר, שזה אומר שהחלון יהיה המקסימום גובה, כי ככה זה יסע הכי טוב, ובכל מקרה כשתכניס הגלגל תראה שהבורג יהיה לצד חוץ כך שיהיה לך אפשרות לכוון אותו (כי לפעמים אפילו אם החלפת 2 הגלגלים וכוונתם באותו גובה, יכול להיות שהמסילה שמורכב ברצפה כבר לא 100% ישר) אם תראה אח"כ שזה לא ישר.

ד"א אם החלון מאד כבד תחשוב על להכניס 4 גלגלים.

פורסם

תודה רבה חברים, מאוד עוזר כל הסיוע.

רציתי לעדכן ולשאול דבר מה - ניגשתי למחסן חלפים והם הציעו לי גלגלים של "פלמט" (מגיע באריזה של 4 יח' - ב- 50 שקלים) .

רציתי לשאול אם "פלמט" נחשבים איכותיים כי מעולם לא שמעתי עליהם. ואיך הם בהשוואה לקליל או האם יצרן אחר מומלץ ?

אגב, המוכר/מחסנאי אמר לי שגלגלים של קליל עולים פי 2.

זה סביר או שסתם אמר כדי לדחוף מוצר רווחי יותר מבחינתו ?

חשוב לי לרכוש מוצר איכותי, אם אכן הוא איכותי (לא "שם" בלבד)

תודה!

פורסם

רציתי לומר תודה לכול המסייעים

בסוף הברגתי החוצה את הפרופיל, הוצאתי את שני הגלגלים שהיו בויטרינה, ולא רק את התקול (כי ראיתי שהחלפת רק אחד מהם לא נותנת תוצאה חלקה), ואז חיזקתי אם מברג ה אלן (למזלי היה לי צרור מברגי אלן שרוכשים בשווקים בשני שקל) שמקעים כל גלגל למקומו על המסילה (הם לא באים להשפיע על גובה הגלגל)

מה שמפתיע - בתחילה לא הבנתי שצריך להשאיר את הבורג בצדי של הגלגלים משוחרר. אך רק לאחר ששחררתי ראיתי שהנסיעה של הויטרינה סבירה/טובה.

מבחינת הגלגלים של "פלמט" - הם בינוניים, לא מדהימים.

בדיעבד הייתי רוכש משהו שנותן גלילה יותר נעימה (אם הייתי יודע על הבדלי האיכויות בתחום)

ושוב, מאוד מודה לכל מי שסייע

• תוכן חדש...