Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנשים,

אני דיי חדש בתחום הרכב. לפני כמה ימים מלאתי שמן במנוע ושכחתי לסגור את הפקק.

בנסיעה נלדקה הנורית הצהובה של המנוע. כסיימתי את הנהיגה פתחתי את מכסה המנוע וראיתי שכל החלק של המנוע מלא שמן מסביב.

לפי דעתי לא נכנס שמן למנוע אבל הוא היה ממש חם ועלו עדים.

לא ניסיתי להדליק אותו שוב פשוט נגבתי כמה שאני יכול את השמן והלכתי. בבוקר אני מתכנן לבדוק את מצב השמן ולנסות להתניע לראות אם הנורית דולקת.

הרכב הוא סוזוקי ליאנה שנת 2005 אני בלחץ מטורף ומאוד מפחד שלא ילך האוטו.

מאוד אודה לכם אם תוכלו להרגיע אותי

תודה ולילה טוב

פורסם

1. אם הפקק נאבד, תקנה חדש.

2. בבקר תבדוק כמה שמן חסר.

אם לא יותר מידי מתחת למינימום, סביר שלא נגרם נזק.

3. אל תניע לפני ביצוע סעיף 4.

4. תשלים את מפלס השמן למקסימום.

5. נורת תקלה נדלקה כי חלק חשמלי כלשהו נרטב בשמן. שמן לא מתאדה ולא מתייבש ולכן סביר להניח שידרש טיפול בזה.

צריך לבצע סריקת תקלות במחשב, לראות מה גרם לתקלה, לנקות ולייבש הכל, לאפס את התקלה ולעקוב.

פורסם

כשתשיב את הפקק למקומו לאחר שתעשה כל מה שבוקי רשם, הנורית תכבה מעצמה. אם לא אז ניתן לעשות זאת במוסך.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

יפה, לא חשבתי על זה.

יש רכבים בהם תקלה במערכת PCV (אוורור בית גל הארכובה) מדליקה נורת תקלה.

לא ידוע אם כך זה ברכב הנ"ל אבל בהחלט יכול להיות שזו הסיבה.

פורסם

בוקר טוב אנשים טובים,

תכף הולך לעשות כל מה שכתבתם אבל בכל זאת אצטרך לנסוע כ 15 דק' למוסך במצב הזה של האוטו מקווה שזה בסדר

תודה רבה לכולכם

פורסם

מה זה במצב הזה ,בלי מכסה??השמן עושה שמות לכל חלקי הגומי והפלסטיק,גש לקנות מכסה כל שהוא.

פורסם

אצלי היה מקרה דומה בסיויק גודשת, נסעתי מאילת למצפה רמון עם פקק מילוי פתוח , נסיעה שכללה גדישות כמובן , טיפה אחרי מצפה רמון התחלתי להריח שמן והחלון הקדמי התמלא בטיפות שמן , עצרתי בצד וכמו אצלך המכסה שמן היה פתוח , למזלי הפקק היה עדיין שם פשוט בדקתי מפלס שמן סגרתי והמשכתי הלאה.

פורסם

עדכון:

מלאתי שמן (האמת שלא היה חסר אבל היה על הגבול התחתון) סגרתי עם הפקק (למזלי הוא לא נפל).

הגעתי למוסך אמרו שצריך ללעשות ניקוי למנוע מהשמן, להחליף איזה צינור שמספק נוזל קירור למנוע (ומחובר גם לרדיאטור) ובלי קשר לסיפור, רצועות מזגן כי הן עשו רעש.

על כל זה הוא לוקח 700 שקל כולל עבודה וכולל מע"מ.

לאחר מכן (שוב לא יודע אם זה קשור או לא) הוא אמר שנדפק חיישן (לא זוכר את השם) שמאזן בין הגזים במנוע לבין הדלק, כלומר שאם יש הרבה גזי דלק במנוע הוא מזרים פחות דלק או משהוא כזה. הוא אמר שכרגע אין לו אבל לא יקרה כלום אם אני יסע עוד כמה ימים כך. והמחיר 1097 שקל.

אם אתם מכירים מדובר על המוסך המורשה של סוזוקי בקרית משה ברחובות.

מה אתם אומרים בכמה כסף עקצו אותי? ומה דעתכם בכלללי על הדיאגנוזה של המוסכניק?

פורסם

תבקש ממנו שיראה לך איזה צינור בדיוק הוא רוצה להחליף,תיראה אם הוא יבש או סדוק,אם כן יש להחליף.

אני לא מכיר את המוסך אבל קצת תמוה שלקוח נכנס לשם תקלה מסוימת,מוצאים לו תקלות אחרות ומתקנים לו אותם ואת התקלה שלשמה הוא הגיע למוסך לא מתקנים ועוד משהו שלכאורה קשור לתקינות המנוע,אני אישית הייתי משאיר את הרכב במוסך ולא נוהג בו עד לאבחון תיקון התקלה.

פורסם

לגביי הצינור, הטענה היתה שהוא נפוח ובהתחשב בזה שהאוטו משנת 2005 וגם עלות הצינור היא 70 שקל אז לא כזה נוראה

לגביי ניקוי של השמן זה בסדר זה גם מה שאמרתם לי כאן בפורום

רצועות מזגן זאת היתה בקשה שלי כי כשהייתי מדליק מזגן היא היו חורקות/עושות רעש

ולגביי החיישן זאת בעצם הסיבה שהנורית הצהובה דולקת.

כרגע הוא אמר לי שאין לו את חיישן במלאי ולא נוראה אם אני ימשיך לנסוע עם זה בכל מקרה אני כרגע בתקופת מבחנים ועסוק לכן אני אדבר איתו בשלישי וביום רביעי אני יעשה את ההחלפה של החיישן.

בגדול עלות התיקון:

חומר לשיטפת המנוע 50

שתי רצועות 70X2

צינור מים 74

עלות עבודה 330 שקל (הוא עבד מ 9 בערך עד 12)

נשמע לכם סביר?

פורסם

מלדעתי ברכב כזה אין צורך במוסך מורשה במידה והייתי ניגש למוסך מורשה תחחבורה ולא יבואן יכולת.לחסוך על מה יש שם לעבוד 3 שעות,

השעתון שלו יחסית סביר 110 לשעה.

בכל מצב קפוץ לקחת דעה שנייה ממוסך אחר בגלל עלות החלק.

פורסם

נראה מחיר סביר וטיפול שבוצע נכון מבחינת תהליך וגישה.

שטיפת מנוע, גילוי והחלפה של חלקים לא תקינים מסיביב, ביצוע סריקת תקלות עם סורק.

אני מניח שהחלק התקול הוא שסתום EGR או שסתום PCV.

mark_Avn - אין דבר כזה שעתון 110 ש"ח לשעה בשם מוסך, מורשה משרד התחבורה או מורשה יבואן.

כאן בוצע חיוב גלובלי, ולא לפי כמות השעות שהושקעו בפועל. או שעבודה על הרכב לא נמשכה רצוף.

• תוכן חדש...