Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה,

ניסיתי השבת את המוצר Sonax Full Effect על הגלגלים שלי. אין הרבה מה לחדש, מוצר מצויין, עושה בדיוק מה שהוא אמור לעשות.

בוידאו לא רואים הרבה שינוי צבע לאדום כאשר החומר מפרק את הלכלוך, הגלגלים האחוריים שלי די נקיים וכנראה שיש קשר האם אלו בלמי דיסק או תוף. כאשר ניקיתי את הגלגלים הקדמיים צבע החומר השתנה מצהוב לאדום, והיה הרבה...

העלתי את הסרטון גם לבלוג שלי (בחתימה) והוספתי שם הוראות באנגלית לגבי השלבים שעשיתי למי שמעוניין.

פורסם

אחלה סרטון , אבל לפי מה שאני רואה אין כזה הבדל בין הלפני ואחרי , כנראה בגלל שגלגלים שלך תמיד ממש נקיים.

פורסם (נערך)

גם אני ניקיתי את הגלגל היום עם החומר הנ"ל.

אצלי זה כלל פירוק, שטיפה, החומר הנ"ל ואיירון איכס (שלמען האמת לא ממש הבנתי עדיין איך להשתמש בו) ולבסוף אוטם (FK1000P).

לצערי הספקתי רק גלגל אחד כי האוטו היה צריך להמשיך לנסוע.

כבר מעלה תמונות.

vymu4ata.jpg

u2uzavyv.jpg

udyretyq.jpg

anuba2eq.jpg

לפני הגלגל נראה ככה:

qy8u2ure.jpg

אגב, 2 דקות זה לא קצת הרבה מידי זמן ? אני נתתי לו בערך 15 שניות עד שהתחלתי לשפשפף.

עריכה אחרונה על ידי rupni

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

אדידס נראה מצויין.

רופני, נראה מעולה.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

ההבדל לא נראה משמעותי גם בגלל שהחישוק היה יחסית נקי, גם אצלי יש הבדל משמעותי בין האחוריים לקידמיים ש"זוכים" לאבק בלמים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לגבי הזמן, נתתי לחומר קצת לעבוד על לפני שהתחלתי לשפשף כדי שהוא יוכל לרכך את הלכלוך כמה שיותר. יש הבדל גדול מאוד בין לשפשף את החומר פנימה עם מברשת לבין סתם להשפריץ ולשטוף. בעזרת מברשת החומר נכנס לכל המקומות הקטנים ומוריד הרבה יותר לכלוך.

כנראה באמת שהחומר לא שינה את צבעו לאדום בגלל שבבלמי תוף אין "אבק" בלמים, כמו שאמרתי, בגלגלים הקדמיים, שאצלי אלו בלמי דיסק באמת היה הבדל גדול יותר.

פורסם

מצטער, אמנם התאמצת אבל לא הבנתי מה הרווחנו מהסרטון.

הג'אנט נקי כבר בהתחלה... ובכל מקרה גם אם מלוכלך חבל לבזבז עליו חומר, שפשוף עם מים היה משיג את אותה תוצאה.

אני מאוכזב מאוד מכל החומרים למינהם. כל הפרוטכניקה של החלפת צבע לאדום היא אחיזת עיניים. בלי שפשוף החומרים האלו לא שווים.

ביום שימציאו חומר שלאחר התזה, שפריץ של מים מסיים את העבודה ואפשר לוותר על שפשוף - נא עדכנו אותי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

נכון, הג'אנט נקי כבר מההתחלה אבל כשהתחלתי לא ידעתי שהג'אנטים האחוריים לא יגיבו כמו הקדמיים. בכל מקרה, אין לי בעיה לעתים רחוקות להעביר ניקוי יסודי על הג'אנטים ואח"כ לשים אוטם כדי לשמור על הג'אנט ולמנוע מלכלוך להדבק אליו. במקרה של הגלגל הספציפי הזה אומנם אין הרבה הבדל אבל מניסיון מג'אנטים אחרים, החומר הזה עושה את מה שהוא מתיימר לעשות ושינוי הצבע לאדום הוא לא אחיזת עיניים, חפש סירטונים שממחישים זאת טוב יותר ביוטיוב, ויש הרבה.

לגבי השפשוף של החומר, זה כמו שתגיד שלא צריך לשפשף את הכלים בכיור או שלא צריך לשפשף את הרכב כשמנקים אותו. אין מה לעשות, לכלוך נדבק וכדי להוריד אותו ולהגיע לכל החריצים הקטנים צריך לשפשף.

פורסם

1. עבודה יפה.

2. לא שמת קצת הרבה מהאוטם? זה נראה כמו כמות שמספיקה לרכב שלם

3. עם כל הכבוד לשטיפת הגלגלים- מישהו יכול להסביר לי למה זה "פרוייקט"?

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

1. תודה רבה :)

2. ידוע לי שלא צריך לשים הרבה מהאוטם. שמתי כמות קצת יותר גדולה כי הפד היה חדש ורציתי שהפד יהיה ספוג בו.

3. קראתי לזה פרוייקט כי לוקח כ 5 דקות ל sonax לעשות את שלו, אח"כ ניגוב וייבוש של הגלגל, אח"כ יישום אוטם והמתנה של 15 דקות, שוב ניגוב כדי להוריד את האוטם, המתנה של 20 דקות ויישום שכבה שניה של אוטם, המתנה של 15 דקות ושוב ניגוב כדי להוריד את השכבה השניה. עכשיו תכפיל בארבע :)

פורסם

2. תקנה פד אחר- יותר זול מלבזבז ככה חומר

3. אם חצי מהזמן על כל גלגל זה המתנה יכולת לעשות לפחות 2 גלגלים במקביל. בגלל שאין לי צינור מים זמין כל שטיפה הכי פשוטה לוקחת לי שעה, ואם אני עושה וקס (גם בלי פלסטלינה) זה יכול להגיע גם לשעתיים (אני בד"כ עושה שכבה כפולה). פרוייקט זה אם המצב של הגלגלים היה על הפנים והיית צריך ללטש אותם או משהו כזה. זמן לא הופך עבודה לפרוייקט (סתם להשוואה- בפעם האחרונה שעשיתי פלסטלינה + גלייז + וקס לקח לי 9 שעות. מבחינתי זה טיפול סטנדרטי. המסקנה שלי מהסיפור שיכולתי לחסוך הרבה זמן עם פד מתאים יותר)

אגב, באיזה וקס אתה משתמש שהצבע מבריק ככה?

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תוכן חדש...