Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגה כוח עם תגבור חשמלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאיפה הבאתם את זה שברכב עם מנוע חשמלי למשאבה הידראולית, גם בקו ישר המשאבה מסתובבת?

מכוניות ששמתי לב לזמזומים מהמנוע הם סקודה פאביה ודומיה, וברלינגו 2014 ודומיה.

הזמזומים נשמעים רק בסיבוב גלגל ההגה, ומתגברים אם אני מסובב את ההגה במהירות.

אם כולם הגיעו למסקנה שכדאי לעבור לתגבור חשמלי כנראה שיש סיבה לכך.

אולי העומס שנלקח מהמנוע ע"י האלטרנטור קטן מאשר העומס שדורשת משאבה הדראולית.

מה גם שממהירות מסויימת התגבור נכבה בחלק מהרכבים, אם לא בכולם.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מאיפה הבאתם את זה שברכב עם מנוע חשמלי למשאבה הידראולית, גם בקו ישר המשאבה מסתובבת?

אני בטוח ב-100 אחוזים שברכבי קונצרן VAG המנוע החשמלי ומשאבת השמן עובדים תמיד גם בנסיעה בקו ישר. כאשר נוסעים בקו ישר זווית גלגל ההגה שווה ל-0 לכן במקרה הזה השמן זורם כמעט ללא לחץ בחזרה למיכל השמן בדיוק כמו ברכבים עם מערכת תגבור הידראולית רגילה.

איזה כייף לי :)

פורסם

המשאבה החשמלית פועלת כל הזמן, גם בנסיעה בקו ישר, מכיוון שלוקח זמן לבנות לחץ הידראוולי.

אם המשאבה לא הייתה פועלת בנסיעה בקו ישר - בשניה או בחצי שניה הראשונה לאחר הפניית ההגה התגבור לא היה פועל.

זמזום של המשאבות האלו מאוד חלש ובקושי שומעים אותו כשעומדים מחוץ לרכב, במיחוד על רקע רעש המנוע.

פורסם
חצי כוח סוס ?

למזגן של מכונית ממוצעת יש מדחס של 6-7 כ"ס.

מכונית, בניגוד לדירה למשל, נוסעת גם בשמש, ותא הנוסעים מתחמם בלי הרף.

בנוסף, על המזגן לצנן את תא הנוסעים מנקודת פתיחה של 50-60C לפחות, ולהביא אותו לטמפרטורה של 20C תוך כמה דקות.

מה?..

איך זה בכלל הגיוני?

5 כ"ס זה עוצמת תפוקה באזור 50,00BTU לבית 120 מ"ר(!)

בסדר, אז הבית לא בטמפ' של 50-60 מעלות, אבל עדיין מדובר במדחס הרבה יותר גדול מזה שבמכונית.

פורסם

מכונית שחונה בשמש מגיעה לטמפרטורה של 60-70C, וכל זמן הנסיעה נמצאת בשמש.

שטח השמשות ענק יחסית, והמכונית הופכת בעצם לחממה.

לא נשמע הגיוני, אבל תפוקת המזגן במכונית גבוהה יותר מבמזגן ביתי, מאחר ודרישות הקירור שונות לחלוטין.

מזגן ביתי מוריד את הטמפרטורה ב 5-4C בלבד, כשעיקר הפעולה שלו היא ייבוש האוויר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

קיבולת הקירור של מערכת מיזוג האוויר ברכב פרטי היא בסביבות 16.000BTU/H. ניתן לחשב בצורה גסה כמה כ"ס מדחס כזה גוזל מהמנוע במידה ואתה יודע מהי הנצילות של המדחס ושאר הפרטים הדרושים.

אכן דרישות התפוקה ממזגן לרכב הם שונות מאשר למזגן ביתי ובאופן יחסי לאותו נפח חלל ברכב יש צורך במזגן בעל תפוקה גבוהה יותר מסיבות שכבר ציין חן.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

ובנוסף לנסברים הנ"ל צריך לקחת בחשבון שהפעלת מזגן אכן מעלה את צריכת הדלק ב 10%, אבל זה לא אומר שיש מדחס בהספק 8 כ"ס.

חישוב שגוי - מנוע 80 כ"ס צורך 1 ל 11, לאחר הפעלת מזגן המנוע צורך 1 ל 10 ז"א מדחס לוקח 10% הספק מנוע.

מנוע מפתח 80 כ"ס ב"פול גז" ובסל"ד מקסימלי, בתנאים אלו צריכת הדלק תהיה אולי 1 ל 3 במקרה הטוב ואם תפעיל מזגן, צריכת דלק תעלה באחוז קטן מאוד יחסית.

בחיי היום יום אנו משתמשים בחלק קטן מכוח מנוע, מנוע רוב הזמן פועל ב 30-50% מסל"ד מירבי ובעומסים חלקיים.

נניח משתמשים ב 20 כ"ס.

אם תוסיף על זה עוד 2 כ"ס של המדחס, תראה עליה של צריכת דלק ב 10-15%.

כל הנ"ל תיאורתי בלבד, וכל המספרים הם המצאה שלי לצורך הסבר.

• תוכן חדש...