Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

המשפחה מתרחבת (ילדים בגילאים 11,7,5,0,) ואני מחפש רכב 7 מקומות , יש לי העדפה לג'יפ 4X4 שיוכל לשמש גם לטיולי שטח קלים.

הרכב יהיה הרכב העיקרי במשפחה , נסועה של ~18K בשנה וברוב הזמן אישתי תנהג עליו (לי יש את הלאון :twisted:).

אני מתלבט בין הסנטה פה 2.2 דיזל, לקשקאי+2 (שניהם כנראה מודל 2010 )

בעיקרון, היתי נעול על הקשקאי בגלל האמינות, צריכת דלק (~1:9.5) והוא נהנה משוק טוב.

את הקשקאי אפשר להשיג ב 100K-110K לרמת גימור אמצעית .

לאחר התיעצות בפורום, ובדיקה שלי, התרשמתי שהמושב האחורי בקשקאי בקושי מספק.

השבוע התעניינתי בסנטה פה , והופתעתי לראות שהוא חסכוני בגרסת הדיזל (~1:11.5) על פי KML.

התרשמתי שהוא קצת יותר שימושי בשטח (מרוח גחון וזויות גישה), והכי חשוב , המושבים בשורה ה 3 הרבה יותר מפנקים ! .

העלות שלו גם יותר גבוהה - אני מעריך לפחות 130K לדגם 2010 .

אשמח לשמוע על צריכת דלק , מישהו יכול לאמת את הנתון שיש לי ?

בעיות טיפוסיות - האם יש ?

עלויות אחזקה /טיפולים? בעיקר כנגד הקשקאי.

תודה

פורסם

אני יכול להגיד לך שהשוק יד שנייה של הסנטה פה דיזל הרבה יותר טוב ויהיה לך קל יותר למכור אותו בהמשך. מה שכן, בגלל שזה דיזל הרכבים האלו נוסעים לא מעט ותצטרך להתאמץ למצוא אחד עם ק"מ סביר.

פורסם

דרור תודה ! זה בדיוק סוג המידע שחסר לי .

דווקא מצאתי כאלו עם ק"מ מפתיע בסביבות 80K (צריך למתוח עוד טיפה את התקציב , כנראה שאפשר לסגור על 135K )

פורסם

בפחות מ-140K אתה יכול לקבל שברולט אורלנדו חדש לגמרי 0 ק"מ מליסינג. אמנם לא ג'יפ אמיתי, אבל הופעה דומה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בפחות מ-140K אתה יכול לקבל שברולט אורלנדו חדש לגמרי 0 ק"מ מליסינג. אמנם לא ג'יפ אמיתי, אבל הופעה דומה.

תודה , אבל הופעה לא מעניינת אותי (בתנאי שזה לא איזה פיאט דובלו :wink:) , אם לא ג'יפ 4x4 , אני יעדיף מיניואן מרווח .

אני יודע שסנטה פה או קשקאי זה לא לנד קרוזר , אבל הוא יספיק לי לטיולי שטח שפויים של שבילים/בוץ/חול .

פורסם

עברתי על הרכבים(סנטה פה) המפורסמים ביד 2 , דיברתי עם האנשים - ונראה שכולם רוצים מחירון וזה בכלל לא משנה יד 1 56K או יד 2 135K ..

האם הסנטה פה אכן נסחרים במחירי מחירון יצחק לוי ? (יש פער של 13K למול המחירון של יד 2)

ראיתי היום סנטה פה 2010 יד 2 עם 83K .

לא נראה שעבר תאונות , מנוע נשמע יפה , הסתכלתי מתחת לרכב ולא נראה שהרכב הזה ראה שטח ( אין אפילו סריטות על המגיני פלסטיק התחתונים) .

מה שקצת צרם לי זה מושבים קידמיים סדוקים (מושבי עור) והאוטו עם המון סריטות מסביב , 2 גדולות ואחת מהם מחלידה .

בנוסף שיפשופים בפגושים - וזהו ! . הכל עובד פיקס .

הגענו לשלב המחיר - הבחור מוכר מחירון - לא הסכים לרדת שקל יותר .

מה דעתכם ?

(מחר אני הולך לראות אחד נוסף 2010 יד 1 עם 135K על השעון )

פורסם
אני יכול להגיד לך שהשוק יד שנייה של הסנטה פה דיזל הרבה יותר טוב ויהיה לך קל יותר למכור אותו בהמשך. מה שכן, בגלל שזה דיזל הרכבים האלו נוסעים לא מעט ותצטרך להתאמץ למצוא אחד עם ק"מ סביר.

קל למכור=קשה לקנות

פורסם

אכן קשה לקנות....

טרי טרי מאתמול -

נסעתי לראות סנטה פה 2010 לבנה יד 1 135K מכפר נטר לאחר שוידאתי את נכונות הפרטים בטלפון.

פגשתי את הבחור , נתן כתובת בנתניה שכונת ותיקים ( ההורים של אישתי גרים בסביבה..) :evil:.

הרכב חיצונית נראה טוב - שני פגושים צבועים (הוא ציין זאת בטלפון) ברמה מזעזעת.

צמיגים - כל אחד משהוא אחר ושחוקים - אחד מהם מודל 2007 !! (הרכב 2010 ) .

פנים הרכב "פח אשפה" - ההגה דביק ומגעיל - כל הפלסטיקים סרוטים , ידית הילוכים מחוקה לגמרי ומבריקה משישמוש , שטיחים קרועים.

מד ק"מ מראה 145K (במודעה 135K ).

והבונבונירה "בעלים קודמים 01" - בטלפון ובמודעה כתוב יד ראשונה .. ואז למטה - "הפקדת סוחר" !!

אמרתי תודה רבה ונסעתי משם , תוך כדי שאני שומע אותו צועק "אתה חיידק , אתה" .

היה לי טלפון של מגרש טרייד-אין שפירסם גם ביד 2 ונמצא באיזור, החלטתי לקפוץ לראות .

התקשרתי וביקשתי את הכתובת - הבחור שענה בטלפון , לאחר גימגום מסויים ,טען שאין להם זמן היום וסגר:shock::shock::shock: .

שנייה אחרי זה, אני מקבל טלפון מבחור שהראה לי הרגע את הרכב : "למה אתה מתקשר למגרש ואצלי לא רצית לראות??" (מסתבר שזה אותו בחור שמפרסם כפרטי וגם כמגרש:evil:)

תוך כדי שאני מדבר איתו , אני רואה את הבחור בהמשך הרחוב נשען על חומה של בית פרטי ישן מאוד ואני עוצר לידו .

אני : "תשמע - אין לי בעיה ללכת למגרש , אבל אתה שיקרת לי במצח נחושה ולא מתאים לי"

פה באו התירוצים למה הוא חייב לפרסם כך , "יש אנשים לא רוצים לקנות מסוחר" (כן מעניין למה !) .

הוא מנסה לשכנע אותי בכל זאת - "בא תיכנס רגע יש לי רכב משהו משהו - עוד לא פירסמתי , קיבלתי אותו השבוע"

עוד כמה חילופי דברים שאני מסביר לו למה אין סיכוי כי הוא איבד את האמון שלי , אבל אני חושב לתומי שיש לי זמן ,

אז הסתקרנתי לראות איך זה עובד , אין סיכוי שאני קונה ! .

חניתי בצד, החומה של הבית פרוצה ויש ברזנט ירוק חדש שמכסה את הכניסה , הבחור מסיט טיפה את הברזנט וקורא לי להיכנס .

אני נכנס, ובחצר חונות בערך 20 מכוניות !! , מהם לפחות 10 יונדאי סנטה פה .

הבחור ציין שעדיין לא הספיק להכין את הרכב למכירה ולכן הוא מלוכלך (אחלה! ).

ראיתי את הרכב המדובר - דיזל מודל 2011 יד1 מנכה משרד הביטחון (ראיתי אחר כך ברישיון) עם 58K על השעון, בעלות הועברה בשבוע שעבר.

הרכב נקי למעט מכה קלילה מאחור (שהבחור כמובן הכחיש ) , חישני הרוורס לא במקום ויש סימנים על הפגוש, מלמטה נראה כי המכה לא הגיעה לשלדה/רצפה או כל חלק מתכת .

נכנסנו ל"משרד" (מחסן פלסטיק 3X3 שהפך למשרד) ופה הבנאדם נפתח יותר , הסביר את השיטה של המכירות , הראה לי רישיון סוחר,

ביקשתי לראות רישיון של הבעלים (לפני העברת הבעלות ) , הוא טען שזרק לפח. הביא את הפח של המשרד והתחיל להרכיב לי את הרישיון שהוא קרע , והפלא ופלא , אכן כל כמו שהוא טען , הבעלים אכן נכה משרד הביטחון , ק"מ מהטסט הקודם עומד על 29K שזה הגיוני לחלוטין .

שאלתי למחיר - הוא רוצה מחירון +2000 , אמרתי לו שזה יקר לי ....

כששאלתי אותו , למה הוא לא מפרסם את כל הסנטה-פה שיש לו , הוא טוען שהוא מעדיף להיפתר קודם מהפריטים הפחות טובים , אחרת כולם ירצו רק את הטובים :shock:.

הגיע זמן לחזור למשרד , אמרתי שלום והלכתי .

אוף - קשה לקנות .

פורסם

הרכב האחרון שתיארת (עם 58 K) נשמע מעניין. 2000 מעל מחירון זה לא הרבה אם כל השאר מבקשים מחירון, אני בטוח שעם התמקחות ניתן לסגור איתו גם בפחות.

נכון שהאיש לא אמין ,אבל אתה רק קונה ממנו רכב ולא מתחתן איתו, אני בהחלט הייתי שוקל את הרכב אחרי בדיקה מעמיקה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

נפלת על סוחר,לא מכיר אותו אך יתכן שהוא קונה רכבים עם אובדן להלכה,כלומר רכבים טוטל לוס.הצעתי אם זה מריח לא טוב אז תבין את ההמשך..

• תוכן חדש...