Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יודע האם בדגם דיהטסו אפלאוז מודל 97 יש בכל הדגמים צלחות בברקסים האחוריים. יש לי תקלה בבקרס אחורי ימני הקליפר לא מגיב בלחיצה על דוושת הבלם וגורם לרעש של חיכוך בנסיעה. בבדיקה במוסך מורשה טוענים שצריך להחליף קליפר בנוסף לכך שהוא לא תופס את הקבל של ההנדברקס הימני.

בנוסף יש מערכת איביאס ברכב שעושה רושם שהיא איננה תקינה . (משמיעה רעש בכל לחיצה על הברקס)

אם למישהו יש קליפר כזה אשמח לרכוש.

תמונה.jpg

פורסם

אכן צלחת בלם וקאליפר אבל השאלה אם זה של הרכב של פותח השירשור או רק דוגמא של תמונה מהאינטרנט או משהו בסיגנון בוקי. לפותח השירשור - האם זה הברקסים האחוריים בריכבך?

פורסם

בוקי,היה לי רכב זהה אחד לאחד מאותו שנתון.

השרטוט,שפותח הנושא העלה מתאים יותר לבלמים הקדמיים ברכב הזה או לחילופין ייתכן שבדגם מתיחת הפנים (98-00) היו בלמי דיסק מאחורה. (זו השערה בלבד ואינה מבוססת על שום ידע)

בהנחה שעדיין מדובר שנתון 97 ולא מעבר לכך ,מדובר על בלם אחורי שמורכב מתוף +משאבות בלם מכניות עם קפיץ.

ברגע שאחד הקפיצים של המשאבה (לא משנה הצד) מתעייף או נשבר או לחילופין,אחת המשאבות או שתיהן מתחילה/ות לנזול, מתחילה בעיית בלימה ברכב הזה.

מכיוון שאיני חסיד של להתעסק עם בלמים מאחר ומדובר בעניין בטיחותי ממעלה ראשונה,הייתי ממליץ לפותח הנושא לפנות למוסך טוב (_לאו דווקא של היבואן),לבקש לפרק את שני הגלגלים האחוריים ולבדוק ביסודיות מה בדיוק קורה שם במערכת הבלמים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא יודע מה איתכם, אני רואה בתמונה בלם אחורי, וזה נראה לי כמו מתלה אחורי של אפלאוז.

לא חסר גם היום רכבים שמגיעים בגרסאות היקרות עם בלמי דיסק מאחורה ובגירסאות הפשוטות עם בלמי תוף, כך שאם למישהו היו בלמי תוף בדגם הזה, לא אומר שכל המכוננות שנמכרו באותה שנה היו עם בלמי תוף.

פורסם (נערך)
לא יודע מה איתכם, אני רואה בתמונה בלם אחורי, וזה נראה לי כמו מתלה אחורי של אפלאוז.

לא חסר גם היום רכבים שמגיעים בגרסאות היקרות עם בלמי דיסק מאחורה ובגירסאות הפשוטות עם בלמי תוף, כך שאם למישהו היו בלמי תוף בדגם הזה, לא אומר שכל המכוננות שנמכרו באותה שנה היו עם בלמי תוף.

האפלאוז 97 שלי היתה GLI שזה היה הדגם הכי מפואר,החזקתי אותה 4.5 שנים כך שאני יודע מעבר לכל ספק סביר אילו ברקסים היו שם - בלם תוף עם משאבות.

משאבה אחת שבקה חיים לאחר שנזלה והחלפתי את שתיהן במהלך שירותו של הרכב אצלי.

כל זה מוביל למסקנה,שהמתלה הזה הוא כנראה של אפלאוז משנה מתקדמת יותר (ב-98 היתה מתיחת פנים כולל שינוי צורה ודגם מפואר,ששירת בין השאר את אלופי המשנה של צה"ל.

הדגם הזה יוצר עד שנת 2000 ולאחר מכן,הרכב כבר לא הגיע לישראל.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם
אכן צלחת בלם וקאליפר אבל השאלה אם זה של הרכב של פותח השירשור או רק דוגמא של תמונה מהאינטרנט או משהו בסיגנון בוקי. לפותח השירשור - האם זה הברקסים האחוריים בריכבך?

אכן מדובר בתמונה מקורית מהרכב שלי מבלם אחורי ימני . הרכב נפתח במוסך מקצועי . ועדיין נשאלת השאלה האם למישהו יש כזה דבר ומהו הסיכוי שהקליפר התעקם .? ( לטענת המוסכניק חובה להחליף את הקאליפר ואחכ לבדוק אם יש תקלות נוספות .)

פורסם

יתכן גם שעשו קומבינה כלשהיא ברכב הזה- החליפו את המתלה האחורי שלו באחר של אפלאוז מתקדמת יותר.

כדי לפתור את הבעיה אפשר לבדוק בחנויות לשיפוץ חלקי בלמים,האם הם יכולים לשפץ את הקאליפר.

יש מוסכים ייחודיים רק לבלמים (בקרית אתא בעיר גנים למשל יש את המלטש,שמתעסק עם בלמים -החלפה/שיפוץ בעיקר, הגאי כח,ציריות וכל הקשור בדברים הללו.).

• תוכן חדש...