Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולכם

אני יודע שקודם צריך לעשות חיפוש אך לא ממש מצאתי פתרונות "פרקטיים" למה שאני מחפש.

אז ככה,לפני כחודשיים קניתי (טוב בואו נודה,אבא)

רכב ראשון,מאזדה 3 שנת 2006 שחורה 5 דלתות.

היה לו טיפה שפשופי חנייה מאחורה אך זה לא הפריע לי,

ב3 חודשים האחרונים אני שם לב שנוספות לו עוד ועוד שריטות,

וזה ממש מרתיח,כל פעם ממשהו אחר,פעם אם זה מפתיחת דלתות,אנשים שנצמדים בחניות,

סתם שריטה פה שם שאין לי מושג מאיפה הגיעו,זה מרגיז שאתה לא דופק את האוטו אבל אחרים דואגים לכך.

לא כל השריטות חמורות,יש כאלה שאם טיפה מרטיבים אותם אז כבר רואים שהן ממש מטשטשות נגיד..

ויש גם שפשוף די מרגיז,שפשוף חנייה כזה, שהוא גם טיפה "עמוק" ורציני,ונראה לי שמצריך צביעה.

השאלה מה אני עושה עכשיו,

המטרה שלי היא לשמור על הצבע (שהוא בעייתי,כל דבר רואים וצריך לשטוף הרבה).

בנוסף אני רוצה להעלים את רוב השריטות (מה שאפשר ובתקציב)

אני מניח שאני מוכן להשקיע בטיפול כזה עד 500 ש"ח.

השאלה מה אני עושה מפה? קונה חומרים לבד? נותן לבעל מקצוע איכותי שיעשה לי:

פוליש/פוליש ווקס/פלסטלינה/צביעה (הבנתי בערך את ההבדלים ביניהם,אני פשוט לא יודע מה מומלץ למצב ומי עושה את זה)

מהי המלצתכם? יש לכם בעל מקצוע מומלץ בתקציב? לעשות לבד? (לא רוצה להרוס...)

תודה מראש חברים.

פורסם

הייתי עושה פוליש,כול אותם השריטות השיטחיות הוא יעזור לטשטש.

ווקסלא עוזר נגד שריטות,אלא נועד לשמור על הצבע,הוא כמו קרם הגנה,לא מספק הגנה 100 נגד לשלשת ציפורים למשל,אבל עוזר,כמו כן הוא גם מבריק את הרכב במיוחד אחרי פוליש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הייתי עושה פוליש,כול אותם השריטות השיטחיות הוא יעזור לטשטש.

ווקסלא עוזר נגד שריטות,אלא נועד לשמור על הצבע,הוא כמו קרם הגנה,לא מספק הגנה 100 נגד לשלשת ציפורים למשל,אבל עוזר,כמו כן הוא גם מבריק את הרכב במיוחד אחרי פוליש.

איך אני מבצע פוליש? וכן,אני חושב שהבנתי את העיקרון של ווקס.

השאלה כמה איש מקצוע יקח לי על עבודה כזאת.

נאמר לאבא שלי ש"היום לא עושים כבר פוליש ווקס,עושים פלסטלינה"

ואז זה סיבך אותי עוד יותר,גם אם אני לא טועה מי שאמר לו את זה לוקח על פלסטלינה סביבות 400 שקל,

שזה נראה לי יקר לא? פלסטלינה לא יעילה במקרה שלי?

פורסם

לפוליש צריך מכונה,לכן כדאי ללכת לאיש מקצוע,וקס אפשר לשות לבד,זה מאוד קל,מורחים על כול חלק,מחכים דקה ומנגבים,תסתכל סירטונים ביוטיווב,ככה אני למדתי.

פלסטלינה אתה עושה כאשר אחרי ניקוי הרכב,אתה מעביר את היד ומרגיש כמו גרגרים,כאילו הפח לא חלק,גם זה מאוד פוט לעשות לבד,תסתכל ביוטיוב.

מי שאמר את זה לאבא שלך לא מבין,ולשם בטוח לא הייתי הולך.

400 שקל לפלסטלינה?? שיעשה לעצמו.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפוליש צריך מכונה,לכן כדאי ללכת לאיש מקצוע,וקס אפשר לשות לבד,זה מאוד קל,מורחים על כול חלק,מחכים דקה ומנגבים,תסתכל סירטונים ביוטיווב,ככה אני למדתי.

פלסטלינה אתה עושה כאשר אחרי ניקוי הרכב,אתה מעביר את היד ומרגיש כמו גרגרים,כאילו הפח לא חלק,גם זה מאוד פוט לעשות לבד,תסתכל ביוטיוב.

מי שאמר את זה לאבא שלך לא מבין,ולשם בטוח לא הייתי הולך.

400 שקל לפלסטלינה?? שיעשה לעצמו.

גם לי זה היה נשמע הזוי.

מה טווח המחירים לפוליש ווקס אצל איש מקצוע? יש לך המלצות על אחד? אני באמת לא מבין בזה כלום,

לא רוצה ללכת לאיזה חאפר שיעשה לי עבודה ב500 שקל בזמן שהוא משתמש בחומרים של שקל וחצי שאני יכול לעשות לבד.

ותודה רבה על העזרה !

פורסם

1-תריץ בגוגל יעקב אלטר.

2-nessdeatling

3-vixdeatling.

פורסם

1. תתחדש.

2. מאיפה אתה?

3. תמונות יהיה נחמד.

4. תקשיב ל-yulianx.

פוליש לא מעלים מכות פח, וגם לא שריטות שהגיעו לצבע. הוא מעלים שריטות שנמצאות על הציפוי שעל הצבע של הרכב.

בעצם זה מוריד שכבה מאוד מאוד מאוד דקה של הציפוי הזה, ככה זה מעלים את השריטות, ואז מורחים וקס.

אני ביצעתי לאחרונה דבר כזה אצל בעל מקצוע, ולאחר הווקס הוא מרח גם אוטם צבע. עניינים של עמידות בטמפרטורות שונות. עזוב את זה כרגע.

תתחיל מלענות על 2 ו-3.

אחר כך נוכל להמליץ לך יותר מדויק איך להמשיך.

קח בחשבון שצבע שחור, למיטב ידיעתי, זה אחד הצבעים שהכי קשה להביא למצב מצוין.

בהצלחה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
1. תתחדש.

2. מאיפה אתה?

3. תמונות יהיה נחמד.

4. תקשיב ל-yulianx.

פוליש לא מעלים מכות פח, וגם לא שריטות שהגיעו לצבע. הוא מעלים שריטות שנמצאות על הציפוי שעל הצבע של הרכב.

בעצם זה מוריד שכבה מאוד מאוד מאוד דקה של הציפוי הזה, ככה זה מעלים את השריטות, ואז מורחים וקס.

אני ביצעתי לאחרונה דבר כזה אצל בעל מקצוע, ולאחר הווקס הוא מרח גם אוטם צבע. עניינים של עמידות בטמפרטורות שונות. עזוב את זה כרגע.

תתחיל מלענות על 2 ו-3.

אחר כך נוכל להמליץ לך יותר מדויק איך להמשיך.

קח בחשבון שצבע שחור, למיטב ידיעתי, זה אחד הצבעים שהכי קשה להביא למצב מצוין.

בהצלחה.

אהלן,תודה רבה על התגובה

נתחיל לענות:

1) תודה רבה

2) אני מרמת גן,אין בעיה להמליץ על דברים באיזור המרכז

3)כן אמרתי שתמונות יותר ישקפו אבל נזכרתי לפתוח רק בלילה,והתמונות שיש לי הן מרחוק ככה שלא רואים כלום. אוסיף כנראה מחר.

בנוסף הבנתי שיש לו גם סווילרים או איך שלא קוראים לזה. (השריטות העגולות ממכוני שטיפה,לא ממש מפריע לי רק שיש שמש רואים)

4)כן,משתדל :)

אין לי מכות פח, זה פשוט "שפשוף" שהוא יותר רציני,הוא לא שקוע או משהו.

יש לי רק מקדימה אולי מכה בטמבון (זה הפלסטיק למטה נכון?) זה בגלל שטות שקרתה,החזרתי את הפלסטיק על ידי דחיפה אז יש רק שפשוף מכוער,

אבל זה יחסית למטה אז לא ממש רואים וזה לא משהו שהייתי מוציא עליו כסף.

בנוסף העלמת שריטות לא משמעותיות כמו שאמרת - זה מצוין בשבילי, וזה ממש ישפר את המראה של הרכב כי כאלה יש הרבה.

וכן,הצבע הזה מאוד בעייתי,הוא יפה ומרשים כשהוא שטוף,הבעיה שהוא נראה מלוכלך כל הזמן.

מה נעשה,נתמודד.

פורסם

באזור המרכז יש כמו שאמרו פה את VIX ואת יעקב אלטר (אני לא מכיר את המקום הנוסף שפורט פה). יעקב נחשב למומחה מאוד רציני בתחום, התשלום בהתאם.

לא יודע איך המחירים בVIX אבל הם ספונסרים פה בפורום ואני מאמין שהם יענו פה גם בקרוב.

לגבי הסווירלים, זה שריטות קטנות קטנות, על הציפוי של הצבע, שנגרמות במשימוש בחומרי ניקוי ומגבות שאינן מתאימות.

כל מיני מגבות ביתיות למיניהן, מכונות שטיפה, וכו'.

פוליש יכול להרויד אותם, זה עבד אצלי. הצבע ברכב שלי ללא סווירלים בכלל כרגע, והפח חלק כמו חדש.

נחכה לתמונות.

Always go sideways

פורסם
באזור המרכז יש כמו שאמרו פה את VIX ואת יעקב אלטר (אני לא מכיר את המקום הנוסף שפורט פה). יעקב נחשב למומחה מאוד רציני בתחום, התשלום בהתאם.

לא יודע איך המחירים בVIX אבל הם ספונסרים פה בפורום ואני מאמין שהם יענו פה גם בקרוב.

לגבי הסווירלים, זה שריטות קטנות קטנות, על הציפוי של הצבע, שנגרמות במשימוש בחומרי ניקוי ומגבות שאינן מתאימות.

כל מיני מגבות ביתיות למיניהן, מכונות שטיפה, וכו'.

פוליש יכול להרויד אותם, זה עבד אצלי. הצבע ברכב שלי ללא סווירלים בכלל כרגע, והפח חלק כמו חדש.

נחכה לתמונות.

אוקיי,

וכן,לפני התמונות של המרצדסים שיש ליעקב באתר (שעולות בערך פי 20 מהרכב שלי)

אני מניח שהמחיר בהתאם,לכן לא אלך לשם,גם כי אין לי מרצדס,וגם אין התקציב מוגבל ל500 ש"ח.

מעניין אם VIX עושים שירות בטווח מחירים כזה,הם נראים בסדר גמור.

פורסם

תתקשר,זה לא עולה אלפי שקלים,כמה מאות,יעקב בן אדם מאוד מקצועי בתחום ולכן גם רכב פאר פונים אליו.

פורסם

כרגיל, תקשיב ל-yulianx. תרים טלפון, מקסימום תגלה שצדקת. אבל אם פתאום הוא יגיד לך סכום שמקובל עליך?

לדעתי, הסכום שלו יהיה בין 1000-1500 ש"ח, אם אני זוכר נכון מאיזה שרשור שמישהו כתב פה, אלה היו המחירים לרכב משפחתי קטן.

אבל עדיין, תתקשר. לך תדע מה יהיה.

Always go sideways

פורסם

Vix עושים שירות כזה אני די בטוח. הם יושבים בזבוטינסקי ליד ביאליק.

תקפוץ אליהם ותראה להם את המצב. שלומי ייתן לך שירות מצוין, אפילו רק טיפים וזה שווה הרבה:-)

• תוכן חדש...