Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הצמיג שאני מחפש, TOYO T1 sport 225/45/17 מגיע לארץ בקוד משקל/מהירות 94Y.

על פי אוטודטה אני צריך 91Y לאלפא GTV 98.

יש בעיה בהתקנת צמיג עם קוד משקל גבוה מהמוגדר?

יכולה להיות בעיה בטסט?

תודה,

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

עפ"י הוראות נוהל 4/2008 של משרד התחבורה לא יותקן ברכב משנת ייצור 2006 ואילך "צמיג שתכנן יצרנו ללחץ אוויר, לכושר העמסה ולמהירות הפחותים מאלה שתכנן יצרן הרכב". במלים אחרות, ניתן בהחלט להתקין צמיגים שקוד העומס ו/או המהירות שלהם גבוה יותר. לגבי כלי רכב משנת עד 2005, מותר להתקין גם צמיגים שקוד העומס ו/או המהירות שלהם נמוך יותר, ובלבד שקוד המהירות לא יפחת מ- S. לינק לנוהל המלא.

פורסם

תודה על ההתייחסות וההפניה, אבל מאחר והרכב המדובר הוא שנת 98, אז על פי הנוסח הכתוב הוא מחויב לדרגת עומס כפי שכתב היצרן.

לכן עשויה להיות בעיה בטסט? בייחוד שאני משדרג מגאנט 16 ל 17 וצריך לעדכן ברשיון, מה שכנראה יביא לתשומת לב גדולה יותר לצמיג המותקן.

מעבר לכך, הפנצרמאכר טוען, ויש הגיון מסויים בדבריו, שצמיג בדרגת עומס גבוהה מהמוגדר קשיח יותר ויפגע בהתנהגות הרכב.

הגיוני?

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

הנוסח אומר שלא יותקן צמיג בעל כקוד עומס ומהירות פחות מהנחיות יצרן הרכב. כלומר, ניתן להתקין צמיג שהקוד שלו גבוה יותר. הדבר נעשה כבדרך קבע מדי יום בפנצ'ריות בכל הארץ, ואין עם זה שום בעייה, לא במעבר טסט ולא בשום הקשר אחר.

צמיג שקוד העומס שלו גבוה יותר הוא אכן קשיח יותר. כדי לנטרל את הקשיחות, ניתן להוריד את לחץ האוויר בצמיג באותו יחס כמו ההבדלים בקוד העומס.

• תוכן חדש...