Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטערת על הנידנוד, אבל כ"כ מהללים פה בפורום את הגיר הידני, שאמרתי לעצמי שאני חייבת לשקול את העניין קצת יותר לעומק. תכנית הפעולה היא קודם כל לקחת איזו מכונית עם גיר ידני של הקיבוץ "לצאת לשדות", לעשות עליה ניסויים ולראות איך אני מסתדרת עם העניין. והיה ואני אצליח להתגבר על הדעות הקדומות שלי, אז איזה רכב כדאי לחפש עכשיו???

להזכירכם, התקציב הוא 30-35K (עדיף לכיוון ה-30), רכב שאמור לעשות כ-90 ק"מ כל יום (מחוץ לעיר, בתקווה בלי פקקים), בטיחותי, קטן ו...זהו פחות או יותר.

כל המלצה [מנומקת] תתקבל בברכה!

תודה!

פורסם
מצטערת על הנידנוד, אבל כ"כ מהללים פה בפורום את הגיר הידני, שאמרתי לעצמי שאני חייבת לשקול את העניין קצת יותר לעומק. תכנית הפעולה היא קודם כל לקחת איזו מכונית עם גיר ידני של הקיבוץ "לצאת לשדות", לעשות עליה ניסויים ולראות איך אני מסתדרת עם העניין. והיה ואני אצליח להתגבר על הדעות הקדומות שלי, אז איזה רכב כדאי לחפש עכשיו???

להזכירכם, התקציב הוא 30-35K (עדיף לכיוון ה-30), רכב שאמור לעשות כ-90 ק"מ כל יום (מחוץ לעיר, בתקווה בלי פקקים), בטיחותי, קטן ו...זהו פחות או יותר.

תודה!

הייתי ממליץ לך על רנו קליאו דיזל. קטן, בטיחותי וחסכוני (בייחוד עם קילומטראג' יומי שכזה). אומנם ישנם עוד רכבים שניתן לחשוב עליהם אך על פניו נראה לי שהקליאו דיזל עונה על מלוא דרישותיך.
פורסם

אני הייתי ממליץ על סיטרואן סאקסו, אמין, מנוע דיזל, עגלתי, אבל אם אתה מתכוון לנסוע 90 ק"מ ביום האוטו הזה יהיה יותר חסכוני מכל אוטו אחר.

עדים לנו כוכבי מרום, לרובאית שהיא חלום...

רובאית 51 כבוד

פורסם
אני הייתי ממליץ על סיטרואן סאקסו, אמין, מנוע דיזל, עגלתי, אבל אם אתה מתכוון לנסוע 90 ק"מ ביום האוטו הזה יהיה יותר חסכוני מכל אוטו אחר.

יש אחת במשפחתי ואנו מרוצים ממנה עד מאד אך בשל הפרמטר של הבטיחות אזי לדעתי הרכב הזה נופל

(2*, לא שזה רע בייחס לרכב המדובר אך בכל זאת, זה לא מתאים לדרישות הגברת).

פורסם

לא חייבים דיזל. אפשר גם למצוא קליאו 1.2 מהדור החדש (יענו קליאו B, שנת 99 ומעלה). היא נעימה, נוחה ומודרנית (וגם בטוחה - 4 כוכבי NCAP). המנוע לא חזק אבל עם גיר ידני זה לא נורא. אם הנסיעה היא לרוב בין עירונית בלי פקקים אז זה אידיאלי. צריכת הדלק מעולה, מחירי הטיפולים זולים והאוטו אפילו קצת מהנה לנהיגה.

עוד אפשרות טובה היא פיאסטה 1.3 שנת 2000, נניח. היא גם מודרנית, האיבזור סביר, הנוחות טובה. המנוע חלשלוש אבל אמין מאוד וחסכוני למדי. לחבר שלי יש כזאת שנת 2001 אם אני זוכר נכון, דגם CLX. אחלה אוטו (חוץ מעניין המנוע המיושן).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה!

מימי - ראשית, פיסיקלית\מדעית\הנדסית איך שתרצי, יש סתירה בין קטן לבין בטיחותי (אמנם הוויכוח הזה התנהל כאן כבר בעבר, אבל אם את רוצה הסבר ממקור אמין, פשוט הביטי באתר של Euro-NCAP, בפרק FAQ בשאלה 22). נכון שזה לא אומר שבין הרכבים הקטנים אין יותר ופחות בטיחותיים, אבל אם רשמת בטיחות לפני קטן, אז אולי תשקלי שנית עד כמה קטן את מוכנה שהרכב יהיה, כיוון שקיימת סתירה.

אם את מוותרת על זה שהרכב יהיה קטן, קל הרבה יותר להציע לך רכב קצת יותר בטיחותי. למשל, סיטרואן קסארה שנת 98 עם 3 כוכבי בטיחות (זה הרבה לאותם שנים) נכנס היטב בתקציב שלך וללא שינוי במחיר יש לו גם גרסאות דיזל, שמהכרות אישית עושות עבודה מצויינת מהרבה בחינות. זו כמובן רק דוגמא, יש עוד הרבה טובות אבל אני מומחה קטן בתחום...

ולגבי להסתדר עם הידני, לדעתי אם את נוסעת בעיקר מחוץ לעיר ולפקקים אין שום סיבה שבעולם לשלם עוד כמה אלפים טובים תמורת אוטומט. השדות ירגילו אותך לידני תוך ימים ספורים, ותשכחי שהיתה לך איתו איזו בעיה מתישהו.

• תוכן חדש...