Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט אבאו שנת 08-09

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי הדייהולט הזה הוא זוועה מוטורית וכמובן מלכודת מוות מבחינה בטיחותית.

לשנתונים החדשים יש לא מעט ריקולים (ע"ע מקרה הבלמים שהיה לא מזמן) .

הרכב הזה לא סתם זול , אני ממליץ להשקיע עוד קצת ולקנות רכב נורמלי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אחד הרכבים המזעזעים שהגיעו לשוק הישראלי בשנים האלו. האמת שכבר רמת הבטיחות האפסית של הרכב פוסלת אותו על הסף

http://www.euroncap.com/tests/chevrolet_aveo_2006/250.aspx

כוכב וחצי בבטיחות עם סימן הזהרה לפגיעה חמורה בעת תאונה אוטומטית מורידים אותו מלהיות משהו ראוי בתור רכב מודרני.( ב-2009 מרבית הרכבים הגיעו עם 4-5 כוכבי בטיחות)

זה למעשה רכב של דייהו שפותח בתחילת שנות ה-2000 והוא גם מרגיש ככזה, תכנון מיושן, שילוב מנוע + גיר לא משהו (צריכת דלק וביצועים).

בקיצור קניה גרועה ולא מומלץ בעליל, עשה לעצמך טובה וחפש משהו אחר.

פורסם

הכל תלוי מה התקציב שלך.

אני עדיין חושב שזה רכב שהוא תחליף הולם לרכבים ישנים משנות ה-90, נגיד.

הייתי בכ"ז מעדיף אביאו בוגרת ליסינג משנת 2009 מאשר מאזדה לאנטיס שנת 2000 - אם זה הכיוון שלך.

אם יש לך אפשרות להוסיף קצת כסף, אז עדיף שלא תקנה את הרכב. סה"כ מדובר בשדרוג לדייהו לאנוס, על כל מה שמשתמע מכך.

פורסם
הכל תלוי מה התקציב שלך.

אני עדיין חושב שזה רכב שהוא תחליף הולם לרכבים ישנים משנות ה-90, נגיד.

הייתי בכ"ז מעדיף אביאו בוגרת ליסינג משנת 2009 מאשר מאזדה לאנטיס שנת 2000 - אם זה הכיוון שלך.

אם יש לך אפשרות להוסיף קצת כסף, אז עדיף שלא תקנה את הרכב. סה"כ מדובר בשדרוג לדייהו לאנוס, על כל מה שמשתמע מכך.

לדגם 5 דלתות שנת 2008 ומעלה, יש 4 כ"א וציון ריסוק טוב במבחני בטיחות אמריקאיים. זוועה מוטורית הוא לא. אבאו 08-09 הרבה יותר רכב מסוזוקי אלטו ומיצובישי מיראז' (ספייס סטאר), שאגב קיבלה ציון נכשל במבחני IIHS, למרות שיש לה 6 כ"א.

פורסם

אתה לא באמת יכול להשוות ציונים בין מבחני בטיחות שונים, אתה יודע :?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אתה לא באמת יכול להשוות ציונים בין מבחני בטיחות שונים, אתה יודע :?

אני דיברתי על מבחני ריסוק אמריקאיים בלבד. אבאו 5 דלתות לא נבחנה ע"י EURONCAP.

פורסם

אין בעיה.

הם בחנו את ה 2006 סדאן (אותו רכב שהEuroNCAP נתנו לו כוכב וחצי) וזה הציון שהוא קיבל:

2006aveo.png

די דומה לציון של ה 2010 האצ'בק: 2010aveo.png

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

גם לי היה את היצירה הזו למשך שנה וחצי מהעבודה (כל יום 180 ק"מ) לי לא היו בעיות אמינות של מנוע אבל:

פלסטיקים מתפרקים (כולל ידית של הדלת שנשארה ביד).

יציבות רעועה משהו (לא ממולץ להכנס לשלולית ביום גשום במהירות סבירה).

מושבים מזעזים.

רעש מנוע חזק.

והכי חשוב בימינו בטיחות לקויה.

לזכותה יאמר:

מרווחת למדי ביחס לגודל.

סוחבת לא רע בכלל.

מזגן מצויין.

לדעתי רנו מגאן תתן יותר באותו סכום.

פורסם
אני דיברתי על מבחני ריסוק אמריקאיים בלבד. אבאו 5 דלתות לא נבחנה ע"י EURONCAP.

האוואו 5 אכן נבחנה במבחן הריסוק EuroNcap וקיבלה בניגוד לגרסת הסדאן (אוואו BIG, שקיבלה כוכב וחצי בלבד) ציון סביר מינוס של 3 כוכבים. האוואו 5 נבחנה תחת השם Chevrolet Kalos.

בקשר לרכב - מדובר ברכב לא כל כך מומלץ. הנוחות בינונית, המושבים מרגישים זולים ומיושנים, איכות הפלסטיקה וההרכבה נמוכה, אמינות סבירה (תלוי באופן הטיפול), זולה לרכישה, זולה לאחזקה, לא חסכונית כמצופה, מרווח די טוב לקטגוריה, רועשת מאוד במהירות גבוהה, מרגישה עצלה בנסיעות יומיומיות (צריך לסחוט את הדוושה בשביל לנצל את המנוע), גיר איטי בתגובות, התנהגות כביש גרועה, אחיזה סבירה, היגוי מעצבן.

יונדאי גטס (כמובן שלא ברמת אבזור הנמוכה והקמצנית במיוחד) תהיה רכישה טובה יותר. עם זאת, הכל שאלה של מחיר. נכון, האוואו מכונית די מיושנת ולא טובה, אבל במחיר הנכון היא יכולה להיות משתלמת. לעומת המתחרות שלה מאותן שנים היא לא טובה, אבל כמו שאמר drsubsru היא עדיפה לעומת מכוניות של תחילת שנות האלפיים.

אם כבר אתה הולך על האוואו תחפש רק כזאת שהיא שמורה ומטופלת כראוי. מכמה אנשים שמחזיקים ברכב דומה ומניסיון אישי עם אחותה הגדולה (האופטרה), אם היא לא תתוחזק כראוי היא יכולה להיות בעייתית.

אגב, אם תציין תקציב, יהיה קל יותר לכוון אותך אולי לרכב אחר.

פורסם (נערך)
האוואו 5 אכן נבחנה במבחן הריסוק EuroNcap וקיבלה בניגוד לגרסת הסדאן (אוואו BIG, שקיבלה כוכב וחצי בלבד) ציון סביר מינוס של 3 כוכבים. האוואו 5 נבחנה תחת השם Chevrolet Kalos.

בקשר לרכב - מדובר ברכב לא כל כך מומלץ. הנוחות בינונית, המושבים מרגישים זולים ומיושנים, איכות הפלסטיקה וההרכבה נמוכה, אמינות סבירה (תלוי באופן הטיפול), זולה לרכישה, זולה לאחזקה, לא חסכונית כמצופה, מרווח די טוב לקטגוריה, רועשת מאוד במהירות גבוהה, מרגישה עצלה בנסיעות יומיומיות (צריך לסחוט את הדוושה בשביל לנצל את המנוע), גיר איטי בתגובות, התנהגות כביש גרועה, אחיזה סבירה, היגוי מעצבן.

יונדאי גטס (כמובן שלא ברמת אבזור הנמוכה והקמצנית במיוחד) תהיה רכישה טובה יותר. עם זאת, הכל שאלה של מחיר. נכון, האוואו מכונית די מיושנת ולא טובה, אבל במחיר הנכון היא יכולה להיות משתלמת. לעומת המתחרות שלה מאותן שנים היא לא טובה, אבל כמו שאמר drsubsru היא עדיפה לעומת מכוניות של תחילת שנות האלפיים.

אם כבר אתה הולך על האוואו תחפש רק כזאת שהיא שמורה ומטופלת כראוי. מכמה אנשים שמחזיקים ברכב דומה ומניסיון אישי עם אחותה הגדולה (האופטרה), אם היא לא תתוחזק כראוי היא יכולה להיות בעייתית.

אגב, אם תציין תקציב, יהיה קל יותר לכוון אותך אולי לרכב אחר.

תודה רבה.

התקציב הינו 25K

מה אתה אומר לגבי האופטרה ?

עריכה אחרונה על ידי baraktb
פורסם
תודה רבה.

התקציב הינו 25K

מה אתה אומר לגבי האופטרה ?

את דעתי על האופטרה אתה יכול לראות כאן (בנוסף לדעה שלי יש שם עוד כמה דעות שיכולות לעזור לך):

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?516022-(%D7%99%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%99)-%D7%A9%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%98-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%94-5-%D7%93%D7%9C%D7%AA%D7%95%D7%AA-%D7%93%D7%92%D7%9D-%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98&p=4231553&highlight=#post4231553

בסך הכל האופטרה מכונית סבירה. לדעתי השברולט הקוריאנית הכי טובה שיצאה באותה תקופה, אבל היא בהחלט לא חפה מבעיות.

מה הדרישות שלך מהרכב? האם אתה זקוק למרווח של מכונית משפחתית (כמו האופטרה)? אם שגם סופר מיני יכולה לספק אותך (כמו האוואו 5)? בתקציב שלך יכולות להיכנס לך לתקציב משפחתיות שיהיו עדיפות על האופטרה, כמו למשל מיצובישי לנסר קלאסיק, פורד פוקוס או ניסאן אלמרה. גם הן לא המכוניות הכי מדהימות שיש, אבל הן זולות לאחזקה ואמינות יותר מהאופטרה.

אבל, אם מצאת אופטרה שמורה מאוד (רצוי מאוד פרטית) והיא מתאימה לצרכים שלך, ת'פדל :wink:. לא בהכרח מדובר ברכישה גרועה (רק חשוב שתטפל בה כמו שצריך, שלא תחווה מה שאנחנו במשפחה חווינו ממנה). עצה שלי נוספת, אם כבר אופטרה, רק 5 דלתות. היא שונה בהרבה מהסדאן.

פורסם

אם יש לך אפשרות כזו, הייתי מחפש דייהטסו סיריון בוגרת השכרה שיוצאת עכשיו לשוק.

השוק שלהן כבר לא מוצלח כמו פעם, חברות ההשכרה מנסות להיפטר מהן כי השיווק של דייהטסו הופסק.

נכון, זה 15K מעל התקציב שלך, אבל אתה תקבל בוודאות עוד 3 ק"מ לליטר במינימום לעומת האביאו.

חישוב זריז, לפי נסיעה של 15 אלף ק"מ בשנה, על פי 1:10 באביאו ו-1:13 בסיריון, מעלה חיסכון של כ-350 ליטרים בשנה, או סביבות 2500 ש"ח.

ז"א שכל ההבדל בין אביאו בת 6 לבין סיריון בת 3 מסתכם ב-7500 ש"ח לאורך 3 שנים, או 210 ש"ח בחודש. אם אתה נוסע יותר מ-15K בשנה, גם ההפרש הזה מתקזז ונעלם ככל שהק"מ עולה.

ממליץ לך להשקיע את האקסטרא כסף, יש היום אינסוף חברות שיעניקו לך את מסגרת התקציב הנחוצה לך כדי לקנות אוטו נורמלי.

• תוכן חדש...