Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוכר רכב כמה חודשים ורוצה לקנות יונדאי i20 משומשת שנים 2012 ומטה.

מאחר שאף פעם לא היה לי רכב בבעלותי אני מנסה בקריאת המון חומר מהפורום והאינטרנט להבין כמה יעלה לי להחזיק רכב אחרי הקנייה רק מבחינת תיקונים קילקולים אפשריים טיפולים (ללא ביטוח ודלק אגרות וכו').

הסתכלתי בדף היצרן וראיתי אילו טיפולים צריך לעשות כל מספר ק"מ ,התחלתי להכין טבלה

כמה עולה להחליף מצבר ,כמה עולה פילטר דלק ,זה התחיל פשוט – מצבר ,פילטרים כל המחירים היו באינטרנט

אבל אז התחלתי לטבוע ולהסתבך כי חיפשתי הרבה דברים שלא מצאתי להם מחירון ואני גם לא ממש מבין בהם יותר מדי שכתובים בדף היצרן כמו בדיקת מרווח שסתומים החלפת קווי דלק ,

וגם תכלס ברכב משומש איך יודעים מראש מה יתקלקל וכמה דברים יתקלקלו בבת אחת? האם אחרי שנה יהיה צריך להחליף צמיג שני מגבים ואת כל מערכת הקירור או לחילופין את המצבר רפידות בלמים ומדחס מזגן האוויר ...

ככה אמורים לעשות ?האם זה החישוב הנכון לפני שקונים רכב שצריך לעשות טבלת מחיר של כל חלק וחלק באוטו אם הוא יתקלקל?

תודה על כל עזרה

פורסם

אתה יכול לדעת מתי תיהיה חולה וכמה פעמים בשנה? ברור שלא. ככה אתה גם לא ממש יכול לדעת מתי הרכב יתקלקל לך.

אם בעיקר כל מה שמעניין אותך זה העניין של אחזקה ועליות שוטפות נמוכות, קנה רכב כמה שיותר חדש (במסגרת התקציב שלך) ורכב בעל מוניטין אמינות טוב. I20 במקרה הזה סך הכל מכונית שאמורה לענות לך על הצרכים. בכל מקרה אין מה לשבור את הראש יותר מידי וברוב הרכבים הסטנדרטיים העליות דומות, טיפול של שמנים ופילטרים שתבצע בד"כ אחת לשנה או כל 15-20 אלף ק"מ בממוצע עולה לרוב כמה מאות ש"ח. אם צריך להחליף בלמים כמובן שיש עוד עלות. ב-I20 כמדומני יש שרשרת טיימניג ולא רצועה שדורשת החלפת ככה שזה חוסך לך הוצאה יחסית גדולה (אחת לכמה שנים בד"כ). אין מה לשבור את הראש יותר מידי עם הכנה של טבלאות וכ'ו אתה סך הכל מכוון לרכבים סטנדרטים ולא מעבורת חלל, אין פה איזה משהו יוצא דופן.

מצבר - בד"כ אורך חיים ממוצע שלו 3-4 שנים, עלות לרוב 400-450.

צמיגים - תלוי באופי הנסיעה וכמות הנסיעה השנתית. לרוב גם נוטים להחזיק סביב ה-3 שנים בנסועה סטנדרטית. עלות לרכב כמו I20 לרוב 350 ש"ח לצמיג אחד ממותג ידוע ואיכותי ופחות מזה לאיזה לינג לונג סיני.

שים לב שרכב 2012 יהיה גם לפחות עוד שנה של אחריות ע"י היבואן ככה שגם אם יש תקלה במסגרת הזמן הזאת יש לאן לפנות.

כמובן שלעלות הכוללת של האחזקה תשקלל גם עלות ביטוח (תתקשר לכמה חברות לקבל הצעות - משתנה מנהג לנהג), ויש גם עלות רישוי שנתית - (באיזור ה-1000 ש"ח).

פורסם

יש מעט מאוד אתרי אינטרנט שמרכזים מידע כזה כיום ורובם לא עושים את זה כמו שצריך. הסיבה היא שאכן קשה מאוד לדעת כמה יעלה לך להחזיק רכב משומש במדויק, גם אם אתה יודע כמה עולה כל פילטר ופילטר.

מה קורה אם תוך כדי נסיעה עלית על ברזל זווית והלך לך צמיג? זה משהו שאתה לא יכול לצפות מראש, בטח ובטח שלא לדעת מתי זה יקרה לך (שהרי אם תדע, מראש לא תעלה על הברזל). איך אתה משקלל את זה לעלויות האחזקה?

מה קורה אם קמת יום אחד בבוקר וגילית שמישהו שבר לך את המראה הימנית ולא השאיר פרטים? מבחינה סטטיסטית, איך אתה מחשב את העלות של המראה?

כשאתה שוכר רכב אין לך דאגות לגבי הדברים הללו. במקרה הכי גרוע אתה מפסיד שעה של לשים את הרכב בחברת ההשכרה ולקחת רכב אחר. אם תנסה להתחשב בכל הפרמטרים האלו כנראה שתשתגע. הדרך הנכונה לדעתי היא לברר את מחירי הביטוחים (חובה+מקיף), את מחירי הטיפולים העיקריים (לא צריך לדעת ברמת הפילטר. מה אכפת לך כמה עולה כל פילטר בטיפול, מה שמשנה זה כמה עולה הטיפול כולו) ולהשאיר קצת כסף בצד לעיזים שבטוח יגיעו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

אחלה תודה רבה לשניכם על התגובות אז יש בכל זאת איזו הוצאה גדולה שצריך לקחת בחשבון (יותר מ1000-2000 ש"ח)מבחינת קלקולים עתידיים שאפשר להעריך שקונים רכב משומש מליסינג?

חוץ מתאונות כמובן חס וחלילה.

ואני אפסיק לעשות טבלאות זה באמת התחיל להיות מטורף.

אז אם נקשר את מה שאמרתם לקנייה עצמה אז אם אין הוצאות יותר מדי גבוהות לתיקונים מה מפריע בעצם לקנות רכב 2009 ?או עם הרבה ק"מ >90000,אני שואל כי קיבלתי מהליסינג הרבה הצעות במחירים די נמוכים אבל לרכבים עם ק"מ גבוה מאוד לשנת 2011-10 (קרוב ל-100000)

עריכה אחרונה על ידי תמיר רמת גן
פורסם

ככל שהרכב ישן יותר ו/או עם יותר קילומטרים, גדל הסיכוי שתקלה יקרה תתרחש בו. תקלה יקרה יכולה להיות במנוע או בגיר האוטומטי אבל גם במזגן או במערכות הלאקטרוניות של הרכב. לכן, ככל שאתה קונה רכב יותר שחוק אתה מכניס יותר חוסר וודאות למשוואה.

הוצאה גדולה שצריך לקחת בחשבון? כן, בהחלט. בחלק מהרכבים נדרשת החלפה של רצועת טיימינג אחת לכמה שנים, וזה לא עולה פחות מ-1000₪. גם טיפול גדול שעושים בכל שניים או שלושה סבבים של טיפולים יכול להגיע לסכום של כמה אלפי ש״ח במוסך מורשה. וזה בלי תקלות, זה בשותף.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

רכב זה תענוג שעולה לא מעט כסף ולפעמים קצת מזל במציאת הרכב הנכון יכול לעזור בצימצום עלויות.

אם באמת נדע מהן ההוצאות השנתיות והרב שנתיות על הרכב (כולל ירידת ערך, טיפולים, ביטוחים וכו') נוכל לדעת אם משתלם לשכור או לקנות

• תוכן חדש...