Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי לאחרונה גם התחיל להראות "עייף", אז הייתי באזור המרכז וקפצתי לאוטוסטור.

הרושם שנשאר הוא בהחלט חיובי - אז תודה על השירות וההמלצות על החומרים השונים ThumbsUp.gif .

בהמשך, כשאני יידע מה אני בדיוק צריך ומחפש, אולי אמשיך להזמין מחו"ל.

אז, הנה המוצרים שרכשתי היום:

h9xj.jpg

מה יש בבית? גרניק של קארצ'ר. ובטח עוד כמה מברשות שונות, מטליות מיקרופייבר וכו'. מקציף צריך להזמין מאיביי, נראה שלא יקר במיוחד.

אני רק לא סגור אם ללכת על זה עם המיכל הגדול עם הווסת מתכת, או המיכל הקטן העשוי פלסטיק - דעתכם?

לגבי פלסטלינה - לא התעסקתי מעולם, לא מתלהב להתחיל עם זה כרגע. - אם זה חיוני לתהליך - תקנו אותי.

אני אשאר עם פוליש להורדת כתמים, סרווילים וכו'.

הווקס / אוטם - עדיין לא נבחר.

המלצות יתקבלו בברכה.

אני אעלה תמונה בקרוב, לאחר שטיפה ייסודית, כרגע זה לא יעזור יותר מידי.

M-TECH E46

פורסם

לוותר על שלב הפלסטלינה תהיה טעות גדולה.

פלסטלינה מנקה את הפח לחלוטין ומסירה שכבת זוהמה שלא בהכרח נראת לעין.

ביצוע התהליך על פח שלא עבר פלסטלינה אינו שווה כלום. החומרים לא יתאחדו עם הפח כמו שצריך, וכל העבודה שלך תהיה לחינם.

פלסטלינה סינית מאיביי (CLAY BAR) תעשה את העבודה.

בנוסף אמליץ כשטיפה חד פעמית לפני התהליך, לרחוץ את הרכב בסבון כלים.

סבון כלים הוא אגרסיבי מאוד, ויוריד גם הוא משקעים מהפח.

לגבי אוטם - כל אחד והאוטם החביב עליו. אני משתמש בFINISH KARE 1000P.

אוטם מעולה מכל הבחינות, גרם לי להפסיק את המרדף והנסיונות אחרי אוטמים אחרים.

פורסם

ראשית, תודה רבה על ההתייחסות.

בעניין הפלסטלינה, אקבל את עצתך. אמתין עם הטיפול עד להגעת כלל החומרים.

האם יש מניעה מלעשות שימוש קבוע בסבון כלים? בעבר הייתי משתמש בדו פונט, אך הוא נגמר.

לגבי האוטם, רשמתי לפני, אני לא שולל מוצרים נוספים.

שאלותיי אשר נותרו ללא מענה הן

האם מישהו יוכל לשפוך אור על נושא המקציף לגרניק?

האם יש לדלל את החומר לניקוי ריפודים של כימיקל גייז?

תודה רבה.

M-TECH E46

פורסם
ראשית, תודה רבה על ההתייחסות.

בעניין הפלסטלינה, אקבל את עצתך. אמתין עם הטיפול עד להגעת כלל החומרים.

האם יש מניעה מלעשות שימוש קבוע בסבון כלים? בעבר הייתי משתמש בדו פונט, אך הוא נגמר.

לגבי האוטם, רשמתי לפני, אני לא שולל מוצרים נוספים.

שאלותיי אשר נותרו ללא מענה הן

האם מישהו יוכל לשפוך אור על נושא המקציף לגרניק?

האם יש לדלל את החומר לניקוי ריפודים של כימיקל גייז?

תודה רבה.

1. לעניין המקציף, רוב המקציפים המובנים והמקוריים של הגרניקים הללו בד"כ אינם מספקים את אותה שכבת קצף סמיכה שאתה מחפש. אין טעם לרכוש אותם למטרה הזו.

2. לגבי Stain Extractor של Chemical Guys, הוא ניתן לדילול ביחס של עד 1:20, תלוי בשימוש, במשטח אותו אתה מנקה (פלסטיק? בד?), בכתם וכו'.

אם מדובר בכתם קשה, אפשר גם לדלל 1:2, ולעיתים אף לא לדלל כלל רק כדי להסיר את השכבה הבעייתית.

לשיקול דעתך.

פורסם

רכשתי את המוצר כדי להסיר כתמים מהריפוד.

אם הוא מתאים גם לניקוי פנימי של פאנלים שונים ופלסטיקה- מה טוב.

האם יש למישהו ניסיון בחידוש ריפודי עור?

הכסאות אצלי משולבים בד ועור בצדדים.

העור בצדדים לא נראה טוב, מלבד ניקוי, יש גם צורך בצביעה בנקודות מסוימות. יש מוצר טוב לעבודה הזו?

M-TECH E46

פורסם

אולי תעלה לנו כמה תמונות של פנים הרכב? שנראה מה המצב האמיתי? אני מאמין שאז יוכלו לעזור לך יותר, תתמקד באזורים הבעייתיים.

ואם אתה מאזור המרכז וצריך עזרה אני אשמח לעזור בסופי שבוע (רק אז אני פנוי וגם לא תמיד :wink: )

פורסם

אעשה זאת בקרוב מאוד.

זאת כדי לתת תמונת מצב עדכנית של הרכב. מעין תמונת "לפני".

אני מעריך מאוד את הצעתך לעזרה, אך אני ירושלמי.

אם יש כאן ירושלמים והם מעוניינים לעבוד יחד איתי במקביל על הרכב שלהם, בשמחה. בהחלט ניתן להוזיל עלויות כאשר כל צד מביא איתו מוצרים וכלים שונים.

M-TECH E46

פורסם

אם אתה מתכוון לבצע פוליש ביד, הייתי ממליץ לך להזדכות על אולטימט פוליש. (לא על הקומפאונד)

אין שום טעם לעבוד עם שני החומרים ביחד ידנית, הפוליש העדין פשוט לא מזיז לצבע, הקומפאונד יספק לך את התוצאה המרבית שתוכל לקבל בעבודה ידנית.

"יאללה בירי".

פורסם

תודה על העצה, נכון לעכשיו אני אשאיר את האולטימט פוליש.

אני כן מעוניין במכונה, זה רק עניין זה זמן (וכסף).

בכוונה לא רכשתי את "המתאם מקדחה ", אני יתאפק ויקנה את הDA (יש חלופות טובות יותר)?

גם ככה, אין שום סיבה לעבודה סיזיפית במשך שעות. לא מזיק שיהיו חומרים בצד.

בלאו הכי אני עם ראש פתוח לעבודת צוות. יבוא גם היום שלו.

לעניין הכסאות:

צילמתי 2 תמונות, כפי שניתן לראות - בכסא הנהג ישנו בלאי בעקבות הכניסה והיציאה מהרכב.

הייתי מעוניין לחדש את הצבע, אין לי רצון להתעסק בריפוד מחדש וכו' - פשוט לתת מענה לבעיה קיימת.

הצעות יתקבלו בברכה.

izg7.jpg

בכסא הנוסע - ישנם כתמים כפי שניתן לראות על כל המושב. אני מקווה שהחומר של CG יוציא אותם.

לדעתכם - מהי הדרך הכי טובה לטפל בהם? לרסס ישירות? לדלל? להשרות? להרטיב במים? העניין הוא שבין הריפוד לספוג - ישנו חיישן עבור הכרית אוויר של הנוסע - ואיני מעוניין לפגוע בו.

האם החומר הזה יוכל לתת לכלל הריפודים ברכב מראה "רענן" יותר ופחות דהוי?

ai59.jpg

אני אשתדל להעלות מחר תמונות מצב כוללות של הרכב, כמו כן, אם מישהו יוכל לחוות מחר דעה במפגש - עוד יותר טוב.

במידה ויש למישהו פלסטילינה בכמות קטנה - רק כדי שאוכל להתחיל לעבוד על הרכב - אשמח לקבל פרטים בפרטי. עדיפות לאזור ירושלים. לחילופין 0- אם מישהו יודע היכן ניתן לקנות בירושלים - אשמח לקבל הפניה.

M-TECH E46

פורסם

אקדים ואומר, שמפאת ריבוי התמונות, הם צורפו כתמונות קטנות - כאשר לחיצה עליהם - תוביל לתמונה בגודל מלא. לצורך נוחות, מיותר למלא את הדף בתמונות.

עדכון נוסף:

הרכב עבר ניקוי פנימי התחלתי שכלל ניקוי של השטיחים, מושבים, רצפה והריפודים. כמו כן, גם הגג עבר ניקוי באמצעות שואב אבק עם מברשת. פשוט לא להאמין מה יצא משם. כמו כן, הקונסולה ושאר חלקי הפלסטיקה נוקו (לצערי, עדיין ללא APC, יש המלצות לאחד? אני מבקש לקבל תוצאה של מראה חדש ומט, ולא בהכרח מבריק).

המושבים עם הכתמים נוקו באמצאות התכשיר של CG הידוע כSTAIN EXTRACTOR , כרגע - עשיתי רק סיבוב אחד ללא דילול, וניתן לראות בתמונות שיפור משמעותי, אם כי עדיין נשארו סימנים חלשים יותר. אני אנסה סיבוב נוסף בקרוב. כמו כן -היות ואני אוהב לנסוע עם חלון פתוח - קורה B של הרכב אחלה "הרבה הרבה חצץ", יותר נכון פיח והתכשיר העלים אותם כלא היו. לייק.

לאחר שטיפה של הרכב בפיירי בעזרת כפפת המיקרופייבר (לא הרגשתי עדיין בשינוי אגב), והגרניק בהחלט עושה חיים קלים יותר, וייבוש ייסודי של הרכב התקבלה תוצאה רגילה - יותר נכון - נקודת המוצא של הרכב. מכאן והלאה צריך להתקדם.

הפלסטלינה אומנם בדרך, אך לא יכלתי להתאפק, ובכל זאת עשיתי ניסוי קטן על המכסה מנוע לפני שאני אעבוד על כלל הרכב באמצעות הCOMPUND והאולטימט פוליש (אחלה ריח אגב). כיף זה לא. וגם התוצאה מבחינתי לא בשמים. אני מקווה שאחרי הפלסטלינה אני אקבל על כלל הרכב תוצאות טובות יותר.

טרם השלב הבא, שאלותי הם אלה:

1. המלצות לAPC?

2. המלצות לסבון שטיפה? (הבנתי שהפיירי לא מומלץ לשימוש שוטף)

3. מכונת DA - לקנות בארץ? להזמין מאיביי בזול? מה המקובל בנושא?

4. המלצה לאוטם טוב, ולא יקר מידי.

5. באחת מן התמונות - מעל הכלייה השמאלית בחזית הרכב, ישנו מעט צבע שרוף / לכה שרופה. מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב / לטשטש אותי מבלי התערבות של צביעה?

תודה רבה:lol:

y9t5.jpg

l0bt.jpg

ol9x.jpg

ujwz.jpg

mkum.jpg

urm7.jpg

9jl1.jpg

akdy.jpg

9v27.jpg

1gzq.jpg

91zw.jpg

s84v.jpg

vxdf.jpg

iob7.jpg

etlk.jpg

5rqj.jpg

ybt6.jpg

s5gt.jpg

ykqh.jpg

g1u0.jpg

higj.jpg

irqn.jpg

zdh7.jpg

zpud.jpg

n7dw.jpg

ayu4.jpg

4hf0.jpg

r1lp.jpg

M-TECH E46

פורסם

1.APC http://www.autostore.co.il/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%A0%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%99-%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%99-Meguiar-s-All-Purpose-Cleaner-3-78L.html

2.עניין של טעם אישי.. הרוב יעשו את העבודה. יש זולים ויקרים. אישית לא חושב שצריך לעלות יותר מ30~ לליטר. אני משתמש בשל דופונט ומרוצה מאוד

3.באיביי תמצא רק חסרות שם במחיר זול.. יש לך אפשרות לקנות את הקיט של מגוורס שמחבר למברגה/מקדחה והוא לא יקר (אבל תצטרך כלי חזק - שמסתובב מהר)

4. אוטם מעולה :

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%90%D7%95%D7%98%D7%9D-%D7%A6%D7%91%D7%A2-Menzerna-PL

טיפה יקר אבל יספיק להמון,המון, פעמים (נדרשת כמות מעטה של חומר בשביל לכסות רכב שלם והעמידות שלו גבוהה מאוד)

טיפ קטן - דווקא שאתה רוצה לעשות ווקס/אוטם/פוליש עדיף להשתמש בנוזל כלים/נוזל חזק אחר כדי שיוריד שומניות ושאר דברים שיש על הרכב. זה יעשה עבודה קלה יותר לפלסטלינה.. בשטיפות שבועיות להשתמש בנוזל יעודי.

לא לשכוח שכשאתה משתמש בפלסטלינה - להשתמש בנדיבות רבה בנוזל סיכוך.. (אם אין אז מים + שמפו רכב בדילול יעשו את העבודה )

בהצלחה ומקווה שעזרתי

פורסם

כנראה שלא הבנת איך עובד המתאם הזה...

הוא בהחלט משתלם ויעשה עבודה מעולה אם(וזה אם גדול) יש לך מקדחה מספיק חזקה (תסתכל על הדרישות של הקיט לגבי מהירות מומלצת)

העניין הוא שבד"כ מקדחות כנ"ל עולות לא מעט $ אז אם אין כזו כבר משתלם יותר לקנות מכשיר DA "מושלם" (שבא גם על הדרך בד"כ עם פלטה יותר גדולה)

כל מכונת DA של חברה בעלת שם תיהיה מעולה

כמו זו לדוגמא http://www.autostore.co.il/%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%A8-Meguiars-DA-v2.html

יש גם של CG וWOLF וכו'..

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

התקדמות נוספת.

רכשתי את הDA2 בשעה טובה. החיים הולכים להיות הרבה יותר קלים עכשיו.

רכשתי גם פדים מתאימים (פוליש עדין וגס, ופד עבור ווקס / אוטם).

נרכש גם הקוויק דיטלייר לפנים הרכב, וגם מצאתי ווקס של דו-פונט.

היה זרוק במחסן איפה שהוא, חדש לגמרי.

מקווה שהוא יתן בתור התחלה תוצאה סבירה - מה דעתכם?

ושוב, אני זקוק לעזרתכם בנוגע לפלסטלינה סינית, אני לא רוצה לשרוף חודש עד להגעת הזמנה מסין. אם יש למישהו חבילה ספייר בצד - אשמח לקבל אותה תמורת מחיר עלות.

ih90.jpg

M-TECH E46

• תוכן חדש...