Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר פעם שלישית שהולך לי שן בתוך גלגל טיימינג וזה משביט כמובן את כל הרכב.

בבקשה חברים תעזרו ,למה זה יכול לקרות אולי משהוא יודע?

תודה מראש לכל העונים!!!

פורסם

מדברי פות"ש - לא כ"כ ברור מה קרה ובוודאי לא מה הנזק (בוודאי שתמונה תהייה שווה כאלף מילים כאן).

באין תמונה - תפרט בבקשה קצת יותר (והאם אולי מדובר בקפיצת שן של חגורת הטיימינג לאחר התקנתה).

alfa 156 2.5.

פורסם

אתה מתכוון לגלגלת,שעליה יושבת הרצועה או שחלילה קפצה שן ,נקרעה הרצועה ויש נזק לשסתומים בראש המנוע ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
כבר פעם שלישית שהולך לי שן בתוך גלגל טיימינג וזה משביט כמובן את כל הרכב.

בבקשה חברים תעזרו ,למה זה יכול לקרות אולי משהוא יודע?

תודה מראש לכל העונים!!!

אם הבנתי אותך נכון, חוץ מזה שזה מבאס, יש לך מזל שזה לא גורם לנזק!

תחליף את הפולי. עד כמה שאני זוכר הבעיה היא בשגם שיש שם.

זאת תופעה ידועה ומוכרת.

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

אני לא מכיר שום תופעה מוכרת עם טיימינג של פונטו ולגבי הנזק זה מאוד תלוי איזה פונטו ואיזה מנוע אז אם אפשר תפרט גם את זה

פורסם
אני לא מכיר שום תופעה מוכרת עם טיימינג של פונטו ולגבי הנזק זה מאוד תלוי איזה פונטו ואיזה מנוע אז אם אפשר תפרט גם את זה

במנועים 1100-1250 אין נזק לשסתומים, גם אם הטיימינג נקרעה או קפצה שן. זה לרוב. לפעמים (אפשר להגיד נדיר) שיש נזק.

במקרה של חברנו, אם הבנתי אותו נכון, כשמוציאים את הפולי מנוע, יש גלגלת עם שגם.

קורה שהשגם הזה "נאכל" והתוצאה ידועה...

בקיצור, ואני לא ממליץ כאן על כלום! הפתרון היה שפשוט מרתכים את הגלגלת לקראנק. זה אני זוכר במעורפל, עברו כבר 10 שנים מאז שעשיתי את זה לאחרונה.

ואכן זאת תופעה מוכרת שהשגם נאכל.

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

מצטער לא מכיר תופעה כזו מה גם שהשגם תפקידו למרכז בלבד לצורך התקנה וברגע שבורג של הגלגלת סגור אין לשגם שום משמעות יותר ולא פועל עליו שום כוח שיגרום לו לבלאי

פורסם

נכון, לא פעם קרה לי כשפירקתי טיימינג של פונטו גיליתי כי השגם טחון.

הגלגלת הזו נמכרת בחנויות לחלקי חילוף במחיר סביר ואפילו זול ולכן אין צורך לעשות קומבינות של ריתוך הגלגלת לקראנק, איך אחר כך יחליפו מחזיר שמן?! ובזמן הריתוך המחזיר שמן ישרף, פתרון טיפשי.

השגם מאוד קטן ועדין, לדעתי הוא נטחן כתוצאה מסגירה חזקה מידי של הבורג המרכזי של הגלגלת, וזה יוצר עומס סיבובי בזמן הסגירה על השגם.

כאשר הבורג מהודק לשגם אין תפקיד ולא מופעל עליו עומס, רק בפירוק הגלגלת מגלים את הנזק, וכמובן שלא ניתן להרכיב שוב את הגלגלת כי היא הופכת ל"גלגלת צפה".

נתקלתי גם בפונטו שהברגים של תושבת המנוע הימנית נתלשים עם ההברזות מהראש, המנוע צונח למטה והתושבת לוחצת על הגלגלת של הקאמשפט והיא פשוט נשברת, זה קורה כאשר מחזקים את הברגים במומנט חזק מידי.

המנועים האלו עשויים מאלומניום סוג ז' תוסיפו לזה מכונאים שעובדים ללא ידית ומומנט ולא ישארו הברזות.

• תוכן חדש...