Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי שתי מכוניות (אחת לי ואחת לאישתי), כאשר כל מכונית מבוטחת על שמי דרך סוכן אחר וסוכנות ביטוח אחרת, בביטוח חובה ומקיף. אחת המכוניות נפגעה בתאונה והוכרזה אובדן להלכה. עכשיו שאנחנו לקראת רכישת רכב חדש אני לא בטוח כיצד להתנהל מול חברות הביטוח ברכישת ביטוח חובה ומקיף. אני חושש מעט להתייעץ עם חברת הביטוח ב"שאלת קיטבג" כזו. אציין שזאת התאונה הראשונה שלנו ולפני זה יש 5 שנים של עבר ביטוחי נקי.

התאונה קרתה בנסיעה מהעבודה ותביעה הוגשה לביטוח לאומי עבור פגיעת הגוף כתאונת עבודה, כך שנראה שאין תביעת גוף בביטוח החובה (למרות שאני לא בטוח שכך הדבר). בתאונה היה מעורב רכב נוסף שלו נגרמו רק נזקי רכוש (עדיין לא ברורה מידת הנזק שכן הצד השני לא יצר קשר איתנו).

האם ניתן לנצל את העדר התביעות של הביטוח השני בשביל לעשות ביטוח לרכב החדש (באותה סוכנות או בסוכנות אחרת)? או שזאת תהיה הונאת ביטוח?

בנוסף, בעקבות התאונה רישיוני נפסל מנהלית ל-60 יום ע"י קצין משטרה, אולם טרם היה משפט. האם דין פסילה מנהלית כשלילת רישיון בשביל הביטוח?

ושאלה אחרונה - לאישתי אין עבר ביטוחי (שכן הביטוחים תמיד היו על שמי). הרכב החדש ישמש אותי והרכב השני (אשר כבר מבוטח על שמי) ימשיך לשמש את אישתי. האם תהיה בעיה לחדש את הביטוח על הרכב השני עוד מספר חודשים?

פורסם

זו סוגיה לא פשוטה.

אני אנסה לענות למיטב ידיעתי, אני לא עו"ד.

1. אתה כן יכול להתייעץ עם הסוכן כשאתה מבטח את הרכב.

הסוכן עובד בשבילך והמטרה שלו היא כן להשיג לך פוליסה משתלמת (ולהישאר במסגרת דיווח אמת לחברת הביטוח)

2. לגבי החובה (בשתי המכוניות) - השאלות הן לגבי הנהגים הקבועים ברכב, לא מעניין אותם שיש לך רכב אחר עם עבר נקי.

כל עוד לא תבעת את החובה לדעתי אתה צריך לציין 0 בשדה "מספר תאונות שהובילו לתביעה".

אני לא בטוח בכך 100 אחוז.

2א. לגבי מספר ההרשעות - פה זה יותר קל - אתה נשאל על מספר ההרשעות שגרמו לשלילה של כל הנהגים הקבועים יחד.

עוד לא היה לך בכלל משפט וממילא לא הושגה הרשעה. לכן 0.

אחרי שיהיה משפט והרשעה, תיאלץ לסמן "1" בביטוח של שתי המכוניות.

3. לגבי המקיף - ברכב הקיים אני לא רואה סיבה לא להמשיך לבטח ברצף עם היעדר תביעות מלא.

ברכב החדש שיחליף את הרכב שהושבת אני לא יודע אם זה תקין. לכאורה אתה יכול להביא את האישור היעדר תביעות של הרכב הרכב הקיים. אני לא יודע אם זה תקין.

צריך לבדוק מה בדיוק השאלות ששואלים אותך בביצוע הביטוח המקיף, ולענות רק אמת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...