Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנושא פלגים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !!

כל ספר מקצועי על כל רכב ,אשר מסביר איך לטפל ולתקן את אותו הרכב , מציין גם מידות מומנט על כל בורג ברכב החל מברגי הג'אנט ועד לברגים של האנטנה בגג.

כמובן שבכללם גם את מידת החיזוק של הפלאגים. אין ספק שהמידות האילו ניתנות בכדי שישתמשו בהם בעת חיזוק בעזרת ראצ'ט מומנט ולא בידיים.

בנוסף לכך על כל אריזה של פלאגים BOSCH 4 אלקטרודות מצוינת המידה של החיזוק ובנוסף לכך עוד חיזוק ידני של 90 מעלות כלומר צריך להשתמש גם במד זווית למכונאים.

החאפריות של הארץ לא החדירה לנהגים ויותר גרוע למכונאים את המודעות לכלי הזה אז כולם מחזקים לפי הרגש. איך אפשר ללמד מישהו מהו הרגש ביד ,כנראה שאחוז מסוים מהמכונאים המתחילים לא סוגרים את הפלאג עד הסוף או הורסים הברגות !

לסיכום ,המדינה מבריגה ברגש ויש פה ושם מקרים בודדים ונדירים של הברגות הרוסות כלומר שיטת הרגש מוכיחה את עצמה סטטיסטית ...

אך לבוא ולהגיד ששיטת הטורקמטר לא נכונה או לא נדרשת במיוחד לגולשים שרוצים לנסות בעצמם לבד, זאת החאפריות בהתגלמותה !!!!!!!!!

חולם על S2000... רוצה אימפרזה טורבו...

בינתיים מסתפק ב 205 שמורה...

פורסם
שלום !!

כל ספר מקצועי על כל רכב ,אשר מסביר איך לטפל ולתקן את אותו הרכב , מציין גם מידות מומנט על כל בורג ברכב החל מברגי הג'אנט ועד לברגים של האנטנה בגג.

כמובן שבכללם גם את מידת החיזוק של הפלאגים. אין ספק שהמידות האילו ניתנות בכדי שישתמשו בהם בעת חיזוק בעזרת ראצ'ט מומנט ולא בידיים.

בנוסף לכך על כל אריזה של פלאגים BOSCH 4 אלקטרודות מצוינת המידה של החיזוק ובנוסף לכך עוד חיזוק ידני של 90 מעלות כלומר צריך להשתמש גם במד זווית למכונאים.

החאפריות של הארץ לא החדירה לנהגים ויותר גרוע למכונאים את המודעות לכלי הזה אז כולם מחזקים לפי הרגש. איך אפשר ללמד מישהו מהו הרגש ביד ,כנראה שאחוז מסוים מהמכונאים המתחילים לא סוגרים את הפלאג עד הסוף או הורסים הברגות !

לסיכום ,המדינה מבריגה ברגש ויש פה ושם מקרים בודדים ונדירים של הברגות הרוסות כלומר שיטת הרגש מוכיחה את עצמה סטטיסטית ...

אך לבוא ולהגיד ששיטת הטורקמטר לא נכונה או לא נדרשת במיוחד לגולשים שרוצים לנסות בעצמם לבד, זאת החאפריות בהתגלמותה !!!!!!!!!

:mm_yeah:

גם אני מהדק לפי מומנט שהוגדר, לצערי רק לאחרונה ייחסתי לכך חשיבות.

המשמעות של הידוק לפי מומנט מסויים חשוב לא רק לשם הידוק "מכני" נכון של תבריג הפלג כדי להגיע לאטימה נכונה, יש גם חשיבות רבה למעבר החום בין הראש לפלג עצמו, דבר שתורם לעבודה נכונה של הפלג.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם
כן!

ומדוע אתה מתעקש על מפתח מומנט , שהובהר לך את שימושו העיקרי,

לחיזוק שווה ומדוד, של ראשי מנוע!

ולניצן אני רואה שאתה "עובד לפי הספר", ומתקין מצתים בצורה מקצועית,

אז מדוע שאלת??

בברכה

צביקה

צביקה,

שאלתי מכיוון שאולי ישנם עוד היבטים בנושא שאינני מודע להם.

בברכה

ניצן

פורסם
צביקה,

שאלתי מכיוון שאולי ישנם עוד היבטים בנושא שאינני מודע להם.

בברכה

ניצן

.. אוקי , מקובל עלי, אפשר לנעול??!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום !!

להלן צילום מקטלוג מצתים מקורי של חברת NGK, מישהו רוצה להמשיך להתווכח שאסור להשתמש במפתח מומנט ?

attachment.php?attachmentid=19493

אפשרי ועוד איך להשתמש במפתח מומנט - אבל למי שיש רגש ביד, עובדה ששיטת הרגש עובדת מצויין.

איציק

plugs.JPG

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

להלן צילום מקטלוג מצתים מקורי של חברת NGK, מישהו רוצה להמשיך להתווכח שאסור להשתמש במפתח מומנט ?

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=19493

אפשרי ועוד איך להשתמש במפתח מומנט - אבל למי שיש רגש ביד, עובדה ששיטת הרגש עובדת מצויין.

איציק

..אף אחד בשרשור הזה לא טוען,שאסור להשתמש במפתח מומנט, אלא שזה מיותר!

וכפי שאתה אומר,כל בעל רגש ביד, יכול לחזק פלגים ללא ידית מומנט, בעזרת היד תחילה על מנת להרכיב ישר, וחיזוק סופי, וברגש עד להידוק הסופי!

(איציק ידידי, במקרה ראיתי את הקישור שבו הפנת חבר פורום תמונות של פרויקט,

טיפול 10.00- בפזו 306 , ושבו נראה בברור, באיזה מפתח אתה משתמש,

לשם חיזוק מצתים, ואני בטוח שיש לך רגש בידים! טיפול ברכב ,לאנשים בלי רגש

בידים, אסורה בהחלט, ואלף ידיות מומנט לא יעזרו!)

בברכה

צביקה

פורסם

לא מומלץ לפתוח מצתים יותר מפעם אחת. דיסקת האטימה כבר התכווצה בפעם הראשונה שהמצת נסגר, ואין אפשרות להחליף דיסקת אטימה חדשה.

על הפעם השלישית אין מה לדבר, יתכן ויגרם בעיית אטימות, שתדרוש חיזוק המצת מעבר למידה הדרושה.

חיזוק רב מידי למצת, גם במנוע קר, עלול לתלוש את הההברגה מראש המנוע מאלומיניום.

פורסם
זניאל ידידי, הציטוט שלך מיותר.היכן כתוב שאמרתי אסור?

אמרתי שמיותר..ומסורבל ! ברוב כלי הרכב, לא ניתן להשתמש במפתח מומנט,

בגלל חוסר מקום, בחחל הרכב, בגלל מיקומם של המצתים!@

שנית אם תראה לי בעל מקצוע אחד בארץ שמשתמש בידית מומנט להדוק

מצתים.. אני ישר ..עובר לדום ומצדיע !

אז כולם חאפרים?!

בברכה

צביקה

"לקבלת הסססססססמל, מחלקה אחת תמתח להקשב... שתיים שלוש, הקששששב !"

:shock:

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
זניאל ידידי, הציטוט שלך מיותר.היכן כתוב שאמרתי אסור?

בגלל חוסר מקום, בחחל הרכב, בגלל מיקומם של המצתים!@

שנית אם תראה לי בעל מקצוע אחד בארץ שמשתמש בידית מומנט להדוק

אז כולם חאפרים?!

בברכה

צביקה

צביקה היקר,

איני מתכוון להתנצח איתך בנושא ולהתווכח מה ההבדל בין "לא" ל "אסור".

למען ההגינות הפשוטה ודרך ארץ,אני יערוך את ההודעה.

לגבי ידית מומנט, כל בעל מיקצוע, הטוב בעיניו יעשה. וכן! ראיתי 'משוגעים' שסוגרים כמעט הכל עם ידית מומנט, גם מצתים.

פורסם
דניאל ידידי, הציטוט שלך מיותר.היכן כתוב שאמרתי אסור?

בגלל חוסר מקום, בתא המנוע בגלל מיקומם של המצתים !שנית אם תראה לי בעל מקצוע אחד בארץ שמשתמש בידית מומנט להדוק

אז כולם חאפרים?!

איציק ידידי אני סמ"ר במי"ל, ועוד לא נתת לי סיבה ,לעבור לדום!!

(ראה קישור שלך לפרויקט טיפול 10000 שלך בפזו 306, תמונת החלפת מצתים!).

בברכה

צביקה

פורסם

חברת koken מייצרת רצ'ט מיוחד להדוק פלגים שננעל במומנט קבוע של הדוק הפלגים ( זה 25NM או 30) ואין צורך להוסיף מעבר לכך על מי שכתב על שיא החאפריות , לצערי נכון

.I'm a blocked user

• תוכן חדש...