Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב שלי סובארו גראנד לאונה שנת 94 ועבר 240K בערך. אני מאמין שרובו על שמן 10W40 חצי סינטטי.

היום בטיפול במוסך מוכר כאן באתר שלא אציין את שמו,שמו לי 5W40 סינטטי מלא.

לשאלתי נאמר שזה סובארו והכל בסדר והשמן הוא מתאים ואין בעיה איתו.

הייתי גם צריך לעשות טסט אז יצא לי לנסוע איתו הרבה בעיר, על פניו הכל בסדר אין ירידה בביצועים אין נורות דולקות הכל כרגיל.

אני מפחד קודם כל מהנושא שזה שמן סינטטי מלא,אין לי מושג מה ההשלכות שלו למנוע ישן אבל לפי חיפוש שהרצתי רשום שהוא יכול לפתוח נזילות שמן חדשות,מה שהיה לי בעבר ואני לא מעוניין בעוד כאלו צרות.

בנוסף האם הוא מכביד על המנוע? חשוב לי מאוד שלא

קודם כל חשוב לי תקינות הרכב-האם להפסיק לנסוע נכון לעכשיו ולהחליף מייד את השמן,או שזה בסדר.

לאחר מכן ארצה לבדוק אם המוסך את העניין אם יאמרו לי כאן שזה שמן שלא תקין למנוע.

תודה !

Miata ND2

פורסם

אין שום בעייה עם הצמיגות הנ"ל, להפך.

לא ציינת באיזה שמן מדובר, אבל יש לוודא שהוא עומד במפרט המינימום אותו דרש היצרן (אני משער שתקן API עתיק יומין).

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תבדוק את צריכת השמן במידה והיא תקינה יש לך מעבר מוצלח לסינטטי מלא במידה והרכב אוכל שמן בצורה מטורפת מהרגיל הייתי בודק את האפשרות לחזור ל10/40.

מעבר לכך מעבר ל5/40 יטיב עם התנעות הקרות בבוקר ויאפשר לך לעשות טיפולים במרווחים גבוהים יותר ויש מצב שאפילו ישפר במידה כלשהי את צריכת הדלק אבל זה כבר שרוי במחלוקת.

פורסם

מדובר בשמן EUROL שהבנתי שהוא "בסדר גמור",משמע מספיק לרכב ישן כמו שלי.

שמח לשמוע שזה שמן שטוב למנוע ומקווה שלא יהיה שריפת שמן כי הרכב לא איבד אפילו טיפה של שמן, תמיד אותו דבר במדיד באותם תנאי מדידה וגם השמן לא היה משנה את צבעו יותר מדי,מקווה שכך יהיה גם עם הצמיגות הזאת, תודה רבה לכם!

Miata ND2

פורסם

זה שהשמן לא משנה את צבעו מעיד על שמן מאיכות נמוכה.

אחד התפקידים של השמן זה לספוח אליו את שאריות הבעירה ולכן צבעו נהיה שחור.

פורסם

לא מחייב.

במכוניות בעלות הזרקת דלק הבערה נקייה ומדוייקת, ולכן השמן אינו הופך לשחור אלא לחום, גם אחרי 30K.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אחד התפקידים של השמן זה לספוח אליו את שאריות הבעירה ולכן צבעו נהיה שחור.[/quote]

שלום רב !

אתה אכן צודק, ואחד מתפיקדיו של השמן, זה לספוג את הפיח המצטבר בעת תהליך שריפת הדלק במנוע, וזאת בזכות דטרגנטים המוספים לשמן מינרלי, סשמן חצי סינטטי, שהבעירה תקינה, והתערובת דלק אופטימלי, צבע השמן כמעט לא משנה את צבעו, ולעתים מתקרב לצבע חום אך לא משחיר, כמו שמן מינרלי.

באיזה שמן אתה משתמש ברכבך המוזרק, מינרלי או חצי סינטטי?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אחד התפקידים של השמן זה לספוח אליו את שאריות הבעירה ולכן צבעו נהיה שחור.[/quote]

שלום רב !

אתה אכן צודק, ואחד מתפיקדיו של השמן, זה לספוג את הפיח המצטבר בעת תהליך שריפת הדלק במנוע, וזאת בזכות דטרגנטים המוספים לשמן מינרלי, סשמן חצי סינטטי, שהבעירה תקינה, והתערובת דלק אופטימלי, צבע השמן כמעט לא משנה את צבעו, ולעתים מתקרב לצבע חום אך לא משחיר, כמו שמן מינרלי.

באיזה שמן אתה משתמש ברכבך המוזרק, מינרלי או חצי סינטטי?

בברכה

צביקה

סינטטי מלא של royal purple, אולי בגלל שצבעו הוא כהה מאוד מלכתחילה הוא נראה שחור בזמן ההחלפה.

פורסם
אני מקווה שלפי דברי צביקה השמן המינרלי שהשתמשתי לא ישחרר פיח שעם הזמן דאג לסתום משקעים במנוע

שלום רב !

אל דאגה אתה משמתמש בשמן חצי סינטטי 10/40, והוא לא אמור להשחיר, וגם אם הוא ישחיר, הוא עשה את תפקידו היטב, ושמן לא מחליפים בגלל צבעו השחור, אלא בגלל התחמצנות השמן, ואיבוד תכונות השימון, הסיכה והקירור, הרי חלק מתכונותיו של השמן, זה לספוג אליו את חום הצילנדרים ולקרר את המנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אל דאגה,

כל המוצרים מתוצרת EUROL הם מוצרים מהמעלה הראשונה, ובמחיר מצוין.

EUROL מייצר מספר שמני מנוע שונים בצמיגות 5W40, וכולם מיוצרים על פי מפרטים לדרישות כפולות ומכופלות ביחס למנוע של מכוניתך.

יש לי ניסיון מצוין לאורך מאות אלפי קילומטרים, עם שמנים מתוצרת EUROL.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• ספונסר פורום
פורסם

בוקר טוב .

יקירי, אתה בהחלט יכול לפרסם את שם המוסך, השמן הנ"ל והטיפול בוצע אצלנו באורן שרותי רכב.

אני שמח שפתחת שרשור בפורום כדי להפיג את חששותיך.

בכל שאלה, אתה מוזמן לשאול כאן בפורום כמובן וגם אותי ישירות.

יום טוב.

אורן

פורסם

היי אורן קודם כל הכל בסדר ואני לא רציתי שיקרה מצב ששמך יוכפש לשווא.

כמובן ששאלתי כששמו לי את השמן ורשמתי מה ענו לי,לאחר מכן כשפה החברים הרגיעו אותי אין לי כמובן שום בעיה לפרסם היכן בוצע הטיפול,תודה.

Miata ND2

• תוכן חדש...