Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי פעם הגיע חבילה לרשל"צ לחלוקה בחנות.

בדואר לא ענו .. התקשרתי לחנות והם טענו שהחבילה לא שלי.

למרות שקבלתי SMS מפורט ישירות לטלפון שלי.. 15 דקות אחרי השיחה קיבלתי SMS שהחבילה נאספה.

שלחתי מלא הודעות דרך האתר..

כמובן שמהדואר לא קיבלתי שום תשובה.. אבל אליאקספרס זיכו אותי.

פורסם

תודה לכולם.

זו חבילה מאיביי צרפת. די יקרה. מעבר לעניין הכספי, זה גם פריט שאתקשה להשיג לו תחליף.

עדיף לי אפילו שיחזור לשולח, ואתארגן איתו על משלוח מחדש, מאשר ש"ימסר לנמען" כמו במקרה של קורולה.

בינתים פונה בכל הדרכים שהזכרתם. נראה מה יצא...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

מעדכן (סליחה על הדאבל, עבר זמן העריכה)

תפסתי את אחת הטלפניות, הככל הנראה, יותר מחודדות שלהן במספר הטלפון שסיפק אמיר.

בדיוק כמו שהוא אמר, ינתבו מחדש, וזה יקח שלושה שבועות.

נותר לי רק לקוות שהפריט שלי לא השתתף במקלחת הקבוצתית שדיווחו עליה חלק מהחברים פה.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

פורסם

הגיעו החבילות מסוף אוקטובר!

באופן מפתיע, כל ההזמנות מסין הגיעו בסופו של דבר.

מה שכן, שכחתי לגמרי מה היתה המטרה המקורית שלשמה הזמנתי את הפריטים. צרכן אימפולסיבי במירעו...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

כנראה שווירוס הקורונה הוא התרופה לבעיות בדואר.

קיבלתי משלוח מאירופה במהירות שיא!

משלוח מאותו מקור בתקופה הרעה התעכב שלושה חודשים כמעט. עכשיו? שבוע וחצי והוא כבר מחכה לאיסוף.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

רק אצלי ש מתאריך 21.1 כל ההזמנות מאליאקספרס לא נשלחו בכלל!

כל הפריטים שהזמנתי עד יום לפני כן נשלחו.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הם יצאו לחופשת ראש השנה הסיני ,

ובגלל הקורונה הם לא חוזרים עדיין.

אם וכאשר יחזרו , יתחילו לשלוח את החבילות

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

וואו.. 5 חבילות מסין ביום אחד...

כנראה ברגע שעצרו את הטיסות מסין לדואר אין מה למיין אז הם פתחו את המחסנים הישנים.

החבילות הן מה:

3/11

17/11

19/12

29/12

31/12

עדיין יש תקווה לחבילות נוספות מה 3/11 .. ה 17/11 .. 3/12 ועוד, שנשלחו מסין לפני מעל חודשיים ונעלמו במחסנים של דואר ישראל

פורסם

הסאגה נמשכת...

עלאק "מנתבים מחדש"...

עכשיו הם טוענים שזו טעות, ושזה בכלל לא פריט שלי.b561f7000d0ddb21796d4bcaf8399870.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

פורסם
בואו נדבר על עוד משהו- בנק הדואר.

לא פחות ממרתיח. תנאים בפועל שלא רשומים בחוזה פתיחת החשבון (הפקדה? 5 שקלים. משיכה? 5 שקלים. מישהו אחר הפקיד לך לחשבון? 5 שקלים.)

אין טלפון אחד ליצור איתם קשר, אבל הכי גרוע-

ממשק האינטרנט פשוט הולך לישון בסביבות 11 בלילה, נסיונות לכניסה אחרי זה צולחים פעם אחת מתוך 15 נסיונות. מה לא ניסיתי, מחשב אחר, חיבור אינטרנט אחר, דפדפן אחר, רק כדי לוודא שהבעיה לא אצלי.

גם במהלך היום הכניסה לחשבונות לא תמיד עובדת, בממוצע במשהו כמו 1 מ 3 פעמים שאני מנסה. יש יותר זמן בו אני לא מצליח לגשת לחשבון שלי מאשר זמן שבו אני כן.

ואיך אמורים להסביר את זה לאנשים שסה"כ מבקשים ממני להעיף מבט אם העברה שהם עשו נכנסה כבר? זה דבר שאמור לקחת שניה בכל חשבון בנק נורמלי.

מעבר לתפקוד הדואר כמערכת דואר, זה די מדהים איך הם מצליחים להיות פח בערך בכל שירות אותו הם מציעים.

אם תשאל אותי מטומטם מי שנתן להם רישיון להפעיל בנק ועוד יותר מטומטם מנכ"ל הדואר שהחליט להפוך את הדואר גם לבנק.

יש לך ארגון שלא מצליח להתמודד עם הפעולה הבסיסית ביותר לשם מה הוא הוקם ובמקום להגיע ליעילות מרבית בעסקי ה-Core שלך ואחר כך בהדרגה להתרחב לתחומים אחרים אם בכלל יהיה צורך מעמיסים על הפקידים שממילא לא עומדים בעומס עוד ועוד פעולות מיותרות שרק פוגעות בשירותי הליבה.

פורסם

כימאי - יש לך טעות היסטורית.

בנק הדואר הוא מוסד ותיק מאד ובעבר היו שירותים שרק הוא נתן. למעשה הוא חלק מדואר ישראל מיום הקמתו. אז אין מקום לשאלה "למה נתנו להם רשיון להפעיל בנק" - למעשה זו חובה של הדואר בחוק (או לפחות היתה כזו). ואין אפשרות לבטל אותו בגלל השירותים שהוא נותן למי שבנק מסחרי רגיל יסרב לתת. כאיש כספים אתה אמור להכיר את הנושא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לפי ויקיפדיה זה ממש לא נכון.

עם הפיכתו של בנק הדואר לחברה בע"מ, ומינוי מנכ"ל מקצועי מנסה הבנק לחדור לשוק הפיננסי ולנגוס פלחי שוק שהיו נחלתם של בנקים ומוסדות פיננסיים גדולים ומוכרים. פעולות שונות כבר נעשו במסגרת מגמה זו, כך למשל שודרגה תשתית המיחשוב ולקוחות הבנק יכולים לקבל מידע מיידי על פעולותיהם בטלפון ובאינטרנט, הבנק התקשר עם חברת ויזה כאל להנפקת כרטיסי אשראי ומתן הלוואות, ומציע מבצעים ייחודיים ללקוחות פרטיים ועסקיים. בין המבצעים האלה ראוי לציין את מבצע פדיון מלוות החובה, במסגרתו יכול כל אזרח לברר באחד מסניפי הבנק אם עומד לזכותו סכום כסף מפדיון מלוות שונות שגבתה ממנו המדינה בעבר.[2]

בעתיד מתכוון הבנק למכור גם שירותי ביטוח וזאת במסגרת הרפורמה של ועדת בכר, וכהגדרת מנכ"ל רשות הדואר: "הכוונה היא להפוך את הדואר לבנק קמעונאי הנותן שירותים עממיים זולים ללא לקיחת סיכונים פיננסים גדולים".

החל משנות ה-90 מוצע להשתמש בתשתית הדואר כדי להכניס תחרות לשוק הבנקאי הריכוזי. מרבית הרעיונות התבססו על הפריסה הרחבה של סניפי הדואר ברחבי הארץ. בין הרעיונות שעלו במרוצת השנים ניתן למנות את:

• בשנת 1998 התקיים דיון בוועדת משנה של ועדת הכספים על הפיכת בנק הדואר לבנק. בדיון הוצגו שורה של חסמים טכניים והתנגדות מהותית של המדינה להחזיק בבעלותה בנק.[3]
  • בשנת 2007 התנה המפקח על הבנקים מתן רישיון בנקאי לבנק הדואר בהעמדת הון עצמי של 150 מיליון ש"ח והפרטה של הדואר.[4] בהמשך אותה שנה הביע שר התקשורת אריאל אטיאס התנגדות חריפה להפיכת בנק הדואר לבנק עצמאי שיתחרה בבנקים הגדולים. לדבריו, "בנק הדואר אמור לשרת את בני המעמד הבינוני והנמוך ולא לתת אשראי למסחר ולתעשייה".[5]
  • בשנת 2008 הגישה חה"כ לימור לבנת הצעת חוק להפיכתו של בנק הדואר לתאגיד בנקאי.[6]
  • ועדת אריאב הציעה בשנת 2008 למזג את הבנק באופן חלקי עם בנק קטן (מזרחי, דיסקונט או הבינלאומי).[7]
  • בשנת 2011 החל הדואר להעניק שירותי כרטיסי חיוב וכרטיסי PrePaid באופן עצמאי.[8]
  • בשנת 2012 אישרה הכנסת את התיקון ה-11 לחוק הדואר שמאפשר לבנק הדואר להציע שירותים פיננסיים של בנקים קיימים. הצעה זו כונתה חוק "הבנק החברתי".[9].

בראשית 2013 האשים מנהל בנק הדואר יואל נווה את בנק ישראל בכך שהוא מונע מהבנק להוות מתחרה למערכת הבנקאית

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

כימאי - הבעיה היא של תהליך ההפרטה של הדואר נדון לכשלון מלכתחילה. את מרכזי הרווח (הדואר הכמותי) העבירו לגופים אחרים והשאירו את הדואר עם השירותים שאינם יכולים להיות רווחיים. אני לא יודע מה היה מקומו של בנק הדואר ההיסטורי בהכנסות הדואר, אבל נעשה כאן ניסיון לשפר את מצבו הפיננסי של הדואר.

הדואר הוא מהשירותים שהמדינה צריכה להמשיך להפעיל בעצמה, שכן הוא נדון להיות גוף הפסדי (בדיוק כמו מערחת הביטחון, הבריאות או החינוך). אבל מנסים לאנוס כאן את המערכת להפוך לרווחית, כאשר ביד השניה מכשילים אותה. מתן שירותים פיננסיים בסיסיים מסויימים על ידי הדואר מקובל במדינות רבות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בדיוק!

חלוקת דואר לא יכולה להיות רווחית. לדואר צריכים להיות שירותים אחרים, רווחיים, שיממנו את פעילות הדואר. כמו כן, הנכס הכי גדול של הדואר הוא תנועת האנשים, לקוחות שבויים, שחייבים להגיע לסניף כדי לקבל שירותי דואר (בעיקר לאסוף דואר). במקום למסור את הנכס הזה בחינם (ואף לשלם עבור החלוקה) הדואר היה צריך למנף את הנכס הזה ולייצר הכנסות.

אבל בשורה התחתונה, אין לצפות שהדואר יהיה רווחי, כשם שמשטרת ישראל, מערכת הבריאות, מערכת החינוך ושירותים ממשלתיים אחרים לא צריכים להיות רווחיים.

:turn-l:
פורסם

אם מגיעות לי חבילות לכמה חנויות ירקות באזור שלי ולא רק לחנות ירקות אחד כמו בעבר, יש מה לעשות?

זה נהיה מציק לעשות איסוף כזה נרחב כדי לאסוף חבילות.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
  • תוכן חדש...