Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רופאים (לא רק פסיכיאטרים) באזרחות וכן רשויות הצבא אמורים להעביר למרב"ד דיווח על כל אדם שסובל מבעיה בריאותית הנמצאת ברשימה מסוימת. אישית אני מבצע דיווח כזה לפחות פעם בשבוע (בעיקר עקב אירועי שבץ מוחי).

מרב"ד אמורים לזמן את האנשים האלו לבדיקות בהתאם.

כמו כל דבר במדינה, אמור זה שם של דג. אי אפשר לדעת אם השם שלך הגיע למרב"ד ואי אפשר לדעת אם ומתי הם יעשו עם זה. כמו שנאמר לך, שתגיע לגשר, תברר איך עוברים אותו.

בגלל ענין זה, שאני נתקל בפציינט עם בעיה בריאותית שמונעת ממנו לנהוג, מלבד הדיווח המתחייב למרב"ד אני גם מבקש ממנו בנימוס לוותר על הרישיון בעצמו תוך מתן הסברים לסיבות לכך.

בנוסף, אני לא חושב שהבעיות הבריאותיות שלך אמורות לעניין את כלל משתמשי האינטרנט, בטח לא ברמת פירוט שכזאת. שלח ה"פ למנהל הפורום כפי שכבר הומלץ לך.

פורסם

אני יצאתי עם 21 ולא קיבלתי שום זימון. עשיתי תיאוריה וטסט (טסט פעמיים...) כמו גדול. היום יש לי רשיון קרוב ל3 שנים.

גם לי עשו סיפורי הפחדה על איך שאני לא אוכל להוציא רשיון.

פורסם

זה תלוי מה הבעיה הנפשית. אם אתה מאובחן בסכיזופרניה, פסיכוזה, ובעיות נפשיות רציניות שמאפשרות אשפוז בכפייה, ישללו גם את הרשיון כמובן. אם אתה נחשב כ100% צלול פשוט עם בעיה דכאונית (לא יודע לגבי מאניה דפרסייה כי זה נראה לי שונה ויותר מסוכן), לא אמורים לשלול את הרשיון. זה גם הגיוני - בלי רשיון יהיה לך הרבה יותר קשה להסתדר ביומיום ולעבוד, וזה יחמיר את המצב. אם בן אדם רוצה להתאבד בעזרת הרכב, הוא לא צריך את הרשיון בשביל זה.

פורסם
זה תלוי מה הבעיה הנפשית. אם אתה מאובחן בסכיזופרניה, פסיכוזה, ובעיות נפשיות רציניות שמאפשרות אשפוז בכפייה, ישללו גם את הרשיון כמובן. אם אתה נחשב כ100% צלול פשוט עם בעיה דכאונית (לא יודע לגבי מאניה דפרסייה כי זה נראה לי שונה ויותר מסוכן), לא אמורים לשלול את הרשיון. זה גם הגיוני - בלי רשיון יהיה לך הרבה יותר קשה להסתדר ביומיום ולעבוד, וזה יחמיר את המצב. אם בן אדם רוצה להתאבד בעזרת הרכב, הוא לא צריך את הרשיון בשביל זה.

לא בהכרח,

אכן יש כאלו שהשתחררו על 21 ולא קיבלו זימון, אבל אם למשל היה לך רשיון לפני הצבא ולפני הפרופיל, עשית עבירה

וכנהג חדש רשיונך נשלל כולל התאוריה, לא תוכל לעשות תאוריה מבלי להכנס ללוע המרב"ד,

ואני יכול לקבוע באופן מוחלט שלא באמת מעניין אותם אם אתה באמת עם בעיה נפשית רלוונטית, כזו היכולה להשפיע על הנהיגה

שלך, וההחלטות שלהם אמללו אזרחים רבים, ומצד שני אני מכיר בחור שהשתחרר על פרופיל ובעברו נסיון התאבדות אבל צלח את הבחינה ללא שום הכנה.

פורסם

ההחלטה על העברת הנתונים של בעלי פרופיל 21 נפשי באופן גורף למרב"ד באה לפי דעתי משיקולים זרים של יצירת הרתעה, שלא לומר נקמנות.

זאת שיטה עקומה, אבל זול יותר לדווח על בעלי פרופיל 21 למרב"ד מאשר לתגמל כראוי את אלו שמשרתים שירות מלא בסדיר ובמילואים...

פורסם

שיקולים זרים יש בהחלט, לו הסינון היה מקצועי וכזה שיכול להציל נפשות מנהגים מסוכנים באמת הפתרון היה פשוט בהרבה:

לצרף את הבחינה הזו כחלק אינטגרלי מתהליך קבלת הרשיון, אלא שאז הצביעות והשקר היו נחשפים במלוא ערוותם,

כי במצב ההיפותטי הזה

כשרוב האזרחים מוציאים רשיון נהיגה בתיכון לפני תהליך הגיוס, את אלו שישתחררו מצה"ל עם פרופיל 21 לא ניתן יהיה לשלוח

לציפורני המרב"ד ולקרקע, כי הם כבר עברו את אותה בחינה זמן קצר לפני הגיוס והוכרזו ככשירים.

פורסם
אישית, לא שמעתי על אדם שרשיונו נשלל.

גם אני לא שמעתי על מקרה כזה. זה עניין מאד מאד בעייתי מבחינה חוקית לקחת לבן אדם רישיון רק כי הצבא לא רוצה אותו.

לקחת את האפשרות לנהוג זו פגיעה חמורה בזכויות אדם, זה מונע מאדם את הזכות להתפנס בכבוד.

וגם אם יהיה מקרה כזה של שלילת רישיון אני לא אתפלא אם זה יגיע לבגץ.

המבחנים האלה הם סה"כ כיסוי תחת של משרד התחבורה, ופרנסה לכמה מקורבים שמנהלים את המכונים האלה.

פורסם

מהידוע לי המרב"ד לא שוללים רשיון ישירות, הבלגאן מתחיל בסיטואציה כששוחררת על 21 ופנית למבחן תאוריה,

במשרד הרישוי מפנים אותך למרב"ד שיפסוק אם מגיע לך בכלל לגשת לתאוריה והלאה לרשיון,

בסיטואציה בה כבר יש לך רישיון לפני קבלת הפרופיל הם לא מתערבים (לא נתקלתי במקרה כזה אבל אולי מישהו יחדש לי)

פשוט כדאי מאוד בתור נהג חדש עם 21 להזהר מאוד, לא לעבור שום עבירה כמו מהירות או מה שלא יהיה, ולהחזיק מעמד עד קבלת הותק, זה לא שאח"כ אני ממליץ להשתולל, פשוט המעמד של נהג חדש וצעיר במערכת המשפט נחות בד"כ ושופטים נוהגים

להחמיר בעונשים עד לאתחול הרשיון מאפס, יענו תאוריה ובנקודה הזו אורבים אנשי המרב"ד לטרף

זה אכזרי ומתסכל אבל בחרנו לחיות במדינה מיליטריסטית ברדקיסטית

פורסם

אחי, גם אני יצאתי 21 עקב נסיון התאבדות (מבוים, לצרכי פטור מ"צבא העם") והוזמנתי למבחן אחרי כמעט שנה. עניתי על כל 773 השאלות, שהם 20 שאלות בכ-35 וריאציות שונות (אין טעם לשקר, תענה את כל האמת, גם בשיחה עם הפסיכולוגית). השאירו בידי את הרשיון, ואף הוצאתי אח"כ רשיון לאוטובוס ומשא כבד!!!

נדיר ביותר ששוללים רשיון 02, בדרך כלל זה רק למניה דיפרסיה ברמות גבוהות או צריכת סמים חולנית בלבד.

מצוי יותר שלא מאשרים (או ששוללים למפרע רשיון לאוטובוס או למונית).

אין לך מה לדאוג.

אגב: תתפלל. מישהו שומע אותך שם למעלה, והוא מחכה לך!

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...