Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיוון מגבר JBL 1004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום שישי את יודעת

שלום,

המערכת שלי בנויה ככה:

רדיו דיסק Kenwood KDCBT645U

קדמיים קומפוננט Infinity Reference 6500CX

אחוריים 9*6 KFCS6983 Kenwood

מגבר JBL GTO1004

סאב JBL GT51204BR

כמה עובדות על המערכת:

- המערכת הותקנה אצל מתקין מקצועי לפני שנה וחצי בערך.

- המערכת הורכבה כשברכב ישב HU אחר, KDC-534U (האם היה צורך לכוון משהו לאחר החלפת ה-HU?).

- כל הרכיבים מוגברים, והאמת לפעמים מרגיש לי שהקומפוננט קצת נבלע בגלל העוצמה של האחוריים והסאב.

אציין שאפילו בתור אחד שאוהב באס, הסאב לפעמים חזק מאוד לטעמי וממש כואב באוזניים.

(כשיתאפשר לי האמת שאני מתכנן לחפש HERTZ ES300 מיד שניה אבל זה לא רלוונטי כרגע).

- חשבתי גם לנתק את האחוריים ולחבר אותם ישירות ל-HU על מנת שאוכל לכוון את הקומפוננט בדיוק כמו שארצה, אבל חושש שהם לא יהיו מספיק חזקים.

אני מצרף תמונה של החיבורים והכיוונים במגבר, אשמח לשמוע אם למישהו יש המלצה לשינוי או הערה בנוגע לחיבורים.

כמו כן אשמח שמישהו יסביר לי את מה שמחובר בbridge כי אני לא בטוח שאני מבין, ולמה יש שם יציאה פנויה?

תודה רבה!

uploadfromtaptalk1384006784600.jpg

uploadfromtaptalk1384006798507.jpg

פורסם

עפ"י החיבורים יש רק זוג רמקולים וסאב שמחוברים למגבר , אני מקווה שאלו הקומפוננטים ולא ה6/9 - תבדוק את זה, סביר להניח שהזוג השני מחובר ל HU.

לגבי הגישור- זה בסדר גמור, הסאב אמור להיות מחובר כך (גישור זה בעצם חיבור של שני ערוצים במגבר והפיכתם לערוץ אחד חזק יותר - זו הדרך הנפוצה להפעיל סאב על מגבר ארבעה ערוצים, לכאורה נראה כאילו יש ערוץ פנוי- ככה זה גישור, וזה בסדר גמור).

אם החלפת HU רצוי לעשות כיוון גיינים מחדש, תיעזר במדריך הזה, יש בסופו הסבר מפורט על כיוונים.

בהצלחה.

SCANSPEAK

פורסם

וכמובן תוריד את הbass boost, שאצלך מכוון כמעט על 12db במגבר. הוא גם פוגע לך בסאב לטווח הארוך וגם יוצר את האפקט המציק והמלאכותי של באס חזק וצורם.

פורסם

קודם כל תודה לשניכם.

1. לגבי גישור כמה שקראתי עדיין לא לגמרי הבנתי. למעשה החיבור בין שני הערוצים זה משהו שלא רואים אותו אלא מתבצע באופן דיגיטלי בתוך המגבר? או שכתבתי פה משהו ממש לא קשור?

2. אני מאמין שהקדמיים הם שמחוברים, פשוט הסתכלתי על האחוריים ונראה כאילו חיברו אליהם את החוטים של הקדמיים. אני לא בטוח ולכן אבדוק טוב יותר ואעדכן.

3. נכון ששמע זה נושא אינדיבידואלי, אבל בכל אשמח להמלצה לכמה להפחית את ה-bb.

שוב תודה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב אחרי תקופה, אסגור מעגל עם מספר עדכונים.

מבחינת רמקולים, הפרדתי ביניהם. כעת רק הקומפוננט מוגבר והאחוריים מחוברים לר''ד. הבמה הקדמית נשמעת יותר מאשר קודם ולא נבלעת.

הוספתי 3db לקדמיים דרך הקרוס ויש תוספת לצלילים ברכב.

הסאב חובר למגבר דרך המערכת ביציאה המיועדת לכך ונחתך בר''ד ב85 הרץ ובמגבר כיוונתי לflat. בהחלט מרגישים שיפור בסגנון הבאס.

סה''כ מרוצה אך הייתי רוצה מעט יותר עוצמה מהקומפוננט. אם אפתח את הגיין עוד קצת יש מצב שאקבל טיפה יותר עוצמה?

אציין שכרגע בווליום 25 מתוך 35 נשמעים נקי.

מצ''ב תמונה של הכיוונים במגבר, הקומפ' חתוכים על 80 בערך.

פורסם

לדעתי, עדיף לחתוך את הרמקולים בצורה מדויקת (מה-HU) ואת הסאב מהמגבר.

ואם אין אפשרות כזו, את שניהם מהמגבר.

ככה אתה יכול לקרב את נקודות החיתוך בצורה טובה יותר, מכיוון שהסקאלה של הכפתור לא לינארית (קבועה ביחס לזווית).

מתחדשת*

פורסם

בר''ד הנ''ל אפשר לחתוך רק סאב.

ההצעה שלך בהחלט נשמעת הגיונית, אבל האמת שבחיתוך מהר''ד השגתי תוצאה טובה יותר עם הסאב, לטעמי לפחות.

• תוכן חדש...