Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי פורום נכבדים

שאלה חשובה! יש באפשרותי לרכוש רכב אספנות שיובא מארה"ב לפני חצי שנה. במשך החצי שנה הזו בעל הרכב החליט לשקמו עד רמת הבורג והחל לפרקו לחלקים והתחיל בעבודה כך שהרכב ממש מפורק עד רמת השלדה .

לצערו נבצר ממנו להמשיך את מלאכת השיקום עקב המחלה הארורה שביום בהיר דופקת לנו בבוקר ללא הכנה מוקדמת ואינו יכול להמשיך את העבודה. אני רוצה לקנות את הרכב אבל לפי החוקים יש לחכות 3 שנים לפני העברת בעלות.

אני ממש חושש שאני אקנה את האוטו לפני העברת בעלות אשקיע בו ואכין אותו למטרתי וביום בהיר אחד לפני השלוש שנים יקום יורש לבעל הרכב (עקב פטירה ) ויטען שהרכב שייך לו, או שלא יסכים להעברת בעלות ,ועוד תסריטים ארורים

היש פתרון לכך?למי פונים?מה עושים?

בתודה

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין שום פיתרון חוקי!!

המחוקק במפורש קבע שהעברת בעלות תבוצע לאחר תום 3 שנים וכל הסכם שתערוך, למעשה יהא הסכם לא חוקי. שמעתי כי יש כאלו העושים הסכמים כנ"ל, אבל במצבך, בדיוק כפי שציינת, ייתכן ותאלץ לשיתוף פעולה מלא מצד היורשים, שייאלצו לבצע פעולות אופרטיביות בכדי להעביר הרכב על שמך לאחר תום 3 השנים.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

יש פתרון חוקי בהנחה כי הבעלים שיתבדל לחיים ארוכים יסכים לכך.

עליכם לעשות הסכם בו בעל הרכב משעבד עבורך את הרכב ומעביר אותו לחזקתך. בהסכם מסוכם מראש שתמורת הרכב תשולם לבעלים ובתמורה לכך הוא מתחייב להחזיר לך סכום (נניח פי 3 משוויו של הרכב) בתאריך בו נגמרת הגבלת המכס או לחילופין להעביר על שמך את הרכב (העברה לבעלות מלאה). בהסכם זה אתה די משריין את האופייצה שיום בהיר אחד יקום משהו וידרוש את הרכב (יורש בעלים נוכחי אפוטרופוס כי זה לא יהיה שווה לו) .

בתקווה שהבעלים יזכה לחיים ארוכים ורפואה שלמה.

ובהצלחה

פורסם

ואם הבעלים ילך לעולמו והיורשים יסעו או כבר גרים בחו"ל ואינם משתפים פעולה?? ברגע שאדם הולך לעולמו משרד הרישוי מייד מקפיא כל פעולה בשינוי בעלות.

לפני כל פעולה יש לחשוב לעומק ...

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
ואם הבעלים ילך לעולמו והיורשים יסעו או כבר גרים בחו"ל ואינם משתפים פעולה?? ברגע שאדם הולך לעולמו משרד הרישוי מייד מקפיא כל פעולה בשינוי בעלות.

לפני כל פעולה יש לחשוב לעומק ...

לכן מסוכם על החוב...

חובות של אדם חלים גם על היורשים....

פורסם
לכן מסוכם על החוב...

חובות של אדם חלים גם על היורשים....

למיטב ידיעתי החובות חלים על הירושה ולא על היורשים ...

פורסם
יש פתרון חוקי בהנחה כי הבעלים שיתבדל לחיים ארוכים יסכים לכך.

עליכם לעשות הסכם בו בעל הרכב משעבד עבורך את הרכב ומעביר אותו לחזקתך. בהסכם מסוכם מראש שתמורת הרכב תשולם לבעלים ובתמורה לכך הוא מתחייב להחזיר לך סכום (נניח פי 3 משוויו של הרכב) בתאריך בו נגמרת הגבלת המכס או לחילופין להעביר על שמך את הרכב (העברה לבעלות מלאה). בהסכם זה אתה די משריין את האופייצה שיום בהיר אחד יקום משהו וידרוש את הרכב (יורש בעלים נוכחי אפוטרופוס כי זה לא יהיה שווה לו) .

בתקווה שהבעלים יזכה לחיים ארוכים ורפואה שלמה.

ובהצלחה

מה שאתה מכוון בעצם מרוקן מתוכן ממשי את המגבלה להעברת בעלות. מי שייבא את הרכב הזה ידע מראש שחלה מגבלה להעברת בעלות למך שלוש שנים. למה כל הקומבינות האלה כל הזמן במדינה הזאת למה ?! :roll:

פורסם

אני לא יודע אם אני סתם מעלה אפשרות אבל שמעתי משהו על ועדת חריגים/בקשה מיוחדת שניתן גם להעביר לפני 3 שנים. שווה בדיקה.

אפשרות אחרת היא לעשות הסכם חתום אפילו בנוכחות עורך דין שאתה רוכש את הרכב ובעליו/יורשיו מתחייבים להעביר לך בעלות בתום השלוש שנים. אף אחד לא יוכל לבוא בטענות שזה לא נכון.

מקווה שעזרתי ולא סיבכתי

פורסם

לומר את האמת גם אני שמעתי על ועדת חריגים חשבתי שזו סתם פיקציה דמיונית...

אבל חייבת להיות מישהוא שכבר סבל מעוגמת נפש שכזו?...

איך מגיעים לועדת חריגים הזו.....

פורסם

לא כ״כ הבנתי, אי אפשר לעשות זכרון דברים שאם בסוף תקופת תקופה השלוש שנים עליו להעביר את הבעלות או לשלם קנס.

ועל מנת להגן על עצמך ממקרה של פטירה, שיכין צוואה ובה הוא מוריש את הרכב לך, כך לא תתעסק עם היורשים...

אני לא עו״ד או משהו כזה... אבל זה מה שני הייתי חושב לעשות...

Subaru DL Hardtop 1978 ,Subaru DL station 1979

Triumph harld 1968, Piaggo Vespa SS 1966 with a sidecar

Volkswagen Caddy 1986, Piaggo Vespa Super 1969 with a sidecar

פורסם
למיטב ידיעתי החובות חלים על הירושה ולא על היורשים ...

על היורשים מנסיון !!!

אמא שלי היתה צריכה לשלם חובות לעריה על חנות שהיתה של סבא שלי בדמי מפתח כאשר הוא לא שילם עקב מחלה

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם
על היורשים מנסיון !!!

אמא שלי היתה צריכה לשלם חובות לעריה על חנות שהיתה של סבא שלי בדמי מפתח כאשר הוא לא שילם עקב מחלה

תבדוק שוב את המקרה הפרטי. יתכן והיו רשומים יחד ברישומי העיריה ויתכן שהיא ירשה את העסק ולכן החוב המשיך להיות של העסק.

היורשים בבואם לקחת חזקה על הירושה לוקחים חזקה גם על החוב.

ויתור על הירושה הוא גם ויתור על החוב.

לרוב האנשים יש העדפה לא לוותר על הירושה ולכן הם "מסכימים" לקחת גם את החובות.

פורסם
לומר את האמת גם אני שמעתי על ועדת חריגים חשבתי שזו סתם פיקציה דמיונית...

אבל חייבת להיות מישהוא שכבר סבל מעוגמת נפש שכזו?...

איך מגיעים לועדת חריגים הזו.....

יש דבר כזה ועדת חריגים

לא זוכר אם היא של המכס או של משרד התחבורה

ניתן לקבל אישור מכירה לפני תום 3 השנים אם מוכיחים שבעל הרכב אינו יכול לנהוג מבחינה רפואית (דבר שיגרום גם לפסילת רישיון הנהיגה של בעל הרכב!)

• תוכן חדש...