Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום,

ביום חמישי האחרון קיבלתי הצעה מלובינסקי טרייד בגלילות לסיטרואן C4 יד ראשונה מליסינג של פריים ליס, מדצמבר 2009.

במהלך השיחה עם איש המכירות, הציגו לי נתונים של מספר רכבי C4, לאחר מכן סיור במגרש לראות את הרכבים ולאחר מכן התמקדנו ברכב ספציפי מדצמבר 2009 עם 75 ק"מ, על בסיס נתוני הטיפולים והבדיקה של הרכב, והמראה שלו בפועל במגרש.

הגענו להסכמה על המחיר, וסיכמנו שביום ראשון אקח את הרכב לבדיקה במכון בדיקה לבחירתי. החברה תתקן את הליקויים הנוספים שיתגלו בבדיקה לפני שתמסור את הרכב.

כמה נושאים שגורמים לי להתלבט מאוד האם להתקדם ולבצע את הבדיקה ואשמח לעצה לגביהם:

1. על פי המסמכים שהוצגו לי, בדיקת הרכב במכון קומפיוטסט בוצעה במרץ 2012 (!!) ולאחר מכן נכנס לטיפול באפריל 2012 (על פי היסטוריית הטיפולים, מדובר בפחחות וצבע לתא המטען...). מכאן שהרכב עומד במגרש כבר כמעט שנה וחצי!! כמובן שבשיחה עם נציג המכירות לא ציין בפניי שזה המצב, להיפך התפאר בכך שהרכב עשה בכ- 4 שנים מעט ק"מ לשנה ביחס לרכב ליסינג...כשהאמת היא שעשה כ- 30 אלף לשנה בפועל...ואז עמד לתקופה ארוכה.

2. רישיון הרכב שהוצג לי הוא עד 12/2012, ולא 2013. לא ברור האם כרגע לא קיים רישיון לרכב, אולי הרישיון הוקפא ב- 2013, מה שמסתדר עם זה שעמד הרבה זמן במגרש. הנושא לא הוסבר בפגישה ביום חמישי, כששאלתי מדוע תוקף הרשיון הוא לסוף 2012, נאמר לי שאת העדכני אקבל במסירת הרכב. באותו רגע לא ייחסתי לכך חשיבות, מעבר לכך שאדרש לטסט בקרוב ולקחתי את זה בחשבון במשא ומתן על המחיר, אך ההנחה הייתה שהטסט הנוכחי בתוקף עד סוף 2013.

האם לדעתכם העובדה שהרכב עמד שנה וחצי הוא עילה לרדת מהקנייה הזו? מה צריך לדעת לגבי רכב שעמד שנה וחצי (מעבר להחלפת מצבר שבוצעה באותו יום חמישי)? האם אני צריך לדרוש מהחברה לבצע גם החלפת שמנים ומסננים במסגרת הכנת הרכב למכירה ותיקון יתר הליקויים שיתגלו בבדיקה?

האם נתקלתם במקרה דומה לגבי רישיון הרכב? האם זה משהו שצריך להטריד אותי?

בטופס הבדיקה שבוצעה במרץ 2012, צוין כי קיימים ליקויים בעלי משמעות נמוכה במרכב: מעיכות, תיקוני צבע, החלפת חלקי מרכב (לא מצוין אלו), נזק לפאנלים.

האם זה משהו שבגינו כדאי לרדת מהרכב? האם מדובר במה שנקרא פגיעות בשילדה? או בתיקוני פח וכד' שמאפיינים את רוב הרכבים המשומשים.

לסיכום, בחרתי ב-C4 בגלל מגבלת מחיר והתמורה היחסית גבוהה שמקבלים למחיר נמוך יחסית. מודע לבעיית השוק ולעובדה שימשיך לאבד מערכו.

בסה"כ מדובר ברכב בעל נתונים סבירים, וק"מ סביר, והדילמה היא האם לקחת אותו לבדיקה למרות שעמד תקופה ארוכה ללא נסיעה.

פורסם

כיוון שמדובר פה על שאלת כדאיות היה רצוי שתפרט פה את מחיר העסקה.

רכב כזה שנסע 30K בשנה נמכר שם לרוב ב 50000 ש"ח.

כמו כן, אני מאד מקווה שדרשת נסיעת מבחן או שנהגת בעבר על C4. יש לה גיר שלא כולם אוהבים.

זה לא נדיר שבמגרש המכוניות של לובינסקי יש מכוניות שמתייבשות חודשים עד שאיזה לקוח מסכן מסכים לקנות אותן.

מכיוון שהמכונית מצאה חן בעינך (וגם היא מחבבת אותך), הייתי לוקח אותה קודם כל למוסך שאתה מכיר לבדיקה כללית. סה"כ ישנם מכלולים שהתייבשו ואולי זקוקים להחלפה. כמו כן, זה צריך להיות מוסך צרפתי עם הסורק המתאים כדי שיבדקו את מחשב הרכב ובכלל כדי לקבל חוות דעת עדכנית מאיש מקצוע ולא מהטופס של לובינסקי.

ברור שעם התוצאות אתה חוזר ללובינסקי ודורש תיקון כל הדברים שנמצאו אחרת אתה הופך את השולחן.

מכוניות מיובשות בדר"כ מוקפאות עם הרישיון, וזה הסיבה שלא ראית רשיון חדש.

באופן כללי הם כנראה צריכים להוריד לך כ 20% מהמחירון , אלא אם כן מדובר ברכב סופר נדיר (ותאמין לי שזה לא המקרה)

אם ההנחה מסתכמת ב 10% ממחירון לוי יצחק: עצתי לך: תודה לבחור המעונב ותמשיך לחפש . אפילו מפרטי. לא חסרות C4 בשוק.

שים לב, 20% אינו סתם מספר: רכב שהיה בליסינג, מבוטח מקיף לכל אורך חייו על 80% מערכו במחירון. זה גם הצ'ק שתקבל מחברת הביטוח במקרה של טוטל לוס (תבדוק אותי).

אני מקווה שבמחיר שקבלת אתה מקבל גם X שנות אחריות או טיפולים או משהו כזה.

ראה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=492073

פורסם

אוקיי, כיוון שאני די חדש בפורום לא הייתי בטוח אם נהוג לפרסם מחירים.

אז מחירון הרכב ליד ראשונה פרטית שעלה בדצמבר 2009, הוא 63,300 ש"ח.

המחיר שעליו סיכמנו הוא 46 אש"ח ואחריות לשנה. כמו כן הוסיפו חיישני רוורס שאם חושבים על זה לא זוכר אם אמרו את צמד המילים "כולל התקנה", ושנת תיקון פנצרים, שניהם לא חשובים לצורך העניין.

מתשובתך אני מבין שנושא הטסט לא אמור להטריד אותי וכשאקבל את הרכב לאחר הכנתו למכירה אקבל גם רישיון עדכני (כאמור עד סוף 2013 בלבד אבל זה אני מכיר). כמו כן שהעובדה שהרכב עמד שנה וחצי לא אמורה לגרום לי לרדת מהעסקה?

האם בדיקה במכון בדיקה לפני קנייה לא אמורה להספיק במקרה זה? או שכיוון שהרכב עמד לתקופה ארוכה נדרשת בדיקה נוספת?

עברתי לא מזמן לנתניה והמליצו לי לבדוק את הרכב במכון שנקרא מכון האחים...אני לא מכיר משהו אחר חוץ מזה וממש לא יודע אם הם יודעים להתחבר למחשב הרכב של סיטרואן.

האם מומלץ לבדוק את הרכב במכון בדיקה אחר? גם הרצליה אפשרי מבחינתי.

פורסם

בקיצור: סיטרואן C4 אחלה אוטו, ומציאה של ממש כמשומש. אל תקנה בטרייד אין, אל תקנה מליסינג, אל תקנה רכב שעמד שנה.

למה?

טרייד-אין לובינסקי זה בית קברות למכוניות. ברור שיש שם גם מציאות, אבל לשם גם מגיעים רכבים שאנשים סבלו מהם ואיבדו שנה מהחיים בביקורים במוסך. אני קניתי בטיפשותי כזה C5 פעם, שהם הצליחו למחוק לה את כל עברה האיום בהיסטוריה של הטיפולים, מכרו אותה לי בסיוע שלל שקרים ותקעו אותי איתה במוסך. הרכב היה נכבה מעצמו בנסיעה באופן אקראי, מה שכמובן לא מתגלה בבדיקה. הם הסכימו לקנות אותה ממני בחזרה אחרי שכתבתי ליצרן, וסמנכ"ל השירות של לובינסקי הודה שהם ישימו אותה למכירה בלובינסקי-טרייד. ההסבר שלו היה שלכל רכב יש בסוף את הלקוח שמרוצה ממנו! ככה הם מצליחים להשניא את סיטרואן על מספר לקוחות, באמצעות רכב דפוק אחד. וזה למרות שעל כל אחד דפוק יש המון שהם פשוט בסדר גמור. חלמאות במיטבה.

עוד משהו - אתה מתלהב עכשיו ממחיר נמוך, אבל דע שסיטרואן C4 שהיתה בליסינג אתה לא תצליח למכור בחיים. קח את זה בחשבון.

פורסם

לפני שנה קניתי מהם c4 ליסינג 60 אלף קילומטר טסט לשנה ב 46, עברה תיקוני צבע, קיבלתי אחריות לשנה, וטיפול חינם, אחלה רכב למחירו ולא הייתה לי שום בעייה, דרך אגב אפילו לא לקחתי אותו לבדיקה.

פורסם
לפני שנה קניתי מהם c4 ליסינג 60 אלף קילומטר טסט לשנה ב 46, עברה תיקוני צבע, קיבלתי אחריות לשנה, וטיפול חינם, אחלה רכב למחירו ולא הייתה לי שום בעייה, דרך אגב אפילו לא לקחתי אותו לבדיקה.

ואתה חושב שיצאת חכם? המזל שיחק לך פעם אחת. לא ממליץ לנסות אותו בפעם השניה.

פורסם

רק אומר שלי יש שני ניסיונות עם לובינסקי טרייד ובשניהם (עזרתי לחברים לקנות) הייתי מרוצה מהשירות ומיישור הקו הגדול שנעשה לפני מסירת הרכב. כמובן שכמו בכל טרייד צריך להתמכח ולבדוק היטב הכול, פעמיים מה שנאמר לי ע"י הסוכן התברר כנכון ואמיתי.

יש לציין ששני הרכבים "חיים טוב" ללא בעיות מיוחדות כאשר הראשון משמש נאמנה את הרוכשת כבר שנתיים וחצי עם טיפולים בלבד.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

עוד נתון, הרכב אמורה להיות תחליף עבורי לחצי שנה עד שאקבל שוב רכב מהעבודה, לאחר מכן ישמש את אישתי לנסיעות קצרות בתוך העיר מדי פעם. ככזה, מניח שיישאר אצלנו שנים לא מעטות, קח שלקחנו כבר בחשבון שכשנרצה למכור אותו יהיה שווה כמה שקלים.

ניגשתי לשם מההתחלה כיוון שהתקציב מוגבל לסדר גודל הזה, והרכב הזה נראה לי כמו תמורה סבירה לתקציב.

מדובר ברכב שעלה לכביש בדצמבר 2009 ולדעתי המחיר סביר.

אגב, זה מה שצוין בטופס הבדיקה (שבוצעה לפני שנה וחצי...) בסעיף שלדה ומרכב:

"= תיקוני מרכבכ, משמעות נמוכה, סימני תיקון במרכב, סימני פגיעה לפנים, הוחלפו חלקי מרכב, תיקוני מרכב וצבע, מעיכות/מעוך/שריטות בצבע, נזק בפנלים, נזק לפגושים"

בהיסטוריית הטיפולים, חודש לאחר הבדיקה בקומפיוטסט מצוין ביצוע תיקון וצביעה לתא המטען.

מה שמצוין בטופס הבדיקה נראה כמו חזרה על אותם סעיפים בניסוחים שונים, כולם במשמעות נמוכה (תקנו אותי אם אני טועה).

הדילמה עכשיו היא האם לשלם כסף על בדיקה, למרות הנ"ל והעובדה שהרכב עמד לתקופה של למעלה משנה.

והאם בדיקה במכון בדיקה לפני קניה מספיקה במקרה זה.

איך שראיתי את זה בהתחלה לפני שהתחלתי לחפור בנושא, הוא שכל מה שיימצא בבדיקה יתוקן לפני הרכב יימסר אליי על חשבונם.

זה משהו שלא קיים ברכישה מיד פרטית.

אולי כדאי רק להתנות את המשך העסקה, בהוספת בדיקה כללית במוסך המרכזי וביצוע טיפול של החלפת שמנים וחלקים שהתייבשו אם יש כאלה, לפני מסירת הרכב (כולל קבלת תיעוד לבדיקה והטיפול).

פורסם

במבחר שיש שם, אני הייתי מחפש רכב שלא מופיעות בו המילים "סימני פגיעה מלפנים".

יש להם כל כך הרבה מכוניות שאפשר לברור אותם טוב.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

לצערי נותרתי מבולבל, לגבי נושא העמידה הממושכת במגרש...

לגבי המכות לפנים או אחרות, כל עוד מדובר במשמעות נמוכה, לא הבנתי מדוע משנה אם לפנים או מאחור או בצד.

אשמח להתייחסויות נוספות שעשויות להוריד קצת את החששות, אולי עצות לגבי איך בכל זאת לרכוש את הרכב, אך להקטין את הסיכון מצידי.

תודה

פורסם

אגב, האם לעוד מישהו ממצאי הבדיקה שביצעה החברה נראים נורה אדומה?

כי מהקריאה שלי הבנתי שמדובר בתיקוני מכות פח וכד'...שזה להבנתי הכוונה במשמעות נמוכה, למול משמעות בינונית- גבוהה שם מדובר בפגיעה בשאסי...

פורסם
תודה לכולם על התשובות.

לצערי נותרתי מבולבל, לגבי נושא העמידה הממושכת במגרש...

לגבי המכות לפנים או אחרות, כל עוד מדובר במשמעות נמוכה, לא הבנתי מדוע משנה אם לפנים או מאחור או בצד.

אשמח להתייחסויות נוספות שעשויות להוריד קצת את החששות, אולי עצות לגבי איך בכל זאת לרכוש את הרכב, אך להקטין את הסיכון מצידי.

תודה

במחיר שציינת או בכמה אלפים מתחת התשובה היא כזו:

אל תקנה את הרכב.

פורסם

כי יש המון אקזמפלרים "נקיים" מזה, וחשודים פחות.

אני גם ממש לא מתרגש מהמחיר שקיבלת.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
אפשר לשאול מדוע?

בטח, כתבת שאתה מבולבל וחשבתי שתשמח לתשובה ברורה וחד משמעית, אבל הנה הסבר:

לפעמים שוה לשאול מה משמעות הפגיעות, היכן לבדוק והאם להתעמק. במקרה הזה זה פשוט בזבוז זמן. אתה משלם מחיר מוגזם תמורת אוטו ללא שוק, עם פגיעות ועבר לא ברור, שעמד המון זמן: רע למצבר, צמיגים, מיסבים וחלקים נעים, חלקי גומי, ועוד ועוד.

יש מקרים ששוה להתעמק ולשקול. את הרכב הזה לא היייתי רוכש גם בעשרת אלפים פחות, הוא נבלה.

צריך ממש להציל אותך מימנו.

הצלחתי להסביר את עצמי?

• תוכן חדש...