Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 ספיריט 2011 עם 84,000ק"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1250 ש"ח לחודש על הרכב

500 ש"ח ביטוח ואגרות רישוי

סה"כ 1750 ש"ח לחודש אני משלם לאוויס עבור הרכב והביטוח והאגרת רישוי.

טיפולים עלי וגם הכנה לטסט.

העסקה היא ל24 חודש ואפשר לצאת כבר אחרי 6 חודשים.

פיקדון 5000 אלף ש"ח.

ניסתי לעשות חישוב האם זה משתווה לדמי אחזקה של רכב פרטי שהייתי קונה ולא בדיוק הגעתי למסקנה. אשמח לעזרה

אין מקדמה, אין בעיה שגם נהג צעיר ינהג, לא צריך עבר ביטוחי.

1750 לרכב לחודש לא כולל טיפולים ודלק זה נחשב יקר?

פורסם

מה זה לעזעאל 5000 אלף? זה 50 אלף? או שזה 5000 (חמשת אלפים) ש"ח?

יעזור מאוד אם תציין כמה קילומטרז' אתה נוסע - אומנם זה לא העניין המרכזי, אבל כדי לחשב עלות דלק ממוצעת זה מאוד יעזור.

רק לשם הדוגמא, אם אתה מוציא כ-1800 ש"ח לפני טיפולים ודלק ונוסע יחסית הרבה ומשלם 1200 ש"ח לדלק, האם אתה מוכן להוצאה של 3000 ש"ח על רכב כל חודש (לפחות, כי זה בלי טיפולים) למשך השנתיים הבאות בנוסף לכל ההוצאות האחרות שלך בחיים?

פורסם

חמש אלף וזה פיקדון בלבד.

מוגבל ל20000 ק״מ שנתי.

זה מוצר חדש של אוויס בסגנון של השכרת רכב/ליסינג. רק שטיפולים על הלקוח (ביטוח ואגרת רישוי עליהם)

אחרי 24 חודש אתה מחזיר הרכב ואומר שלום. (מקסימום 2000 ש״ח על כל הסריטות והמכות שהרכב קיבל בשנתיים האלו.)

פורסם

טיפולים עליך זה סבבה, אבל מה קורה במקרה שהולך הגיר ? הולך המנוע ? או חיישנים שעלותם כמה אלפים ?

את זה גם אתה אמור לספוג ? מי אמר שהגיר היה תקין לפני שקיבלת את הרכב? ואל תשכח שיש לו בלאי טבעי.

קשה מאוד להעריך אם זה עסקה משתלמת כאשר אתה לא מדייק בפרטים ידידי.

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

אני אמשיך להביא פרטים רק תשאל.

מנוע וגיר תלוי בקילומטרז. אם זה מתחת ל70000 הם נותנים שנתיים. אם זה מעל 70000 הם נותנים שנה. במקרה של המאזדה הזאת זה יהיה אחריות שנה.

עוד יש לציין שבמאזדה הזאת יש אחריות יצרן עד אוגוסט 2014

פורסם

תקשיב, כמו שאמרתי - אם אתה תסע 20 אלף ק"מ שנתי (וחישבתי את זה עם צריכת דלק שסביר שלא תגיע אליה, 15 קמ"ל) זה יוצא 900-1000 ש"ח בחודש על דלק בלבד, בנוסף ל-1750 כל חודש - נתחיל מההתחלה - אתה בכלל יכול לעמוד בתשלום של 2700-3000 ש"ח לחודש בנוסף לכל ההוצאות שיש לך היום? (משכנתא/שכירות/אוכל/מיסים למניהם וכו')?

אם התשובה היא כן, לי זה נראה לא משתלם בעליל. אתה מוציא 5000 ש,ח מקדמה ועוד 30 אלף ש"ח לאורך ה-24 חודשים הללו על הרכב בלבד (התעלמתי מהביטוח והדלק שאותם תצטרך בכל מקרה להוציא בכל רכב ובכל מצב נניח) כך שאתה משלם 35 אלף ש"ח לשנתיים ואחרי שנתיים נשאר בלי רכב בכלל.

אם תקנה רכב אחר (פה כבר תלוי מה אתה צריך) דומה למאזדה בסביבות 70 אלף ש"ח נניח סביר שאחחרי שנתיים לא תפסיד 35 אלף בירידת ערך וכו' - וכאמור דלק וטיפולים וביטוח בכל מקרה עלייך.

בקיצור - לא

פורסם

אני מסביר לך ש5000 זה לא מקדמה!! זה פ-י-ק-ד-ו-ן! (כמו שנותנים פיקדון בהשכרת רכב) זה חוזר אליך בסוף התקופה.

1750 להזכירך זה כולל ביטוח ואגרות רישוי.

נשאר טיפולים ודלק.

לעומת זה צריך לחשב אם הייתי קונה מאזדה 3 כזאת

1. הירידת ערך בשנתיים יכול להגיע ל20k?

2. אגרות רישוי 3000 לשנתיים?

3. ביטוח לנהג בלי עבר פלוס נהג צעיר גיל 22 נגיד 6500 בשנה. 13000 בשנתיים.

סה״כ 36 אלף. ויש שתי חסרונות בלקנות:

1. להתעסק עם קניה ומכירה.

2. אין אחריות גיר מנוע.

דלק וטיפולים אין לי מה להחשיב כי זה עלי בכל מקרה רק שלדעתי טיפולים של רכב שלא אכפת לך ממנו כמו בהצעה הזאת יותר זולים ;) (מה שנקרא תחזוקת שבר)

פורסם

א. אוקי..פיקדון, אחלה.

ב. אתה יכול לחשב בעצמך, נפלא, כנראה שלא כ"כ היית זקוק לנו.

ג. לענייננו - אתה חישבת בעצמך, שאתה מוציא בין כה וכה את אותו הסכום בין אם פרטי ובין אם מאוויס אבל שכחת דבר אחד עיקרי - אחרי השנתיים הללו והסכום שהוצאת (הזהה בשני המקרים), רק במקרה אחד בלבד אתה נשאר עם רכב ובשני, במקרה של הליסינג מאוויס, אתה נשאר עם כלום.

נכון שיש חיסרון (או יתרון לאופציה השניה) שלא צריך להתעסק עם קניה ומכירה וכו', ועניין האחריות לא לגמרי נכון (יש לא מעט מגרשים גדולים שכן תקבל אחריות בהם) אבל תחשוב אם זה שווה לך - אל תשכח, הכל מתומחר.

אני חושב שאם אתה קונה רכב ב-70K ומוציא 35K כמו שחישבת בשנתיים, אאתה לפחות נשאר עם רכב ביד ולא צריך לעשות את כל העניין מלכתחילה. אם אתה מתכוון כל שנתיים להחליף גם ככה רכב, אולי זה קצת יותר כדאי. אם לא, ככל שתחזיק יותר זמן את המכונית כפרטית כך ישתלם לך יותר (פחות ירידת ערך)

פורסם

חישוב באמת פשוט, ההוצאות אם אתה תחליט לקנות רכב באותו סכום ואותו רכב כמו שכתבת כמעט זהות. לכן יש יתרון קטן של אחריות וכמובן העניין של קניה או מכירה.

בדיקת כדאיות תראה שאם תחליף כל שנתיים רכב אז זה סביר אבל אם אתה חושב אולי לישאר יותר אז כמובן זה לא משתלם. תוכניות האלה נועדו לאנדים שמחליפים רכבים בתדירות של שנתיים/שלוש ואז כביכול הם משלמים את ירידת ערך ובסוף כל תקופה מקבלים או רכב חדש או מחליפים לרכב אחר. דאך אגב עלות של החזקה מינימלי לרכב ממוצע הוא בסביבות 2200-2500 שח אצל כולם כי בחישוב פשוט 1200 דלק + חובה ומקיף 450 + 120 טסט + טיפול רגיל ממוצע 80 ונוסיף לא מתוכנן כמו צמיגים ותקלות 150. יוצא 2200 וזה במינימום של המינימום. מספיק שהדלק עולה והביטוח של לך עולה 1800 חובה +4000 מקיף אתה בהוצאה של 2500 חודשי וזה כמובן כאשר הרכב נקנה במזומן ואין הלוואה.

החיים הם כמו....

פורסם
עשית חישוב טוב ולא הכנסת ירידת ערך וריביות שזה עוד 400/500 שח בחודש. אולי באמת זה שווה לקחת מאוויס

צודק. ידעתי ששכחתי משהו.

החיים הם כמו....

• תוכן חדש...