Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

WD Caviar RED/BLACK מתלבט איזה לקחת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מציע לעשות RAID 0 - זה יהיה מהיר מאוד עם דיסקים מכניים וגם כפול בנפח.

אני מזמן נהנה ככה מביצועים טובים מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני תומך ב RAID 0 אבל זה כאשר יש לך כונן מערכת סופר מהיר, אין כלל מה להשוות.

הקטע הוא, RAID או לא, כוננים קשיחים נופלים קשות בעבודה עם קבצים קטנים וכונני ה SSD מציגים שיפורים אדירים בתחום הזה.

כאשר לדוגמא, כונני ה SSD מציגים כתיבה וקריאה של 30-50 מגה בייט במוצע עם 4K (גודל קובץ ) לעומת דיסקים קשיחים , גם מהסדרה השחורה המציגים בקושי 1.7 מגה... יש הבדל?

לסדרת כונני סמסונג 840 EVO כדוגמא שנתתי, אצל החבר לפעמים בכתיבה הכונן מצליח להוציא ב 4K כ 100 מגה ! שזה מטורף, הבדל של 1000% לעומת קשיח ממוצע.

לדעתי? לרכוש כונן SSD למערכת ובמידה והבחור עובד בנוסף לכך, עם המון המון תוכן גם בקשיח, ליצור RAID 0 ! אבל זה אומר שהוא צריך לרכוש זוג כוננים זהים בנוסף, העלות תהיה עצומה.

רציתי להזכיר לאחד המשתמשים שרשם על שחלק מהחברות לא מייצרות, שזאת טעות...

טושיבה חזרה לייצר לפלח השוק הגבוה, היטאצ'י אחת החברות האיכותיות שיש לכוננים, עדיין מייצרת מן הסתם.

פורסם

+1 להסבר להבדל בביצועי הSSD מול הHDD, אכן אסור להיסתכל על הכונן הרגיל המוצהר בכ200MBS כי בחיים האמיתיים רוב קבצי התוכנות והמערכת הם קטנים ומבחינה פיזית הHDD פשוט איטי פי עשרות מונים מהSSD שאצלו כמעט אין זמן גישה.

זה מה שעושה את ההבדל במציאות+ השקט שמקבלים זה באמת מדהים ושווה כל שקל .

ואכן אם כבר קונים SSD היום מומלץ ביותר ליקנות 250GB, אם תיקנה 120 אתה מהר מאוד תיתחרט שלא הוספת עוד קצת ל250, וזה מניסיון אם 2 מחשבים לגרפיקה.

120GB פשוט למחשב רציני לא מספיק.

ובאמת כדאי ללכת על הEVO- צריך לשים לב שבגירסאות הרגילות של הSSD מהירות הכתיחבה היא מחצית ממהירות הקריאה, ובגירסאות היקרות יותר כמו הEVO מהירות הכתיבה היא פי2 מהגירסה הרגילה, זה בא ליידי ביטוי אם אתה עובד בפוטושופ על קבצים לפורמט רחב ואז הקאש מגיע לעשרות גיגה בזמן עבודה,

לגבי תוספת SATA3 מהבקרים הזולים שמצויים באיביי ובארץ נימכרים סביב ה100 ש"ח, לא ממש הייתי משקיעה בתור SATA3 כי הביצועים שבדקתי היו סביב ה85% ממה שהייתי מקבל בבקר מובנה של אינטל.

וגם חובה ליבדוק באיזה מהירות חיבור הPCIE פועל(ללוחות ישנים בעיקר) כי ללוחות עם PCI Express 1.0 הכרטיס יתן מקס' 250MB וPCI Express 2.0 יתן 500 .

ועשו בדיקה באתר מאוד מוכר והראו שבמציאות כמעט ואין הבדל בשימוש בין SATA2 וSATA3 אפילו שכביכול הכונן SSD הוגבל רק ל300 מגה.

אם משום מה אתה תיראה שבחיבורי הPCIE הקטנים אתה לא מקבל את מקסימום המהירות אז אתה יכול לחבר לסלוט של הכרטיס מסך השני- אבל ניראה לי ללוח שלך לא אמורה ליהיות בעיה.

בנוגע ליצרנים- שמח לישמוע על חזרתה של טושיבה, אבל הגעגועים בעיקר לכוננים של סמסונג האמינים - קראתי שעוד בתחילת המיזוג היה אפשר ליקנות את הכוננים של סמסונג עם מק"ט ספציפי, לא יודע מה קורה היום.

וגם לא לישכוח את מקסטור... :-).

אז מבחינת הSSD תחליט בעצמך אם 120 או 250.

מבחינת ההרדיסק: ראיתי עכשיו ש2TB של BLACK עולה כמעט כמו 2X2TB של סיגייט.

אם כל הכבוד לWD, במחיר הזה הייתי מעדיף 2 דיסקים של 2TB של סיגייט ולצורך האמינות הייתי שם אותם בRAID1 וגם מקבל ביצועים מעל פי2 מWD.

אני מעדיף לשים את הבייצים שלי ב2 סלים מאשר ליסמוך על אמינות של כונן מכני אחד.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

מכיוון שאחד השיקולים שמניע אותי הוא צמצום עלויות,

אני שוקל אופציה חלופית, אשמח לדעתכם בנושא:

כונן SSD 840EVO של סמסונג, בנפח 250 ג'יגה,

וכונן 2TB מהסדרה הירוקה של WD (עולה 450 שקל).

אני לא יודע מה בדיוק השתנה בסיגייט לאחרונה כמו שחלק פה טענו,

אבל קשה לי לוותר על הסטיגמה של לא מעט טכנאי מחשבים שמעידים על כמויות חריגות של דיסקים דפוקים מהחברה הנ"ל.

זה אומנם מפתה מאוד לקחת בראקודה 2TB עם מהירות סיבוב 7200 וביצועים כמו הסדרה השחורה, (ומחיר זהה לסדרה הירוקה)

אבל לא בא לי להחליף אותו עוד שנתיים ויום אחרי שתיגמר לו האחריות.

מה אתם אומרים?

עריכה:

אם אני לוקח את הסידור שציינתי למעלה (עם הWD הירוק),

צורת העבודה תהיה בהתחלה עיבוד תמונה על הSSD, ובסיום העריכות, העברת התמונות לכונן הירוק לצורך אחסון ותצוגה בלבד (לא מצריך קצב עבודה גבוה).

בנוסף לעריכת התמונות, המשימות שלי בד"כ מסתכמות ב:

הורדת תכנים בטורנטים, גלישה ברשת ומדי פעם קצת משחקים.

בנוסף המחשב אמור להיות מסוגל להריץ מספר מכונות וירטואליות (תרגולי MCSE), שאותן אני יכול להתקין על הכונן הכחול ששרד אצלי.

בברכה!

יונתן.

פורסם

מבחינת הכונן ירוק- רד מיזה, אם אתה חושש מהאמינות של סיגייט אז גירסה הירוקה ממש לא טובה ואמינה מימנה, אם לא שחור אז מינימום האדום שאמור ליהיות אמין יותר כולל 3 שנות אחריות.

אחלה כוננים מניסיון(אבל לא מיתקרבים למהירות הסיגגיט).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
מבחינת הכונן ירוק- רד מיזה, אם אתה חושש מהאמינות של סיגייט אז גירסה הירוקה ממש לא טובה ואמינה מימנה, אם לא שחור אז מינימום האדום שאמור ליהיות אמין יותר כולל 3 שנות אחריות.

אחלה כוננים מניסיון(אבל לא מיתקרבים למהירות הסיגגיט).

סקירה כללית של הסדרה האדומה:

http://www.tomshardware.com/reviews/red-wd20efrx-wd30efrx-nas,3248.html

הסבר על ההבדלים בין כונן ירוק לאדום:

http://superuser.com/questions/528514/are-there-any-drawbacks-of-running-caviar-red-or-any-other-nas-ready-hdd-on-yo

השוואת מהירויות:

http://hard-drive-comparison.whoratesit.com/Compare/Western-Digital-Red-3TB-vs-Western-Digital-Caviar-Green-3TB/1386vs1415

המלצה נגד האדומים:

http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?p=23560010

על פניו - היתרון המשמעותי ביותר של האדום זה שנת האחריות הנוספת,

יחד עם זאת - אין הבדלים באמת משמעותיים מבחינת ביצועים.

יש המון דיבור על חוסר אמינות של סיגייט, ואף מילה על חוסר אמינות של WD בכללי, או ירוקים בפרט.

לאדומים יש איזה פטנט לגבי התמודדות עם סקטורים דפוקים (האדום מוותר מהר יותר על סקטור דפוק, כדי למנוע קריסה של מערכי RAID). לא משהו שקריטי בשבילי יותר מדי.

אלא אם יש טיעון נוסף שפספסתי - לא רואה סיבה להשקיע עוד 100 שקל בשביל שנה אחריות

(בכל מקרה הכחולים שגוססים לי עכשיו - גוססים אחרי כ-3.5 שנים של שימוש רציף 24/7).

בברכה!

יונתן.

פורסם

אז כמו שאמרתי ליונתן ,

המלצתי לו לקחת SSD איכותי + כונן של WD .

בזמן עבודה עליהם, הם יעבדו מהSSD ולאחר סיום העבודה הם ישמרו בכונן השני .

לסיגייט לא הייתי ממליץ להתקרב , אני מקבל כל יום לפחות שני כוננים דפוקים לבדיקות והחלפה במסגרת אחריות.

(אני אחראי מעבדה בחברת מחשבים גדולה).

עוד דברים שאני יכול להוסיף בהקשר כזה או אחר(בעיקר מנסיון אישי),

SSD של SANDISK לדוגמא , מהסדרה הפשוטה מתים בפתאומיות ,בקרוב אעשה בדיקות לגרסת האקסטרים ומקווה להפתעה בנושא .

SSD של SILICONEPOWER נחשבים לטובים ומהירים . (יש לי על המחשב הנייח).

SSD של SAMSUNG מצויינים (יש לי על המחשב הנייד מסדרת ה840).

פורסם

אם זה עוזר משהו- יש באיביי מבצע (אם כי המוכר לא שולח לארץ) על כונן SSD 840 EVO של סמסונג, בנפח 250GB במחיר 165 דולר.

Samsung 840 EVO

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

הבעיה שבמידה וזה ייעצר במכס? תשלום מיסים... ואז אתה מתקרב למחיר של 900 ומשהו באייבורי לדוגמא, או KSP.

אתה באמת מוכן להזמין כונן קשיח מחו"ל ובמידה והוא תקול? מה תעשה? תתחיל לרוץ בין חנויות ולהתחנן ליבואן? או לשלוח בחזרה על חשבונך?

עזוב, במקרים כאלו, עדיף שלא לחסוך. אלו רכיבים רגישים מאוד.

כונני ה SSD הטובים ביותר שניתן להמליץ עליהם מבחינת אמינות :

1. במקום הראשון מן הסתם, INTEL עם סדרת 520 שהוכיחה את עצמה וכיום יש את סדרה 530 המתקדמת שלהם

( הם גם עולים יותר פר גי'גה ).

2. SAMSUNG סדרת 840 מדגם EVO לפחות. לא פחות.

ה SSD של סמסונג מהירים הרבה יותר, רק לשם הידיעה בעבודה עם קבצים קטנים.

פורסם

אהלן, לא הספקתי לעדכן אתמול,

בסוף נרכשו ssd evo 840 עם 250 גיגה

והסדרה האדומה של wd עם 2 טרה.

השיקול של האחריות והעובדה שהמחשב דלוק כמעט ללא הפסקה, הכריעו את הכף.

תודה לכולם על ההמלצות והעצות!

בברכה!

יונתן.

פורסם

נשמח אם תעדכן אותנו בחוויית השימוש והכיף הלא נוראמלי שקיבלת ממעבר ל SSD.

רשמת נרכשו, רכשת 2 כונני SSD?

פורסם
נשמח אם תעדכן אותנו בחוויית השימוש והכיף הלא נוראמלי שקיבלת ממעבר ל SSD.

רשמת נרכשו, רכשת 2 כונני SSD?

רשמתי "נרכשו" כי התכוונתי ל: SSD + HDD

את חווית השימוש בSSD אני מכיר מהלפטופ ששידרגתי לSSD, וזה אכן עולם אחר לגמרי.

עכשיו יהיה מעניין לראות זמני תגובה בתוכנות העריכה :)

בברכה!

יונתן.

• תוכן חדש...