Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי מכתב שבו מסתבר כי חברת הביטוח ביקשה וקיבלה ארכה להגיש את התביעה ע"מ שלא תתיישן,

ולאחר מכן קיבלתי מכתב תביעה המתייחס לכאורה לתאונה שנגרמה באשמתי לפני למעלה משבע שנים.

ע"פ כתב התביעה, הנהג הנפגע נהג ברכב שכור, והתובעת היא חברת ההשכרה,

ואני, עם רכבי, הוא הנתבע, וכתב התביעה מנוסח כך שלכאורה ברור שאני הוא האשם ללא ספק (כנראה תבנית של עו"ד:-))

אחפש כמובן עו"ד, אך יש מספר שאלות מוזרות ואשמח לשמוע דעתכם:

1. גם אם היתה תאונה (אין לי מושג), מדוע תובעים אותי אישית ולא את חברת הביטוח?

באילו מצבים תובעים אישית את הנהג? (היה לי ביטוח חובה, מקיף וצד ג').

2. בטופס דיווח התאונה שמולא לכאורה יום לאחר המקרה,

כתוב תחת סעיף "חברת הביטוח" של הרכב הפוגע: "על חשבון הלקוח" אבל יש מספר פוליסה בשדה הבא - מה המשמעות?

האם פשוט לא ידעו באיזו חברת ביטוח מדובר (לדוגמא, הרכב הנפגע לא רשם זאת), אלא רק את מספר הפוליסה?

3. אני יודע שבכל השנים היו לי את כל הביטוחים, אך אינני מוצג את המסמכים מלפני למעלה משבע שנים,

מה הדרך היעילה ביותר, לפי מספר רכב ו/או ת.ז, לברר באיזו חברה הייתי מבוטח, מה מספר הפוליסה וכו'?

(יש לי את מספר הפוליסה כביכול, כפי שהסברתי בסעיף הקודם, אין לי מושג אם היא נכונה, אבל אם כן, אולי היא יכולה לסייע)

4. שליש מהסכום הנתבע הוא בגין ריבית והצמדה - נשמע לי כמו הסעיף הראשון שעו"ד צריך לבטל, אני אשם שהם נזכרו אחרי 7 שנים?

תודה.

פורסם

יעלה ויסרוק את כל החומר שבידו ( השמט פרטים אישיים ) כדי שנבין מי נגד מי ולמה.

אענה כרגע רק לנקודה 4

ריבית והצמדה אינה עונש אלא שמירה על ערך הכסף שנמצא בידיך ולא בידי הנפגע. לכן זה לא משנה שעבר זמן רב עד להגשת התביעה.

המעניין הוא כיצד ניתנה אורכה להארכת ההתיישנות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אענה כרגע רק לנקודה 4

ריבית והצמדה אינה עונש אלא שמירה על ערך הכסף שנמצא בידיך ולא בידי הנפגע. לכן זה לא משנה שעבר זמן רב עד להגשת התביעה.

1. אילו פרטים בדיוק צריך לטובת השאלות הספציפיות שהעלתי? רק תבקש ואכתוב.

2. ריבית והצמדה אינה עונש כמובן, אלא שמירה על ערך הכסף, אבל האם אני קופת חסכון?

אשמח לקבל מענה לסעיפים 1-3, לדעתי אלו שאלות כלליות,

תודה.

פורסם

הסיבה שחב' ההשכרה/ליסינג הגישה את התביעה היא שיטת מצליח הידועה.

למרות שביהמ"ש התיר לחב' ההשכרה אורכה בכדי להגיש את כתב התביעה, אין משמעותו כי בסופו של דבר התביעה תידון.

עליך לגשת לעו"ד ע"מ שייצג אותך ושיגיש בשמך התנגדות למתן אורכה להגשת כתב תביעה/בקשה לדחייה על הסף של כתב התביעה כנגדך, שבמסגרתה אתה פורש את כל טענותיך, בעיקר הטענות המשפטיות אך לא רק, מדוע על בית המשפט שלא להתיר את הגשת התביעה כנגדך.

בכל מקרה, חב' ישנה בעיה משמעותית, שכן, לאחר 7 שנים חלה התיישנות, ולכן על הטענות של חב' ההשכרה להיות ממשיות, ובכל מקרה, היא תיאלץ להסביר את השיהוי (הדרמטי במקרה הזה) בהגשת התביעה.

הסיבה להגשת כתב התביעה כנגדך באופן אישי הינה משום שכנהג הרכב הפוגע, אתה נחשב (משפטית) לגורם המזיק, ועליך חלה האחריות לשאת בנזק, ככל שייפסק שאתה האשם בתאונה (בפועל מה שקורה זה שחב' הביטוח באות בנעלי הנהג/בעל הרכב והן משלמות את הנזקים במקומו).

אני יכול להמליץ (בחום), על עו"ד אהוד גלאון, יסודי מאוד, ומתמצא בנזיקין בכלל ובתאונות דרכים בפרט. אם תזדקק לפרטים נוספים אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי.

פורסם

אענה כרגע רק לנקודה 4

1. אילו פרטים בדיוק צריך לטובת השאלות הספציפיות שהעלתי? רק תבקש ואכתוב.

2. ריבית והצמדה אינה עונש כמובן, אלא שמירה על ערך הכסף, אבל האם אני קופת חסכון?

אשמח לקבל מענה לסעיפים 1-3, לדעתי אלו שאלות כלליות,

תודה.

מה לא ברור במה שכתבתי במוכחל

אתה לא רוצה תשובה כללית אלא תשובה ספציפית למקרה שלך

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תגובה פרטים נוספים חשובים ומעניינים:

מתנצל שלא היו לי את כל הפרטים מלכתחילה,

אני מנסה לסייע לחבר, אבל כעת יש לי את כל התמונה, וגם כל המסמכים בידי,

להלן מספר הבהרות, אשמח לספק כל מידע נוסף.

לאחר ההסבר הוספתי מספר שאלות, אשמח גם לתגובות חלקיות,

כמובן שבמקביל אחפש ואפנה לגורם מקצועי.

הבעלים הרשום של הרכב הינו אב המשפחה, הנהג הרשום כנהג הפוגע הינו הבן.

אבי המשפחה לא היה בן החיים, החל מקצת לפני ארוע התאונה.

בטרם התקבל כתב התביעה, התקבל מכתב שבו מצויין כי חברת ההשכרה (שלמה - ולדעתי גם חברת הביטוח),

ביקשה וקיבלה ארכה להגשת התביעה וגם להחלפת זהות הנתבע.

החברה ביקשה להחליף את הנתבע המקורי, שהינו אב המשפחה, בבן המשפחה,

וביקשה ארכה מפאת העובדה שלדבריהם נעשו מאמצים כבירים, כולל סיוע של חוקר פרטי,

בכדי לאתר את כתובת הנתבע - מדובר בשקר גס שכך להפריכו,

האב, הבן, וכל המשפחה מתגוררים ב 20 השנים האחרונות באותה הכתובת,

שהיא הכתובת הרשמית והיחידה המופיעה במשרד הפנים.

בטופס הארוע שמולא לכאורה יום לאחר התאונה, אכן כתוב את שם האב כבעלים, ושם הבן כנהג.

לא מדובר היה בתאונה משמעותית, אלא בפגיעה בפגוש ובחלק האחורי של הרכב התובע,

נזק שהסתכם בעיקר בפחחות וצבע בעלות של כ 1,500 ש"ח,

שעליו התווסף אובדן ירידת ערך, עלות שמאי (300 ש"ח), ריבית והצמדה (כ 1,300 ש"ח),

סה"כ כ 4,300 ש"ח, זו אולי הסיבה שאם אכן התרחש הארוע, הוא לא נחקק בתודעה,

כנראה היתה מכה כלשהי, הוחלפו פרטים בסיסיים וזה הכל.

1. מבחינת עלות תועלת, אין טעם להוציא אלפי שקלים לעו"ד כדי להדוף תביעה באותו סדר גודל של עלות,

מכיוון שלא בטוח שגם אם וכאשר יזכה, יקבל החזר שכ"ט עו"ד, האם יש אופציה זולה יותר?

2. האם כברירת מחדל תמיד תובעים את בעל הרכב ולא את הנהג,

ולכן בוצעה החלפת זהות הנתבע לאחר שהבינו שמבעל הרכב לא יקבל כסף?

אני מנסה להבין האם ההחלפה לגיטימית, הרי מלכתחילה ידעו (לפי הטופס) מי נהג ברכב.

3. האם התיישנות תביעת ביטוח (ממונית) הינה 3 או 7 שנים?

4. האם עצם העובדה שלאחר המכתב הראשוני, התקבל כתב תביעה,

הנ"ל מעיד על כך שבית המשפט מסכים לדון בתביעה, או שיש סיכוי לדרוש את ביטולה לאלתר?

5. אם הוכחה פשוטה לכך שלא נעשו שום מאמצים לאתר את הנתבע (אותה כתובת רשמית, 20 שנים),

כאשר ה"מאמצים" הנ"ל הם הסיבה לקבלת הדחייה, אמורים להספיק ע"מ לבטלה?

6. כ 1,300 ש"ח ריבית והצמדה - אני מבין שלא מדובר בעונש, אלא פשוט בשמירה על ערך הכסף,

כלומר, תשלום של ערך הנזק לפני 7 שנים, זהה לאותו ערך בתוספת 1,300 ש"ח,

אבל ממתי הסכמתי להיות קופת חסכון של חברת ההשכרה?

האם ניתן לטעון לחובת הקטנה הנזק, או שבעבור ריבית והצמדה לא ניתן לטעון זאת?

7. להבנתי, חברות הביטוח נדרשות לשמור מסמכים עד 7 שנים לאחור,

גם אם אעבור בין כל חברות הביטוח בתקווה למצוא היכן היו מבוטחים לפני למעלה מ 7 שנים,

במידה ולא אמצא, האם זו פגיעה מהותית בזכויותי, לתבוע לאחר למעלה משבע שנים, כך שאינני יכול לאחזר פרטים בסיסיים?

תודה!

פורסם

שוב אתה מתעלם מהבקשה לעלות את המסמכים שקיבלתם לכאן אולי נוכל למצוא בהם יותר מאשר אתה מצאת בהם

בכל אופן אענה לך על שאלותיך במוכחל למרות שכאמור לדחיית התביעה על הסף עקב התיישנות יש חשיבות לנכתב במדוייק במסמכי התובעת ולכן "ההתעקשות"

כמובן שאתה רשאי להשמיט את הפרטים האישיים.

תגובה פרטים נוספים חשובים ומעניינים:

מתנצל שלא היו לי את כל הפרטים מלכתחילה,

אני מנסה לסייע לחבר, אבל כעת יש לי את כל התמונה, וגם כל המסמכים בידי,

להלן מספר הבהרות, אשמח לספק כל מידע נוסף.

לאחר ההסבר הוספתי מספר שאלות, אשמח גם לתגובות חלקיות,

כמובן שבמקביל אחפש ואפנה לגורם מקצועי.

הבעלים הרשום של הרכב הינו אב המשפחה, הנהג הרשום כנהג הפוגע הינו הבן.

אבי המשפחה לא היה בן החיים, החל מקצת לפני ארוע התאונה.

בטרם התקבל כתב התביעה, התקבל מכתב שבו מצויין כי חברת ההשכרה (שלמה - ולדעתי גם חברת הביטוח),

ביקשה וקיבלה ארכה להגשת התביעה וגם להחלפת זהות הנתבע.

כאמור חשוב מאוד לדעת מה נכתב שם

החברה ביקשה להחליף את הנתבע המקורי, שהינו אב המשפחה, בבן המשפחה,

וביקשה ארכה מפאת העובדה שלדבריהם נעשו מאמצים כבירים, כולל סיוע של חוקר פרטי,

בכדי לאתר את כתובת הנתבע - מדובר בשקר גס שכך להפריכו,

האב, הבן, וכל המשפחה מתגוררים ב 20 השנים האחרונות באותה הכתובת,

שהיא הכתובת הרשמית והיחידה המופיעה במשרד הפנים.

בטופס הארוע שמולא לכאורה יום לאחר התאונה, אכן כתוב את שם האב כבעלים, ושם הבן כנהג.

לא מדובר היה בתאונה משמעותית, אלא בפגיעה בפגוש ובחלק האחורי של הרכב התובע,

נזק שהסתכם בעיקר בפחחות וצבע בעלות של כ 1,500 ש"ח,

שעליו התווסף אובדן ירידת ערך, עלות שמאי (300 ש"ח), ריבית והצמדה (כ 1,300 ש"ח),

סה"כ כ 4,300 ש"ח, זו אולי הסיבה שאם אכן התרחש הארוע, הוא לא נחקק בתודעה,

כנראה היתה מכה כלשהי, הוחלפו פרטים בסיסיים וזה הכל.

חישוב קל מראה שירידת הערך היא 1200 ₪ תמוה מאוד לאור הנזק האמיתי של 1300 ש"ח

משונה גם שלא תובעים את עלות החוקר ללמדך אולי שלא היה חוקר בכלל ורק המציאו זאת לצורך קבלת האורכה

1. מבחינת עלות תועלת, אין טעם להוציא אלפי שקלים לעו"ד כדי להדוף תביעה באותו סדר גודל של עלות,

מכיוון שלא בטוח שגם אם וכאשר יזכה, יקבל החזר שכ"ט עו"ד, האם יש אופציה זולה יותר?

כן לייצג את עצמם בייחוד אם טענת ההתיישנות היא שתכריע בכלל אם התובענה תתנהל

2. האם כברירת מחדל תמיד תובעים את בעל הרכב ולא את הנהג,

ולכן בוצעה החלפת זהות הנתבע לאחר שהבינו שמבעל הרכב לא יקבל כסף?

אני מנסה להבין האם ההחלפה לגיטימית, הרי מלכתחילה ידעו (לפי הטופס) מי נהג ברכב.

התובע רשאי לבחור לו את הנתבע בד"כ תובעים את בעל הרכב ואת חברת הביטוח שלו לפעמים גם את הנהג

3. האם התיישנות תביעת ביטוח (ממונית) הינה 3 או 7 שנים?

התיישנות של 3 שנים היא בין המבוטח למבטח שלו וזאת על פי הסכם ביניהם (הפוליסה). במקרה שלכם 7 שנים כי זה בין התובע לבין הנתבע והקובע הוא חוק ההתיישנות.

4. האם עצם העובדה שלאחר המכתב הראשוני, התקבל כתב תביעה,

הנ"ל מעיד על כך שבית המשפט מסכים לדון בתביעה, או שיש סיכוי לדרוש את ביטולה לאלתר?

בית המשפט לא בודק אם התביעה כשרה או אם חלה התיישנות. את טענת ההתיישנות טוען הנתבע ואז דן בית המשפט בסוגיה, אם יש התיישנות יסלק את התביעה על הסף.

5. אם הוכחה פשוטה לכך שלא נעשו שום מאמצים לאתר את הנתבע (אותה כתובת רשמית, 20 שנים),

עול ההוכחה שאין התיישנות חל על התובע ואתה צריך לטעון להתיישנותו לסתור את טענותיו.

6. כ 1,300 ש"ח ריבית והצמדה - אני מבין שלא מדובר בעונש, אלא פשוט בשמירה על ערך הכסף,

כלומר, תשלום של ערך הנזק לפני 7 שנים, זהה לאותו ערך בתוספת 1,300 ש"ח,

אבל ממתי הסכמתי להיות קופת חסכון של חברת ההשכרה?

האם ניתן לטעון לחובת הקטנה הנזק, או שבעבור ריבית והצמדה לא ניתן לטעון זאת?

פסיקה של בית המשפט העליון קובעת כי אין מדובר בענישה ויתרה מזו גם לא משנה מה עשית בכסף בתקופה הזו.

דמה לעצמך מצב בו החשבון נמצא במינוס ועצם זה שלא שילמת אז חוסך ממך את הריבית על התשלום שלא בוצע.

כמובן שניתן לטעון כל טענה לא בהכרח היא תתקבל

7. להבנתי, חברות הביטוח נדרשות לשמור מסמכים עד 7 שנים לאחור,

גם אם אעבור בין כל חברות הביטוח בתקווה למצוא היכן היו מבוטחים לפני למעלה מ 7 שנים,

במידה ולא אמצא, האם זו פגיעה מהותית בזכויותי, לתבוע לאחר למעלה משבע שנים, כך שאינני יכול לאחזר פרטים בסיסיים?

חברות הביטוח שומרות מסמכים גם מעבר ל 7 שנים בד"כ. אני מעריך שמספר הפוליסה נשמר במחשב החברה כך שבשלוף ניתן למוצאו , הבעיה רק למצוא את חברת הביטוח.

חלק מההגיון של ההתיישנות הוא שזיכרון המקרה כבר לא כזה כמו לאחר שנה למשל , בני אדם לא שומרים מסמכים לאורך זמן של שנים ( מקרקעין ההתיישנות היא למשל ל 15 שנה או 25 שנה )

האם לא היה סוכן ביטוח שבאמצעותו ניתן לאתר את החומר הרלבנטי.?

תודה!

סיכום

טענת התיישנות צריך לטעון בהזדמנות הראשונה של תגובה לבית המשפט, וניתן לטעון רק אותה אם ברור כי היא תסיים את התביעה, וזאת אף מבלי להיכנס לטענות ההגנה האחרות שעומדות לנתבע , ככל שיש לו כאלה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תודה רבה, אני אסרוק את כל המסמכים ואעלה אותן לכאן.

בינתיים, כתבת:

עול ההוכחה שאין התיישנות חל על התובע ואתה צריך לטעון להתיישנותו לסתור את טענותיו.

מה הכוונה שעל התובע חל עול ההוכחה שאין התיישנות?

התיישנות כלל לא צריך להוכיח הרי, או שחלפו 7 שנים או שלא,

אתה מתכוון שעליו להוכיח שההתיישנות מוצדקת ויש לקבל את התביעה?

במידה וכן, טענתו תהיה שלא איתר את הנתבע, לכן ציינתי שאין שום סיכוי שלא הצליח לעשות זאת.

בנוגע ל"הזדמנות הראשונה":

אני מניח ש"הזדמנות ראשונה" יכולה להיות בכתב ההגנה, בדיון הראשוני, או אולי אף בבקשה להתנגדות לארכה שאושרה מבלי שביקשו את תגובתינו,

אני גם מבין שצריך עו"ד כדי לעשות זאת טכנית נכון.

אבל לשלם לעו"ד בערך את אותו סכום התביעה לא יהיה חכם במיוחד,

אלא אם מקובל לדרוש ולקבל החזר שכ"ט עו"ד.

פורסם

לטעמי, לאור הטענות המשפטיות המובהקות (התיישנות ושיהוי), למרות סכום התביעה הנמוך, חברך ייאלץ להסתייע בעו"ד, אחרת

ביהמ"ש עלול לאשר הגשת התביעה ו/או לא לדחות אותה.

הפיתרון הנכון והטוב ביותר עבור חברך הוא להפנות את התביעה אל חברת הביטוח שבה היה מבוטח הרכב הפוגע בקרות התאונה.

חברת הביטוח מחויבת עפ"י דין ללשלם את נזקי התאונה בקיזוז השתתפות עצמית. לאור הנסיבות המתוארות, חב' הביטוח תעמיד עו"ד מטעמה. לחילופין, אך לא סביר, היא תבחר לשלם את הנזק. במקרה שבו יימצא חברך אשם, הוא ייאלץ לשלם אך ורק את ההשתתפות העצמית.

כמובן, יש להמתין להחלטת ביהמ"ש, אך לאור הנסיבות המתוארות, קשה לי להאמין שהתביעה תידון לגופו של עניין.

פורסם

עד עכשיו עסקנו בתיאוריה

יועלו המסמכים נעסוק במקרה הספציפי.

אם ידובר בבירור כי כל הנתונים היו בידי התובע במועד התאונה הרי דינה של התביעה לפח.ר' סעיף 8

כתובת כאמור לא זזה 20 שנה לא נכללת בסעיף 8 ולכן אינה מהווה עילה להארכה .

קרא כאן ובעיקר את סעיפים 2, 3, 6-9 וכן את סעיף 18

http://www.nevo.co.il/law_html/law01/127_001.htm

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הי

דבר ראשון, אל תתרגש מעצם התביעה. חברות השכרה לרוב לא מטפלות בנזקי תאונה קטנים שלא מצריכים טיפול מיידי אלא רק בתום התקופה שהרכב אצלם. כיוון שמדובר בשלמה שחברת ההשכרה היא גם חברת הביטוח הם פשוט העבירו את התביעה לצוות שמטפל בתביעות ישנות (זה צוות שמקבל תביעות פתוחות שתוקפן עומד לפוג). אין פה שום 'חיפוש מיוחד' או 'קושי במציאת הנתבע'. אם היה להם את מספר הרכב או את תעודת זהות של האב הם היו יכולים להגיע אליו תוך יומיים ולא תוך 7 שנים.

אתה לא צריך עו"ד שיסביר זאת, כל שופט יבין זאת לבד.

דבר שני, לגבי זה שתובעים אותך ולא את חברת הביטוח - יכול להיות שלא רשום להם שם חברת הביטוח (מספר פוליסה לבד לא תעזור), אלב גם מאוד יכול להיות שזו שיטת המצליח - הרבה יותר קל לתבוע (ולאיים על) אדם פרטי מאשר חברת ביטוח.

אם אתם מבוטחים באותה החברה מאז תאריך התאונה, העבירו להם את התביעה. (אם מדובר בסוכן ביטוח שאתם מכירים יכול להיות שהוא יחלץ אתכם מהסיפור).

אם החלפתם חברה מאז, העבירו בכל זאת לחברה שדרכם הייתם מבוטחים בזמן התאונה. בעיקרון כמו שיכולים לתבוע אתכם אתם יכולים לתבוע את חברת הביטוח (את צד ג) עד 7 שנים.

פורסם
הי

אתה לא צריך עו"ד שיסביר זאת, כל שופט יבין זאת לבד.

נכון, אבל עדיין צריך תובנה משפטית כיצד נכון לפעול (להגיש התנגדות לאישור ההארכה? לבקש דיון מקדמי? להגיב רק בכתב ההגנה) וכו'.

פורסם
נכון, אבל עדיין צריך תובנה משפטית כיצד נכון לפעול (להגיש התנגדות לאישור ההארכה? לבקש דיון מקדמי? להגיב רק בכתב ההגנה) וכו'.

כיצד לפעול משפטית? בסכומים שרשמת מדובר על תביעות קטנות, וזה מתנהל ללא עורכי דין (גם חברת הביטוח לא מביאה עו"ד). ויש דיון אחד בלבד.

אתה יכול להעזר בעורך דין כיצד לנסח תצהיר הגנה, רק תבין ששופט בתביעות קטנות לא מצפה ממך להתנסחות מפולפלת של עורכי דין אלא רק שתאמר את האמת (שלך).

פורסם

בניגוד לדברי esebl, אני מניח שהתביעה נגדך לא הוגשה בבית משפט לתביעות קטנות ולפיכך אתה צריך להשיב לה באמצעות כתב הגנה שיוגש על ידי עורך דין. ראשית עליך לאתר את פרטי חברת הביטוח שביטחה את רכבך במועד התאונה שכן היא צריכה להיות מצורפת לכתב ההגנה.

פורסם

ללא סריקת המסמכים הדיון די עקר.

אם זאת ובשל העובדה כי מדובר בסכום קטן אני חושב שלהוציא סכום נוסף על עו"ד הוא מיותר.

האם חברך אכן פגע ברכב הנ"ל?

גם אם עברו 7 שנים הוא בטוח זוכר אם אכן התרחש האירוע הנ"ל.

אם כן, אני מציע שיפנה למשרד עו"ד המייצג את חברת ההשכרה וינסה להגיע לפשרה מבלי שיודה בשום עובדה.

אולי כך אם יציע לשלם מיידית יחסוך לעצמו כמה זוזים ויפתור את הפרשה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...