Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקרה שקרה לי, הרכב לא הניע, הגיע חבר והנענו בעזרת כבלים עד כאן הכל תקין. לפתע נדלקה נורת esp off במהלך הנסיעה. הסתכלתי בפורום ורשמו פה שלעיתים הדבר נגרם כתוצאה מחוסר טעינה של המצבר. בדיקה באוטו דיפו שנערכה נאמר לי כי המצבר גמור ונדרשת החלפתו - החלפתי מצבר חדש ברכב, נורית esp off ממשיכה להידלק. מה ניתן לעשות והאם הדבר באמת קשור למצבר. האם איפוס (ניתוק של המינוס) במצבר יכול לעזור?

שמתי לב שהבעיה מתקיימת כאשר אני מרים את בלם היד ומשלב לניוטרל.

פורסם

כנראה שהתקלקל אצלך ESP יוניט, מחלה של יונדאי I30 וקיה פורטה. יכול להיות שהתרוקנות המצבר גרמה לזה או שהוא התקלקל מעצמו.

אני בעל פורטה וכל 200 ק''מ בערך נדלקת לי הנורה ואני פשוט מעלים אותה ע''י כיבוי והנעה מחדש,אני מחכה לטיפול 15 אלף במוסך שם אני אחליף את ESP יוניט.

תפנה למוסך ותקבל תשובה חד משמעית,כמו כן תעשה חיפוש בפורום יש הרבה שרשורים בנושא.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
כנראה שהתקלקל אצלך ESP יוניט, מחלה של יונדאי I30 וקיה פורטה. יכול להיות שהתרוקנות המצבר גרמה לזה או שהוא התקלקל מעצמו.

אני בעל פורטה וכל 200 ק''מ בערך נדלקת לי הנורה ואני פשוט מעלים אותה ע''י כיבוי והנעה מחדש,אני מחכה לטיפול 15 אלף במוסך שם אני אחליף את ESP יוניט.

.

רע מאוד שאתה מחכה,יכול להיות שבנסיעה כאשר אתה בולם,אין לך מנורות ברקס דולקות מאחורה וחלילה אם מישהו יתן לך "פיצוץ" מאחורה זה עלול שלא להיגמר בטוב-מהר ולמוסך ויפה שעה אחת קודם.

לי יש דה ז'ה וו- פעמיים מנורת ESP בגלל החיישן הסורר והפעם האחרונה נגמרה בהחלפת חיישן למניעת החלקה שלא זול בכלל(המנורות ברקס היו תקינות,הכל עבד,זו התקלה שהמחשב הראה).

פותח הנושא,גש למוסך בהקדם,אל תזניח זה עניין בטיחותי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הלך אצלך מתג אור בלימה שנמצא מעל דוושת הברקס.

זהו מתג הפוך שכשהברקס רפוי המתג לחוץ ושלוחצים על הברקס המתג רפוי.

תיכנס למוסך יונדאי, יסרקו לך את התקלה עם המחשב ויחליפו לך את המתג והבעיה תיפתר

פורסם

אם זה רק יוניט אור בלם ולא משהו חמור יותר בסביבות 200-250 ש"ח כולל הכל ולא בא להם גם להשחיל לך חיוב על בדיקת מחשב.

אצלי הרכב היה באחריות בפעם הראשונה שזה קרה ולכן התיקון היה ללא תשלום.

פעם שנייה הסיפור עלה 200 ש"ח ללא חיוב על הסריקה.

פורסם

colauti 9, לצערי הרכב נמצא בשימוש שוטף ואין לי זמן להיכנס איתו למוסך.אבל בפעם האחרונה שבדקתי האורות בלימה עבדו בזמן שהנורה דלקה.

יש לי טיפול עוד 2000 קילומטר (בשבועיים אני עובר את זה) ושם אני אחליף את החלק.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
colauti 9, לצערי הרכב נמצא בשימוש שוטף ואין לי זמן להיכנס איתו למוסך.אבל בפעם האחרונה שבדקתי האורות בלימה עבדו בזמן שהנורה דלקה.

יש לי טיפול עוד 2000 קילומטר (בשבועיים אני עובר את זה) ושם אני אחליף את החלק.

זה שהמנורות עובדות זה דווקא סימן לא ממש מעודד. מקווה שהתקלה שלך לא דומה לאחרונה שנתקלתי- תקלה בחיישן שאחראי על מערכת ה-ESP-זה סיפור מההפטרה-החלק יקר ביותר ועלות העבודה אינה זולה.

כאשר תכנס למוסך תעדכן מה העלה האבחון.

פורסם
זה שהמנורות עובדות זה דווקא סימן לא ממש מעודד. מקווה שהתקלה שלך לא דומה לאחרונה שנתקלתי- תקלה בחיישן שאחראי על מערכת ה-ESP-זה סיפור מההפטרה-החלק יקר ביותר ועלות העבודה אינה זולה.

כאשר תכנס למוסך תעדכן מה העלה האבחון.

הרכב באחריות עוד שנה של אוטוסנטר. אני מאוד מקווה שאם זה משהו רציני האחריות תכסה.

פורסם

http://www.youtube.com/watch?v=oqMuXMYrTFk דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

הוספתי סרטון שבו צילמתי את הבעיה שיש לי וכנראה לעוד בעלי קיה פורטה/יונדאי I30.

• תוכן חדש...