Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלות עבודה:

טיפול 60K ז.תקן 0.70 - 126 ש"ח

החלפת נוזל בלמים ז.תקן 0.4 - 72 ש"ח

פ\הדיסקית בלם קד' שני צדדים ז.תקן 0.9 - 162 ש"ח

עלות חלפים:

מסנן שמן 55 ש"ח

מצתים 90 ש"ח

שמן מנוע 5W30 חצי סינטטי 188 ש"ח

נוזל בלמים 36 ש"ח

דיסקיות בלם קד' 326 ש"ח

צלחת בילום קד' 584 ש"ח

סה"כ כולל מע"מ 1,937 ש"ח

המצתים התבררו כרגילים ולא אירדיום, שאלתי כמה פעמים, נאמר לי שזה הסוג שצריך ולא משתמשים באירדיום ושהם מחזיקים 60K.

נאמר לי שלא צריך להחליף מסנן אוויר, הוציאו את הקיים ניקו אותו ואת בית המסנן והחזירו, גם כן נאמר שיחזיק עוד 30K בלי בעיות.

כל החלפים כמובן מקוריים והשמן הוא של מוטוקרפט, מיכל בצבע אדום.

המחיר הוא לאחר הנחה של 10% על עלות העבודה, 10% על החלפים ביניהם 15% על הדיסקיות והצלחות ו30% הנחה על השמן.

בגדול, אני מאוד מרוצה מהעבודה והמחיר לטעמי לפחות ממוסך מורשה סביר. לטיפול כזה.

אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.

פורסם

מחיר מצויין למוסך מורשה, אך לדעתי ביצעו דברים שלא היו אמורים לבצע:

למשל צלחות בלימה - אני לא מאמין שנשחקו לאחר 60,000ק"מ כך שלא בטוח שהיה צריך להחליף (שלא נדבר על המחיר של כמעט 600ש"ח עבור 2 צלחות, אך שוב, זה המחיר במורשה).

החלפת נוזל בלמים - יש לבצע החלפה מלאה ולא שאיבה חלקית ממיכל המילוי (ה"החלפה" הזו מבוצעת, לפי מה שקראתי כאן, בכל המוסכים המורשים - כאילו החלפה) - ועל זה לקחו עבודה: 72ש"ח.

לגבי מצתים - במחיר כזה לא תקבל אירודיום. לכל חברה שמייצרת מצתים יש באתר מספר אופציות (לפי המנוע שמותקן אצלך). כך שניתן למצוא גם מצתי אירודיום לדגם שלך.

מסנן אויר בדרך כלל מחליפים כל 30,000ק"מ - אני לא יודע עד כמה הניקוי עוזר (יש גם סיכוי לפגוע במסנן עקב לחץ האויר הגבוה שאיתו מנקים). לדעתי היה כדאי להחליף - גם המחיר לא ממש גבוה עבור חלק שהוא חשוב מאוד.

הוציאו את הקיים ניקו אותו ואת בית המסנן והחזירו, גם כן נאמר שיחזיק עוד 30K בלי בעיות.

יכול גם להחזיק 100,000ק"מ - השאלה היא כמה דלק מיותר יישרף בגלל אי-ההחלפה.

פורסם
מחיר מצויין למוסך מורשה, אך לדעתי ביצעו דברים שלא היו אמורים לבצע:

למשל צלחות בלימה - אני לא מאמין שנשחקו לאחר 60,000ק"מ כך שלא בטוח שהיה צריך להחליף (שלא נדבר על המחיר של כמעט 600ש"ח עבור 2 צלחות, אך שוב, זה המחיר במורשה). הרפידות הוחלפו לפני 30K כמדומני וב45K נאמר לי שצריך להחליף את הצלחות בטיפול הבא, ובמוסך הנוכחי עשיתי בדיקת חורף וגם שם נאמר לי שבטיפול הקרוב יש להחליף הצלחות.

החלפת נוזל בלמים - יש לבצע החלפה מלאה ולא שאיבה חלקית ממיכל המילוי (ה"החלפה" הזו מבוצעת, לפי מה שקראתי כאן, בכל המוסכים המורשים - כאילו החלפה) - ועל זה לקחו עבודה: 72ש"ח. ידוע. ביקשתי שיעשו ניקוז מלא. המכונאי ביקש מאחד נוסף לעזור לו והוא ניקז את נוזל הבלמים הישן מכל אחד מהגלגלים.

לגבי מצתים - במחיר כזה לא תקבל אירודיום. לכל חברה שמייצרת מצתים יש באתר מספר אופציות (לפי המנוע שמותקן אצלך). כך שניתן למצוא גם מצתי אירודיום לדגם שלך. שאלתי כמו שכבר כתבתי כמה פעמים, נאמר לי שזה הסוג שמתאים לרכב שלי.

מסנן אויר בדרך כלל מחליפים כל 30,000ק"מ - אני לא יודע עד כמה הניקוי עוזר (יש גם סיכוי לפגוע במסנן עקב לחץ האויר הגבוה שאיתו מנקים). לדעתי היה כדאי להחליף - גם המחיר לא ממש גבוה עבור חלק שהוא חשוב מאוד. ביקשתי להחליף, יועץ השירות אמר לי שחבל על הכסף. כנראה לא התעקשתי מספיק.

יכול גם להחזיק 100,000ק"מ - השאלה היא כמה דלק מיותר יישרף בגלל אי-ההחלפה.

תשובותי באדום.

פורסם
החלפת נוזל בלמים - יש לבצע החלפה מלאה ולא שאיבה חלקית ממיכל המילוי (ה"החלפה" הזו מבוצעת, לפי מה שקראתי כאן, בכל המוסכים המורשים - כאילו החלפה) - ועל זה לקחו עבודה: 72ש"ח. ידוע. ביקשתי שיעשו ניקוז מלא. המכונאי ביקש מאחד נוסף לעזור לו והוא ניקז את נוזל הבלמים הישן מכל אחד מהגלגלים.

מצויין, סוף סוף החלפה מלאה.

למשל צלחות בלימה - אני לא מאמין שנשחקו לאחר 60,000ק"מ כך שלא בטוח שהיה צריך להחליף (שלא נדבר על המחיר של כמעט 600ש"ח עבור 2 צלחות, אך שוב, זה המחיר במורשה). הרפידות הוחלפו לפני 30K כמדומני וב45K נאמר לי שצריך להחליף את הצלחות בטיפול הבא, ובמוסך הנוכחי עשיתי בדיקת חורף וגם שם נאמר לי שבטיפול הקרוב יש להחליף הצלחות.

הצלחות נשחקו כבר ב-45 אלף? נשמע לי קצת מוקדם או שאתה פשוט נוסע ממש אגרסיבי :-D

• תוכן חדש...