Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שאני מרכיב את המשאבה החדשה הייתי חייב להבין מה שונה בה.

למה שהיא תהיה טובה יותר מהישנה שמורכבת על הבלוק.

אז פירקתי את המכסה שלה, ופירקתי את המכסה של המשאבה החדשה.

ואולי באמת יש איזה הבדל בין האימפלרים, אבל את האימפלר של החדשה אי אפשר לראות.

כבר כמעט וסגרתי את כל המכסים בחזרה ואז פתאום ראיתי משהו מוזר בתוך המשאבה הישנה.

תמונות של הפירוק כבר מגיעות...

Jimmy74.jpg

פורסם

המשהו הזה היה ממש תפוס ורק בעזרת מברג הצלחתי לחלץ אותו, אבל לא לגמרי.

הוא נשאר כלוא בתוך המשאבה, למרות שהוא היה תפוס רגע לפני האימפלר ישר אחרי צינור הכניסה למשאבה, עדיין לא הצלחתי להוציא אותו דרך צינור הכניסה.

המשאבה רישרשה, ויכולתי לשמוע שהוא מסתובב חופשי.

דרך צינור היניקה של רדיאטור החימום יכולתי לראות אותו.

אז פירקתי את הצינור וסוף סוף יכולתי לראות את כולו

פורסם

ובאמת זה פקק!

כחול.

וקטן.

וכזה שאני לא מצליח להוציא

מאיפה הוא הגיע?

כמה זמן הוא כבר שם?

והאם בזאת תמו בעיות ההתחממות של הרכב?

בעיית ההתחממות היא כזו:

ביום נעים עד חמים, הרכב מתחמם דיי מהר עד לרבע הסקאלה, ומצליח לשמור על הטמפרטורה הזו עד שמגיע מאמץ.

נסיעה מנהלתית בעיר או בשטח והרכב לא מתחמם מעבר לרבע.

נסיעה בכביש מהיר והרכב לא מתחמם מעבר לרבע.

אבל

אם ישנה עליה בכביש המהיר, ישר מד הטמפרטורה מתחיל לטפס, עליה קלה תגרור עליה של מד הטמפרטורה עד לחצי הסקאלה,

עליה קשה כבר תגרום למחוג לטפס עד ל-3/4.

ביום חם, בשטח, המחוג יתייצב על אמצע הסקאלה, ואבוי אם תהיה עליה בכביש מהיר כאשר בחוץ שרב.

אני הבנתי מהבעיה הזו, שכל עוד שהתחממות המנוע קלה, הטרמוסטט מצליח לווסת את ספיקת המיים וכך לשמור על טמפרטורה תקינה.

אבל כאשר יש צורך בקירור נוסף, הטרמוסטט נפתח עד הסוף והספיקה לא מספיקה על מנת לקרר את המנוע.

זו הסיבה שחשבתי שאולי משאבה משופרת אשר מוצהר עליה כי היא בעלת ספיקה גבוהה יותר מהמקורית, תפתור את הבעיה.

היום לאחר שגיליתי שאני נוסע עם פקק תקוע בתוך משאבת המיים, ולא סתם תקוע, אלא תקוע בין צנרת הכניסה לאימפלר, אני מסיק כי הספיקה שהמשאבה הצליחה לתת הייתה נמוכה מהמוצהר.

עדכונים עוד יגיעו...

Jimmy77.jpg

פורסם

כופף מסמר לצורה של קרס, חמם על גז ותקע אותו כשהוא מלובן לפקק הפלסטי, אם לא יעזור, חמם סכין ישנה ובעזרתה חתוך את הפקק.

פורסם
כופף מסמר לצורה של קרס, חמם על גז ותקע אותו כשהוא מלובן לפקק הפלסטי, אם לא יעזור, חמם סכין ישנה ובעזרתה חתוך את הפקק.

נראה לי שיש לו כבר משאבת מים חדשה. הוא רק תוהה איך לעזאזל הגיע הפקק פלסטיק הזה לתוך המשאבה...האמת גם אני לא.

נראה כמו פקק לניקוז ראדיאטור רק בצבע כחול, מוזר.

• תוכן חדש...