Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כמה חודשים רכשתי פורד פוקוס שנת 2000 האצבק 1600 ידנית.

הרכב טופל עד כה במוסך מורשה לאורך כל השנים וכשקיבלתי אותו הוא היה נקי מנזילות שמן(העניין נבדק במהלך החודש הראשון שהיה ברשותי).

הרכב הוכנס למוסך מורשה משרד התחבורה שבו טיפלתי בכל הרכבים שהיו ברשותי עד כה(מורשה מטעם משרד התחבורה).

במהלך הטיפול הוחלפו פלאגים, שמן, פילטרים ובוצעה בדיקה כללית.

החלקים נרכשו על ידי בחנות חלפים - כולם מקוריים של פורד.

במהלך הטיפול, שנערך לפני חודש בדיוק, הוכנסו למנוע 4.7 ליטר שמן למרות שבהוראות היצרן רשום שיש להכניס 4.3 ליטר בלבד(3.8 ללא פילטר).

כשציינתי זאת בפני המכונאי, הוא ציין שרק כמות זו תמלא עד אגן השמן במלואו. היה לי חשש שזה מה שיקרה.

כעת, חודש לאחר הטיפול ולאחר 1k, שמתי לב לנזילת שמן(הרכב נסע היום 300 קמ).

פרטים נוספים, הרכב יד2 עבר 200k.

מה דעתכם?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

צריך לנקות את זה ועקוב מאיפה הנזילה מתחילה. יכול להיות שהוא פשוט לא סגר את מסנן השמן מספיר טוב?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

דבר ראשון זה מאוד לא מקצועי לשים גלון שלם של שמן! תלך אליו שיוציא מעט, דבר שני תעלה תמונה שתיהיה פחות ממוקדת, קשה לראות מאיפה זה בא.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

תייבש את המקום ותתחיל מלמעלה לבחון את כל הבלוק, יש מצב שהמכונאי פספס את הפייה ונזל קצת שמן מבחוץ או שבאמת מהפילטר כמו שציינו כבר.

פורסם

ניראה כמו מחזיר שמן אחורי.

שמן תבדוק לפי המדיד שמן, בפוקוס יש שני סוגים של מסנני שמן ארוך וקצר, יתכן שהכמות שמן שרשומה בספר היא בתאי שמתקינים מסננן קצר, ואילו אצלך התקינו מסנן ארוך ולכן נכנס קצת יותר שמן ממה שרשום.

לא זכור לי טווח השנים שבו מרכיבים ארוך/קצר אני אבדוק זאת רשום לי במוסך.

אם במדיד השמן לא עובר את הקו מקסימום אז הכל תקין.

הנזילה ניראית כמו בין הגיר למנוע מהמחזיר שמן של המנוע, בשביל לטפל בה צריך לפרק גיר ולהחליף את המחזיר שמן.

תנקה את האיזור ותעקוב אחר מקור הנזילה, בכל מקרה אם תצטרך להחליף מחזיר שמן אז דאג לרכוש מקורי בלבד, המחזיר שמן אחורי ברכב הזה מיוחד ותפוס בעזרת ברגים אם המכונאי לא ירכיב אותו כמו שצריך הוא יקרע במהלך ההרכבה ושוב תהיה נזילה.

פורסם

תודה על התשובות,

בשלב ראשון ארוקן חצי ליטר שמן מהאגן,

בשלב השני, אנקה את המנוע בצורה יסודית ואבדוק את מקור הנזילה.

דבר נוסף, קיימת בעיה נוספת ברכב,

מניע בפעם השנייה בלבד(בפעם הראשונה מגמגם ונכבה. מצבר וסטארטר תקינים). אני אתחיל בהחלפת פילטר דלק בשלב זה.

רציתי לדעת האם חייב להשים פילטר דלק מקורי או שניתן להשים גם תחליפי ומהי עלות העבודה במקרה זה?

תודה!

פורסם

כניראה שמחזיר שמן ניפרץ עקב מילוי מוגזם וחוסר מקצועיות מצד המוסך. לגבי הנעה בפעם השנייה , לפני שאתה מניע סובב את הסוויץ למצב שכל הנורות בלוח המחוונים דולקות והמתן 3 שניות ורק אז תניע ותראה שיניע לך בהנעה ראשונה.

פורסם

אל תמהר להוציא שמן סתם כך קודם תבדוק במדיד אם יש יותר מידיי אז תרוקן אם חסר אז תוסיף.

לצורך הענין איזה חברה ואיזה צמיגות של שמן הוכנס למנוע ?

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

לגבי מילוי השמן.

במאזדה 3 מנוע 2.0 ממלאים לפי ספר 4.1 בריקון מלא, או 3.9 ללא פלטר. ומדובר במנוע 2000 סמ"ק.

במנועי 1600 לפחות במאזדה פורד מדובר על 3.5 3.4 לא יותר,אל תתפוס אותי במילה צריך לבדוק בספר הרכב.

מה שבטוח לא 4.7!

לגבי התנעות וכיבוי, הוחלף ברכב פלטר דלק? אתה מתדלק באותה תחנה תמיד? החלף תחנה וחזור לעדכן

ג'ובני

פורסם
ניראה כמו מחזיר שמן אחורי.

שמן תבדוק לפי המדיד שמן, בפוקוס יש שני סוגים של מסנני שמן ארוך וקצר, יתכן שהכמות שמן שרשומה בספר היא בתאי שמתקינים מסננן קצר, ואילו אצלך התקינו מסנן ארוך ולכן נכנס קצת יותר שמן ממה שרשום.

לא זכור לי טווח השנים שבו מרכיבים ארוך/קצר אני אבדוק זאת רשום לי במוסך.

אם במדיד השמן לא עובר את הקו מקסימום אז הכל תקין.

הנזילה ניראית כמו בין הגיר למנוע מהמחזיר שמן של המנוע, בשביל לטפל בה צריך לפרק גיר ולהחליף את המחזיר שמן.

תנקה את האיזור ותעקוב אחר מקור הנזילה, בכל מקרה אם תצטרך להחליף מחזיר שמן אז דאג לרכוש מקורי בלבד, המחזיר שמן אחורי ברכב הזה מיוחד ותפוס בעזרת ברגים אם המכונאי לא ירכיב אותו כמו שצריך הוא יקרע במהלך ההרכבה ושוב תהיה נזילה.

במודל הזה הולך פילטר ארוך! בצורה החדשה 2006 ומעלה הולך הפילטר הקצר! ועדיין כמות השמן מוגזמת, שעבדתי במאזדה פורד זכור לי שהיה הולך שם כ4 ליטר ולא גלון שלם!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם
תודה על התשובות,

בשלב ראשון ארוקן חצי ליטר שמן מהאגן,

בשלב השני, אנקה את המנוע בצורה יסודית ואבדוק את מקור הנזילה.

דבר נוסף, קיימת בעיה נוספת ברכב,

מניע בפעם השנייה בלבד(בפעם הראשונה מגמגם ונכבה. מצבר וסטארטר תקינים). אני אתחיל בהחלפת פילטר דלק בשלב זה.

רציתי לדעת האם חייב להשים פילטר דלק מקורי או שניתן להשים גם תחליפי ומהי עלות העבודה במקרה זה?

תודה!

ממליץ לך על פילטר מקורי, בממילא לא מחליפים כל טיפול, הוא לא יקר כל כך כי במודל הישן הוא חיצוני.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

• תוכן חדש...