Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוב המגיבים מקבלים את התופעה בהבנה והכנעה. אבל זהו כשל שוק מובהק!

עכשיו התמונה ברורה לי, ואני אמכור לבד. לא בוער. בצעירותי מכרתי אופנוע איטלקי שהיה לי, אז מה זה סיטרואן אחת בשבילי?

אילו היתה תחרות, אף מוכר לא היה שולח אותי למכור את הרכב לבד, בידיעה שאני כנראה לא אחזור אליו.

אני מכיר היטב את שוק האופניים, שם יש תחרות אמיתית והטרייד-אין מאד חשוב לכל הצדדים. בהרבה חנויות מקובל להציע מחיר גבוה בטרייד-אין, מתוך הבנה שכך הלקוח "נתפס" וגם כי חלק מבינים שהצעה נמוכה עבור "האקס" של הלקוח מעליבה אותו. וכן, אני לוקח את זה אישית. כמו רבים בפורום, אני מאד אוהב את הרכבים שלי, ונעלב עד עמקי נשמתי כשבטרייד-אין מזלזלים ברכב הנוכחי שלי.

אנקדוטה קטנה - בטרייד-אין של לובינסקי אמרתי למעריך-מוכר-סוחר שהדלת האחורית נצבעה כי איזו שכנה שרטה לי אותה, אבל שהתיקון מושלם. הוא בחן את הדלת הימנית בידענות ופסק "מה קרה לך, תראה איך הגוון פה שונה". אז עניתי "אחי, הצביעה בדלת השמאלית בכלל" :lol:

פורסם

הטרייד-אין הראשון בארץ הוקם ע"י מאיר, יבואני וולבו, באמצע שנות ה 70'.

מאחר וחלק גדול מרוכשי הוולבו 240 היו נכי צה"ל, הם נקטו בשיטת "מפתח מול מפתח", וכך חסכו לנכה את כאב הראש במכירה, מה גם שרבים מהם לא היו מסוגלים להישאר ללא רכב אפילו יום.

כך שלטו מאיר בשוק המשומשות בצורה כמעט מוחלטת, שמרו על ערך המכונית ויצרו לה שם של "מניית זהב".

וכך כולם הרוויחו.

בסוף שנות ה 90' נפתח השוק לתחרות, והמוסד הזה הלך וגווע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

להרוויח פעמיים זה טוב, אבל לדעתי המטרה היא להרוויח לפחות פעם אחת מבלי סיכון של הפסד (אם לא יצליחו למכור את שלך).

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
רוב המגיבים מקבלים את התופעה בהבנה והכנעה. אבל זהו כשל שוק מובהק!

עכשיו התמונה ברורה לי, ואני אמכור לבד. לא בוער. בצעירותי מכרתי אופנוע איטלקי שהיה לי, אז מה זה סיטרואן אחת בשבילי?

אילו היתה תחרות, אף מוכר לא היה שולח אותי למכור את הרכב לבד, בידיעה שאני כנראה לא אחזור אליו.

אני מכיר היטב את שוק האופניים, שם יש תחרות אמיתית והטרייד-אין מאד חשוב לכל הצדדים. בהרבה חנויות מקובל להציע מחיר גבוה בטרייד-אין, מתוך הבנה שכך הלקוח "נתפס" וגם כי חלק מבינים שהצעה נמוכה עבור "האקס" של הלקוח מעליבה אותו. וכן, אני לוקח את זה אישית. כמו רבים בפורום, אני מאד אוהב את הרכבים שלי, ונעלב עד עמקי נשמתי כשבטרייד-אין מזלזלים ברכב הנוכחי שלי.

אנקדוטה קטנה - בטרייד-אין של לובינסקי אמרתי למעריך-מוכר-סוחר שהדלת האחורית נצבעה כי איזו שכנה שרטה לי אותה, אבל שהתיקון מושלם. הוא בחן את הדלת הימנית בידענות ופסק "מה קרה לך, תראה איך הגוון פה שונה". אז עניתי "אחי, הצביעה בדלת השמאלית בכלל" :lol:

רק ימים יגידו האם צדקת או שגופי הטרייד אין צדקו לגבי שווי הרכב שלך.

מניסיון של מעל 5 שנים בתחום במעל 80% מהמקרים הערכת המחיר של הטרייד אין היתה נכונה. ה- 20% בהם הערכת הטרייד היתה לא נכונה והרכב נמכר בשוק החופשי בסכום גבוה מהותית (נניח מעל 3K) היו רכבים מיוחדים (רכבי ספורט, רכבים בעלי מאפיין יחודי וכו') שגופי טרייד אין מעצם הגדרתם לא מכוונים אליהם.

שיהיה באמת בהצלחה ואל תשכח לעדכן איך ובכמה נמכר הרכב.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
תלוי מאד במתח הרווחים של היבואן וככלל במדיניותו, בייחוד כלפי המכוניות אותן הוא מייבא.

3 פעמים ביצעתי עסקת טרייד אין בקניית יונדאי חדשות, ובשלושתן קיבלתי מחיר מחירון מלא, ללא שום הפחתה.

הורי היתעניינו ב I30 חדשה, ונציג המכירות נתן להם הצעת טרייד אין קרובה מאד למחיר המחירון עבור ה I30 08' שלהם.

בנוסף, תלוי ברמת הביקוש של המכונית אותה מציעים לטרייד אין; מכוניות כמו גולף 08' - 09' או I20 יקבלו יחסית, הצעת מחיר גבוהה יותר מ "גרזנים" כמו שברולט אפיקה או C5.

ביונדאי שמעתי על מספר מקרים של הצעת מחיר הוגנת לטרייד אין.

כמו כן שמעתי לא פעם על הצעת "מחירון מול מחירון". הצד החיובי - קיבלת מחירון על הרכב. הצד השלילי - אתה קונה רכב חדש במחירון שלו וזה לא דבר זול.

טרייד אין לעיתים הורס את האופציה למבצעים. תמכור בחוץ, עדיף.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

המחיר הכי טוב שניתן לקבל מטרייד-אין כלשהו הוא 15% מתחת למחירון וזה בתנאי שהרכב תקין.

במקרים שבהם עושים טרייד אין במחיר טוב יותר או אפילו במחיר מחירון (קיים בדגמים מסוימים) אולם התצוגה מממן את העסקה ומעביר כסף לטרייד אין, כך שאם הלקוח לא היה משתמש בטרייד אין, היה יכול לקבל את הכסף הזה בדמות הנחה על הרכב החדש.

לדעתי רכב תקין לחלוטין שהמחירון שלו 60 אלף ש"ח כדאי להעיף לטרייד אין, לאחר מיקוח ניתן לקבל מהם 50 אלף ש"ח.

לעומת זאת, במכירה פרטית אם הרכב "ייתקע" אצל המוכר כמה חודשים המחירון יירד עוד ובסוף הרווח יהיה לא גדול.

בנוסף צריך לקחת בחשבון שבטרייד אין ההחלפה היא מפתח תמורת מפתח כך שאין ימים שבהם צריך להסתדר עם מוניות, רכבים שכורים ועוד.

פורסם
אני עומד לרכוש רכב חדש, אז התחלתי לסייר בסוכנויות.

יש לי סיטרואן C4 טורבו 2010 במצב מעולה שאני נאלץ למכור, וכיוון שלא בא לי להתעסק במכירה, הייתי בטוח שבטרייד-אין של היבואנים יציעו לי מחיר סביר, כדי לפתות אותי לקנות אצלם את החדש. אז זהו, שלא. הנה הסיפור בקצרה, מלווה במספרים.

הרכב כחדש עלה 140, ואחרי שלוש שנים וחצי (כמעט) המחירון של לוי יצחק הוא 72 ושל יד2 הוא 76. צניחה חופשית שאני מקבל ברוח טובה וידעתי מראש שזה יהיה כך (סיטרואן רביעית שלי כבר).

התחלתי מאודי (אוטודיל), שם הציעו לי 45, ובאותה נשימה הוסיפו שאז אני מפסיד את ההנחה על החדש. הבהרתי שאין מצב שאני עושה עסקה כזו, וניכר היה שידי המוכרים כבולות, כי הם חייבים לעבוד דרך דילר באוטודיל והוא קובע את המחיר וזהו. הקטע המדהים הוא שבאוטודיל מציעים C4 משומשת במחיר קרוב מאד למחירון ומתהדרים באחריות שהם נותנים. אבל כשאתה מוכר להם, אז פתאום "לאוטו אין שוק ואין מחירון". בקיצור, אוטודיל דופקים את אנשי המכירות של צ'מפיון למרות שיש להם אותו אבא.

טוב, אז עברתי ללובינסקי. בטח תחשבו שהם נותנים גב לסיטרואן, כדי לחזק את המותג. פחחח. קיבלתי הצעה של 57 (15 מתחת למחירון), למרות שלובינסקי טרייד דורשים מחירון על סיטרואנים משומשים!!! ובטח אחד כמו שלי, שהוא יד פרטית. כלומר, גם פה יחידה אחות היא בעצם עצמאית ומטרתה להרוויח, ולא לתמוך בתהליך המכירה או לחזק את המותג.

יש טעם שאמשיך לשרוף זמן בטרייד-אינים האלו? למישהו יש ניסיון עם יבואן שבאמת מנסה לעזור למכירה, ולא מנסה להרוויח פעמיים (על חדש וגם משומש)?

ממה אתה רוצה שהם ירוויחו?! זה עסק עם הוצאות גדולות מאוד של שטח גדול (מיסי גבוהים) ומימון מלאי שגם יקר מאוד. תוסיף לזה שוק משומשות רווי בעשרות אלפי מכוניות ותבין שמבחינה אוביקטיבית, הם חייבים להתנהל ככה אחרת יפשטו את הרגל. הם נותנים לך פיתרון להיפתר מהרכב. אם זה שווה לך טוב ואם לא אז לא. מסחר תקין ורגיל

פורסם

באלפא רומאו היה לי ניסיון אחד בלבד של טרייד אין - אלפא מיטו בת שנתיים שנרכשה בזמנו כחדשה ושהוחלפה בגיוליטה חדשה.

הטרייד עצמו היה ממש מסודר ופשוט והוגן (אלפיים מתחת למחירון).

ניתנה גם הנחה על החדש.

פורסם
אני מופתע שאתה מופתע.

מה יקרה כשתגלה שאין מכשפים בעולם, והכפר של הדרדסים לא באמת קיים, וסדרת 'רוקי' עם סילבסטר סטאלון לא מבוססת על סיפור אמיתי?

אתה צוחק עלי! וכל השנים האלו האמנתי בדרדסים ובאיש הקטן שבתוך הרדיו... באסה איתך.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מסחר בכלל, וטרייד אין בפרט, מונעים יותר משיקולי ריווחיות כלכלית, ופחות מציונות ופילנטרופיות.

גם כשמדובר בטרייד אין של היבואן עצמו, וגם כשמדובר בקבלני משנה.

כמו שאמר הכספר(ב) - זכותך להשתמש בשרות הזה, לבחירתך.

הראש השקט וחוסר צורך בהתעסקות מתאים לך - זה מגולם במחיר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

שכחת את הסיפור שהיה פה על קונה ששם מים במכל שמן?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לצערי אכן מקבלים בארץ את התופעה בהכנעה. טרייד אין אמור להיות כלי של היבואן למכור לך רכב חדש,

עליו הוא מרוויח הרבה יותר, בתמורה לזה שהוא לוקח את הישן ומוכר בעצמו. נכון שיש מקרים בהם מדובר

ברכב לא סחיר/דפוק, אבל ההצעות של רוב סוכנויות הטרייד-אין בארץ הן בד"כ מגוחכות, גם שמדובר ברכבים

מבוקשים ושמורים, ואפילו של היבואן שנותן את ההצעה.

כמו שנכתב, הם רוצים להרוויח פעמיים(והרבה), ואין תחרות אמיתית על הלקוח.

discoTD5, בבנק לא מציעים ללקוח לקבל חשבון ללא עמלות לתקופה X, רק כדי שיהפוך ללקוח?

בנקים מסויימים לא נתנו משכנתא מסובסדת, רק כדי שתבוא להיות לקוח של הבנק ל-X שנים,

ומכאן הרווח שלהם?!

כך בדיוק מצפים מיבואן, שייתן מחיר סביר על הרכב, ולא איזו הצעה מגוחכת שברור שגם

סבתא שלי(טוב זו לא דוגמא טובה, כי היא סוחרת ממולחת ;-)) יכולה למכור במחיר יותר טוב את

הרכב.

פורסם

גם אני קניתי רכב דרך טרייד אין ותתפלאו לשמוע בקרסו (רנו מגאן 2007).

ועכשיו חזרתי לעשות טרייד אין נוסף ותאמינו אבל נתנו לי מחירון על האוטו הנחה על האוטו החדש (פלואנס 2010) וביטוח על חשבונם

ואחריות .

אז נכון אתם לא אוהבים רנו (אני כן) ואתם לא אוהבים את קרסו (גם אני אני מטפל במוסך קבוע לא של היבואן אבל עם חלפים מקוריים)

אבל העיסקה משתלמת לחלוטין .

• תוכן חדש...