Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משקפופר ומשקפי שמש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מבחינת נוחות ואסטתיקה, אני לא חושב שיש בכלל מה להשוות משקפי שמש אופטיים בהזמנה, לכאלה עם קליפ און, ולא משנה מאיפה הוא מורכב.

כנראה שאין לך מושג מה זה RUDY PROJECT RX

יש לי גם וגם. מבחינה אופטית אין מה להשוות עדשה אופטית רגילה שעשו לה הכהייה עם עדשת שמש פוליקרבונט מתקדמת.

גם מבחינה אסטתית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל הקליפ-און הזה שווה רק כשאתה עם המשקפי שמש. כשאתה נכנס לבניין אתה צריך להחליף למשקפי ראייה.

לא עדיף כבר לקנות משקפי שמש אופטיים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש פה שאלה של עלויות, גם אני מתלבט בנושא, מישהו יכול לשפוך קצת אור על מחירי הקליפ-און עם עדשות במרשם גבוה?

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

בעיה היחידה שלי עם רודי זה שהן נראות יותר מדי ספורטי ולא תמיד מתאימות לכל התלבושות.

לכן יש לי עוד זוג של אופטיות שמש יעודיות.

מבחינת איכות הראיה, חדות,שינויי וצבע רודי לוקחות בהליכה. מה גם שאפשר לבחור צבע של עדשה אופטית ותכונות.

פורסם
כנראה שאין לך מושג מה זה RUDY PROJECT RX

יש לי גם וגם. מבחינה אופטית אין מה להשוות עדשה אופטית רגילה שעשו לה הכהייה עם עדשת שמש פוליקרבונט מתקדמת.

גם מבחינה אסטתית.

על נוחות לא אתווכח איתך, מן הסתם זה עניין אישי. אם נוח לך לראות דרך עדשה אופטית קטנה את העדשת שמש הגדולה, מאשר לראות דרך עדשה אופטית אחת גדולה שהיא גם שמש. אז אחלה.

אבל על אסטתיקה אני לא חושב שיש בכלל שאלה. הרי רואים את הקליפ און שבפנים דרך עדשת השמש.

יש לי חבר בקבע שקנה את הרודי עם הקליפ און אופטי הפנימי, בהחלט רואים את המסגרת הפנימית דרך עדשות השמש.

חודשיים אחרי שהוא קנה, אני קניתי לעצמי מהחנות שבה אני עובד, משקפי שמש אופטיים. החבר שאל למה לא אמרתי לו שאנחנו עושים גם שמש אופטי.

הוא רצה לעשות את זה ברודי אבל המחיר היה גבוה משמעותית מאשר קליפ און.

אבל הקליפ-און הזה שווה רק כשאתה עם המשקפי שמש. כשאתה נכנס לבניין אתה צריך להחליף למשקפי ראייה.

לא עדיף כבר לקנות משקפי שמש אופטיים?

קליפ און חיצוני דווקא יכול להיות יותר פרקטי מהבחינה הזאת.

כי כשאתה נכנס לבניין, במקום להחליף את המשקפיים שעל הפנים במשקפיים אחרים, פשוט מורידים את הקליפ און ודוחפים אותו לנרתיק/כיס/תיק. וכשאתה יוצא, פשוט שולף ומרכיב אותו על המשקפיים שעל הפנים.

לבחור ששאל על עלויות:

משקפי שמש אופטיים מתחילים איפשהו ב-300. אני מניח שאפשר למצוא גם בפחות אם ממש רוצים.

קליפ און חיצוני מתחיל מדולרים בודדים ברשת. אפשר גם למצוא בחנויות אופטיקה.

קליפ און פנימי זה עסק קצת יותר יקר, מכיוון שהוא זה שנושא את העדשות האופטיות, והמחיר הוא כמו עדשות + מסגרת.

אם יש לך מספר גבוה, האופציה הזולה ביותר בשבילך תהיה קליפ און חיצוני.

אתה יכול להרכיב אפילו על משקפי הראיה שיש לך כיום.

שמש אופטי במספר גבוה מגיע בארץ למחירים מרשימים.

כדי לעשות שמש אופטי יש צורך בעדשות שאינן מצופות. עדשות כאלה ניתן למצוא על המדף רק באינדקס 1.5

עדשות 1.5 מגיעות עד מספר 4 עם קוטר 75. ועד מספר 6 עם קוטר 70.

אם אדם שיש לו מספר 7 רוצה לעשות שמש אופטי, הוא יאלץ לקנות עדשות ייצור.

אדם שיש לו מספר 5 יוכל לבחור בין עדשות ייצור, לבין פשרה של מחיר, עובי ומבחר מצומצם של מסגרות (קוטר עדשה קטן יותר במדף)

המידע הנ"ל מתבסס על 3 חברות אופטיקה גדולות בארץ.

ייתכן ויש חברות אחרות עם מוצרי מדף שונים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
הרי רואים את הקליפ און שבפנים דרך עדשת השמש.

WTF? איזה עדשות יש לו?

רוב העדשות שמשתמשים עם אינסרט אופטי הן מראה. אי אפשר לראות דרכה כלום. אולי בזווית ותאורה מאוד מסוימת.

אנשים לא מאמינים לי עד שאני לא מוריד.

הבעיה היחידה ששמעתי מאנשים שלפעמים הריסים נוגעים באינסרט. גם אצלי זה קורא, וצריך מדי פעם לנקות אותו.

מבחינה אופטית אין מה להשוות. רודי נותן לך ראות גם בשמש שורפת וגם בדימדומים. הוא לא מעוות גוונים, מה שנורא מפריע לי בופטיות יועדיות. זה תמיד או חום, או אפור. שמעתי גם שיש ירוק, אבל לא נראה לי שימושי במיוחד.

פורסם

לי יש אוקלי עם עדשות מרשם של אוקלי - כלומר אתה עושה בדיקה ושולח הזמנה מיוחד אליהם והם עושים לך את העדשות.

התוצאה לא פחות ממדהימה כי העדשה היא מקורית שלהם עם כל התכונות כמו של עדשה רגילה מאותה סידרה.

אני לא יודע אם עושים את זה בארץ אבל המחיר הוא מאוד גבוה.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם יש לך מספר גבוה, האופציה הזולה ביותר בשבילך תהיה קליפ און חיצוני.

אתה יכול להרכיב אפילו על משקפי הראיה שיש לך כיום.

שמש אופטי במספר גבוה מגיע בארץ למחירים מרשימים.

כדי לעשות שמש אופטי יש צורך בעדשות שאינן מצופות. עדשות כאלה ניתן למצוא על המדף רק באינדקס 1.5

עדשות 1.5 מגיעות עד מספר 4 עם קוטר 75. ועד מספר 6 עם קוטר 70.

אם אדם שיש לו מספר 7 רוצה לעשות שמש אופטי, הוא יאלץ לקנות עדשות ייצור.

אדם שיש לו מספר 5 יוכל לבחור בין עדשות ייצור, לבין פשרה של מחיר, עובי ומבחר מצומצם של מסגרות (קוטר עדשה קטן יותר במדף)

המידע הנ"ל מתבסס על 3 חברות אופטיקה גדולות בארץ.

ייתכן ויש חברות אחרות עם מוצרי מדף שונים.

אכן מספר גבוה 8- ו9-..

הצעות שקיבלתי על עדשות באינדקס 1.74 מתחילות ב1600 ש"ח, פשוטות למסגרת כמו רייבאן לדוגמא.

השאלה כמה יהיה ההבדל ברכישה מחו"ל תוצרת אוקלי ושות'.

לי יש אוקלי עם עדשות מרשם של אוקלי - כלומר אתה עושה בדיקה ושולח הזמנה מיוחד אליהם והם עושים לך את העדשות.

התוצאה לא פחות ממדהימה כי העדשה היא מקורית שלהם עם כל התכונות כמו של עדשה רגילה מאותה סידרה.

אני לא יודע אם עושים את זה בארץ אבל המחיר הוא מאוד גבוה.

מה הוא מחיר מאוד גבוה?

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

רק העדשות 300 יורו (יש לקחת בחשבון שהמע"מ באירלנד גם גבוה), אבל ניתן לקנות מסגרת ללא העדשות שבאות איתה בדרך כלל, וכך לחסוך כסף.

העדשות שלי הן בן היקרות שלהן: אירידיום פולוריזד.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
אכן מספר גבוה 8- ו9-..

הצעות שקיבלתי על עדשות באינדקס 1.74 מתחילות ב1600 ש"ח, פשוטות למסגרת כמו רייבאן לדוגמא.

השאלה כמה יהיה ההבדל ברכישה מחו"ל תוצרת אוקלי ושות'.

עם מספרים כמו שלך, שמש אופטי כדאי לך להזמין מהאינטרנט.

יש לי אח שהמצב שלו בדרך לשלך. (כבר הגיע לרבע לשבע.)

הזמנתי לו מזני אופטיקל משקפי שמש ראיה. עלו לי איזה 60-70 דולר כולל המשלוח. שזה יותר משתלם לי אפילו מקניה עם הנחת עובד. בגלל הקטע שאמרתי, שאין עדשות מדף בלי ציפויים מעל 1.5

הזמנתי לו בדרגת כהות 80 אחוז. (הם נותנים לבחור 50 או 80, אין אמצע). הוא התלונן שמרגיש לו חשוך מידי :-D

אם תרצה עזרה בשליפת המרשם מהמשקפיים שלך אשמח לעזור.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...