Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב נטוש - כמה זמן עד שגוררים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חניתי בחניה רשום עליה ״רכב זר יגרר״ אבל אין לי מה לדאוג כולם מכירים מאזדה 3, לא?!

ועכשיו ברצינות, יש רכב לייד הבית של הורי אשר חונה כבר למעלה משנה ותופסת מקום חניה של 2 רכבים.

הרכב ללא אויר בצמיגים מלא בעלים וזבל סביבו. השאלה היא כמה זמן רכב כזה יכול לעמוד ככה (אני משאר שהוא מזמן הורד מהכביש) עד שחובה לפנות אותו? ואם הבעלים ''שכח ממנו'' אז מי צריך לדאוג לכך? העירייה? משרד הרישוי? מישהו אחר?

פורסם

אחרי שבועיים אתה יכול להתקשר לעירייה והם יעבירו את זה לפיקוח העירוני שידביקו לו מדבקת אזהרה על הרכב.

אם אחרי 14 יום הוא לא הזיז את הרכב, הם רשאים לגרור לו על חשבונו.

רק קח בחשבון שיש רשויות שזה לא מזיז להם במיוחד,

גם אצלנו ברחוב (יהוד) היה מקרה דומה ואחרי שהדביקו לו מדבקה,

לא קרה עם זה כלום במשך חודש עד שהבעלים הזיז את הרכב בעצמו.

פורסם

כל עוד יש לרכב טסט בתוקף, העירייה לא יכולה לעשות כלום ומותר לו להחנות שם.

ברגע שאין לו טסט, העירייה אמורה לגרור לאחר מתן אזהרה שתודבק על שמשת הרכב.

פורסם
אחרי שבועיים אתה יכול להתקשר לעירייה והם יעבירו את זה לפיקוח העירוני שידביקו לו מדבקת אזהרה על הרכב.

אם אחרי 14 יום הוא לא הזיז את הרכב, הם רשאים לגרור לו על חשבונו.

רק קח בחשבון שיש רשויות שזה לא מזיז להם במיוחד,

גם אצלנו ברחוב (יהוד) היה מקרה דומה ואחרי שהדביקו לו מדבקה,

לא קרה עם זה כלום במשך חודש עד שהבעלים הזיז את הרכב בעצמו.

הרכב במצב הזה לא יזוז לבד - החישוקים שלו נראלי כבר הפכו לחלק מהאספלט.

דבר נוסף איך הם יגררו על חשבונו? במידה ואני זוכר נכון לרכב הורידו לוחיות רישוי...

פורסם

אתה צריך לראות מה קורה באילת, כמעט בכל רחוב יש רכבים נטושים של אנשים שגרו באילת, אבל שעזבו אותה השאירו את הרכב שלהם חונה ברחוב.

העירייה גוררת אותם רק אם משפצים משהו ברחוב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
כל עוד יש לרכב טסט בתוקף, העירייה לא יכולה לעשות כלום ומותר לו להחנות שם.

ברגע שאין לו טסט, העירייה אמורה לגרור לאחר מתן אזהרה שתודבק על שמשת הרכב.

ממש לא.

אסור לו להעמיד את רכבו ללא תנועה בחנייה ציבורית במשך יותר משבועיים כי אז הוא הופך למפגע תברואתי.

במדבקת האזהרה שמדביקים לו מבקשים שייגש עם רשיונות עדכניים וביטוח למשרדי הפיקוח כדי להציג שהם בתוקף.

אם הוא מתעלם במשך יותר משבועיים העירייה רשאית לגרור אותו.

פורסם
הרכב במצב הזה לא יזוז לבד - החישוקים שלו נראלי כבר הפכו לחלק מהאספלט.

דבר נוסף איך הם יגררו על חשבונו? במידה ואני זוכר נכון לרכב הורידו לוחיות רישוי...

מה זה משנה על חשבון מי הגרירה? העיקר שיגררו :?

פורסם
אתה צריך לראות מה קורה באילת, כמעט בכל רחוב יש רכבים נטושים של אנשים שגרו באילת, אבל שעזבו אותה השאירו את הרכב שלהם חונה ברחוב.

העירייה גוררת אותם רק אם משפצים משהו ברחוב.

נשמע לי כמו פרוקייה חינמית :lol:

פורסם
חניתי בחניה רשום עליה ״רכב זר יגרר״ אבל אין לי מה לדאוג כולם מכירים מאזדה 3, לא?!

ועכשיו ברצינות, יש רכב לייד הבית של הורי אשר חונה כבר למעלה משנה ותופסת מקום חניה של 2 רכבים.

הרכב ללא אויר בצמיגים מלא בעלים וזבל סביבו. השאלה היא כמה זמן רכב כזה יכול לעמוד ככה (אני משאר שהוא מזמן הורד מהכביש) עד שחובה לפנות אותו? ואם הבעלים ''שכח ממנו'' אז מי צריך לדאוג לכך? העירייה? משרד הרישוי? מישהו אחר?

תתאספו כמה חברים/שכנים ולפחות תזיזו אותו קצת קדימה או אחורה כדי שיתפוס מקום חניה אחד ולא שניים.

מעבר לזה תנהג כפי שהמליצו לך כאן. לצערך מן הסתם בעיריות לא ממהרים לפעול ואני רואה בעירי ובערים סמוכות רכבים שיש עליהם פתקים של רוכשי מתכות ויותר חשוב דוחות התראה של העירייה והרכב נשאר שם שנה לאחר שנה.

פורסם
מה זה משנה על חשבון מי הגרירה? העיקר שיגררו :?

מה זה משנה? לא ממש משנה רק מסקרן.

לפי איך שהדברים זזים במדינה בלי שימצאו מי שישלם על הגרירה הרכב עתיד להעביר עוד עשור בחניה, זה הכל.

פורסם
ממש לא.

אסור לו להעמיד את רכבו ללא תנועה בחנייה ציבורית במשך יותר משבועיים כי אז הוא הופך למפגע תברואתי.

במדבקת האזהרה שמדביקים לו מבקשים שייגש עם רשיונות עדכניים וביטוח למשרדי הפיקוח כדי להציג שהם בתוקף.

אם הוא מתעלם במשך יותר משבועיים העירייה רשאית לגרור אותו.

יש לך סימוכין לכך? כי מהנסיון הדל שלי, החוק אומר אחרת.

מתוך החוק לשמירת הנקיון - התשמ"ד 1984:

8א. (א) הושאר רכב ברשות הרבים במקום אחד במשך תקופה העולה על ששים ימים, רשאית הרשות המוסמכת להורות על גרירתו מהמקום.

(ב) לא תשתמש הרשות המוסמכת בסמכותה כאמור בסעיף קטן (א), אלא לאחר שדרשה מבעל הרכב לפנותו תוך תקופה שתקבע בדרישה, והודיעה לו כי אם לא יעשה כן בכוונתה לגרור את הרכב ולהעמידו במקום שיפורט בהודעה.

(ג) הודעה כאמור בסעיף קטן (ב) תודבק על הרכב במקום הנראה לעין ותישלח בדואר רשום לבעל הרשום של הרכב, אם ניתן לזהותו, לפחות ארבעה עשר ימים לפני גרירה.

מתוך תקנות התעבורה:

73. לא יחנה ולא יעמיד אדם בדרך רכב המוצע למכירה, או רכב שרשיונו פקע.

פורסם
יש לך סימוכין לכך? כי מהנסיון הדל שלי, החוק אומר אחרת.

מתוך החוק לשמירת הנקיון - התשמ"ד 1984:

8א. (א) הושאר רכב ברשות הרבים במקום אחד במשך תקופה העולה על ששים ימים, רשאית הרשות המוסמכת להורות על גרירתו מהמקום.

(ב) לא תשתמש הרשות המוסמכת בסמכותה כאמור בסעיף קטן (א), אלא לאחר שדרשה מבעל הרכב לפנותו תוך תקופה שתקבע בדרישה, והודיעה לו כי אם לא יעשה כן בכוונתה לגרור את הרכב ולהעמידו במקום שיפורט בהודעה.

(ג) הודעה כאמור בסעיף קטן (ב) תודבק על הרכב במקום הנראה לעין ותישלח בדואר רשום לבעל הרשום של הרכב, אם ניתן לזהותו, לפחות ארבעה עשר ימים לפני גרירה.

מתוך תקנות התעבורה:

73. לא יחנה ולא יעמיד אדם בדרך רכב המוצע למכירה, או רכב שרשיונו פקע.

הציטוט שהבאת אומר בדיוק את מה שאנחנו אומרים.

על הרשות לדרוש מבעל הרכב לפנות את רכבו (לא תגרור אותו לפני שהזהירה).

אם הזהירה ותוך תקופת זמן בעל הרכב לא הזיז את רכבו - הרשות רשאית לגרור.

לא מצויין שום פרט לגבי תוקף הרשיונות.

פורסם
תתאספו כמה חברים/שכנים ולפחות תזיזו אותו קצת קדימה או אחורה כדי שיתפוס מקום חניה אחד ולא שניים.

מעבר לזה תנהג כפי שהמליצו לך כאן. לצערך מן הסתם בעיריות לא ממהרים לפעול ואני רואה בעירי ובערים סמוכות רכבים שיש עליהם פתקים של רוכשי מתכות ויותר חשוב דוחות התראה של העירייה והרכב נשאר שם שנה לאחר שנה.

אני חושש שלא נעמוד בפיתוי ובשוגג נפיל אותו מאיזה צוק :shock:

ואז הבעלים יזכר שהרכב שלו ויתחיל האקשן האמיתי.

פורסם

תתקשר למשטרה הם ישלחו חבלן שיפתח את האוטו ויראה שהוא לא חשוד וכבר הם ידווחו לעיריה לבוא לקחת את האוטו. לפני חודשיים בערך שני אופנועים תפסו חנייה איזה חודשיים, הגיעה משטרה בדקו את זה ואחרי שעתיים הגיע גרר ולקח אותם.

• תוכן חדש...