Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ על רכבים עד 7K תודה...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בן 18 והתקציב שלי הוא די דל ורציתי להביא (להביא = לרכוש) אוטו בסכום של עד 7 אלף אז רציתי לדעת איזה מכוניות עד הסכום הזה יכולות להיות חסכוניות מבחינת תיקונים ודלק ומתאימות לצעירים(קטנות וזריזות) אם יש כאלו בכלל...

שמתי עיין על איביזה מודל 1990 עכשיו לפי דעתי האוטו נראה דיי טוב ביחס למחיר אבל שמעתי שהוא עושה הרבה בעיות ושהוא קשה להחזקה זה נכון? ומישהו יודע מה המחירון של גולף מודל 85-88??

כי גם זה נראה אחלה אוטו,איך הוא?? בקיצור כמו שאתם רואים אני דיי עילג במכוניות אז אם אתם יכולים לעזור לי תודה...

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמתי עיין על איביזה מודל 1990 עכשיו לפי דעתי האוטו נראה דיי טוב ביחס למחיר אבל שמעתי שהוא עושה הרבה בעיות ושהוא קשה להחזקה זה נכון?

לא נכון בכלל. יש לנו אחת כזאת במשפחה, שמשמשת אותי באופן תדיר. ולא, היא לא עושה בעיות, ולא קשה לתחזוקה כלל. חלקי חילוף זולים יחסית, טיפולים ותיקונים לא דורשים ידע מיוחד, וכל מכונאי רכב יודע לטפל בה. האמינות של הרכב טובה.

מה שכן, הפלסטיקים ברכב באיכות נמוכה מאוד, ולא שורדים כל כך הרבה שנים. מערכת החשמל ברכב לא מדהימה. חלונות החשמל (אם יש..) שובקים חיים לעיתים קרובות (אצלי הולך חלון אחד כל שנה) ויש כל מיני הפתעות חשמל קטנות ומוזרות מדי פעם (ראה הודעה על האיביזה שלי שסרבה להניע לחמש דקות). שום דבר שאי אפשר לחיות איתו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לצביקה פיק - אז לפי מה שאתה מספר אכן קצת קשה לעיתים לחיות עם האיביזה - בדיוק כמו עם מרי לו!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
לצביקה פיק - אז לפי מה שאתה מספר אכן קצת קשה לעיתים לחיות עם האיביזה - בדיוק כמו עם מרי לו!!

לא. האיביזה היא רכב מעולה, יחסית למחירו. אין הרבה רכבים (שהם לא סובארו ליאונה) שנוסעים עם אמינות כזאת. את מערכת החשמל ברכב יש לבדוק בשבע עיניים. לוודא שכל הכפתורים עובדים, שחלונות החשמל עולים ויורדים (ולא במהירות של צב, דבר שמצביע ככל הנראה על סוף חיי המנוע החשמלי), שהמזגן עובד ושכפתורי החימום/איוורור/מפשיר-אדים זזים וממש משפיעים. כל אלו מאוד רגישים.

ולגבי מרי לו - אנחנו לא מדברים כבר הרבה זמן. מתנהגת לא יפה, הז*** הקטנה. :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לא נכון בכלל. יש לנו אחת כזאת במשפחה, שמשמשת אותי באופן תדיר. ולא, היא לא עושה בעיות, ולא קשה לתחזוקה כלל. חלקי חילוף זולים יחסית, טיפולים ותיקונים לא דורשים ידע מיוחד, וכל מכונאי רכב יודע לטפל בה. האמינות של הרכב טובה.

מה שכן, הפלסטיקים ברכב באיכות נמוכה מאוד, ולא שורדים כל כך הרבה שנים. מערכת החשמל ברכב לא מדהימה. חלונות החשמל (אם יש..) שובקים חיים לעיתים קרובות (אצלי הולך חלון אחד כל שנה) ויש כל מיני הפתעות חשמל קטנות ומוזרות מדי פעם (ראה הודעה על האיביזה שלי שסרבה להניע לחמש דקות). שום דבר שאי אפשר לחיות איתו.

סבבה אחי (סבבה אחי = האח הידד, ידידי ורעי הטוב) עזרת לי מאד הייתי רוצה לשמוע עוד "עדויות" של בעלי האיביזה או כאלו שמכירים את הרכב במודלים האלו מקרוב... דרך אגב מה המחירונים שלאיביזה מודלים 89 90 91 92???
פורסם

קורסה 90 מנוע 1200 ידנית פשוט רכב מצויין זול לחלקים ואמין נורא, הייתה לי כזאת 1000 סמ'ק שנת 85 הרכב היה פשוט מצויין אז עד כמה וכמה ה היותר מתקדמת.

ואל תימשך לסובארו די אל לא בגלל שהוא לא טוב, אחלה רכב פשוט ריבוי חלודה וכל מחסום וניידת תעכב אותך עם תמלא את הרכב במדבקות "אל פחד"

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

וואלה באמת מכונית שלא לקחתי בחשבון אזזז יאללה תנו עוד הצעות... ותגובות על שני הרכבים האלו ואחרים.

ומה היו ההוצאות דלק שלה ותיקונים? כמה היא אוכלת אחד ל???

פורסם

גבר אני רשמתי גם חסכוני וגם לצעירים!!! dl זה לא!!! ובאמת קרוסה מפוצצת בתיקונים חשבתי כבר שטעתי בנוע לזה.

אקיצור תחזרו לנושא.... 205 איביזה(במיוחד) אונו...

פורסם

106 אתה בחיים לא תמצא ב-7 אחי.

***עריכה - אם אתם אחים - תדברו בבית ***

ותעשה לעצמך טובה:

קנה אונו מודל 90 ב-5, תשאיר כסף בצד לדברים הקטנים שהמוכר הזניח, ביטוח, מערכת אולי, לא קונים אוטו עם כל מה שיש בבנק למה אוטו זה דלק, ביטוח, טסט, תיקונים, ועוד ועוד ועוד, אני בשנתיים השקעתי על רכב של 20 אלף ש"ח, את שוויו ועוד טיפה...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

בבעלותי איביזה שנת 89.

הרכב נקנה ממש ממש בזול עקב מצבו המכאני המחפיר (נזילות מכל המחזירי שמן הקיימים בתא המנוע), אולם חיצונית הרכב היה פשוט מושלם - צבע חדש וללא נקודת חלודה אחת.

לאחר יישור קו עצבני ביותר (טיימינג, תיקון כל הנזילות, רפידות בלמים, בולמים אחוריים חדשים, 4 צמיגים חדשים ועוד ועוד ועוד) הרכב נוסע כבר מעל שנה וחצי מבלי שראה מוסך אפילו פעם אחת.

אני דואג להחליף שמן+פילטר כל 5,000 ק"מ, וטיפולי 10,000 בזמן (עושה לבד), וזהו, הרכב פשוט אמין ביותר...

מיותר לציין שהחלפים עולים גרושים!

בבעלותי גירסת ה-1.5 ליטר, והמנוע הזה פשוט מעולה, מטפס את עלייות אילת-ים המלח בהילוך רביעי בלי בעיות, נסעתי עם הרכב לאורכה ולרוחבה של מדינת ישראל עשרות פעמים ללא שום בעיות כלל!

באופן כללי, אם אתה דואג לשמור על הרכב (ולא משנה איזה רכב זה), אתה תהנה מפירות ההשקעה שלך...

רק תכין את עצמך לעובדה שרכב בתקציב כזה, יהיה במצב מחפיר בד"כ. אל תצפה למצוא "בונבוניירות", משום שאם הרכב במצב כל כך טוב (כמו שהמוכרים מנסים להציג לך), הם לא היו מוכרים אותו, כי בכסף שהם יקבלו, הם לא יוכלו להתקדם כל כך הרבה בשנתון ובאיכות!

תדאג לעשות יישור קו לרכב שתקנה, ותהנה!

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

זה בדיוק הרכב שאריתי איביזה מודל 89 ב מחיר של 4 וחצי אבל 89 נראה לי קצת ישן ואולי אני ארכוש מודל 90 או 91. דרך אגב האם האוטו אוכל הרבה דלק?? 1500 זה לא הכי קצת אתה יודע... ונראה לי שהוא מגיע למהירויות דיי גבוהות כי הוא דיי קל ביחס למנוע לא?

וכמה עולה הביטוח שלו?(גם חובה וגם חובה+ג) תודה אחי אתה לא יודע כמה אתה יכול לעזור לי.

ובקשר ל106 וה205 מה אתם אומרים הם יותר חסכוניים?? כי ה106 מודל 93 עולה 7 בערך וזה מודל מתקדם יחסית...

נראה לי שאילו הרכבים היחידים שמתאימים לי כי הפיאט אונו עושה ברה בעיות...

פורסם

ההבדלים בין מודל 89, 90 ו-91 הם קוסמטיים בלבד, מדובר באוטו רכב בדיוק...

אם 1500 "גדול" עליך, אתה יכול לרכוש את הדגם עם מנוע ה-1200 בעל 75 כ"ס (בדומה להספק של מנועי ה-1.4 של פיג'ו מאותו שנתון)

בקשר למהירויות... קשה לי לומר... אני לא עובר את ה-120-110 ברוב המקרים.

אני די עדין עם הרכב שלי, כי אני רוצה שישאר במצבו הטוב עוד חודשים ארוכים...

בכל זאת, רכב די ישן - למה להרוס?!

צריכת הדלק סבירה+ - בינעירוני 1:12-1:11... בעיר המצב שונה, והעסק יורד ל-1:8-1:7.

(אגב, אלו גם נתוני היצרן, ובגלל זה אני נמנע בשלב זה לעשות שיפוץ קרבורטור)

גירסת ה-1.2 ליטר חסכונית יותר כמובן.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

וואלה כי ראיתי כבר כמה איביזות למכירה שרשום שם שיש קרבורטור חדש.

לפי מה שרשמת נראה כאלו זה אוטו שכדי לקנות כי לא כל אוטו לא רואה מוסך שנה וחצי ועוד שהוא בן 15 שנים.

ברגע זה זו הבחירה שלי אבל יש עוד קצת זמן עד שאני אקנה את המכונית אזז אם יש למישהו משהו בנוגע למכונית הזו או לאחרת שירשום אני אשמח

תודה.

• תוכן חדש...