Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000860766#fromelement=hp_firstarticle

אה, הבחור מהקיוביקל בפינה- אני יודע שבלעדיך האפליקציה להפרחת נאדים לא היתה עוברת את שלב הבטה. ובאמת מגיעה לך ההטבה הזו. אבל אני לא יכול לממן לך אותה. אולי תבקש מהבוס שלך, שמושך כספים מהקרן וונצ'רס, שגם היא משלמת מיסים רק באיי קיימן, כשהאפליקציה לעיל נמכרת סו"ס לגוגל/פייסבוק במיליארד ורבע.

על הנזק לאיכות הסביבה- נדבר בפורום הירוקים.

על הגברת העומס בכבישים אפשר לדון בפורום רכב כללי.

אני מדבר פה רק על כסף. כסף שאין לי.

גילוי נאות: הכותב הוא עוסק מורשה קטן שלא שותף לחגיגה על הקופה, וכן, קצת מקנא באלה שכן.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

דווקא ברכבי הליסינג יש כפל מס כי המעסיק לא מזדכה בכל ההוצאות כהוצאות מוכרות. גם לא נכון להסתכל על שווי הרכב כחדש בלבד אלא כשוויו הממוצע בתקופת השירות.

אתה רואה כמה מהר מצאתי ליאיר חצי מהמיליארד שנפל לו?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

זה ידוע שחברות גדולות מלבינות הון.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

קראתי את הכתבה. יש בה פשוט יותר מידי מספרים לא נכונים.

1. רכב חדש עולה 123K ש"ח? אולי 85K לליסינג.

2. 80% מהנסועה היא לצרכים פרטיים? לא חושב. ניחוש שלי יותר בכיוון ה 50-60.

3. ביטוח + רשוי 500 ש"ח לחודש? איזה ליסינג עושה בדיוק ביטוח מקיף? אולי 250 ש"ח.

4. ריבית אלטרנטיבית 3.5% - תרשה לי, פחחחחחחחחחחחחחחחחח.

5. מה לגבי הפגיעה בהפרשות הסוציאליות? אפילו לא הוזכר בכתבה.

תן לי להגיד לך עוד משהו על חברות יעוץ והדוחות שהן מנפיקות. שום דוח לא יפתיע את זה את מי שהזמין אותו.

אתה יודע למה? כי ההזמנה היא במילים האלו - "אנחנו רוצים להזמין מחקר שיוכיח/יראה/יאשר את א,ב,ג שדרושים לנו".

בקיצור, לדעתי מחר אפשר לשים בגלובס כתבה שתראה ההפך.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

דואגים לנו

לדוגמה מזדה 323 שנת 2000 יכול להתאים בתור רכב חברה בסיסי .

מה שווי השימוש עליו היום - כ3000 שח לחודש (מספר אצבע, אל תתפסו אותי במילה) צמוד למדד, ככל שהאוטו מתישן המיסוי עליו עולה!

כמה אנשים לוקחים רכב כזה? בצורה מפתיעה - אף אחד.

אצלנו אחרי העלת המיסוי האחרונה, מי שהחזיק רכב חברה ונסע מעט (היו גם רכבי ליסינג שהוחזרו אחרי 3 שנים עם פחות מ20K) עזב את הליסינג - ולכן ממוצע הנסועה לרכב ליסינג עלה. המסקנה צריך להעלות עוד יותר את המיסוי

מי שמחזיק רכב ליסינג ורכב פרטי עושה את נסיעות סוף השבוע ברכב הליסינג לכן ממוצע הקמ של רכב הליסינג יותר גבוה משל הרכב הפרטי. אם היו מחזיקים 2 רכבים פרטיים זה כנראה היה מתמצע יותר יפה

פורסם

גיל, בוא נצא מנקודת הנחה שבאמת 80% מהנסועה היא פרטית ורכב עולה ללקוח 123K. עדיין רכב כזה מאבד מערכו כ 60% בשלוש שנות שירות אז המחיר צריך להיות מחושב לפי הממוצע (למרות שבהתחלה הוא מאבד יותר) שעומד על 85K.

ביטוח ורישוי עולים כ 350 ש"ח ולא 500.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גיל, אני אתחיל דווקא בשורה התחתונה:

א. אם זה לא היה משתלם לעובד ,למעביד ולחברת הליסינג, הייתה אולי חברת ליסינג אחת קטנה בארץ.

ב. אילו הדו"ח (שכנראה הוזמן ע"י האוצר) לא היה בעייתי, הוא לא היה נעלם באורח מסתורי.לפי הכתבה "ישנם רמזים" שפקידים באוצר מודעים לעיוות, וחשבו לנסות לתקנו, אך נמנעו מכך בגלל "האווירה הציבורית הנוכחית".

1. נכון, אבל אילו השוק היה מאוזן, חברות הליסינג לא היו מקבלות את המחיר הזה. במצב (היפוטתי) בו אין חברות ליסינג, היה אותו עובד צריך לרכוש רכב במחיר מלא ובמיסוי מלא.

2. אין לי איך להוכיח את הנתונים האלה. אני מסתמך על ההנחה שהם בדוקים (מהכרותי עם מספר בעלי ליסינגומטיות זה נראה הגיוני).

3. אם חברת הליסינג לא מבטחת את רכביה בביטוח מקיף, היא הופכת בעצמה לחברת ביטוח. שהרי רכביה מעורבים בתאונות לא פחות (ולא אתייחס לקונספירציה שטוענת שיותר) מ"רכבים רגילים". בתאונות הללו, אם היא תרצה או לא, היא חייבת לשפות את הנפגעים. יש לכך עלויות. הן מגיעות למחיר הפרמיה לאדם רגיל מינוס X אחוזים. (שהרי גם חברת ביטוח רגילה אינה מלכ"ר). עדיין יותר ממה שרשמת.

4. דווקא נשמע ריאלי. אבל האמת? לא הבנתי איך זה קשור לחישוב.

5. לא מכיר את הנושא. אולי תוכל לפרט?

פורסם

אני מאמין שאם הקונים הפרטיים לא היו מסבסדים את חברות הליסינג, המחיר של רכב חדש היה יורד והכדאיות לקנות רכב חדש לאדם פרטי היתה עולה. לגבי הפגיעה בהפרשות הסוציאליות - עובד שלוקח ליסינג, הברוטו שלו לצורך חישוב ההפרשות הסוציאליות נמוך ב 3050 ש"ח מעובד שלא לוקח ליסינג.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

הגיוני. לא חשבתי על זה. עוקץ קטן ומעצבן.

בכל מקרה, מדובר על כמה עשרות שקלים, מתנאים סוציאליים שאני יכול רק לחלום עליהם.

(כן, שוב קנאת העצמאי הקטן:oops:)

פורסם

לא מדובר פה על כסף. בכלל.

מדובר פה על הנחות תיאורטיות שצירפו להם סכומי כסף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בוודאי שכמו כל מס שלא נגבה, זה תיאורטי.

כמו ה"רווחים הכלואים", כמו התמלוגים על אוצרות הטבע (ועזוב בצד את תשובה והגז, יש כאלה שכבר עשרות שנים שואבים ומוכרים בכסף מלא משאבים ששיכים בחלקם גם לך אישית , ע"ע כ.י.ל).

אלו הכנסות אבודות, שבלעדיהן, העלו לך את המע"מ באחוז. שבלעדיהן, עקרות בית יאלצו לשלם דמי ב"ל. שבלעדיהן, נאלצו להעלות את הבלו על הדלק, המס על הסיגריות והאלכוהול...

אז "תיאורטית", זה כסף שיוצא לך לפחות פעמיים מהכיס, כי (להרגשת הציבור בסקר שנערך ופורסם השבוע) המדינה נשלטת בידי בעלי אינטרסים, "הון שלטון" או "שיטת השקשוקה" לדבריו של זה שהצטרף לאחרונה לחגיגה שנערכת ליד הצלחת, שאמורה היתה להיות של כולנו.

שוב, אני לא יודע לאמוד את נכונות הסכומים, ואפילו לא את נכונות הנתונים.

כולי אדריכל קטן והדיוט (לכל הפחות בענייני מקרו-כלכלה) שלא מבין למה הוא בקושי גומר את החודש, למרות שמרוויח יפה (בלי עין הרע, טפו,טפו,טפו:)), אם כי פחות ממקבילו באירופה, שם יוקר המחייה קטן בהרבה.

פורסם

לא מצאתי בטבלה בכתבה התייחסות לסכום (ברוטו) שמשלם העובד לחברת הליסינג.

סכום זה עומד על 3000-3500 ש"ח לחודש לרכב משפחתי קומפקטי, וזה בהגבלת קילומטרים, כאשר על חבילה עם קילומטראז' גדול יותר משלמים סכום גדול יותר.

אם מוסיפים את המס על שווי השימוש לסכום הנ"ל ולירידה בהפרשות הסוציאליות הרי שממש לא משתלם להחזיק רכב ליסינג.

אלא אם מדובר על רכב צמוד עליו לא משלם העובד לחברת הליסינג אלא רק את המס.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

אני יכול להעיד שבחברה שבה אני עובד לוקחים בחשבון עד 30% נסיעות פרטיות

מחשבים כמה נסיעה יש לך מהבית לעבודה וחזרה, כפול מספר ימי עבודה ומוסיפים לך במקרה הטוב 30%, אצלי אפילו פחות כי גם ככה יש לי הרבה קילומטראז' לעבודה וחזרה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בוודאי שכמו כל מס שלא נגבה, זה תיאורטי.

לא.

זה לא דומה.

אפילו לא קצת.

באי גבייה מדובר במזומן שאפשר, תיאורטית, לגבות.

בתחשיב שהובא יש כל מיני סעיפי בלאי, עלות אלטרנטיבית וכו', שאינם מזומן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...