Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה לקחת לשירות קרבי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי הנייר טואלט, אחרי שתסגור שבת ותגלה שנגמר הנייר טואלט ככל הנראה בכל הבסיס ותראה עודף עיתונים קרועים בשירותים, תעריך מאוד את הנייר שהבאת מהבית.

ביום השני לך לחובש תבקש פיטודרם - משחה נגד פטריות/שפשפות מעולה.

Peugeot  5008 2023 

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצטרף למלול לגבי חולצות הטריקו - קונים בשוק או בחנויות זולות (מהסוג שמוכרות תלבושת לבתי ספר). סביר שבעונה הנוכית תוכל למצוא רק קצרות, לקראת הסתיו גם בעלות שרוול ארוך. למרות שבנגב יתכנו לילות קרים בכל עונות השנה. איני יודע מהיכן אתה אבל אם מאיזור חיפה אני ממליץ על חנות במרכז המסחרי בככר מאירהוף.

לגבי נייר הטואלט - לקחת כמות גדולה, כדי לרפד את מושב האסלה כשאתה יושב עליה. אמנם יש מוצר ייעודי אבל הוא פחות נוח לשימוש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ישנם כמה דברים שאסורים בפקודות כמו מפצלי חשמל, גופיות במד"ס.

המלצה מקרב לב במיוחד ממישהו שסבל משפשפות במיוחד בפעילויות ארוכות וממושכות יש נוסחאת פלא אחת והיא פדיסול של ד"ר פישר,עד היום זה הולך איתי למילואים, נסה ותווכח, מורחים לפני הפעילות באיזור המועד לפורענות ושוכחים.

http://www.dr-fischer.co.il/?CategoryID=288&ArticleID=251

התענוג שמוביל אותך

פורסם

כבר אמרו הכל פה, קח איתך קיט בג שלם של פסטה בייבי.

אתה לא רוצה שפשפת עם דם באמצע מסע סמל בסוף שבוע שדאות. יימח שמו של הסמל מחלקה, 7 שנים אחרי ועדיין לא שכחתי את הזוועות שהעביר אותנו.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

איך ידעתי שבסופו של דבר עניין הטחורים יגיע גם לפה.:roll:

יש לפורום משיכה מסתורית לעניין השרותים וכל מה שקשור בהם.

נייר אני אקח,אך מה עם הסמארטפון?בשבתות ארצה לגלוש קצת.

פורסם

בשבתות אתה תרצה לישון ולישון ולישון!

לא רציתי להרוס לו ולגלות לו הכל, הוא יגלה לבד את המסע פקלים, את השמנשים באמצע הלילה, את הסמוך קומים.

שיגלה לבד.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

חשוב לדעתי גם לקנות תיק גב טוב, אתה לא רוצה להסחב עם ציוד של 21 יום בקיטבג הצבאי תאמין לי, שיהיה לך גם תמיד כסף קטן, אין על הטעם של פחית קולה בשעת ת"ש אחרי יום שקרעו לך את הצורה!

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

את תיקח סמרטפון. חבל על הנזק הפוטנציאלי וחיי הסוללה קצרים כאשר יש מגבלות על טעינה. מעבר לכך - אינך יודע מי יהיו אתך ביחידה, סביר שיהיו שם חבר'ה טובים אבל:

1. לא צריך יותר מ-1-2 ערסים בפלוגה כדי שציוד יעלם.

2. הפלוגה לא בבידוד, יש בבסיס הרבה אנשי מנהלה שידאגו להעלים לך מיוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

העצות שלי:

# כפכפים.

# מגבונים -כיף להתפנק מדי פעם אחרי הנייר טואלט. ובעיקר - יעיל מאוד בשטח להתרעננות / שטיפת ידיים.

# ג'ל אלכוהול קטן, תראה איך אתה מסתדר עם זה, אחלה בשבועות שטח להיגיינה של היידים.

# טלק - בצבא יש פונגימון, מצויין- לרגליים ונעליים בלבד! למפשעה תשתמש בטלק ביתי פשוט.

# חולצות טריקו - הכי זולות שאתה מוצא, ירוקות. בבקום גם מקבלים, אז תקנה קצת ואז תראה מה חסר לך.

# בוקסרים - כדאי מאוד. המחמירים לבשו טייץ במסעות, אני וויתרתי.

# בזמני קיבלנו סכין גילוח ג'ילט בערכה בבקו"ם, תברר מה קורה עכשיו ובכל מקרה תביא את הסט שלך לגיבוי.

# תיק רחצה - מברשת שיניים ומשחה, שמפו או סבון (1 מהשניים מספיק), סכין גילוח וקצף. מקלות אוזניים. סבון פנים נותן תחושה טובה אחרי שעולים מהשטח, או בעוקב מים במהלך השבוע.

# בייבי פסטה - הכי זול הכי טוב - המוצר המושלם לטיפול בשפשפות - תמרח בלילה אחרי המקלחת / לפני השינה, ותדאג שיהיה לך זמן לשטוף ידיים אחרי, זה מאוד גריזי והריח לא אופטימלי.

# נייר טואלט לגיבוי - 2-4 תמיד שיהיה לך. אצלנו תמיד היה מחסור, כסיימנו את ההכשרה תמיד דאגתי שתהיה בסביבתי בגדוד לפחות חבילה צבאית אחת שלמה - סימן לטראומה :).

# מצית לשיפצורים, קליפר או 2 פשוטות.

# אולר / סכין כדאי. מקבלים בבקו"ם סט בסיסי עם סכין יפני - מספיק ביותר.

# גרביים - הצבאיות מספיקות בשלב ראשון, אבל תכין את עצמך לקנות גרבי כותנה (בלבד), כדאי עבות. במסעות תגרוב 2, במיוחד כשהנעל חדשה. אין לי ניסיון עם הנעל מהסוג החדש. לא מצאתי בזמני הצדקה ל"גרבי מסעות" או כל שטות בסגנון.

# טיפ לנעליים הישנות אם תקבל במקרה - הרבה גלח"צ, טלק, 2 זוגות גרביים. שוב, אין לי נסיון עם החדשה.

# חטיפים - לשעת ט"ש בכיף עם החברה (תיזהר להחריש!). אולי גם דברים שאתה אוהב מהבית. בסופו של דבר האוכל שכולם אוהבים זה העוגיות שהאמהות שולחות.

# מחזק את ההמלצה על טלפון דור 2 שיחזיק שנים בין טעינות. גם אם רק לגיבוי.

# אל תביא הרבה כסף.

# ממליץ לנעול את הציוד, במיוחד את הציוד האישי (טלפון, ארנק). לקיטבג ב' יש וו נעילה.

# לא לישון עם מדים / נעליים / גרביים אם אתה לא חייב (כוננות).

# תתקלח בכל הזדמנות, תקפיד על תחתונים וגרביים נקיים.

# תסתפר בבית לפני הגיוס.

הכי חשוב - לא להשתגע עם הקניות, ולא ללכת אחרי המלצות מוגזמות בריקושט. בשבתות הראשונות שתצא בטירונות אתה כבר תדע מה חסר לך ותוכל לקנות בצורה חכמה יותר.

זה מה שעולה לי כרגע, תרגיש חופשי לשאול עוד שאלות, ואצטרף טיפים נוספים אם אזכר.

פורסם

לפני כחצי שנה סיימתי מסלול בגבעתי.

מצטרף בחום להמלצה על הכילה! אתה תהיה כמו מלך במקום שהזבובים בשבת יעירו אותך כל היום, וברגע שתעלה שמירה כל האוהל יריב מכות על מי מקבל לישון שעתיים במיטה שלך.

בעניין הפלאפון-

א. יש אחלה קליטה בהר קרן ובקציעות.

ב. לעומת מה שאומרים פה, אל תתכלב! אל תבוא עם נוקיה צביקה פיק, תביא איתך מכשיר בסגנון הגלקסי 1 עם סוללה או שתיים ספייר. אני עשיתי טירונות כשגלקסי 2 היה ה-סמארטפון הכי מתקדם, ואני הייתי עם גלקסי y. לעומת כולם, לא פחדתי להשאיר אותו בפינת הטענה. בכל הזמן של המסלול נגנבו אצלנו כ4 מכשירים מפינת ההטענה - ממש לא מהתיקים.

לא זכורים לי מקרי גניבות של חפצים מהאזרחות, אלא רק השלמות ציוד.

ביגוד-בזמן הטירונות אתה לא תצטרך גופיות זית, אבל באימון המתקדם כבר יהיה קר, וממליץ מאוד לקנות תרמית טובה. גם געטקס- יציל לך ת'תחת מהקור.

אתה מקבל גרביים ממש טובות מהצבא, אבל לא מספיק אז ממליץ להביא עוד מהבית.

בשום מסע אל תשים חולצה מתחת לב', לא משנה כמה קר לך!

אתה כבר תבין עם הזמן מה בדיוק אתה צריך. מכנס ספורט לדוגמא, תקבל 2 זוגות של מכנסים קצרים דרייפיט לא רעים בכלל.

בחודש הראשון אתה תקבל גם חולצת דרייפיט סגולה של המחזור שלך שהבא"ח מוציא.

נעלי ספורט- תביא נעליים סבירות, בחודשיים הראשונים המד"סים בדיחה, ואח"כ יהיו לך ואוצ'רים לנעליים רציניות.

תביא כפכפים ללא חלקים מבד! הבד מתייבש ממש לאט. זיוף של קרוקס ב20 ש"ח יעשו את העבודה.

תביא אשראי/מטבעות למכונות, בבאח לא תמיד יהיה לכם שק"ם אבל יש מכונות בכל פלוגה.

בהר קרן השקם עובד פעם באף פעם, אז החיוב בסוף החודש נראה ככה:

מש-קר מכונות

מש-קר מכונות

מש-קר מכונות

וכו וכו'.

לדרמן אפשר להביא, אבל לא חובה. אני הסתובבתי עם אולר (רק סכין) וזה הספיק לי. כשתשפצרו יתנו לכם סכינים יפניות וחוטים, אז תביא מצית מהבית.

שעון עם סטופר כמובן.

מכונת גילוח נטענת - חובה! אבל עדיף כמובן פטור, תשתדל להוציא על ההתחלה בטרום.

מפצלים וכו'- אל תביא, יש פינת הטענה עם בערך 50 שקעים.

בגיבוש תשים שתי זוגות גרביים ולא משנה מה קורה, תסיים אותו! פשוט ככה, אתה מציב לעצמך מטרה לסיים את הגיבוש וזה הדבר היחיד שאתה אמור לראות מול העיניים שלך. במסעות ומעברים ממקום למקום במהלך הגיבוש תמיד תהיה מתחת לאלונקה או עם ג'ריקן איתך. תעזור למי שמתקשה. ותזכור שרוב מי שמסיים, עובר.

הכי הכי חשוב- בטרום, תעשה בית זונות כמה שאתה רק יכול!

המפקדים הם לא באמת מפקדים, סתם עציצים שהביאו מהגדוד. הרס"פ והמ"פ הם היחידים שבאמת יהיו מפקדים בפלוגה (סרס"פ וסמ"פ). המפקדים האחרים באו בשביל הצחוקים, אז תפקידכם כשוקיסטים לספק להם ולעצמכם בידור. מה שקורה בטרום לא משפיע על השיבוץ. הטרום זה משהו שעד היום אני זוכר ומת לחזור אליו.

אם אני אזכר בעוד משהו אני אכתוב.

פורסם

קח חוש הומור ורוח ספורטיבית.

תזכור שזה הכל משחק (עד שמישהו נפצע קשה או נהרג).

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...