Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפורום,

ברצוני לקבל המלצה לרכב משפחתי שני למשפחה שלי הכוללת שלושה ילדים בגילאים 8, 11 ו 13.

הרכב הראשי שלנו הוא רכב ליסינג מהעבודה שלי והוא (ע"פ המלצת הפורום!) יונדאי i30CW בן שנתיים.

הרכב המשני הוא יונדאי אלנטרה 2006 שהגיע הזמן להחליף. הילדים גדלו ולכן אין לי צורך במשפחתית שניה בגודל מלא כי כשנוסעים רק הורה ושלושה ילדים הגדול מקדימה.

אגב אני מרוצה משני הרכבים. נראה שהצליח ליונדאי.

אופי הנסועה שלנו:

אנחנו גרים המושב בשרון ורוב הנסיעות שלנו הן מחוץ לעיר.

אני עושה כ 30000 ק"מ בשנה ואישתי 15000 עד 20000. אין כרגע חלוקה קבועה בנינו מי נוסע באיזה רכב. הרעיון הוא למצות את רכב הליסינג. אגב - לא ברור אם הליסינג יחודש בעוד שנה. זה תלוי אם ישתלם כלכלית.

התקציב שלנו הוא 70-80 אלף.

ההעדפות הן לרכב חסכוני, אמין ובטוח.

המחשבה הראשונית היתה פריאוס (בהנחה שניתן להגדיל את התקציב ע"ח חיסכון עתידי בדלק) אבל אז גילינו שההייפ בעיצומו ואנשים רוצים 15 אלף מעל למחירון - ויתרנו. אולי עוד שנה המחירים יהיו שפויים (אפקט בטר פלייס?).

עברנו לבדוק אינסייט - אבל אז גילינו (על ידי נבירה בפורום זה) כי שפר עלינו גורלנו ואנחנו גרים מחוץ לעיר ולכן לא נמצה את יכולות האינסייט.

ירדנו לעת עתה מרעיון ההיברידי.

מה האופציות המומלצות למשפחתית קטנה בסיגנון קיה סיד / טויוטה אוריס?

תודה

בני

פורסם

הילדים שלכם גדולים ולכן כבר לא זקוקים למושבי בטיחות, אני מניח שנסיעות משפחתיות עושים בליסינג מה שאומר שהרכב הפרטי לא בתפוסה מלאה וניתן להסתפק בסופר מיני.

בקצת יותר מ-80 אלף שקלים אפשר למצוא מאזדה 2 חדשה לחלוטין 0 ק"מ יד ראשונה מליסינג, היא לא הכי חסכונית אבל היא חדשה ועם אחריות ל-3 שנים. יונדאי I20 תהיה יקרה יותר. ניסאן מיקרה תהיה זולה יותר, בערך במחיר של המאזדה.

אם העדיפות היא יד שניה אז ה-I20 בהחלט בתמונה, אפשר לבדוק גם את קיה ריו מהדגם הנוכחי, בעיקר רכבים יוצאי ליסינג.

אם יש אפשרות לגיר ידני אז יש אפשרות לרכוש את ה-I20 והריו ודגמים נוספים כמו איביזה או רנו קליאו החדשה חדשות לחלוטין מהיבואן.

אפשרות אחרונה אוטומטית וחדשה מהיבואן היא מיצובישי ספייס סטאר, היא נמצאת בין מיני לסופר מיני ומבטיחה להיות זולה וחסכונית.

פורסם

תודה. בהנחה שאני מעוניין ברכב משומש נניח משנת 2011, כרגע המלצת על i20 ועל קיה ריו. מה לגבי אופציות נוספות כמו מאזדה 2, פורד פיאסטה, וטויוטה ספייס ורסו?

פורסם

ספייס וורסו מחוץ לתקציב, אם תצליח למצוא מדובר במיקרוואן חביב מאוד, שימושי ומאוד מרווח ביחס למימדים החיצוניים.

מאזדה 2 לא חסכונית והיא דיי מיושנת, כחדשה עם 0 ק״מ היא עיסקה מעניינת בזכות ההנחה הגדולה, כמשומשת לדעתי היא פחות אטרקטיבית.

הפיאסטה מעט עצלה וניסיון להפיק ממנה ביצועים יעלה בצריכת דלק גבוה.

הריו וה-I20 מודרניות, בטוחות, מאובזרות לא רע ולא מציגות חסרונות מהותיים באף סעיף ביחס למתחרות.

פורסם

שלום בני,

אם אהבתם את רכבי היונדאי שברשותכם, תוכלו לבדוק גם את היונדאי i25. מדובר במחליפה של היונדאי אקסנט, כלומר במשפחתית קטנה (יותר קטנה מה-i30cw או ה-i35) אבל עדיין מספיק מרווחת בשביל להסיע בנוחות מבוגר ושלושה ילדים. למכונית יש רמת בטיחות גבוהה (6 כריות אוויר, בקרת יציבות), צריכת דלק נמוכה יחסית (מנוע 1.4 ליטר כסטנדרט, חסכוני יותר מהאלנטרה) ורמת אמינות טובה כמצופה מדגמי יונדאי.

אני מציעה לך לבדוק גם את המכוניות הקומפקטיות של ניסאן – הטידה האצ'בק והנוט. לשתיהן יש רמת אמינות גבוהה וצריכת דלק נמוכה, כאשר בנוסף מחיריהם בשוק המשומשות אטרקטיביים יחסית.

מבין המכוניות הקטנות יותר שציינת, הספייס-ורסו היא החסכונית ביותר בדלק אך היא מעט גבולית מבחינת התקציב שהגדרת ויתכן שתצטרך מעט סבלנות כדי למצוא אחת בתקציבך. למאזדה 2 ולפורד פיאסטה יש צריכת דלק די דומה, כאשר לפורד יש רמת אבזור גבוהה יותר ולמאזדה יש ביצועים טובים יותר.

מקווה שעזרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות,

מיטל מאלדן.

שלום לפורום,

ברצוני לקבל המלצה לרכב משפחתי שני למשפחה שלי הכוללת שלושה ילדים בגילאים 8, 11 ו 13.

הרכב הראשי שלנו הוא רכב ליסינג מהעבודה שלי והוא (ע"פ המלצת הפורום!) יונדאי i30CW בן שנתיים.

הרכב המשני הוא יונדאי אלנטרה 2006 שהגיע הזמן להחליף. הילדים גדלו ולכן אין לי צורך במשפחתית שניה בגודל מלא כי כשנוסעים רק הורה ושלושה ילדים הגדול מקדימה.

אגב אני מרוצה משני הרכבים. נראה שהצליח ליונדאי.

אופי הנסועה שלנו:

אנחנו גרים המושב בשרון ורוב הנסיעות שלנו הן מחוץ לעיר.

אני עושה כ 30000 ק"מ בשנה ואישתי 15000 עד 20000. אין כרגע חלוקה קבועה בנינו מי נוסע באיזה רכב. הרעיון הוא למצות את רכב הליסינג. אגב - לא ברור אם הליסינג יחודש בעוד שנה. זה תלוי אם ישתלם כלכלית.

התקציב שלנו הוא 70-80 אלף.

ההעדפות הן לרכב חסכוני, אמין ובטוח.

המחשבה הראשונית היתה פריאוס (בהנחה שניתן להגדיל את התקציב ע"ח חיסכון עתידי בדלק) אבל אז גילינו שההייפ בעיצומו ואנשים רוצים 15 אלף מעל למחירון - ויתרנו. אולי עוד שנה המחירים יהיו שפויים (אפקט בטר פלייס?).

עברנו לבדוק אינסייט - אבל אז גילינו (על ידי נבירה בפורום זה) כי שפר עלינו גורלנו ואנחנו גרים מחוץ לעיר ולכן לא נמצה את יכולות האינסייט.

ירדנו לעת עתה מרעיון ההיברידי.

מה האופציות המומלצות למשפחתית קטנה בסיגנון קיה סיד / טויוטה אוריס?

תודה

בני

פורסם

Mike808,

מה דעתך על המבצע המקביל לרכב חדש שיש על קיה ריו? יותר יקר ממאזדה 2 בכ 4000 ש״ח

כמו כן אם אני חוזר למשומשות ויורד לשנת 2010 האם כדאי לשקול הונדה ג׳ז או טויוטה יאריס?

פורסם

הריו מעולה לדעתי, החיסרון היחיד שלה הוא ביצועים עצלים, שאר החבילה ברמה גבוה בהחלט.

מה שכן, הדגם המאובזר מציע לדעתי חבילה עדיפה בהרבה על הדגם הפשוט, ההפרש במחירון נמוך מאוד אבל בפועל על הבסיסי אפשר לקבל הנחה נאה ואם קונים מחברת ליסינג אז אפילו נאה עוד יותר.

פורסם

למי שמתעניין:

הצעות שקיבלתי מאלבר דרך הייטק זון לרכבים חדשים כולל הכל:

מאזדה 2: 89,000

I20 יונדאי: 88,990

טויוטה ג׳אז: 107,000

מחר אמור לקבל הצעות מקבילות משלמה סיקסט

פורסם

הניסיון שלי עם I20 בכבישים לא מהירים צריכת דלק מטורפת , גם בכביש מהיר לא הצטינה - יחד עם זה רכב נעים , מגיב טוב , מגיעים רעננים גם אחרי נסיעה ארוכה

מאזדה 2 כנגד הנאמר הניסיון שלי צריכת דלק מהטובות ממה שיצא לי לנהוג

פורסם

ההצעה משלמה סיקסט לא היתה שונה בהרבה.

ה I20 וה 3 היו זולות בכ 500 ש״ח ונוספה קיה ריו ב 92,000

נראה שאלבר עדיף מבחינת האמינות למרות המחיר המעט יותר יקר. יש גם את רכיב הטריד אין שעדיין לא בררתי.

פורסם

טרייד אין עלול להתגלות כנושא הבעייתי ביותר בכל העסקה הזאת. אם אתה מתכוון למסור את האלנטרה בתמורה לרכב יד ראשונה אפס קילומטרים, צפה לקבל עליה זיכוי של משהו כמו 50 אחוזים ממחיר המחירון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
למי שמתעניין:

הצעות שקיבלתי מאלבר דרך הייטק זון לרכבים חדשים כולל הכל:

מאזדה 2: 89,000

I20 יונדאי: 88,990

טויוטה ג׳אז: 107,000

מחר אמור לקבל הצעות מקבילות משלמה סיקסט

-------

אתה תחשב יד1 או 2

ראיתי הצעות I20 2013 עם 2500ק"מ במחיר מעט זול אך מתפרס על 60 תשלומים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון למי שמתעניין:

בשלמה היו "נחמדים" בדיוק לפי התדמית שנוצרה להם. רוצים 50% על הטרייד-אין.

באלבר היו נחמדים אבל נגמר להם המזדה 2 ("בכל הארץ יש מחסור כוךך היבואן"). 30-40% מתחת למחירון בטרייד-אין.

מזל שמוטודיל הרגיעו אותי שנשארו רכבים ואין מה לדאוג. אפילו בצבע שרציתי (לבן).

קניתי אתמול שובר. היום היו טלפונים על הבוקר ומחר פגישה באוויס לסגור עניין.

המחיר אמור להיות סה"כ 85,500 שזה הכי זול שראיתי אז אני מקווה שאין איזהו קטץ שלא הבנתי.

נראה שהרכב הישן ילך בכל מקרה ליד 2 בדיסקאונט משמעותי על המחירון.

• תוכן חדש...