Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב זקן, כבר בן 14, אני לא נוסע הרבה ברכב וגם אם כן אז למרחקים קצרים. הבנתי שטיפול לרכב צריך לעשות כל 10K ק"מ או לאחר שנה, אך בהנתן שאני לא מגיע לכמות הק"מ הללו וגם לא קרוב אליה בשנה (אולי רק לחצי ממנה), האם בכל זאת צריך לעשות טיפול לרכב כל שנה? או שאפשר לחכות שאגיע לכמות הקילומטרים הללו?. כי זה נשמע מוזר לעשות טיפול לרכב שלא נוצר בו בלאי רק מהסיבה שעברה שנה.

אם בכל זאת יש צורך אז מדוע? מסקרן אותי לדעת מהי הסיבה. למיטב הבנתי מה שכן יכול ל"התבלות" זה רק השמן שאותו אפשר להחליף ללא הגעה לטיפול מלא. האם זה מסיבות בטיחותיות כגון תקינות בלמים? ואם כן אז מדוע לא לבדוק רק את הדברים הבטיחותיים ולדחות את הטיפול עד להגעה ל10K ק"מ?.

תודה לעוזרים.

פורסם

בדרך כלל בטיפול ה10,000 מחליפים שמן,פילטר שמן,פילטר אוויר, פלגים,שמן גיר,שמן ברקס,רפידות בלם, (זה הטיפול הגדול!)

טיפול קטן זה רק שמן,פילטר שמן,פילטר אוויר.

אני עושה את הטיפול כל 8,000 ואת הטיפול הגדול

לרכבים עם וותק על הכביש מומלץ לטפל בזמן ואפילו כל 7 חודשים ולשים תוסף. בסופו של דבר הרכב משרת אותך אם מטפלים בזמן צרות נמנעות אחרי זה..

לילה טוב,אלעד.

פורסם

איזה דגם זה? חובה לציין זאת בכל פתיחת נושא.

לשאלתך - אתה כן אמור לבצע טיפול כל שנה, גם אם הרכב לא צבר קילומטרז'.

כל תוכנית טיפולים של כל היצרנים תמיד מתייחסת לקילומטרז' וזמן - מה שמגיע קודם זה מה שקובע.

אצלך הזמן מגיע לפני הקילומטרז'.

מדוע - כמו שכתבת - שמן מנוע מתיישן ומתחמצן גם כשלא נוסעים. כנ"ל חלקי גומי, כנ"ל נוזלים אחרים ברכב, אותם יש להחליף כל תקופה מסויימת ללא קשר לקילומטרז'.

בלמים מחליפים לפי מצב בפועל, בנסיעות שלך יכול להיות שכמה שנים לא תצטרך להחליף בלמים.

פורסם

תודה על התגובות, לגבי הדגם: הרכב הוא Volkswagen polo שנת 1999 אוטומט. רק לאחרונה הרכב עבר אליי ולכן אני לא מבין הרבה בעניין הטיפולים. איך אוכל לדעת מתיי לעשות טיפול גדול ומתיי קטן?.

פורסם

בדוק ראשית הסטוריית טיפולים / שאל את המוכר / בעלים קודמים , בקש מסמכים שיש ברשותו.

כפי שנאמר, יש לבצע טיפול - כל 10000 ק"מ או שנה - כל הקודם.

והיה אם הבעלים הקודמים אינו זוכר מתי ומה נעשה ואין תיעוד לביצוע טיפול ברכב - רצוי ליישר קו ולבצע טיפול (ולהתחיל כמובן אז את הספירה עד לטיפול הבא).

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...